Fideszes győzelem Baján

Magyar Nemzet, Csepel.info

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást – közölte vasárnap a helyi választási iroda. Polgármestert választottak Nemespátrón és Mikosszéplakon is. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz-frakció vezetője 2013 májusában meghalt.

Fidesz: a választók nem kérnek a bukott baloldalból

A Fidesz szerint a bajai választás eredménye egyértelmű üzenet a baloldalnak: az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. A Fidesz sajtóirodája vasárnap este a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás után közleményben tudatta: Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást, az ellene és Zsigó Róbert fideszes polgármester ellen indított „aljas lejárató kampány ellenére”.

Úgy fogalmaztak: „sem együtt, sem külön-külön nem kérnek a választók a bukott baloldalból”. A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy közös jelölt elbukott. Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A közleményben a Fidesz köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az időközi választáson, és bizalmukat adták a további munkához. A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje mellett közös jelöltet indított a Magyar Szocialista Párt, az Együtt – A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció, és megmérette magát a Jobbik, illetve a Lehet Más a Politika jelöltje is.

Polgármestert és képviselőket is választottak Nemespátrón

A függetlenként indult egyetlen jelölt, Dezső Tiborné lett a polgármester a Zala megyei Nemespátrón, ahol négytagú képviselő-testületet is választottak vasárnap a település lakói. Bicsák Eszter, a község jegyzője az MTI-nek elmondta: a 251 szavazásra jogosult polgár közül 120-an adták le voksaikat, vagyis közel 48 százalékos volt a részvételi arány. A polgármester-jelöltre 84 érvényes szavazatot számoltak össze.

A nyolc képviselőjelölt közül ketten – Szmodics Zoltán és Szmodics László – korábban már voltak képviselők, Szörcsök József és Győrfy Tibor pedig új tagként került a testületbe. Valamennyien függetlenként indultak. A nemespátrói képviselő-testület tagjai júniusban a polgármester és a képviselők közötti kibékíthetetlen ellentétek miatt döntöttek az önfeloszlatás mellett.

Új polgármestere lett Mikosszéplaknak

Böröcz László független jelöltet választották meg polgármesternek vasárnap időközi polgármester-választáson a Vas megyei Mikosszéplak községben – közölte vasárnap a település jegyzője. Bíró Tibor tájékoztatása szerint a 290 választásra jogosult közül 93 vett részt a voksoláson, közülük 89 adta le szavazatát az egyetlen jelöltre, aki június óta alpolgármesterként irányította az ötfős képviselőtestület munkáját. Négy szavazat érvénytelen volt.

Emlékeztetett: a községben azért kellett időközi választást tartani, mert az előző polgármester, a szintén függetlenként tevékenykedő Horváth István lemondott posztjáról.

mno.hu

44 hozzászólás “Fideszes győzelem Baján” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Azért az, hogy összemontírozták a plakáton a baloldali jelöltet Gyurcsánnyal, mutatja,
    hogy a fideszesek között is van bőven aljas!

  2. Bugi szerint:

    Miért, Gyurcsányék nem a baloldali jelöltet támogatták?

  3. Bugi szerint:

    Már ha lehetnek baloldaliak azok, akik rezsinöveléssel küzdöttek a szegény emberek megélhetése ellen.

  4. großmutter szerint:

    A fidesz a 2010-es kormányra kerülése után úgy küzdött a szegény emberek megélhetése ellen, hogy a gáz árát (a kompenzációra nem jogosultak számára) több, mint 20%-al emelte. Tehát azok a szemét szocik által átadott horribilis gázárat tovább emelte 20%-al a fidesz!!!

    Most abból a 20%-ból csökkent tízet, vagyis a kormányváltáskor 10%-al olcsóbb volt a gáz, mint a rezsicsökkentős akció után.

  5. großmutter szerint:

    Tessék még 20%kal csökkenteni, na akkor lehet verni a mellet!

  6. ... Grün szerint:

    Budapest, Berlin – Két választás volt vasárnap, az egyik Magyarországon, jelesül Baján, ahol az ellenzék majdnem nyert, azaz valójában veszített. A másik Berlinben, ott nem volt csalás, csak normális egymásnak feszülés, itt Angela Merkel kancellár pártja nyert. Orbán Viktor videóüzenetben gratulált a német kancellárnak.

    A magyar miniszterelnök a Fideszben szokásos tahó stílusban, “Brahms: Magyar táncok. Küldöm Berlinbe Angela Merkelnek” című videón tegeződve szól a német kereszténydemokratákhoz és a kancellárhoz. Már a megszólítás is felér egy diplomáciai baklövéssel: Kedves Angela, nagy örömmel fogadtuk itt a híreket Budapesten arról a diadalról, amit a most befejeződött német választáson arattatok”
    .
    Linket nem merek adni. Lehet, hogy kimacerálják a szabad véleménynyilvánítás miatt! 😛 😛

  7. Gordon szerint:

    Vicces, hogy éppen vigyori grün beszél tahóságról.
    Ő anno a holokauszton is viccelődött (tudjuk: az etánsak valójában antiszemiták, hisz megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel).

  8. ... Grün szerint:

    Itt a videó!
    .
    http://indavideo.hu/video/Brahms_Magyar_tancok_Kuldom_Berlinbe_Angela_Merkelnek
    .
    Szeretném látni Merkel asszony arcán a meglepetést amint megkérdi Tojcs Tompikához hasonlóan:
    “Hát te meg ki a pöcs vagy kisfiam?” 😛 😛 😛
    .
    http://www.stop.hu/belfold/deutsch-beszolt-te-meg-ki-a-pocs-vagy/1181326/

  9. Gordon szerint:

    Mutter elfelejti, hogy a második Orbán-kormány befagyasztotta az energiaárakat, majd a mai napig 10%-os, 2013 novembertől mindent egybevetve 20%-os csökkentést eszközölt.

    Mutternek nagyon fájhat ez a bajai bukta, mert ismét nekiállt folyékonyan hazudni.

    Folyik a “Szoci gyűlöletkampány 2013-2014 c. projekt”.

  10. ... Grün szerint:

    Röffencs!
    Ez mi, ha nem tahóság?!
    .
    “Ahogyan Orbán ír, az, őt minősíti. A nőnek a konyhában a helye, két mosogatás és főzés között esetleg szülhet néhány gyereket. Ha meg rosszat szól, akkor jön a vak komondor, igazi magyar kutya, át lehet esni rajta bármikor.
    Ezt üzente Orbán Viktor az ő kedves Angelájának. Nem csodálkoznánk, ha postafordultával egy udvarias hangú válaszlevél érkezne. Kedves Viktor, leveledet megkaptam, menj te a jó bús…

    … az utolsó szó magyar fordításban „p” betűvel kezdődik. 😛 😛 😛

  11. Gordon szerint:

    Grün 12:31-esének második bekezdésének elejét idézőjelbe teszi, a végét viszont nem és forrást se közöl (már ha egyáltalán idéz, mert ez nem derül ki – lehet, hogy csak saját butaságait írja le)… összezavarodott tán egy pillanatra!?

    Mélyre ment a bajai csapás… most levegő után kapkodnak az etánsak.

  12. ... Grün szerint:

    Röfike!
    Kedvedért kipróbálom beveszi-e a rencer moderátor a zAmerikai Népszava linkjét!
    Ha nem jön le a következő hsz. Ehhez egy percen belül akkor
    nem! 😛 😛 😛

  13. ... Grün szerint:

    Malackám!
    Olvasgasd akkor! 😛 Erre akkor nincs élesítve!!!
    Köszi fityesz! 😛

  14. Gordon szerint:

    Amerikai Népszava???
    Na ne röhögtess már! 😀

  15. ... Grün szerint:

    Hiteles forrást kértél! 😛 😛 😛

  16. Gordon szerint:

    Látom ezen te is csak röhögsz.
    Jól teszed! 😀

  17. großmutter szerint:

    Gordon!

    Emelt-e a fidesz a 2010-es kormányra kerülése után a gáz árát, vagy sem?

    Erre válaszolj, ne beszélj mellé!

  18. großmutter szerint:

    Egyébként a bajai győzelemre olyan magasról tojok, mint a te fejedre. Fidesz, MSZP, egy kutya.

  19. Gordon szerint:

    Íme a válasz gmutter 15:03-mas erőszakos követelődzésére. 2010. júniusi hír!

    “Befagyasztja az energiaárakat a kormány. A közüzemi díjak moratóriuma addig tart, amíg ki nem alakítanak egy új árszabályozási rendszert. A parlament ma dönthet arról a jogszabályról, amely szerint az új árak kihirdetése ezután nem az Energia Hivatal, hanem a nemzeti fejlesztési miniszter hatásköre lesz.”

    http://csepel.info/?p=9592

    Hűha!
    Etánsak, megítélésem szerint nagy bajban vagytok és minél tovább feszegetitek a gázáremelés kérdését (amivel kapcsolatban Lendvai cenzorasszony azt ígérte 2002-ben, hogy nem lesz), annál gyorsabban süllyedtek a mocsárban.

  20. Vica szerint:

    Most láttam ezt a videót. Enyhén szólva nagyon ciki.

  21. Vica szerint:

    Így született esetleg a 2/3 is?

  22. Cs.pepe szerint:

    Gordon, mióta számít valóságnak az, hogy a Csepel.infon megjelent egy hír, ha a gázár tényleges emelkedését vagy nem emelkedését akarod bizonyítani kérlek maradj a tényeknél. Így például idézd be a 28/2009. KHEM rendelet 1. számú mellékletét a mindenkor hatályos időállapotban, ebből tisztán látszik, még a te elfogult agyadnak is, hogy nőtt a gáz ára a Fidesz kormányzása idején is! De tudom a jogszabályok nem az erősséged, ezért adok egy kis segítséget neked, bár nem érdemled meg, amilyen demagóg vagy, tessék, hogy ne beszélj marhaságokat: https://www.fogaz.hu/Root/Sites/Fogaz/Nyitooldal/Ugyfelszolgalat/hasznosTudnivalok/gazarKat/korabbiarak

  23. ebihal szerint:

    Gordon!
    Kértem már korábban, hogy indokold, miért is nem volt szükséges a gáz árának
    emelése 2002-2010 között. Eddig bujkáltál a válasz elöl. Itt a lehetőség, bizonyíts!

  24. Cs.pepe szerint:

    Ja és ebben a táblázatban még nem szerepel az áfa 2%-os növekedése is, mely további fogyasztói áremelkedést okozott a lakosságnak és ami nem a csúnya, energiaszolgáltatók hasznát növelte, hanem ment a költségvetésbe.

  25. Gordon szerint:

    Cs.pepe!

    Azóta számít valóságnak mióta a Csepel.info (veletek ellentétben) mindig feltünteti a cikk eredeti forrását. Ha jól látom, akkor ez a cikk is az országos sajtóból lett átvéve (Duna TV, Tények), így ha szerinted nem igaz, akkor ott kellene reklamálnod.

  26. Cs.pepe szerint:

    Gordon, szerinted mi az igazság, hogy a Kormány valamit állított vagy az, hogy hoztak egy rendeletet, ami az ellenkezőjét támasztja alá a Kormány állításának?
    Egyébként meg velem kapcsolatban hagyd a többes számot, én a saját véleményemet írom, nem úgy mint te!

  27. Gordon szerint:

    Ebihal ismét nem lépte át a két sort.
    Nem hiszem, hogy Gordon feladata lenne levezetni, hogy a 2002 és 2010 közötti brutális szocialista gáz- és villanyár emelések mennyiben voltak indokoltak és mennyiben volt következménye az akkori kormánypártok teszetoszaságának és bankárbarátságának (ne feledjük: akkor még létezett az szdsz, mely mára csak adósságot hagyott maga után).
    A hozzám hasonló egyszerű csepeli választópolgár azt látja, hogy az egyik kormány (a jelenlegi) kiáll a magyar emberek mellett a szolgáltatókkal szemben, míg a 2002 és 2010 közötti balliberális – liBajnais kormányok meg tojtak az emberekre és ahogy Németh Szilárd mondta: minden esetben (!) a szolgáltatók érdekeit, a nagytőkések érdekeit vették figyelembe.
    Többek között ezért is kellett bukniuk akkorát, mint amit 2010-ben buktak.
    Megérdemelték.

  28. Gordon szerint:

    Cs.pepe elkanyarodik a témától, hisz az előbb még a Csepel.infoval foglalkozott most meg már egy rendelettel, amit vélhetően sohasem olvasott.

  29. Cs.Pepe szerint:

    Gordon te tereled a szót, mondjuk csak ehhez értesz. Arra még mindig nem válaszoltál, hogy miért tagadod, azt hogy a Fidesz kormány alatt is nőtt a gázár! Ja és én annyi jogszabályt olvastam már, mint te nem fogsz soha életedben.

  30. Rycki szerint:

    Tessék Gordon én megmagyarázom neked miért emelték a gáz árakat…

    http://nol.hu/kep/1847

    http://nol.hu/lap/gazdasag/lap-20081021-20081021_2-16

  31. Gordon szerint:

    Megmagyarázzák nekem, hogy miért emelték az árakat az egekbe… vicces dolog ez… meg az is, hogy Cs.pepe jogszabályokkal a hóna alatt jár a kocsmába.

    De ki hisz el, amit mondanak???

    Mindenesetre az mszp-szdsz-nek sosem kellett kétszer mondani, hogy emeljen árakat. Az áremelésben nagyon aktívak voltak – most remélem hogy egy jó pár ciklus erejéig pihenhetnek, különben olyan magasra emelik az emberek rezsijét, hogy a gatyájukat is ráfizethetik.

    MSZP= gázáremelés
    MSZP= Nok.a doboz (benne pedig a lóvé, amit az etánsak hazahordtak)
    Persze így legalább nekik könnyű volt elviselni az állandó rezsiemeléseiket.

  32. Cs.Pepe szerint:

    Gordon, hajlandó vagy a sértegetéseidért bíróság előtt felelni, mert ha nem akkor beszélj tiszteségesen, még akkor is ha nem tudsz. Tudod Lázár János már kitaposta az utat. Egyébként neked egy, a Fidesz kormány tagja által kiadott rendelet hazugság?

  33. ... Grün szerint:

    Cs.Pepe!
    Röfike nem fél a bíróságtól, mivel nála büntethetőséget kizáró ok áll fenn! 😛 😛 😛

  34. Gordon szerint:

    Cs.pepe helyében én nem bíróságoznék, hiszen az mszp-s Demét vitték el 36 évre Szegedre (és nem nyaralni).

  35. nagyapó szerint:

    Az eetásak megint próbálkoznak. A “nagy tudású” idióta Dr. grün t.t. el nem tudja képzelni, hogy Orbán miniszterelnök úr ismeri a protokollt. De ha ő nem a kormány, külügy szakértői ismerik. Orbán nem Gyurcsány(i), aki lazán leterroristázta a szaudiakat.
    Idióta Dr. grün t.t.! Kár aggódni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. Cs.Pepe szerint:

    Gordon sejtettem hogy gyáva vagy, egy hangember, akiben nincs egy szemernyi tisztesség! Hazudozol itt a fórumon és aki ellentmond azt el kezded mocskolni. Ez vagy te, egy jellemtelen, tanulatlan gyáva lény. Látszik honnan jöttél, kisszerűségedet nem tudta levetkezni, te már így maradsz!

  37. Gordon szerint:

    Tisztességről sem érdemes beszélnie az etánsaknak az iskolában történtek óta.

  38. Cs.Pepe szerint:

    Mint mondtam semmi közöm az Mszp-hez és más párthoz sem, így én joggal beszélhetek tisztességről veled ellentétben!

  39. nagyapó szerint:

    Eetásak! A maffiabaloldal megint kapott egy maflást Baján. Lüke eetásak tessék panaszt tenni, nem pedig hazug szövegekkel, videókkal próbálni megfordítani az eredményt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  40. Gordon szerint:

    Ha az etánsak leszoknának a hazudozásról, akkor az emberek is könnyebben bíznának bennük.

  41. Nagy József szerint:

    Mikor fog már szegény hazám ettől a komcsi bandától megszabadulni?Remélem jövőre nem nyernek és akkor eltűnnek a francba,újabb négy évet már nem fognak kibírni lopott pénz nélkül.

Itt lehet hozzászólni !