A Királyerdei Nyugdíjas Klub is ünnepelt

Csepel.hu

A Királyerdei Művelődési Ház nyugdíjas klubja október 5-én tartotta ünnepségét az Idősek Világnapja alkalmából, ahol már jóval a meghirdetett hivatalos köszöntő előtt szólt a zene és táncra perdültek a hölgyek, urak. A klubvezető, Glavanov Miklósné Katika köszöntötte a megjelenteket és felkonferálta az első előadót, Kisfaludi Irénkét, aki Óbecsey István Szeressétek az öregeket című versét szavalta el.

Ezt követően Ábel Attila alpolgármester köszöntőjében először Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere üzenetét tolmácsolta, majd elmondta:

„Most is az édesanyámtól jövök, aki egyedül él Szolnokon, mert édesapám már tizenöt éve itt hagyott bennünket. Átérzem az Önök gondjait és a csepeli önkormányzat tesz is azért, hogy a nyugdíjasok helyzete jobbra forduljon. Királyerdőben a lakosok negyven éve vártak a csatornázásra, ami örömöt – de az építkezések és az utak állaga miatt – gondot is okozott. Odafigyelünk a közterületekre is, ahol igazi kikapcsolódásban részesülhetnek Önök is. Ilyen például a Tamariska-domb, a Kis-Duna part és az Akácfa utcai kiserdő, ahol jelen vannak a közterület-felügyelet munkatársai, akik biztonságossá teszik az ottani sétálást. Önöknek köszönhetően is csodálatos hely lett Csepel, ahol megőrizzük értékeinket.

A Kossuth Lajos utca 100-ban már a 80-as években is nyugdíjasházat szerettek volna építeni. Sokáig pártház volt, de pereskedés eredményeképp Csepel visszakapta az épület tulajdonjogát, így a jövő év tavaszán megnyithatjuk a nyugdíjas központot. Nagyobb és komolyabb rendezvényeket lehet majd ott tartani, ami nem jelenti azt, hogy nem támogatnánk a többi helyi klubot, így az ittenit is” – fejezte be köszöntőjét Ábel Attila.

Az előző napi operett- és dalkínálatból ugyan más szereplőkkel, de erre a napra is jutott, mert Hegyi Erzsébet, Kálmán István, Csóri Balázs és a Roki Nagyik ingyen vállalták a fellépést. A csepeli önkormányzat az idei ország tortájával kedveskedett a nyugdíjas klubnak, amiből mindenkinek jutott.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !