Kajak-kenu vb: tíz magyar érem, bronzérmes a kenu négyes

Csepel.hu

Szombat délután tíz finálét rendeztek a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon, ahol mindegyik futamban született magyar érem. Világbajnok lett Medveczky Erika, Kozák Danuta, Vajda Attila, a Vasbányai–Mike páros és a Szabó Katalin-Fazekas-Zur Krisztina alkotta egység  is.

A tizedik szombati döntőben pedig a Csepeli Kajak-kenu Egyesületből a Korisánszky Péter–Korisánszky Dávid testvérpár -Varga Dáviddal és Vass Andrással egy hajóban – a harmadik helyen végzett a kenu négyesek 1000 méteres futamában. A magyarok eddig összesen 5 arany, 1 ezüst, és 4 bronzérmet szereztek a kajak-kenu vb-n.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Kajak-kenu vb: tíz magyar érem, bronzérmes a kenu négyes” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Szívből gratulálok minden versenyzőnek, kiválóan versenyeztek, teljesítettek a mai napon.
    Talán csak a Kovács-Janics nem hozta a várt eredményt, de még talán tudnak holnap javítani, bízzunk benne.

  2. Tóth Kati szerint:

    Fantasztikus!!

  3. abcd szerint:

    Hajrá foci !!!!!!

  4. felix szerint:

    Ragyogó versenyek voltak. Öröm volt nézni.

  5. Perspektíva? szerint:

    A kommunistázás, pártoskodás mocskolódás az a legaljának szintjén, profi módon megy.

    A világra szóló, szenzációsnak ható eredményeinkre, képtelenek vagyunk örülni, büszkék lenni. Tegnap nézve a versenyeket, az egyik fiam látva, hogy könnyes szemmel, meghatódva csodálom a versenyzők (kivétel nélkül) fantasztikus teljesítményeit, megkérdezte, hogy mi a baj Apu?
    A választ azt gondolom minden becsületes, hazáját szerető tudhatja.

    Büszkének lenni, hogy e kis ország az egész világot “maga alá gyűrte” csodálatos érzés töltött el, a Magyar Nemzet hű leányai, fiai által produkáltak láttán.
    KÖSZÖNJÜK, MINDEN MAGYAR NEVÉBEN!!!

  6. Perspektíva? szerint:

    A mai napon is volt bőven minek örülnünk, még akkor is, ha a tegnapi eredményeket nem sikerült elérni. Ezzel együtt, a tegnapi s a mai nap legnagyobb öröme számomra, mindent összevetve, a lányoknál és fiúknál egyaránt a fiatalok rendkívüli eredményes és helytálló szereplése volt. Már évek óta írom, hogy a privilégizált versenyzést meg kell szüntetni, s fiatalokat felkészíteni a világméretű versenyzésekre, Rióra!!! Bizonyítottak a fiatalok szinte kivétel nélkül, élni tudtak az adott lehetőséggel, mihelyt a “szarkavarók” helyére lettek ültetve. Szintén évek óta írom, hogy ők csupán közelről nézik a versenyeket, “lapátjukat felemelve arra figyelnek, hogy elsőnek érjenek a helyettük is húzók jóvoltából a célba.”
    Mindenesetre tegnap is és ma is alaposan leszerepeltek, ahogy korábban mondtam, “megélhetési sportolókká” lettek. s ők akarnak még Rióig vegetálni!!!??? Nem mondhatják, hogy nem kaptak még esélyt, hiszen a saját számaikban indultak, de ÉGTEK, tegnap is és ma is, mint az a bizonyos berlini épület egykoron.

    Mondhatnám, szinte egycsapásra kovácsolódtak össze, a fiatalokból “összeállított” hajóegységek, s lám micsoda eredményeket produkáltak!

    Szenzációs versenyzéseikkel belopták magukat a magyarok szívébe. Öröm volt nézni, ma is Lakatos Zsanettet-Takács Kincső, és Vasbányai Henrik-Mike Róbert kenupárosok ezüst érmes versenyzését, 500 méteren.

    És a többieket is, akik ígéretesen versenyeztek. Taktikailag kell fejleszteni őket, mert volt(ak) aki(k) kicsit korábban “robbantottak.” Majd az edzéseken begyakorolják a testre szabott taktikai elemeket és így tovább, mert tehetségesek az nem vitás! Vigyázni kell rájuk.

    Aztán szintén 500 m-en Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású csapatot, akik szenzációsan versenyeztek, igazi egységként.

    Nem volt(k) aki közelről figyelte volna a többiek húzásait, csapásszámait! (K. K., ő
    mondta)
    Nem is baj, hogy Botond leköszön, mert szükség van a privilégizált versenyzők indításainak megszüntetésére, a vérátömlesztésre, szakmai és versenyzői területen egyaránt, amely már a londoni olimpia előtt is indokolt lett volna. Nagyon sok kiváló versenyzőnk távozott, így v. úgy, de igyekeztek minél távolabb tartani magukat, az egészségtelen “kavalkádtól.”
    Talán még nem késő, egy új a csapatot a mostani bizonyítások mellett kiegészíteni újabbakkal, akik az elért idő eredmények alapján méltóak a válogatottságra.
    A Sunnyogó (k) ideje lejárt, előre kell tekinteni és cselekedni, FEL RIÓRA!
    NINCSEN VESZTEGETNI VALÓ IDŐ.
    Mindent összevetve köszönjük e szép hétvégét, sok-sok örömöt szereztek a magyaroknak.
    Most már következhet a KORMÁNY, hazaérkezésüket követően!

  7. felix szerint:

    Az ötszázas taktika.
    Erős rajt, takony-nyál egyenes aztán kezdődhet a finis.

Itt lehet hozzászólni !