Tornapálya és tanösvény az Akácfa utcai kiserdőnél

Csepel.hu

Megint élhetőbb és gazdagabb lesz Csepel július 18-án, amikor átadják az Akácfa utcai kiserdő tornapályáját és tanösvényét. Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Németh Szilárd polgármester és Zambó Péter, a területet üzemeltető Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mond beszédet.

A Kis-dunai ligetnél és a Tamariska-dombnál díszkapukat állítottak fel, melyek átadása szintén július 18-án történik.

Az Akácfa utcai kiserdő a kerület egyik legelhanyagoltabb része volt, mert a korábbi városvezetés nem fordított rá figyelmet. A környéken szeméttelepek tornyosultak, hajléktalanok és csavargók tanyájává vált, a jó érzésű lakók messzire elkerülték a vidéket. A kikapcsolódni és sportolni vágyó emberek ugyanakkor régóta szorgalmazták, hogy a kerület vezetői és a Pilisi Parkerdő munkatársai tegyék rendbe a zöldövezetet. Az új csepeli városvezetés közreműködésével felszámolták a szeméttelepeket, kitakarították és barátságossá tették a környéket, tanösvényeket alakítottak ki, tornapályát hoztak létre. A fák és a bokrok immár gondozottak, a környezet alkalmassá vált arra, hogy a csepeliek jó szívvel keressék fel az erdőt kikapcsolódásra, sportolásra.

A Tamariska-domb Csepel egyik másik becsben tartott zöld területe, ahol még megtalálható Csepel őshonos növény- és állatvilága. Korábban ez a terület is pusztulásnak indult, mert nem törődtek vele. A közelmúltban körbe kerítették, óvják a vandáloktól. A pihenni vágyók szabadon bejárhatják a dombot, amely szintén gondozott. Most díszkapu is épült, ami tovább emeli a környezet szépségét, látnivalóit.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Tornapálya és tanösvény az Akácfa utcai kiserdőnél” bejegyzésre

  1. Takács Pál szerint:

    Végre van egy politikus,aki nemcsak igér,hanem meg is valósitja a választási kampányban tett igéretét,( akácos,tamariska-domb és a kis dun apart)rendbe tétele.Ez már megvan,és mennyivel szebb,igaz,hogy nem “vörös”de mégis szebb lett és lesz Csepel.Csak igy tovább önkormányzati vezetők mi biztunk bennük és nem csalódtunk,a rezsi csökkentés,már mindent fölül múlt.öregedöbandi,83 köszöni.

Itt lehet hozzászólni !