“Súlyos” bravúrok, ezúttal Miskolcról

Csepel.hu

A miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központban (ITC irodaház) rendezték meg szeptember 15-én az I. -hazai rendezésű- Szlovák-Magyar Fekvenyomó Versenyt. A Fitness 2000 klub csepeli sportolói borsodban is nagyot domborítottak.

A világbajnokságokra kvalifikáló viadal szombati megnyitóját az esemény fővédnöke, Mengyi Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke tartotta, majd azt követően mintegy kétszáz erős ember mérte össze tudását, hölgyek és urak egyaránt. Szombaton a RAW, míg másnap az equipped kategória versenyét rendezték. Ötvenen szlovák és mintegy százötven-százhetven magyar versenyző közül  a csepeli Csepregi Zoltán a 100 kg-osok nyílt kategóriájában 355-kilogrammot teljesítve kategóriájában és abszolútban is az első helyet szerezte meg, amivel új Európa- és világcsúcsot állított fel.


Buda Richárd a juniorok között (ugyancsak 100 kg-ban) 290 kg-os nyomással szerezte meg az I. helyet, amellyel abszolútban a dobogó II. fokán végzett.
Balázs Ferenc sem maradt el társaitól: a Masters kategóriában súlyok alá fekvő csepeli sportember minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy cseppet sem szunnyad a lelkesedése, s idei legjobb eredményével (312.5 kg) tudott győzni, ami egy abszolút második helyhez is hozzásegítette.
A miskolci versenyt szervező és rendező Mészáros László erőemelő szövetségi kapitány házigazdaként is kitűnően vizsgázott. Mészárosról érdemes tudni, hogy a  RAW (ruha nélküli) kategóriában hazánkban csúcsokat döntögető sportember utoljára Oroszországban mérette meg magát és 305 kg-os teljesítményével meg is nyerte azt a tornát.
A Fitness 2000 egyesület vezetője, Pintér Ferenc a miskolci helyszínen nézte meg a sportolói produkcióját, és elégedetten konstatálta, hogy „fiai” (Balázs Ferenc, Buda Richárd és Csepregi Zoltán) ismét kitettek magukért. Mindez kitűnő erőfelmérője volt a szeptember végén Egerben sorra kerülő Erőemelő és Fekvenyomó Világbajnokságra, ahol szintén elindulnak majd a fiúk, aminek egyetlen akadálya a támogatók távolmaradása lehet, de reményeik szerint ez a probléma is megoldódik addigra.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás ““Súlyos” bravúrok, ezúttal Miskolcról” bejegyzésre

  1. Ottó szerint:

    Gratulálok!

  2. helyi szerint:

    Bravó fiúk, csak így tovább!

Itt lehet hozzászólni !