Maratoni vb: éremlapátoló csepeli kenusok

Csepel.hu

A legjobb nemzetnek járó trófeát, a fából készült bikát is a magyar válogatott hozhatja haza Dániából, az ifjúsági, U23-as- és felnőtt kajak-kenu maratoni világbajnokságról. Storcz Botond csapata 7 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel zárt: a csepeliek közül Kövér Márton egyéniben egy arany, és – Györe Attilával párban- egy bronzéremmel járult hozzá a magyar éremkollekcióhoz, Kiss Tamás is egy bronzot lapátolt össze.

A C-1-es versenyszámban Kövér Marci dominált, már az elején meglógott a spanyol Campossal, az ugyancsak csepeli, olimpiai bronzérmes Kiss Tamás csak azért nem tudott az élen haladókkal tartani, mert 20 másodperces kényszerpihenőre büntették az egyik futás közben. Végül  Kövér jobban bírta a finist mint riválisa, közel fél perccel nyert, Kiss Tamás pedig a büntetése ellenére be tudott érni a harmadik helyen.

C-1-ben az U23-asok között nem kapta el jól a rajtot sem Szabó Kristóf sem pedig a csepeli Dóczé Ádám sem… Hiába vették együtt üldözőbe az élbolyt, nem sikerült rátapadniuk az élmezőnyre. Így egymással „meccselve” szereztek negyedik és ötödik helyet. A magyarok háziversenyét az UTE versenyzője, Szabó Kristóf nyerte. Egyesben aratott győzelme után Csay Renáta Bara Alexandrával párosban is végig harcban volt az aranyéremért. A dánokkal lehagyták a komplett mezőnyt és csak az utolsó futásnál maradtak le a hazaiaktól, akik kis különbséggel nyertek a magyar páros előtt 25.2 kilométeren. Nagyot küzdött a csepeli férfi páros is: Ludasi Róbert tanítványai, Kövér Márton és Györe Attila szinte végig egyedül üldözték az élen haladó  két párost. Ám ezúttal nem volt valódi esélyük arra, hogy harcba szálljanak az aranyéremért: végül 23 másodperccel lemaradva szereztek bronzérmet. A 38 versenyzőből álló magyar válogatott az összesített győztesnek járó díjon kívül megnyerte a legjobb nemzetnek járó trófeát női kajakban és kenuban is. A mieink összesen 7 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel, valamint több értékes helyezéssel zárták a világbajnokságot. „Kiváló hangulatban zajlott a világbajnokság, nagyon jól működött csapatként is a magyar válogatott – mondta Storcz Botond felnőtt szövetségi kapitány. Hüttner Csabával együtt mindketten elégedettek vagyunk, az ifjúsági versenyzők brillíroztak és a felnőtt sportolóink is nagyon jól szerepeltek. Mindenkinek köszönjük a részvételt és a sok szép eredményt.”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !