Csepeli iskolások utaztak Mogyoródra – Élőben a Forma-1 szabadedzésén

Csepel.hu

Nyár, kirándulás, versenyautók: ez az egyszerű recept várta pénteken a mogyoródi Hungaroringre autóbusszal indulókat, akik a reggeli órákban a csepeli Sport, Szabadidő- és Rendezvényközpontban gyülekeztek. Az iskolás kirándulók úti célja egyenesen a Forma-1 szabadedzésére vezetett, ahol a pilóták a hétvégi versenyre készülve már javában rótták a köröket.

A csepeliek belépőjegye július 26-án, a délután kettő órakor kezdődött második tréningre szólt, ahonnan az Erzsébet-tribünről, a versenypálya célegyenesével szemben tekintették meg a száguldó autókat.

Csepelről a nyári napközis tábort működtető Nagy Imre ÁMK és a Mátyás Király Általános Iskola – több más kerületi iskolában tanulókat összefogva – pályázott az Erzsébet program keretében iskolai csoportok számára meghirdetett 2013. évi Forma-1 Magyar Nagydíj szabadedzésre szóló egynapos kirándulási tenderén. A két sikeres pályázatnak köszönhetően nyolcvan gyermek, nyolc kísérő pedagógussal utazott a XXI. kerületből Mogyoródra, ahová az autóversenyzők közül sokan csütörtökön megérkeztek.

A programszervezők célja az volt, hogy minél több csepeli gyermek vehessen részt a kiránduláson, és látogathasson el legalább egyszer erre a népszerű sportesemény helyszínére – tájékoztatta a Csepel.hu oldalt Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő, szociális referens. Hozzátette: „Ezúton köszönöm meg a pedagógusok munkáját a program létrejöttében nyújtott segítségért. Értesítették a szülőket erről a lehetőségről vagy elkísérték a gyermekeket a kirándulásra, nagy felelősséget és nehézségek megoldását felvállalva.”

A kiránduláshoz a két autóbuszt a napközis tábor költségvetésén belül a csepeli önkormányzat biztosította ingyenesen a gyermekek részére. A részvételi díj önrésze gyermekenként kettőszáz forintba került, ha a pályázó tanuló családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a mindenkori minimálbér összegét, azaz 98 ezer forintot. E feletti kereset esetén ezer forintot fizettek a szülők. A programban résztvevők a belépőjegy mellé egyszeri meleg étkezést és uzsonna csomagot is kaptak.

A Hungaroringre igyekvőket utazás előtt villáminterjúban kérdeztük meg, hogy kinek szurkolnak a vasárnapi magyar nagydíjon.

Tamás: „Egyik kedvenc sportom az autóversenyzés, aminek szabadedzését nem mindig láthatja az ember kétszáz forintért. Különben Fernando Alonsonak drukkolok”.

Ferenc: „Mark Webbert szeretem a legjobban. Alig várom, hogy a valóságban lássam, igazi nagy élmény lesz.”

László: „A nővérem rajong az autóversenyzésért, amit élőben nézni biztos élvezetes. Eddig csak tévében követtem az eseményeket, Sebastian Vetterért azért szorítok.”

Martin: „Kíváncsian várom édesapám egyik kedvelt sportját, amit eddig csak tévében láttam. Hoztam füldugót, mert azt mondták, hangos lesz.”

Antal Zsuzsa- csepel.hu

19 hozzászólás “Csepeli iskolások utaztak Mogyoródra – Élőben a Forma-1 szabadedzésén” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “A részvételi díj önrésze gyermekenként kettőszáz forintba került, ha a pályázó tanuló családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladta meg a mindenkori minimálbér összegét, azaz 98 ezer forintot. E feletti kereset esetén ezer forintot fizettek a szülők.”
    ,
    Emlékszik még valaki azokra a boldog békeidőkre, amikor a vasárnap délelőtti matiné látogatás 1 azaz egy forintba került (nem tévesztendő össze mozigépész feleségével, aki kicsit többe) korra, nemre, szülők társadalmi és jövedelmi elhelyezkedésétől függetlenül!
    Ó, boldog békeidők! ))) 😛 (((

  2. nagyapó szerint:

    Igen és 200 Ft volt az átlagbér. Ó, boldog békeidők!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. felix szerint:

    te már askkor is többet nyaltál össze. 🙂

  4. joságos szerint:

    Nagyapó! Maga nagyon részeg lehetett amikor ezt a 200Ft -ot leírta.

  5. John Doe szerint:

    A futamra a neten rég lehetett 5 ezerért jegyet venni. Nagyobb öröm lett volna a jó tanulókat ezzel jutalmazni, mint egy kör az edzésen.

  6. felix szerint:

    Szemétláda /nagyapó/ nem tud annyit inni, hogy hülyébb legyen mint józanul.

  7. joságos szerint:

    Hát azt nem tudom mennyit tud meg inni csak azt, hogy amit leír annak nagyobbik része egyszerűen marhaság! A Ft. soha nem ált olyan jól, hogy 200Ft.-ból meglehessen élni. Gondolom a pengővel keverte össze amiről a nóta is szol!/Havi 200 pengő fixszel az ember könnyen vikszel…/

  8. nagyapó szerint:

    joságos! Kapitány: mennyi?
    Gépház: 30.
    Kapitány:mi 30?
    Gépház: mi mennyi?
    Ekkora szürkeállománnyal csak egy komcsi rendelkezhet!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. felix szerint:

    Neked is lehetne szürkeállományod, ha nem ittad volna el.

  10. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Lassan 1/4 eszű!
    Hülye rendőr, mondja a részeg.
    Hülye részeg, szól a rendőr,
    De én holnapra kialszom, szól a részeg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Ne erőlködj!
    A humorhoz kell a legtöbb ész.
    Kár vele fáradoznod.
    Hazudjál csak tovább, ahhoz nem kell.

  12. joságos szerint:

    Nagyapó! A komcsizáson kívül mihez ért? Attól hogy maga egy senkiházi tudatlan neonáci még nem biztos, hogy a másik “komcsi”. Amúgy próbáljon egy kicsit olvasgatni, párt társainál érdeklődni persze józan állapotban és rögtön megtapasztalja, hogy mennyire hülyének tetszik lenni!https://www.youtube.com/results?search_query=Kabos+Gyula+Havi+k%C3%A9tsz%C3%A1z+peng%C5%91+fikszel&oq=Kabos+Gyula+Havi+k%C3%A9tsz%C3%A1z+peng%C5%91+fikszel&gs_l=youtube.12…23773.78059.0.82397.38.34.0.4.4.0.142.1829.33j1.34.0…0.0…1ac.1.11.youtube.wGjGsUzN6bY

  13. nagyapó szerint:

    joságos! Azon kívül, hogy mindenféle rákosista jelzőket írogat, van valami érve is? Akkor “amikor a vasárnap délelőtti matiné látogatás 1 azaz egy forintba került” mennyi volt az átlagbér?
    joságos! Akkor “amikor a vasárnap délelőtti matiné látogatás 1 azaz egy forintba került” mennyibe került egy Forma 1 belépő?
    joságos! Hagyjon békén a lumpen proli, meg a populista szövegekkel. Hintse a szocik általi kocsmakommandókon (A Karcsi kocsmában kiröhögik).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. joságos szerint:

    Nagyapó! Az átlag bér a Ft kibocsájtásakor 600Ft és 700Ft között mozgott. Nem havi 200Ft fixszből hanem havi 200 pengő fixszből lehetett könnyen megélni, ahogy a mellékelt nótában is éneklik/”Havi 200 pengő fixszel az ember könnyen vikszel…/ Az 1Ft-s matiné jegyek még 1960-as évtized elején is megvoltak viszont az átlagbér akkor már 1000Ft körül mozgott! Amikor nálunk/MO.-on/ 1Ft volt a matiné belépő F1 versenyt még a film híradóban sem lehetett látni. Magyarországon az első F1-es futamot 1985-ben rendezték! A belépő ára ha jól emlékszem 5000Ft volt. Nem tudom mi a rákoslista jelző abban, hogy maga egy “senkiházi tudatlan neonáci”, amikor ez egy állítás és való igaz! Lumpen proli akkor lennék ha a maga fajta söpredékhez tartoznék. Ez viszont nem áll fent mivel a maga által látogatott “Karcsi kocsmáról azt sem tudom hol van. Végezetül nem én hanem maga az aki populista módon ossza az észt és hazudozik össze vissza. Pedig ha valamiből hát az észből igencsak keveset tudhat magáénak!

  15. Gordon szerint:

    “Magyarországon az első F1-es futamot 1985-ben rendezték! A belépő ára ha jól emlékszem 5000Ft volt.” – írja jóságos.

    Az igazság: legfeljebb neki meg az etánsainak rendeztek ’85ben (feketén) ‘formaegyet’ valami ismeretlen helyen. A dolgozó emberek ’86-ban mehettek először (már ha futotta a belépőre).

    Ébresztő emberek!
    Az etánsak ’45 óta hazudnak (és lopnak).
    Nem bedőlni nekik!

  16. joságos szerint:

    Gordon! Valóban 1986-ban rendezték az első F1-es futamot Mogyoródon! A hiba abból adódott, hogy simán kivontam a két évszámot egymásból nem véve figyelembe a matematika azon szabályát miszerint a sorozat már tartalmazza az első tagot. Sem nekem sem a maga által helytelenül leírt “etánsainak”nem rendeztek ’85ben (feketén) ‘forma egyet semmiféle ismeretlen helyen! Mivel maga nehezen ír ami gondolom az alul iskolázottságának és rendkívül alacsony IQ-nak/nagyjából a meztelen csiga szintje/köszönhető hogy erősen beszéd hibás! Nem “etáns”, hanem elvtárs érti? Ilyen egyszerűen: ELVTÁRS! Majd ha sikerül egyszer a 8 általánost befejeznie az írás is könnyebben fog menni!

  17. Hajasbaba szerint:

    Tisztelt hozzászólók! Megint elveszett a lényeg.Ez a hír gyerekekről szól,és a nekik szervezett kirándulásról.Az én fiam is köztük lehetett és nagyon jól érezte magát,nagy élmény volt számára.Bárki is szervezte ezúton is szeretném megköszönni neki.
    Sokszor olvasom a Csepel.hu oldalait és sokszor olvasom a hozzá szólásokat.Elkeserítőnek tartom hogy állandóan ugyan azok az emberek vidám, szomorú vagy megrázó hírekből rosszindulatú élcelődésbe váltanak át.Azt gondolom mostanában elég rossz az élet,legalább ami jó azt nem kéne tönkre tenni.Lám mi lett ebből a hírből is!
    Azért az elég nagy gáz hogy csak itt merik kiélni magukat névtelenül.

Itt lehet hozzászólni !