A jövő héten érkezik a tél

MNO, Origo

Hóember

A kellemes napokat követően a vasárnap érkező hidegfront mögött sarkvidéki eredetű légtömegek zúdulnak hazánkra, így hétfőtől átmenetileg hidegre fordul időjárásunk. Kedd délután helyenként havas eső, havazás sem kizárt.

A hosszú hétvégén elég nagy szerencsénk van az időjárással. A nappali hőmérsékletek egy-két fokkal meghaladják az átlagost, és végre nem szürke az idő.

Vasárnap hidegfront érkezik, de ekkor még hazánk nagy részén 10 fok felett tetőzik a hőmérséklet, és a borongós délelőttöt követően délután sokfelé előbukkan a nap. A hidegfront mögött azonban sarkvidéki levegő érkezik, és hétfőtől jelentősen visszaesik a nappali felmelegedés.

A számítások szerint kedden hasonlít leginkább a télhez az időjárás. A fagyos hajnalt követően néhány órára ugyan még kisüt a nap, délután az északi megyékben akár havas eső, havazás is kialakulhat, leginkább hegyeinkben van esély a hóesésre.

A gyors frontátvonulások miatt a hideg levegő nem tud sokáig megnyugodni, így – a kedd hajnaltól eltekintve – erős hajnali fagyokra nem kell készülni. A hőmérséklet csökkenése leginkább a nappali értékekben lesz érzékelhető.

Kedd délután sokfelé az 5 fokot sem érjük el. A jövő héten tehát vastagabban kell öltöznünk, a télikabátra, sőt az érzékenyebbeknek sapkára, sálra is szükségük lehet. A közlekedőket vasárnap a hideg betörésekor az erős széllökések, délelőtt a vizes útszakaszok zavarhatják. Kedd este néhol télies útviszonyok kialakulása sem kizárt.

Forrás: MNO, Origo

Egy hozzászólás “A jövő héten érkezik a tél” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Végre…

Itt lehet hozzászólni !