Óriási tömeg látogatott a temetőkbe

Népszabadság, MTI

Halottak napja

Zsúfoltak voltak ugyan mindenszentek napján a fővárosi temetők környéki utak, ám a közlekedésben komolyabb fennakadást nem volt. Csütörtök estig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről.

A rendőrség fokozottan ellenőrzi a fővárosi temetők környékét mindenszentek és halottak napján, eddig komolyabb bűncselekményről vagy balesetről nem érkezett jelentés – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Bálint Gabriella elmondta, nemcsak közlekedési, hanem bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontból is indokoltnak tartják a temetők és környékük ellenőrzését. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít egyebek mellett gépjárműfeltörések, valamint a zseb- és az úgynevezett “trükkös” lopások megelőzésére. Arra hívják fel a temetőlátogatók figyelmét, hogy értéktárgyaikat még akkor se hagyják őrizetlenül, ha csak a közeli csaphoz mennek vízért.

A rendőrség kéri továbbá, hogy a temetőkhöz tartók lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe, mert a sírkertek környéki parkolóhelyek már csütörtök kora délelőttre teljesen megteltek.

A város több pontján forgalomkorlátozásra kell számítani, így tilos megállni és várakozni november 5-én 8 óráig a X. kerületi Új köztemetőhöz vezető útvonalaknál. Korlátozás lépett életbe november 5-én 8 óráig a Kispesti temetőhöz vezető útvonalon a Kassai utcában, a Kolozsvári utca és a Pozsonyi utca között a temetővel szembeni oldalon. Nem lehet megállni és várakozni november 5-én 8 óráig az Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon. A tilalom vonatkozik a Farkasréti temetőhöz vezető útvonalak táblákkal jelzett szakaszaira is.

A Fővinform tájékoztatása szerint jelentősen lelassult a forgalom a temetők környékén.

Csütörtök estig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről

Zsúfoltak voltak ugyan mindenszentek napján a fővárosi temetők környéki utak, ám a közlekedésben komolyabb fennakadást nem volt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese. Bálint Gabriella hozzátette: a rendőrséghez csütörtök estig nem érkezett bejelentés bűncselekményekről. Elsősorban a kora délutáni órákban alakultak ki kisebb dugók, torlódások a temetők környékén – mondta az ügyeletes. Emlékeztetette arra, hogy a rendőrség kérte a fővárosiakat, hogy a temetőkhöz tartók lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe, mert a sírkertek környéki parkolóhelyek már délelőtt megteltek. A rendőrség mindenszentek és halottak napján fokozottan ellenőrzi a sírkertek környékét.

A rendőrök mellett a polgárőrség és a temetők biztonsági szolgálatai is segítettek a temetők környéki közlekedés és a közrend biztosításában. Ezek a szervezetek sem jeleztek problémát.

A BKV fődiszpécsere azt közölte: pénteken is gyakrabban járnak majd a fővárosi temetőket érintő buszok és villamosok. A tömegközlekedési cég a zsúfoltság enyhítésére a négynapos ünnepi hétvégére csuklós járműveket állított forgalomba.

A budapesti temetők november 4-ig reggel 7 órától este 8 óráig tartanak nyitva. A temetői irodákban péntekig ügyeletet tartanak a látogatók számára 7.30 és 17 óra között.

Forrás: Népszabadság, MTI

Itt lehet hozzászólni !