Az önkormányzat célja, hogy visszaszerezze az adófizetők pénzét

Csepel.hu

Hosszú és vontatott rendőrségi és jogi procedúrák után szeptember 24-én, reggel 8:30 perckor a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon Takács Krisztián MSZP-s képviselő büntetőperével végre megkezdődnek azok a bírósági perek, amelyeket a Fidesz-KDNP 2010 áprilisa óta, valamint a csepeli önkormányzat 2010 októbere óta tett feljelentései alapján indítanak.

Az ügyészség által sikkasztással vádolt Takács Krisztián MSZP-s képviselő jövő keddi tárgyalásán az önkormányzat ügyvédei sértetti képviseletet fognak ellátni, és a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy a csepeli adófizetőknek okozott, jogilag is alátámasztható károkat az utolsó fillérig visszafizessék a károkozók.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP csepeli képviselői 2010. április 6-án tettek először büntető-feljelentést a csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült visszaélés-sorozatban, ahol bizonyítottan pályázat nélkül jutottak frissen felújított önkormányzati szociális lakásokhoz arra jogosulatlanok. A közpénzből felújított lakásokat az érintettek nem sokkal később kedvezményesen megvásárolták, majd piaci áron, immáron sok millió forinttal drágábban eladták. Később derült ki, hogy a lakásfelújítások során olyan számlákat is kifizettek, melyek mögött egyáltalán nem állt teljesítés. Így gyaníthatóan több tízmillió forintos kárt okoztak a kerületnek. A csepeli lakásmutyi ügy volt az első, melyben feljelentés született, de az elmúlt három és fél év után félő, hogy az utolsó lesz, melyben vádemelés is történik.

A 2010-es választások után számos erkölcsileg és jogilag is aggályos, gyaníthatóan nem a munkavégzést, hanem a csepeli adófizetők pénzét megcélzó szerződés került elő. Az önkormányzat minden esetben felbontotta azokat, ha visszaélések gyanúja merült fel, és minden esetben feljelentést tett, ahol köztörvényes bűncselekmények elkövetésére elegendő bizonyítékot talált. Az MSZP- és SZDSZ-közeli vállalkozókhoz vezető pénzcsapok elzárásával és az így kiszervezett munkák saját hatáskörben történő elvégzésével, az önkormányzat gazdasági rendbetételével a 2010-es költségvetési évhez képest 2 milliárd forinttal sikerült csökkenteni az éves kiadásokat. Mindezt úgy, hogy közben több mint kétszeresére nőtt a közterület-felügyelet vagy a Csepeli Városgazda Zrt-nél dolgozó munkatársak száma. A korrupció visszaszorításának köszönhető az is, hogy egymás után újulnak meg Csepel elhanyagolt közterületei, parkjai, sikerült visszafizetni a kerület több milliárd forintos adósságát, forráshiányát, és idén is egymilliárd forintot költ az önkormányzat útépítésekre és uszodára.

A csepeli elszámoltatás során eddig egy vádemelés született Takács Krisztián MSZP-s képviselő ellen, és két vádemelés történt Szenteczky János MSZP-elnök ellen.

Az önkormányzatnak minden ilyen esetben az a célja, hogy visszaszerezze az adófizetők pénzét. Több olyan nyomozás zárult ugyanakkor az elmúlt években, ahol érthetetlen, hogy a hatóságok miért nem találták bűncselekménynek a feltárt visszaéléseket. A csepeli önkormányzat vezetése mindennek ellenére továbbra is bízik az igazságszolgáltatásban, és reméli, hogy – csakúgy mint Al Capone esetében – ha nem is minden esetben, de meglesznek azok a büntetőjogi bizonyítékok, melyekkel sikerül a korrupció és az MSZP-s polip csepeli csápjait levágni.

Budapest, 2013. szeptember 19.

Ábel Attila
alpolgármesterBudapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

Forrás: Csepel.hu

33 hozzászólás “Az önkormányzat célja, hogy visszaszerezze az adófizetők pénzét” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Feljelentették Orbán Viktort, Rogán Antalt és Lázár Jánost a Fővárosi Főügyészségen.
    “Bűncselekmény miatt bárki tehet feljelentést. A feljelentés kötelező, ha annak elmulasztása bűncselekmény. A hatóság tagja és hivatalos személy, továbbá ha külön törvény előírja, a köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt-ha az elkövető ismert , annak megjelölésével feljelenteni ” – idézte Balázs a törvény vonatkozó részét.”
    .
    Most ugranak a majmok a vízbe?! 😛
    .
    http://www.pecsistop.hu/belfold/feljelentettek-orbant-lazart-es-rogant/1180663/

  2. ... Grün szerint:

    Ugorgyunk Bugi!
    “A monopolhelyzetben lévő energiaszolgáltatók – extraprofitot bezsebelve – kényszerítik rá Európa legmagasabb árait a családokra – így összegezhető a kormányzati kommunikáció a rezsicsökkentés mellett. A mondatban lévő három állítás egyike sem igaz.!
    .
    Esetleg egy kis választásos téma?! 😛
    .
    http://www.stop.hu/belfold/kormanyzati-hazugsagok-a-rezsirol/1180579/

  3. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. megint talált egy hazudós cikket, ami igaznak tűnik, de nem az.
    – Az energiapiacon sok szereplő van, bár erről a lakosság nem tud. A piaci szereplők között nincs verseny, egyik sem olcsóbb (nem úgy mint a távközlésben).
    – A cégek belső elszámolásába nem lehet betekinteni, így az az üzletág veszteséges, amelyiket akarják (ugyanúgy ahogy a bankok sem árulják el vettek-e föl svájci frankot).
    A nemzetközi piacon az áram ára a minimumon van, nálunk nem.
    – A rezsi ára nálunk a legmagasabb. Igen. Csak az óvodásoknak kell elmagyarázni, hogy nem abszolút, hanem relatív árról van szó, a jövedelemhez képest.
    A címet nyugodtan át lehet írni, hogy a MAFFIABALOLDAL HAZUGSÁGAI!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. ... Grün szerint:

    Öreg pöcs!
    Akkor itt egy másik hazudós fityeszes cikk!
    http://csepel.info/?p=29140
    Vedd elő a lőcsöt és segíts számolni! Mégis Te vagy a mérnök!
    .
    “A magyar állam a Belügyminisztériumon keresztül most már második éve 62 ezer köbméter tűzifát oszt szét az arra rászorultak között – közölte Németh Szilárd”
    .
    Ha 1m3 tűzifa kiskereskedelmi ára kb. 16-20 ezer forint akkor 2 miliárd forintért hány m3-t kapunk?!
    2 000 000 000 : 20 000= 100000 m3-t!
    Ki nyelte le a hiányzó 38 000 köbméter fát?!
    Neadj’Isten már megint hazudik valaki?! 😛

  5. gizi szerint:

    a faszállítás sem olcsó

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    nagyapó, mikortól csökkentik a földgáz hazai, azaz fizetendő árát?

  7. felix szerint:

    Szemétláda!
    “- A rezsi ára nálunk a legmagasabb”
    Ez az okosság tőled van.
    Olyan drága a rezsi ára, hogy még soha sem vettem egyet sem.
    A többi ostobaságoddal nem foglalkozom.

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    felix, világosítsuk fel, talán megérti, hogy a fizetendő összeget “DÍJ”-nak nevezik.

  9. felix szerint:

    Kizárt, hogy bármit is képes megérteni.
    Amit ma le ír, arról holnap azt mondja, hogy te írtad.
    Itt tart már nála a kór.

  10. ... Grün szerint:

    felix!
    A kénköves kádkő-koktél megtette a hatást nála! 😛

  11. ... Grün szerint:

    “Az elmúlt három évben a rezsiköltségek 17 százalékkal nőttek, ebből februárban a Fidesz vissza adott tízet, májusban a Varga-csomaggal viszont többet vettek ki az emberek zsebéből – jegyezte meg. Ezt számokkal alátámasztva úgy fogalmazott, hogy egy átlagos, kétgyermekes család körülbelül 5,5 ezer forintot takarít meg havonta a rezsicsökkenéssel, ám ennek a családnak csak a Varga-csomag 6,2 ezer forint többletet okozott, “ezért ez egy jó nagy rezsiátverés, a választások után ennek meg kell fizetni az árát.”
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20130919-ez-egy-jo-nagy-rezsiatveres-bajnai-utanaszamolt-orbaneknak

  12. Bugi szerint:

    Ejnye-ejnye, megy az infláció elfelejtésével a terelés. Helyes vagy sem az, hogy az önkormányzat visszaveszi, amit a csepeliektől elloptak?

  13. fghfjhgkjhk szerint:

    Bugi, várja már meg a bíróság döntését mindenki. Ne legyenek már ennyire éhesek. 🙂

  14. Aladár szerint:

    nagyapó: “A rezsi ára nálunk a legmagasabb. Igen. Csak az óvodásoknak kell elmagyarázni, hogy nem abszolút, hanem relatív árról van szó, a jövedelemhez képest.”

    Ugye nem mindenki ugyanannyit keres Magyarországon? Van, akinek a jövedelméhez képest magas a rezsi, van, akiéhez képest nem magas. De a Fidesz-kormány mindenkinek csökkenti.

    Amúgy a boltban megkérdezik tőled, mennyi a fizetésed, és ha alacsony, akkor olcsóbban adja a pék neked a kenyeret? Ugye nem? Nahát, az energiaszolgáltatók sem tudják sajnos azt mondani, hogy “jaj hát a magyaroknak alacsony az átlagfizetésük, adjuk nekik olcsóbban a gázt/áramot”.

  15. Aladár szerint:

    “A korrupció visszaszorításának köszönhető az is, hogy … idén is egymilliárd forintot költ az önkormányzat útépítésekre és uszodára” – állítja a cikk.

    Ábel Attila esetleg kitérhetne arra, hogy ez esetben vajon miért az Észak-Csepel eladásából származó pénzből (amit őszerinte mind elloptak a szocik) építik most egymilliárdért az utakat.

  16. ... Grün szerint:

    Így alakultak a rezsidíjak – a KSH cáfolja a kormányt
    “A kormány 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat – mondta egy lakossági fórumon Völner Pál, a fejlesztési tárca államtitkára. A KSH adatai egyértelműen cáfolják a kormányzati emlékezetet.”
    .
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_alakultak_a_rezsidijak_a_ksh_cafolja_a_kormanyt.564913.html

  17. Bugi szerint:

    Aladár: a legkobb elvársak a Csillagban vannak, ott van Deme barátod is. Nem kell félni, nem fog fájni 😉

  18. lolka szerint:

    nagyapó szerint:
    2013. szeptember 19., csütörtök – 19:49
    -mondok én is valami okosságot és mindjárt 17-n segítenek megérteni…ez aztán a szereplési vágy…inkább viccet kéne mesélni, ha jó a poén még egy jót nevetni is lehetne, igaz így is…

    Ceterum censeo…Az elégett falevél 98% vízgőz 2% pór…
    (a fizika és a kémia kettő különböző dolog)

  19. Királyerdei szerint:

    Na,piszkos komcsik!

    Kinek a kezében van a gáz?
    Az áramellátás?
    A vízellátás?
    Kik is adták el nekik bagóért?
    A pofátokat fogjátok be,és örüljetek (még) hogy nem érzitek
    a nyakatokon,hogy seggetek mily’ nehéz!

  20. felix szerint:

    Királyerdei!
    Ezt az idézetet évtizedekig tanultad.
    Újabb megtanulásába már ne fogj bele. 🙂

  21. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Kár, hogy fogalma sincs arról, mi az a kádkő. Avagy öregkori hülyülés? A zagyva szöveg arra utal. Bedevéreszemélagépádiszáda.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, fghfjhgkjhk, lüke Aladár. A villanynak, a gáznak, ára van. A szolgáltatásoknak díja van. Érthető? Mivel a rezsiben kis rész a szolgáltatás, így érthető az ár meghatározás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. ... Grün szerint:

    Öreg Gyagya!
    Van fogalmam a kádkőről!
    Csak el kell olvasni amit írsz és a zagyhúgykövedről is fogalmam lesz! 😛
    .
    Reklamáció rezsidíjak ügyében a KSH-nál (Kormány Statisztikai Hivatal)
    A jó csahos nem marja meg a zételosztó kezet! 😀

  24. nagyapó szerint:

    lolka Amilyen hülye, gondolom családját eltiltotta a füstöltáruk fogyasztásától??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. Vátesz szerint:

    MEL 639, egy piros Massey Ferguson traktornak a rendszáma, amelyen pózolt az esküvőjén Orbán Ráhel és Tiborcz István, s amelyet lefényképeztek egy nagymértékű illegális fakitermelés színhelyén is. Az erdővédelmi bírságot persze a hat kis résztulajdonosnak kell kifizetnie, habár a terület a Tiborcz-birtok két részének egyesítését akadályozza.

  26. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. (21:44) Talán kellene némi szövegértelmezés! A 2000 fő alatti települések, meg a Belügyminisztérium két különböző dolog. Egy kisiskolás érti.
    “Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős biztosa azt mondta: a kétezer fő alatti települések pályázat útján juthatnak hozzá a hagyományos tüzelőanyaghoz, amire kétmilliárd forint áll majd rendelkezésre. A rászorultak között az önkormányzatok osztják szét a fát, a kiszállításért sehol nem számolhatnak föl költséget.
    – A magyar állam a Belügyminisztériumon keresztül most már második éve 62 ezer köbméter tűzifát oszt szét az arra rászorultak között – közölte Németh Szilárd. Hozzátette: – Erre jogszabályban előírtak szerint lehet pályázni. A kétezer fő alatti települések pályázhatnak, és nekik kell az általuk felmért, szociálisan rászorult lakosok között kiosztani. Nem számolhatnak föl érte szállítási költséget, semmit – hangsúlyozta a politikus.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. ... Grün szerint:

    Vén Majom!
    Értelmezgesd akkor Vezíürüd szavait! 😛 😛
    .
    “Orbán arról is beszélt, hogy az idén télen is biztosítanak majd – a zömében állami erdőkből kitermelt – szociális tűzifát a piaci ár alatt, az önkormányzatokon keresztül. Az ezt szolgáló költségvetési keretet idén megkétszerezték, így mintegy kétmilliárd forint értékű szociális tűzifát fognak szétosztani. A szén esetében hasonló rendszerben gondolkodik a kormány.”
    .
    Most akkor vagy a 62 000 m3 tűzifa, vagy a kétmilliárd forint nem igaz!
    http://mno.hu/belfold/gyurcsany-nem-allt-meg-a-gazsutos-beszolasnal-1185404

  28. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.! Meismétlem! “Talán kellene némi szövegértelmezés! A 2000 fő alatti települések, meg a Belügyminisztérium két különböző dolog. Egy kisiskolás érti.”
    2 MFt a 2000 fő alatti települések, a 62 ezer köbméter tűzifa pedig a Belügyminisztériumon keresztül!
    Nem mindegy fal mellett sírni, mint sír mellett falni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. ... Grün szerint:

    Öreg Majom!
    Ne védd a Vezírt! Hazudott és kész! 😛 😛
    .
    Mint ennél a dolognál is!
    Lehet, hogy csak képzelte?! 😛
    .

    Mégsem történt forradalom a szavazófülkékben 2010-ben?
    http://tenytar.hu/szelkakas/megsem_tortent_forradalom_szavazofulkekben_2010_ben#.Uj6hgH9Enld

  30. lolka szerint:

    nagyapó szerint:
    2013. szeptember 21., szombat – 23:10
    -Ha már így a hülyézésnél tartunk, annyit tudhatna, hogy a füstölést nem az íze miatt alkalmazzák, hanem a tartósítás miatt, úgy mint a sózást vagy a szárítást. Igen vagyok olyan hülye, hogy a családomnak nem adok füstölt húst…(és úgy mellesleg megemlíteném, hogy a közelebbi rokonait hülyézze, engem akkor, ha én is hülyéztem)…

    Ceterum censeo…Az elégett falevél 98% vízgőz 2% pór…
    (a fizika és a kémia kettő különböző dolog)
    ” A füstölt hús egyik váratlan hatása
    HVG.HU \ EGÉSZSÉG
    2012. március 13., Szerző: Medipress
    Címkék: COPD; tüdőbetegség; füstölt hús;
    A hivatkozott tanulmány gyenge pontja a gumifogalom: TÚL SOK….
    Ki, vagy mi ez esetben a mérce, amihez viszonyítva lehet(ne) megfelelő mennyiséget megállapítani? Van-e olyan orvos, tudós, vagy egészségügyi szakember, akinek jogosítványa van (lenne) általánosságban használható mennyiségi javaslatot tenni a már többszörösen károsnak mondott TARTÓSÍTÁSI MÓDSZER (a nitrátok) használatára?
    Ha körülnézünk, valószínűleg majdnem mindenkinek van olyan ismerőse, családtagja, akinek az alvása egy merő szenvedés, mert félig ülve kell “feküdnie”. Ugyanez az ember, amint a mosdókagyló fölé hajolva, az ajtón át is hallhatóan, erősen krákog, erőlködik, hogy a felgyülemlett nagymennyiségű váladéktól (magyarul slájm) kínlódva, szenvedve – naponta többször – megszabaduljon, annak soha el nem felejthető “élménye” lesz.image
    Tegyük hozzá a különböző orvosi vizsgálatok – tüdőtükrözés, 24 órás gyomorsav szonda az orron át, a tüdőgyógyászokkal való rendszeres konzultációk, a gyógyszerek váltogatása, kísérletezések, kudarcok.. élményeit. a reflux-gyanú, amiből van kicsi igazság is, ami hozzájárul a tüdőtágulat, a hörgőtágulat maradandó hatásaihoz. Szóval minden együtt van egy keserves “élet” napi szenvedelmeihez.
    Ez pedig nem veleszületett, vagy genetikai “hiba”, hanem a szerzett betegségek egyike. Az említett élő emlékem egy barátom, aki a reggeli étkezését szinte sohasem tudta elképzelni a “szalonnázó paraszt” közismert kis szobrának – menüje – nélkül. Vagyis a füstölt sunka,kolbász, szalonna,szalámi NÉLKÜL. Most már késő a bánat. A COPD annyira rögzült, hogy a még hátralévő életében csak naponkénti szenvedések és- esetleg – némi diéta árán fog tudni létezni. Korai vacsora, nagyon kicsi adagokkal…. Közéletet, társadalmi eseményeket (színház, közösségi rendezvények ) látogatni merész vállalkozás. A visszafojtott köhögési kényszer időnként kitör, ha nem akar fuldokolni.
    Intő “példa”, ha ezt a civilizációs betegséget tudatossággal, a modern húsfeldolgozási módszereket nélkülöző táplálkozással vissza akarja valaki szorítani,amíg nem késő, hát gondolkozzon el, de nagyon. (Dénes Ottó)
    ———————————————————————
    Túl sok löncshús, szalonna, virsli és egyéb tartósított hús fogyasztása egy új kutatás szerint súlyosbíthatja a tüdőtágulás, a krónikus hörghurut és más légúti megbetegedések tüneteit.

    Ezeket a tüdő gyulladását okozó megbetegedéseket gyűjtőnéven krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) néven említi az orvosi szakirodalom. E rendellenességek fellángolásait gyakran a tüdőfertőzések, a légszenimagenyezés és a dohányfüst váltják ki, és számos beteg esetében kórházi kezelés válhat szükségessé.
    A European Respiratory Journal legújabb számában megjelent tanulmányukban a barcelonai Környezetepidemiológiai Kutató Központ szakértői arról számolnak be, hogy a tartósított húsok kezeléséhez használt nitrátok olyan reaktív nitrogénszármazékokat hoznak létre, amelyek károsíthatják a tüdőszövetet, ezért az ilyen élelmiszerek túlzott fogyasztása megnövelheti a kórházi kezelés kockázatát a COPD-ben szenvedő betegek körében.
    Fotó: AP
    A kutatás során 274 COPD-s beteget vizsgáltak első kórházi kezelésüktől számítva átlagosan két évig. Az eredmények azt mutatták, hogy nagy mennyiségű tartósított hús (például napi egy szeletnél több sonka) fogyasztása súlyosbíthatja a tüneteket a COPD-s betegekben, amelynek következtében a betegségben szenvedő páciensek újabb kórházi kezelésre szorulnak.
    A kutatást vezető Judith Garcia-Aymerich azt is elmondta, hogy a tartósított húsok fogyasztásának korlátozásán kívül más óvintézkedésekkel, például a dohányzásról való leszokással és a rendszeres testmozgással is meg lehet előzni a krónikus obstruktív tüdőbetegség fellángolásait. ”
    http://etelreformer.blogspot.hu/2012/03/fustolt-hus-egyik-varatlan-hatasa.html
    LEHET OLVASGATNI, AGYAT TÁGÍTANI…(HA VAN HEJ…)

  31. felix szerint:

    szemétláda!
    Már megint ködösítesz.
    1/2eszű1/2x, fghfjhgkjhk, lüke Aladár. A villanynak, a gáznak, ára van. A szolgáltatásoknak díja van. Érthető? Mivel a rezsiben kis rész a szolgáltatás, így érthető az ár meghatározás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    Nem az árral volt a baj, hanem a rezsivel, azaz a rezsi árával, mert a rezsi sem nem árú sem nem szolgáltatás, ezért aztán a rezsinek nincs ára. sem mértékegysége.
    Na de sebaj, tőled az ilyen zagyvaság már megszooktt.

Itt lehet hozzászólni !