Elsöprő Fidesz-győzelem Baján

MNO

A Fidesz jelöltje nyerte az újbóli időközi választást Baján a 32-es szavazókörben, ahol a választás végeredményét befolyásoló események miatt kellett újból urnákhoz járulniuk a választóknak.

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte 138 szavazattal az újbóli időközi választást Baján a 32-es szavazókörben – közölte Zsigó Róbert vasárnap este az előzetes eredmény kihirdetése előtt. Teket Melinda, az MSZP, az Együtt–Korszakváltók Párta és a Demokratikus Koalíció jelöltje 69 szavazatot kapott, a harmadik helyet a Jobbik szerezte meg 14 vokssal. Az LMP nem kapott szavazatot.

Baja: nem válogattak az eszközök között

Az időközi választásokhoz képest kifejezetten magas részvételi arány mellett zajlott vasárnap a megismételt időközi választás Baján a 32-es körzetben. A hangulat igen-igen felfokozott volt, egy képzavarral élve a szavazóhelyiség közvetlen közelében – egy parlamenten kívüli kis párt által – főzött gulyás már csak „hab volt a tortán”.

A bajaiaknak azok után kellett újra a szavazóurnákhoz járulniuk, hogy a szeptember 22-én megtartott „első kör” után a Kecskeméti Törvényszék – vétkes megnevezése nélkül – kampánycsendsértést állapított meg. Akkor Kovács Csabára, a Fidesz jelöltjére 467-en (47 százalék), Teket Melindára, az MSZP, az Együtt–Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció jelöltjére 406-an (41 százalék) szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a voksok 8, az LMP-s Ikolity István 4 százalékát kapta.

A baloldal az újrainduló kampányban minden eszközt bevetett, hogy bűnösként a kormányerőket állítsa be, csalással vádolta az ellenfelet. Emellett járta a házakat ál-Fidesz-aktivista különféle sötét ajánlatokkal, leküldték Bajára a hungarocell Orbán-figura budapesti ledöntőit és egy rasszista internetes játék sem tűnt Bajnai Gordonék szemében megengedhetetlen eszköznek.

A Fidesz ezért egyrészt azt követelte, hogy a baloldal vonja le a konzekvenciákat a bajai eseménysorozatból, illetve Bajnaiék töröljék a Facebookra feltett visszataszító és gyűlöletkeltésre alkalmas játékot, amelyben cigány választókat kell elkísérni balesetmentesen az urnákig (aki a játékban hibázik, elgázolja az autó). A kormánypárt több közlésben is nyomatékosította, hogy büntetőfeljelentést tesz, illetve hogy törvénysértést a baloldal követett el Baján.

A bajnaista kampánytechnikák között az egyik legsötétebbnek az bizonyult, amikor a volt kormányfő egyik munkatársa, Bogád Zoltán aggódó bajai apukának adta ki magát, majd ezzel egy Kocsis Máténak küldött SMS-ben hencegett, mondván, a kampányban „ki kell próbálni mindent”. Bajnai Gordontól persze ezekről a technikákról még sajtótájékoztatóján sem lehetett kérdezni.

Érdekes részlet lehet a 2014-es választások előtt, hogy szombaton Mesterházy Attila és Bajnai Gordon a harmadik jelölő párt vezére, Gyurcsány Ferenc nélkül tette tiszteletét a Duna-parti városban – miközben elvileg együtt készülnek október 23-i, Gyurcsány által kezdeményezett ünneplésükre, illetve tüntetésükre.

Forrás: MNO

23 hozzászólás “Elsöprő Fidesz-győzelem Baján” bejegyzésre

  1. vermes szerint:

    Háhá!

    LMP 0 szavazat…

    🙂

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    Marha nagy volt a tétje. 😉

  3. helyi szerint:

    Ilyen kevesen talán még sehol sem szavaztak…Megérte a kétoldali gyűlöletkeltés….

  4. vermes szerint:

    helyi!

    Azé’ kicsit jobban óvassá’ a sorok közibe!

    Időközi önkormányzati választáshoz képest magas volt a részvételi arány.

    Aztán majd 3-4 hozzászólással lejjebb majd kezdd el, hogy a fidesz azért jobban gyűlölködött… Ilyen a retorikátok.

  5. nagyapó szerint:

    A maffiabaloldal ismét pofára esett!!! Mesterházy Attila és Bajnai Gordon elutazott a pofonért, Gyurcsány(i) rutinos, ő nem.
    A fideszes Kovács Csaba nyert 138 szavazattal (62 %), utána az ellenzéki jelölt, Teket Melinda 69-et kapott (31 %), a jobbikos jelölt pedig 14-et (6%), az LMP jelöltje pedig nullát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Éva szerint:

    Az emberek döntése egyértelmű.
    Gratulálok Bajának!
    Gratulálok a győztesnek!

  7. Éva szerint:

    A kommunisták maradjanak csendben, mert vérlázító volt, amit Baján műveltek.

    “A baloldal az újrainduló kampányban minden eszközt bevetett, hogy bűnösként a kormányerőket állítsa be, csalással vádolta az ellenfelet. Emellett járta a házakat ál-Fidesz-aktivista különféle sötét ajánlatokkal, leküldték Bajára a hungarocell Orbán-figura budapesti ledöntőit és egy rasszista internetes játék sem tűnt Bajnai Gordonék szemében megengedhetetlen eszköznek.”

    http://mno.hu/belfold/elsopro-fidesz-gyozelem-bajan-1189869

  8. bélabá szerint:

    Tényleg elsöprő győzelem. 😉 (138-69 most, múltkor 97-29)
    A nagy pénzszórás, emberek megfélemlítése – Ávós időket idéző megfigyelése és vélhetően már hagyománnyá váló taxiztatás árán sikerült egy szavazattal növelni az előnyt , ez aztán eredmény 😀 azért gratulálok…….. 😀

  9. Éva szerint:

    “emberek megfélemlítése”

    Nagyon félhetnek, ha mindkét oldalon többen mentek el szavazni, mint korábban…

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    “Éva szerint:
    2013. október 13., vasárnap – 21:03
    Az emberek döntése egyértelmű.
    Gratulálok Bajának!
    Gratulálok a győztesnek!”

    Ön szerint elolvassa Önt valaki? 🙂

    Istenem…

  11. Éva szerint:

    És az Ön írásait hol olvassák?
    A bíróságon (beismerő vallomás)? 😀

  12. fghfjhgkjhk szerint:

    Hiába, szőke. 🙂

  13. Éva szerint:

    Álmodozzon!

  14. Bugi szerint:

    Tényleg a fideszverő Borka-Szász Tamás lehetett a kampányfőnök.

    😉 🙂 😀

  15. Éva szerint:

    Borka!?
    Ott?
    Atya ég!
    Akkor már értem miért nyer folyamatosan a Fidesz.

  16. Bugi szerint:

    Klónozni kellene, és elküldeni minden szavazókörbe.

    😀 😀 😀

  17. Vátesz szerint:

    Sok hűhó semmiért! Az országban több mint 11 ezer szavazókörzet van, nincs is annyi taxi Magyarországon, hogy minden cigányt fuvaroztathassanak azok, akiknek fontosak a rejtett erőforrások szavazatai!

  18. Bugi szerint:

    11 ezer Birka-Száz Tamást akarunk!

    😀 😀 😀

  19. Vátesz szerint:

    Elhunyt Zsinka László, az egykori MIÉP legismertebb várospoltikusa
    2013. október 13. 19:11
    Hunhír.info

    Zsinka László, a Fővárosi Közgyűlés egyik legismertebb és legnagyobb szaktudású várospolitikusa volt, aki 1998-tól 2006-ig mint a legaktívabb és legjobban teljesítő ellenzéki városatya sorozatosan sikeresen megkeserítette a szocionliberális Demszky Gábor és körei életét a testületben úgy, hogy szakmai tudását és vitakészségét az ellenfelei is elismerték. Zsinka volt az egyedüli olyan várospolitikus a Demszky Gábor idején, aki hatalmas lexikális és tárgyi tudásával a Fővárosi Közgyűlés életének teljes ismeretével még akkor is tudta tartani az ellenzéki frontot, amikor a fideszes várospolitikusok már rég kidőltek a sorból. Együtt élt, lélegzett és mozgott a várossal, és felépített egy olyan életművet, amely a liberálisokkal szembeni ellenzék várospolitikai kiskátéjának is nevezhető, és nyolcéves pályafutása alatt számos olyan kérdésmegoldást elővetített a rezsicsökkentéstől, a fővárosi közművek visszaszerzésén át az elszámoltatásig, amelyek megoldására városvezetői pozíciójában a 2010 óta hatalmon lévő Fidesz tett gyenge kísérleteket.

    Zsinka reálpolitikusként a párt 2002-es bukása után szorgalmazta ugyan a MIÉP újjáépítését, és ismételt megerősítését, aztán teljesen visszavonult igazi politikai térfelére, a Fővárosi Közgyűlésbe, és 2010-től a Fővárosi Közgyűlés főtanácsadójaként tevékenykedett. Személyében a nemzeti oldal egy olyan elkötelezett, nagy tudású, elvhű és az igazságért mindig kiálló szakmapolitikust veszített el, akiről nyugodtan állíthatjuk, hogy Budapest életében jelen pillanatban pótolhatatlan. Zsinka László vasárnap reggel adta vissza lelkét Teremtőjének.

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    tétnélküli meccs. 😉

  21. szigetország szerint:

    sületlen fgfg…

    Ha győzött volna az ellenzék, telekürtölik az országot a “fényes győzelemről”, hogy “összefogva” sikerülhet. Ezt csináltátok Szigetszentmiklóson egy hónapja.

    Most savanyú nektek a szőlő, ezért írod, hogy “tét nélküli a meccs”.

    Ha gavallér lennél, gratulálnál a győztesnek, ahogyan egy demokratától elvárható.

  22. fghfjhgkjhk szerint:

    Valakivel összekerül a kedves megosztó szigetország úr? Az Önök “mi”, “ti” dumája kezd lejáró lemez lenni. Gratuláljak? Kinek? Baja huszad rangú területi képviselőjének? Mi közöm hozzá Budapest XXI. kerületében?

  23. abcd szerint:

    Hajrá FIDESZ….

    “2010-hez képest hiába nőtt a bruttó minimálbér 33,3 százalékkal, a dolgozó csak 6,6 százalékkal vihet haza többet. Az állami viszont 80 százalékkal több bevételhez jut dolgozónként az adórendszer elmúlt évekbeli átalakítása miatt. “

Itt lehet hozzászólni !