„Ne izguljatok magyarok” – megint nem fog fájni?

Mno.hu, Inforadio.hu

A jómunkásember esti kabaréja

Az IMF-től kapott hitel csupán egy biztonsági folyosó, amit csak akkor használunk föl, ha nagy a baj – jelentette ki Gyurcsány szerda este a köztelevízióban. Szerinte a szokottnál azért kapunk több pénzt, mert „jól végeztük a dolgunkat”. Ha mélyül a válság, akkor „még jobban összekapaszkodunk”. Olyan szépen tűri Magyarország a válságot, hogy „le a kalappal” – állította a baloldal vezére.

Közgazdászok meg az MNO-nak azt állították: az IMF csomagja pénzügyi gyámság alá helyezte Magyarországot. Az Info Rádió a miniszterelnöki interjúval kapcsolatban kiemelte: Gyurcsány elegánsnak tartja, hogy a következő kormány nyögi majd a hitelek visszafizetését.

„Nem költjük el ezt a pénzt, csupán egy biztonsági folyosó hazánk számára” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a köztelevízió szerda esti műsorában. Gyurcsány elmondta: csak akkor kell hozzányulnyi az IMF-hitelhez, ha baj van. „Ne izguljatok magyarok, üzeni az IMF” – mondta el annak kapcsán az MSZP elnöke, hogy ha az ország nem képes az államadósságát finanszírozni, akkor az IMF segít rajtunk. Ezzel szemben szerdán közgazdászok az MNO-nak úgy fogalmaztak: pénzügyi gyámság alá került hazánk.

November elején kötik meg a megállapodást az IMF-el – tette hozzá Gyurcsány. Meglepőnek tartaná, ha a hitel kamatai 4 százalék alatt vagy 6 százalék fölött alakulnának.

„Azért kaptunk többet, mert jól csináltuk a dolgokat” – indokolta a miniszterelnök azt az újságírói fölvetést, hogy a szokásos mennyiségnél lényegesen több pénzt kapott Magyarország. Gyurcsány elmondta: a tárgyalásokat október 8-9-én kezdték meg. A kölcsönfelvétel indokát Gyurcsány abban nevezte meg, hogy az államadósság refinaszírozását kell így biztosítani abban az esetben, ha nem tudnak más forrást bevezetni. Csak megjegyezzük: rendkívül érdekes Gyurcsány „dátumozása”, hiszen október 6-án parlamenti beszédében a Fideszt vádolta hisztériakeltéssel. Kérdés, hogy mitől „gyulladt ki a vészlámpa” a kisebbségi kormány fejében. Sőt, október 8-i blogbejegyzésében is a Fideszt szapulta.

Az IMF feltételei között megemlítette, hogy felhívták arra a figyelmet: ha a térségben csökkenek a növekedési előrejelzések, akkor ez hazánkban is be fog következni. A pénzügyi válság első részén túl vagyunk, most az elhúzódó reálgazdasági válságra kell felkészülni. „80 éve nem tapasztalt hasonló válságot a világ, amiben a legnagyobb veszély a munkahelyek elvesztése” – hangsúlyozta a baloldal vezére. (Ide tartozik: Gyurcsány a blogjában is sötéten festette le a jövőt – a szerk.) A közszférában úgy próbálják meggátolni a munkanélküliséget, hogy nem adnak béremelést, míg a versenyszférában egy 1000 milliárdos csomagot biztosítanak a szereplőknek – tette hozzá. Gyurcsány szerint az Országos Érdekegyeztető Tanácsban fair megállapodást kell kötni.

Gyurcsány nyugdíjügyben 2020-ig is ellát

Gyurcsány arra az újságírói kérdésre, miszerint mit fognak tenni azért, hogy cégek életben maradjanak, így válaszolt: készek vagyunk arra, hogy 1-2 héten belül sok tízmilliós hitelhez jussanak hozzá a cégek, ha cserébe módosítják tevékenységüket. Gyurcsány arra kérdésre, hogy vajon a közszféra dolgozói miként fogadják, hogy kétszeresen is károsultak a megszorítások miatt, így reagált, hogy szerinte a közszféra dolgozóinak egy dologban jobb a helyzetük: nehezebben veszítik el munkahelyüket. „Jobb időlegesen megelégedni kevesebb bérrel, mint elveszíteni a munkahelyet” – tette hozzá. Gyurcsány arról is beszámolt, hogy magukon kezdték a megszorításokat, mivel 25 százalékkal csökkentették a minisztériumi dolgozók létszámát. Úgy véli, ez a lépés fontos volt, hiszen az emberek nem fogják elviselni, hogy mások hat havi prémiumot kapnak. Arra az újságírói kérdésre, hogy lesz-e képviselői béremelés, úgy válaszolt: „kizártnak tartom”. A nyugdíj kapcsán Gyurcsány kifejtette, hogy végig kellett gondolniuk, „ha nincsen pénz, hogyan ne fizessünk”. Szerinte a nyugdíjasok elképesztő felelőséggel viselik a helyzetet. Arra a felvetésre, hogy az IMF is a nyugdíjrendszer átalakítására sarkallja Magyarországot, Gyurcsány így reagált: 2020-ig fenntartható a nyugdíjrendszer, csak azt követően szorul majd átalakításra, de ebben majd a pártoknak meg kell állapodniuk. Az ellenzékkel való egyeztetésről így szólt: a nemzeti csúcsnak pont ez volt a célja, „az SZDSZ és az MDF sokfajta javaslattal állt elő, viszont volt két párt, aki ehhez nem szólt hozzá”.

Mindenki sorra kerül

Gyurcsány elmondta: végeztek előzetes háttérszámításokat, és azok alapján jelentette ki, hogy intézkedéseiket mind a 10 millió magyar meg fogja érezni. Szerinte arányaiban a legjobban azok a tulajdonosok és menedzserek fogják megérezni, akik eddig jutalomban vették fel a fizetésük nagy részét.
„Utánuk jönnek a közalkalmazottak és a piacon dolgozók”. Gyurcsány közölte azt is: ha összetörjük kezünket lábunkat, akkor is sok ezer ember veszíti majd el az állását. A szocialista pártelnök terveikről szólva megjegyezte, hogy „nem fogják megkurtítani a gyermektámogatásokat” valamint azt, hogy adócsökkentésre a jelenlegi helyzetben akkor van lehetőség, ha az nem jár bevételkieséssel és ha „az nem veszélyezteti a tanárok bérét”. A miniszterelnök arra a felvetésre, hogy mit terveznek arra az esetre, ha mélyül a válság, Gyurcsány azt mondta: „akkor még jobban összekapaszkodunk”. „Könnyű patriótának lenni ha rohan a szekér” – fogalmazott. „Több olyan lépést tettünk meg, amit a környező országokban senki. Magyarország ezt olyan méltósággal és szépen tűri, hogy le a kalappal” – zárta a beszélgetést a szocialista kormányfő.

Forrás: Mno.hu

Gyurcsány elegánsnak tartja, hogy a következő kormány nyögi majd a hitelt

Elegánsnak tartja a miniszterelnök, hogy csak a 2010-es választási kampány végéig tudják felhasználni azt a mintegy 25 milliárd dolláros hitelt, amelyet szerdán több forrásból is biztosítottak Magyarországnak. Gyurcsány Ferenc szerint elképzelhető, hogy ezzel magasabb kamatozású hiteleket váltanak majd ki. Ha a kormány lehív bizonyos összegeket a készenléti hitelből, akkor azt majd a következő kormánynak kell visszafizetnie.

Az összesen mintegy 25 milliárd dolláros hitelcsomagot Magyarország 2010. március végéig hívhatja le; az esetleges törlesztő részleteket pedig az azt követő 3-5 évben kell fizetni.

Az itthoni politikai berendezkedésre lefordítva a határidőket ez azt jelenti, hogy az országgyűlési választási kampányig van mód elkölteni a magyar önkormányzati rendszer kétéves működési költségeinek megfelelő összeget, a törlesztés pedig kizárólag a 2010-es választások után megalakuló kormányra hárul.

A miniszterelnök biztonsági folyosónak nevezte ezt a mintegy ötezer milliárd forintnak megfelelő hitelt, amit a kormány szerinte nem költ el. Gyurcsány Ferenc a Magyar Televíziónak adott szerdai interjújában azonban nem zárta ki, hogy az ehhez képest nagyobb kamatozással felvett hiteleket vagy kötvényeket a mostani segéllyel kiváltanák.

A szocialista politikus beszélt a hitel lehívásának határidejéről is. “Arra az időszakra csináltunk mi alapvetően programot, ami a választásig tart. Ugye, ha most valaki ezt a 17 hónapot összerakja, az látja, hogy ez 2010 tavasza. Azt hiszem, hogy ez így elegáns, így van rendben” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc a köztelevíziónak azt mondta: a készenlétben álló 25 milliárd dollárral nem növelik a hitelállományt, hanem megpróbálják megmutatni a világnak, hogy Magyarországnak van jobb hitellehetősége.

Forrás: Inforadio.hu

Fidesz: Gyurcsány szégyenpadra ültette az országot

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szégyenpadra ültette országot a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kért hitellel, a megszorításokkal pedig „brutális támadást” intéz nyugdíjasok és a közszférában dolgozók ellen – mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője, aki a kormányfő szerda esti televíziós interjújára reagált.

„Gyurcsány Ferenc szégyenpadra ültette Magyarországot, ugyanis Magyarország az egyetlen olyan uniós tagállam, amely arra kényszerül, hogy az IMF-től hitelt vegyen fel” – mondta a szóvivő. Szerinte nyilvánvaló, hogy a „kormányzati alkalmatlanság, tehetetlenség, pipogyaság” vezetett idáig, miközben minden más európai uniós tagállam megtalálta a megfelelő válaszokat a válságra.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc azt érte el az elmúlt hat év kormányzásával, hogy Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Pakisztánnal tartozunk egy kategóriába. A Fidesz szóvivője szerint ráadásul kétmillió kiszolgáltatott ember közvetlen kárvallottja lesz azoknak a megszorító intézkedéseknek, amelyekről kiderült, hogy nem az IMF erőltette Magyarországra, hanem a kormány saját ötletei.

Gyurcsány Ferenc és kormánya „brutális támadást” intézett nyugdíjasok és a közszolgálatban dolgozók ellen, miközben korábban arról hallottunk, hogy ezek a társadalmi csoportok az MSZP-nek rendkívül erős szövetségesei – mondta. A szóvivő viszont a Fidesz számára elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány brutális megszorításokkal megint azokkal az emberekkel fizettesse meg a saját alkalmatlansága árát, akik egyáltalán nem tehetnek arról, hogy Magyarország ebbe a helyzetbe jutott.

Forrás: MTI, Mno.hu

36 hozzászólás “„Ne izguljatok magyarok” – megint nem fog fájni?” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Hát ennyit egy “szavahihető” köztörvényes bűnözőről és a mocskos bandájáról. Az állam csődöt nem kivédte hanem az új 2010 – es kormányra hagyta. Nem furcsa, hogy pont a választások előtt lesz vége a hitel felvételnek?

  2. Kovács Ernő szerint:

    Viktornak igen!

  3. miska72 szerint:

    Kovács Ernő!

    Viktornak nem fog fájni! Neked fog fájni, meg a népnek! Ezt én te ő mi ti Fogju kifizetni! Ők NEM! A ragozásból ez kimaradt! Ébresztő!

  4. Kovács Ernő szerint:

    miska72: Te ébredjél már föl, hogy csak a szavazatod köl!

  5. Kovács Ernő szerint:

    miska72: Osztd meg, és uralkodj! Ezt csinákják!

  6. Papi szerint:

    miska72 ezzel a fickóval nem érdemes vitatkozni, ez egy MSzP bérenc csak annak tud örülni, hogy az országnak minél rosszabb legyen.

  7. Szilveszter szerint:

    Mindenki őrizze meg a nyugalmát, a probléma megoldódik azzal, hogy 2010 ben az MSZP nyeri a választásokat, megkezdi a 3. ciklust, és nem kell Viktornak a visszafizetéssel bajlódnia. Érdemes kitolni az MSZP-vel, mert amit főzött, egye meg! Higgyétek el, Fletó csak akkor szembesül a visszafizetés terhével, ha az akkor merül fel, amikor ismét ő a miniszterelnök! Szerintem csesszen ki az MSZP- vel a Fidesz úgy, hogy nem indúl a 2010-es parlamenti választáson! 😀

  8. csollány szerint:

    Volt már olyan korszak, amikor senki nem mert volna elindulni a vezérrel szemben. Azt nem demokráciának hívták. Nem tudom, miért, de eszembe jutott.

  9. Papi szerint:

    Szilveszter! nem kéne orvoshoz menned. Nem elég rossz már most is és ez ennek a bűnöző Gyurcsány bandának köszönhető. Talán arról írj hol az a több ezer milliárd euró amit felvettetek 6,5 év alatt.

  10. én szerint:

    Ezt mintha hallottam volna már tőle. Akkor igazat szólt? Részben, mert neki és millás haverjainak nem fájt, csak a népnek, de nagyon!! Igen! Igen!

    Akkor most mennyi az igazságtartalma???

  11. csollány szerint:

    Én is tudok hazudni, nem csak a szocik! A héten két -balra szavazó – nyugdíjast győztem meg arrról, hoigy jövőre elvesznek a nyugdíjukból. Mindkettő fújtatva közölte, hogy többet nem megy el szavazni. A kisérlet bevált. Ennyi gátlástalan hazudozást látva, még szégyenérzetem sincs!

  12. Szilveszter szerint:

    Hát most erre mit mondjak? Súlykolni az emberekbe ész nélkül a hülyeséget. Meggyőzted a két nyugdíjjast a hazugságról. Az már mellékes, hogy ugyanúgy megkapják a 13. havi nyugdjat 80 ezerig. Csak had legyen a köztudatban, hogy Gyurcsány megint elvesz, megszorít. Nos ez az egyetlen eszköz, amivel élni lehet Gyurcsány ellen: a fertőzött motivum imamalma.
    Lehet így is, ha nincs más ötlet.
    Ha viszont a két nyugdíjas jövőre ugyanúgy megkapja a 13. havi nyugdíját, akkor mit fog gondoloni? Lehet hogy azt, hogy :Mit beszélt ez a fiatalember? Hát Gyurcsány nem vette el a pénzünket!
    No erre gondoltam, amikor azt kérdeztem, hogy politikai marketing. Ebbe fogtok belebukni. A múlt dolgait lehet ferdíteni, hogy békés tüntetők vs rendőrállam. De a jövőt prognosztizáli, élég bátor dolog, mert nincs arra B terv, hogy mi van, ha mégsem úgy lesz, ahogy riogattok?

  13. Bubus szerint:

    Most ezt nem értem. Elvesznek a 13. havi nyugdíjból és reálértéken csökkenni is fog a nyugdíj. Akkor ez miért lenne hazugság vagy hülyeség, amikor tény?

    Szilveszter, én ott voltam 2006. október 23-án, amikor a rendőrség szétverte a Fidesz békés megemlékezését. Persze, a beszámolók közben az MSZP-s RTL Klub meg TV2 olyan képeket mutatott, mintha a fideszes családok hőbörögtek volna (de a Deák Ferenc téri képeket mutatták, miközben az eset az Astoriánál történt), de azóta többször nyilvánvalóan bebizonyosodott, hogy demokráciában megengedhetetlen dolog történt, és szándékosan szétverték egy ellenzéki párt megmozdulását.

    Felelősségre vonás azóta sem történt. Mint ahogy nem történt a 2006-os “trükkök százai”-val kapcsolatban vagy a széjjellopkodott autópálya pénzekkel, pályázati pénzekkel kapcsolatban sem. Csak jelzem, hogy a “Cusi” ügyben egyelőre annyi elég jól látszik, hogy Gyurcsány már miniszterként tudhatott az umbuldáról. Történni fog valami vele, mint a legfőbb felelőssel, akkori miniszterrel? Semmi!

  14. csollány szerint:

    Hogyan lehet kifejezni annak az elitnek az erkölcsi szintjét, akik a negativ növekedés fogalmával hülyítik azt, aki beszedi? Mi az hogy negatív növekedés? Csökkenés a javából!!!

  15. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Már megint csak a vagdalkozás! “De a jövőt prognosztizálni, élég bátor dolog, mert nincs arra B terv, hogy mi van, ha mégsem úgy lesz, ahogy riogattok?” idézet vége. Tudod az a baj, hogy az úgy nevezett riogatás sajnos idáig mindig igaznak bizonyult. Nem mi festünk hamis jövő képet hanem ti szocik. Nem lehetne végre olyat csinálnotok, hogy igazat mondtok? A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban ha jól tudom azt ti is megszavaztátok és törvény lett belőle és most ezt a saját törvényeteket is megsértitek mind az összes többit. És ha mégse kapják meg a nyugdíjasok a 13. havit akkor mit fogsz leírni. A közszolgálatban dolgozókkal mit csinálsz azoknak sem fizettek de a saját bandádnak ugye minden évben megszavazzátok a béremelést.
    Jó lenne ha végre fel vennéd a “szemüveged” és végre oda figyelnél, hogy mit mond és mit tesz a kormány. Valószínűleg nagyon sokkoló lesz de hidd el utána tisztán fogsz látni.

  16. büki szerint:

    Trükkök százait (idézet Fletótól) természetesnek tarja Szilveszter ( és feljebbvalói). Amiről Csollány ír – a nyugdíjasok kijózanítása – az agitátor úr gyomrát megfeküdte. Hol van az előírva, hogy csak ők verhetik át a kisöregeket?

  17. Szilveszter szerint:

    Azért Bubus, mert a dolog a kiadások visszafogása. 2009 ben nem emelkednek a bérek, és 80 ezer a 13 havi nyugdíj plafon. Arról miért nincs szó, hogy ugyanez a befagyasztás érvényes az állami szektor összes vezetőjére is? Én is sokkot kaptam, amikor anno Aba Botond azért kapott 20 guriga jutalmat év végén, mert nem nőtt a BKV vesztesége! Na az odarakott engem is! Meg a többi hasonló több 10-20, meg kitudja hány millás prémium. Ugyan ez a helyzet a számla nélkül kifizetett milliókkal, amik a fizetéseik kétszeresét kiteszik a T képviselő uraknak. És itt most lehet, hogy meglepetés lesz, amit írok, mert nem csak a pesti albérletre kifizetett sok milláról van szó, no meg a parlamentből kiszaladgáló díszes társaságról, és még csak nem is a nagynehezen újra bejáró Viktorról beszélek, hanem a többi (SZDSZ, MDF, független, és MSZP-s) képviselőről is! Nagyonis üdvözlöm, hogy nincs bútor csere jövőre ki tudja mennyi pénzért, mert az emberek talán 10 évente tudnak bútort cserélni, azt is hitelből!
    Csak hogy beszéljünk erről is!
    Nos a riogatás nem mindíg jött be. Csak hogy egyet had mondjak: évekkel ezelőtt fertőzött motivum járta kicsíny hazánkat, hogy Medgyesy belevitte az országot a háborúba, mert itt képeztek ki rendőröket, és binláden fenyegetőzött, hogy jön a terror támadás. Hát milyen pánik volt Fideszéknél? Azóta sem történt még egy hangos fingás sem terrorilag, mert ki a fenét érdekelné ez a világvan. London reptere! Na az már döfi!
    no de van még más is, ördög a falon. Közlekedési káosz a békenapon, Egész Európa légiközlekedése megbénulhat, Megbénulhat Franciaország, Megbénulhat Budapest közlekedése a NATO-csúcs miatt, Hétfőn megbénulhat az ország: sztrájkra készülnek a Volánnál.
    No ezek a bénulások sem jöttek be!

  18. miska72 szerint:

    Tisztelt kovács Ernő!

    Ez írta nekem: miska72: Osztd meg, és uralkodj! Ezt csinákják!

    Az az igazság, hogy ezek velünk nem osztanak meg semmit, amit lopnak azt maguknak lopják!
    Ezek maximun a népet osztják meg. Fideszre és MSZPre. Na meg okt. 23.-án osztják meg a népet, viperával, gumilövedékkel, és könnygázzal!

  19. Szilveszter szerint:

    Kedves Miska?
    Mit szeretnél, hogy “Ezek” megosszanak Veled? Mi az, ami Neked “Ezektől” kell.
    “Ezek” ha megosztják a népet, ahogy írod, csupán azokat osztják meg, akiket lehet. De mit értünk megosztáson? Fideszre, megy MSzp-re? Ebben lehet némi igazság, mert a Fidesz mindíg a maga útját járja. Nem közösködik sem az ünnepekben, sem másban. Én nagyon várom már a Fideszes mikulást december 7.én fekete, vagy kék ruhában, mert a piros ruha, az olyan komcsis.
    Október 23.-án megosztották a népet, vagyis a népnek azon részét, aki ott nyomult, és ria-ria hungária közepette, felgyújtott pár kocsit, kukát, hogy legyen egy kis külalakja a városnak. Én nép vagyok, egy a többi között, de egyetlen gumilövedéket nem kaptam. Mert nem voltam ott békésen tüntetni.
    Remélem, hogy csak én látom az összefüggést: Elégettek egy fradi pólót szlovákiában. Nosza a békés futballszurkolók ki is mentek békésen szurkolni. Hát ennek a Gyurcsánynak milyen messzire elér a keze, hogy Szlovákiában is úgy elverték őket a rendőrök, mint a lovat. Gondolom, átszólt fletó, hogy a magyar gyerekek kint se felejtsék már el, hogy rendőrállam van itthon. Csak amolyan refress, mert hogy itthon épp nem volt cirkusz.
    Igen, cinikus voltam most, de nem nem vagdalkoztam. Arra kérlek, ha van gyermeked, akkor próbáld átérezni annak az anyának az őrjítő, idegtépő aggodalmát, akinek a fiát 18 (!) évesen életveszéjes sérülésekkel vitték helikopterrel kórházba. Abban ugye egyet értünk, hogy az előzmények az internetes egymás hergelése, majd a csoportosan kimegyünk és megmutatjuk nekik dolog volt? Volt könnygáz, volt gumibot. És ugye, akiknek a hátán, a fején koppant a bot, azoknak a viselkedése semmiben nem hasonlít a 2006 os pesti utcai balhékhoz?
    Bárhol a világon elvernek a rendőrök az utcai zavargások alkalmával, és még csak eredménye sincs.
    Nagyon sajnálom Miska (és ezt most komolyan, és őszintén mondom!), hogy megsérültél 2006 október 23.án, remélem, a sebek már begyógyultak, és nem veszel részt butaságokban!

  20. miska72 szerint:

    Kedves Szilveszter én a Roxy mikulást várom, mert az fekete sárga! A (Roxy az egy rádió adó)
    Nem sérültem meg! Nem voltam kint okt 23.-án! De a Kossuth téri tütetéseken részt vettem! Nem borogattam kukákat, nem gyujtogattam, nem törtem, nem zúztam. Én becsületes állampolgár vagyok! Te nagyon rosszu látod a dolgokat.
    Ajánlok neked egy oldalt. WWW. bestofgyurcsany.hu oldalt, ez a legegyenesebb görbe tükör. Itt nem Ferit akarják lejátatni, csak az igérettel szembesítik. Nézd meg érdemes. Ha megnézted vond le a következtetést. Hát ezért nem hiszek már fletónak. Régen én is az MSZP-re szavztam, de amit tettek velem itt Csepeln és feri az országgal SOHA TÖBBET nem fogok rájuk szavazni! Az MSZP csinált belőlem szélsőségest! De én csak törvényekkel harcolok ellenük!

  21. Papi szerint:

    Tudod Szilveszter általános iskolai (fizika) tananyag Ok és okozat vagy más néven hatás ellenhatás. Te csak az ellenhatásról vagy hajlandó beszélni ugyan úgy mint az a gazember politikai gazdád. Egyébként ez minden szocira jellemző. Ríogató Fidesz (mert ár emelésről beszél), 2006-al kapcsolatban megint nem az igazat mondod, már nem járnak a helikopterek sem. Ha végre te és a hozzád hasonló gondolkózásúak végre az okkal is foglalkoznának talán jobban megértenétek, hogy mit mond a másik oldal.

  22. jani szerint:

    Az ellopott, értékeket azt meghagyták maguknak !!
    Most hogy gödörbe van az ország felelőtlen tetteik, döntéseik miatt ,a felelősség és a kilábalás “költsége” a mienk.!
    Tudjátok bizonyos értelemben igazuk van !!!
    Felelősek vagyunk mert hagytuk hogy azt tegyék amit akartak és akarnak.
    A magam részéről annyit ellopták a multamat, tönkre tették a jelenemet, de a jövőmet, – amig erő lesz bennem- nem adom egy könnyen már oda ha tetszik egyeseknek, ha nem !!!!
    a!!!!

  23. miska72 szerint:

    Tisztelt Papi!

    Nagyon igazd van.

  24. Szilveszter szerint:

    Hát jó. Csináljuk a szimultánt. 🙂
    Mikor Ti kérdeztek, akkor azt kérdezitek, amit más csinál, csinált, mond, vagy mondott. Erre nem mindíg tudok válaszolni, mert nem én csinálom, nem én csináltam, nem én mondom, nem én mondtam. De ez ne is zavarjon Titeket. Én sem foglalkozom ezzel az aprósággal.
    Azonban nem tudom, hogy azt észreveszitek-e, hogy amit én kérdezek, arra sosem adtok választ. Nem mondtátok el, hogy konkrétan milyen akciótervetek van? Később kiderült, hogy semmilyen. Megkérdeztem, hogy ha mind a három igen győz, akkor mi épüljön? Nem mondtátok meg, mert szerintem fogalmatok nincs. Azt kérdeztem Miskától, hogy konkrétan, egyénileg, mi, az, amit “ezeknek” meg kéne osztani Vele? Nincs válasz.

  25. jani szerint:

    A válaszok világosak voltak a kérdésre.A Kis-Dunapart kell Wellness és Ibiza lakópark nélkül.
    A sportpályára meg sportot szolgáló építmények.
    Meg kell a kórház ,mert már több ember halt meg a hiánya miatt,hogy miért az te is jól tudod !
    Ha már az önkormányzat volt olyan “jószívű” és egy forintot sem kérve odaadta az ingatlant és hozzá minden tulajdonosi jogot – ki tudja miért??!!
    Hiába mondják, hogy minden törvényesen zajlott és sajnálkoznak hogy nem tehetnek semmit az önkormányzati vezetők.
    BIzony ők a felelősek az egész ügyért a csepeliek vagyonának az elherdálásáért !!
    Remélem azért ebben egyetértesz ??!
    Ha a befektető pénzemnbereknek megéri az SC. használása az önkormányzatnak miért nem érte volna meg ??????!!!
    Hitelből meg a az északi Csepel szigetért kapott pénzből meg lehetet volna oldani nekik is ezt az ügyet !!
    Csak nem valami kis mutyi van az ügy mögött ??
    Üzleti alapon az önkormányzat is tudta volna az SC-t működtetni !!
    Az lett volna a legszebb szám, ha az önkormányzat akart volna uszodát építeni meg kellett volna venni az alapitványtól az átjátszott ingatlan részt a csepeli emberek pénzéből, ezt viszont már nem merték bevállani.
    Hát ezért épít inkább az alapítvány, mert akkor nagyon kiborult volna az a bizonyos bili !!
    T. Szilveszter !
    Nem hiszem,hogy te ezt nem látod,nem tudod,mert az írásaid alapján elég tájékozottnak tünsz minden kérdésben!!

  26. Szilveszter szerint:

    Kedves Jani!
    Ezekkel foglalkoztam ebben a bejegyzésemben, nem kopiznám.
    http://csepel.info/?p=2776#comments

    Az első elfogadható dolog Tőled jött, ezzel a bizonyos északi pénzzel. Ez valóban nagyon jó kérdés, és valóban elgondolkodtató, hogy abból a pénzből, ami kizárólag fejlesztésre fordítható, abból miért nem jut a sportpálya fejlesztésére is? Persze nem tudom a választ, de nem kizárt, hogy oka van.

    Azt is csak sejtem, hogy ha csak odaadták akkor az valószínűleg azért volt, mert fennartani már nem tudták. Még az sem kizárt, hogy azt mondta az önkormányzat, hogy nem tudom fennartani, de bezárni sem akarom, odaadom nektek, és járjatok szerencsével a szponzorok terén. (itt jelzem, hogy volt olyan önkormányzat, akik 1 Ft-ért adtak telket, hogy menjenek oda családok építkezzenek, éljenek. Az sem elherdálása volt az önkormányzati tulajdonnak)
    Évekig jártam az országot munkám kapcsán, és nagyon sok önkormányzattal tartottam a kapcsolatot. Olyan dolgok vannak itt-ott, hogy az szinte hihetetlen, és annyira mindegy, hogy jobbos, vagy balos a vezetés.

  27. Szilveszter szerint:

    De addíg, amíg ekkora bazi nagy tévén nézik az emberek Gyurgyányt, addíg olyan nagy gond nem lehet Csepelen! (megnéztétek alaposan a képet fent? Mekkora az a tv?)

  28. miska72 szerint:

    Tisztelt Szilveszter!

    Ne haragudj hogy nem válaszoltam. De a kérdést már megválaszolta más helyettem. Bemásolom jó?
    A Kis-Dunapart kell Wellness és Ibiza lakópark nélkül.
    Az együttműködést kéne megosztani velem. Az információkat kéne megosztani velem! Nem eltitkolni az adatokat! Nem hülyének nézni a másikat! A bejelentővel kellene együttműködni! Nem a GAZEMBEREL, aki engedély nélkül építkezik! Mert az Önkormányzat van értem! És nem én az Önkormányzatért! Az én befizetett adómból kapják a fizetésüket, akkor megillet a TISZTESSÉGES ügyintézés! Ezt osszák meg velem!
    Nem kérek sokat csak a TÖRVÉNYT és a JOGAIMAT!

    Ezt a kérdést vetetted fel.
    itt jelzem, hogy volt olyan önkormányzat, akik 1 Ft-ért adtak telket, hogy menjenek oda családok építkezzenek, éljenek. Az sem elherdálása volt az önkormányzati tulajdonnak)

    Ez nem volt elherdálás, mert az állam csak így adott támogatást az iskolának!
    Most mondták a rádióban, hogy sok a szövegértési analfabéta!
    Miért adták el a telket 1 Ft-ért?
    Mert az iskola csak akkor kapja meg az állami támogatást! Nem volt meg az iskolalétszám!
    Ha nem kapna pénzt, nem tudják finanszírozni, (fenntartani az iskolát!)
    Akkor az összes gyerek, mehet másik faluba iskolába!
    Tehát hiányzott mondjuk 8 gyerek. De volt a falunak 27 diákja, akkor 27 gyereknek kellett volna másikfaluba járni azért, mert nincs meg a létszám.
    Remélem érthető voltam.

  29. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Tedd fel a szemüveged és úgy mégegyszer nézd meg azt a képet!
    Ha jól látod a sarokban látsz egy pár zászlót is. Szerinted melyik
    abnormális magyar állampolgár lakik olyan lakásban, ahol a sarokban
    felállitva zászlókat tart? Ez talán valamelyik minisztériumban készült.

  30. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Ha már vitatkozol valamiről akkor vedd már a fáradtságot és utána nézel a témának. Világosan le van írva mind a három kérdés a népszavazásra csak annyit kéne tenned, hogy elolvasod őket.
    A képen látható TV-vel kapcsolatban szerintem azt a főgazember nézi vedd már észre. A telek eladással kapcsolatban kérdezd már meg Tóth Miskát és Ká Ferencet ugyan mennyiért vette a II. Rákóczi Ferenc úton azt az építési telket. Lehet, hogy meglepődnél.

  31. Papi szerint:

    Jani!
    Szilveszter csak részben tájékozott csak arra megy ki, hogy bennünket provokáljon aztán ha valaki be sokkal a akkor lehet kiabálnia, hogy velünk nem lehet beszélgetni.

  32. Szilveszter szerint:

    Na megvagyunk megint. 🙂 Reflexből én vagyok az ügyeletes hülyegyerek. Nem baj, mert én így is komállak titeket, és valahol szórakoztat is.

    Na akkor az elején: Papi! Teljesen érthető voltál, de tévedés van a dologban, mert Te arra a falura gondolsz, ahol az önkori házakat újított, hogy családokat költöztessen a faluba, valóban az iskola miatt (talán Heves megyében?).

    Én viszont ilyesmire gondoltam:
    Kaposvár egy forintért tervez építési telkeket értékesíteni.
    Kaposváron is gondot jelent, hogy a cégek nem találnak elég szakképzett munkaerőt. Ezért az önkormányzat kidolgozott egy programot, amelynek keretén belül építési telkeket közművesítenek kétmillió forintért.
    Az összközműves telkeket ezt követően egy forintért adják el egy pályázaton keresztül olyan fiataloknak, akik vállalják, hogy legalább 10 évig Kaposváron maradnak és dolgoznak.
    (http://baubid.hu/baubid/portal/iodisp?nev=epitesi_telkek_egy_forintert)
    Ugyanilyen akció már volt valahol a hajdúságban is évekkel ezelőtt egy kis faluban, de azt a cikket nem találtam.
    Banikó! Feltettem a szemüvegem, és megnéztem a képet, aztán az írásom. (eddig ugye kiderült, hogy szövegértési, majd táblázatolvasási gondom van. no akkor mostmár képértelmezési gondom is van.) Igazad van! Valóban zászlók, és valóban biztos valamelyik minisztériumban van a dolog. Mondjuk a MEH, lévén Gyurcsány. Csakhogy én nem erről beszéltem. Zászlók, Fletó. Egy bazi nagy tv képernyőjét látod a fenti fényképen. Érted? A tévé hatalmas nagy, amit lefényképeztek, és azt látod fent. Ezért mondtam, hogy amíg ekkora tv-n nézik fletót, addig nincs nagy baj! (merthogy futi ebben a hej de bánatos lepusztult világban ekkora tv-re.)
    Miska! Amit írsz, azt értem, és elfogadható. Hallom, hogy a Világ is összefogott ellened! Ez szörnyű lehet! (komolyan, tisztelettel, és őszintén mondom!) De miért van ennyire ellened minden, és mindenki?

  33. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Én úgy gondolom most te is én is ráhibáztunk a lényegre ,mint ahogy mások is. Az OKOT keressük !
    Majd ha kiderül az IGAZI OK- akkor talán bölcsebbek lenénk és nem ugranánk egymásnak ki -ki vérmérséklete szerint !
    A miértre ,hogy miért nem az eladott Szigetcsúcs pénzéből oldották meg az SC. ügyet változatlanul várom a választ !! Az OKOT !! Az IGAZI OKOT!!
    Mellébeszélők kíméljenek minket !!!
    T. Papi !
    Szerintem Szilveszter nagyon is jól tájékozott, bár lehet hogy én ezt rosszul érzékelem !
    Egyébként én nem hagyom magam provokálni, ha valami nem tetsző dolgot olvasok bárkitől akkor sem !
    Nem adom fel a labdát,hogy leüthessék avval ,hogy velem még beszélgetni sem lehet !
    Valahol korábban tettem javaslatot arra,hogy akár megbeszélhetnénk dolgainkat előszóban is ! Rajtam kivül erre ketten reagáltak ??!!
    T: MIska !
    Az ügyeddel kapcsolatos írások alapján, te a magad harcos módján szembe szálltál az igazadért. Az eddigi eredmények ezt bizonyitják !!
    Ez a szememben nagy dolog, mert ma ahatalommal szembe szállni nagyon nehéz. Nagyon sok példab izonyítja , hogy a kis embernek nem lehet igaza.??!!
    Az igazság ott van ahol a pénz !! SAJNOS !!!
    Magyarországon egyébként csak jogszolgáltatás van ami köszönö viszonyban sincs az igazsággal !!!Most is azt mondom neked küzdj az igazadért, ne add fel még akkor semm ha egy két embernek nem tetszik az amit teszel .

  34. miska72 szerint:

    Tisztelt Jani!

    Amit teszek tettem Csepelért tettem. Mert nem csak engem néztek hülyének. Több emberről tudok, akivel ügyan ezt megtette az Önkormányzat. És ezután is meg fogják tenni, hogy a bejelentőt hülyének nézik. Lehet hogy holnap veled vagy veletek történik ilyen. Mert dübörög a korrupció, a hatóságok egymást védik!

  35. Szilveszter szerint:

    Jani! Az általad igényelt ok megvan, a másik bejegyzésben leírtam. Bubusnak meg is állt az esze! 🙂
    Hát az az ok, hogy a Csepel Sc alapítvány nem önkormányzati tulajdon. És soha nem is volt önkormányzati tulajdon. Hát ennyi. Ez az oka annak, hogy nem az önkori finanszírozza a fejlesztést.
    Az a helyzet, hogy falrahányt borsó, szövegértelmezési, táblázatértelmezési gondokkal küszködő megrögzött szockó létemre sem tartom igaznak, hogy nem lehet Veletek beszélni. Engem mindíg is érdekelt, hogy az emberek hogy gondolják a dolgokat, és ha egyik a másiktól másképp gondolja, akkor mit gondol, miért épp úgy gondolja. Bazi sok türelemre van szükségem ehhez, és tudom, hogy a Ti türelmetekre is nagy szükség van akkor, amikor a falrahányt borsóitokra (szerintetek) csak provokálok. Nem provokálok, ugyanis annak semmi értelme nincs. Én emberekkel beszélgetek, akik másképp gondolnak, másképp látnak dolgokat, és kellőképpen inteligensek ahhoz, hogy ezeket a nézetkülönbségeket itt megbeszéljük. Igenis értékes embereknek tartalak Titeket. Örömmel tapasztalom, hogy egyre kevésbé válaszolunk egymásnak az előítélet motiválta reflexből. Amikor jön Tőletek a “falrahányt borsó”, “jó tanítvány”, meg a “szoci duma”, akkor látom, hogy elfogyott az érv. Ha elolvassátok ezeket a sorokat, akkor láthatlátok, hogy mennyi jelzőt raktatok már rám. Valóban puhára esnek nálam ezek a dolgok, ha bántana, akkor nem járnék ide Közétek. Én azt mondom: Rengeteg közös dolog van bennünk! Apukák vagyunk, anyukák vagyunk, mindannyian képesek vagyunk örülni, bánkódni, vannak vágyaink, karácsonyunk, születésnapunk, jó, és rossz napjaink. Egyformán vagyunk éhesek álmosak, jó vagy rossz kedvűek. Aggódunk szeretteinkért, és bosszankodunk, amikor valaki már megint a konténer mellé tette a szemetet. Nekem egy kicsit éppen az a bajom, hogy amiben viszont különbözünk, az nem színessebbé, érdekesebbé tesz, hanem elválaszt egymástól. És ez kár. Ha nem tudok valamit, megkérdezem, és hozzám is sok kérdéssel jönnek. Ha Neked nincs, nekem van, gyere adok, vagy osszuk meg, és Neked is lesz. Tudod miért? Mert ott élsz, ahol én! Arra vágysz, amire én. Ha Neked rossz, akkor nekem is rossz, de ha együtt csináljuk, akkor viselhető, javítható. Mert én nem látom, Te látod, és érted! Máskor nem érted, és mondom, hogy mit látok, és akkor más oldalról is hallod, és megérted. Vagy netán az is lehet, hogy Te sem érted, és én sem értem, akárhogy beszéljük. De akkor koccan a korsó, és egészségedre! Mert földik vagyunk. Itt élünk, együtt élünk, és szeretném, ha egymással élnénk!

  36. jani szerint:

    T. Szilveszter !

    Amit leírtál hogy tulajdonképpen kik is vagyunk úgy általában és sok közös dolgunk van, illetve kellene hogy legyen , az igaz ! El is mondják rajtunk kivül is sokan mások , hogy ki hogy látja a dolgokat számomra ez természetes. Soha nem akarom a beszélgető partneremet megsérteni, bántó jelzökkel illetni !
    Meg kell mondanom őszíntén azért az én zsebembe is ” kinyílik az az a jelképes bicska ” amikor csak azért sértegetnek másokat, mert más a világnézete, máshogy látja a dolgokat, uram bocsá nem tudhat bizonyos információkat mert eltitkolják előle ! Ha mégis valami bántot írtam, vagy mondtam és később erre rájövök általában elnézést kérek a tulzott vehemenciámért.
    Alapvető lenne , hogy a több szem többet lát gondolatot tartsuk szem elött ! Ebböl el lehetne indulni bármilyen kérdés megoldása felé !
    Lehet hogy sokan túl naivnak tartanak de én hiszek az emberek összefogásában. Elöbb utobb ennek meg kell történie. Az számomra nem elv, hogy fogjuk meg aztán vigyétek !!
    De az se tartom jó elvnek ha arról van szó , hogy osszuk meg amink van – legyen az bármi – gond, baj , felelősség, a mindenki jóléte , és az sok gond forrása a pénz, -mert ez talán az egyik legfőbb kérdés a mai világban akkor egyesekket csak a pénzt nézik és nem látják mögötte az EMBERT- EMBEREKET bizony, bizony csupa nagybetűvel.!!
    Nem gondolom ,hogy az a jó csak, hogy bizonyos dolgok kerülnek meosztásra !
    Utolsó mondataiddal is egyet kell értenem ! Úgy legyen !!!
    Az alapítvány kérdéséhez annyit ismételten: mutass nekem egy embert, egy közösséget aki szó nélkül hagyja veszni a nagy áldozatok árán létrehozott értékeit, közös értékeket.
    Lásd SC !
    Számomra az kérdés, és azt az okot keresem, függetlenül attól, hogy soha nem volt az SC az önkormányzat tulajdonába, hogy kerülhetett ingyen bérmentve – ahogy szokták mondani – a pénzemeberek karmaiba ???!!
    Neked biztos nem kell magyarázni mi egy befektető sok pénzzel rendelkező érdeke, mi vezeti a gondolkodását, talán még azt is le tudnánk írni milyen elítélhető modszereket alakalmaz adott esetben !?
    Azt pedig, hogy befogják az érdekeltek, érdeklődök száját, megpróbálják egy kis mesével, odalökött alamizsnával
    sporttelepre nem való terveikkel megvalósítani amiben szerepel azért egy kis sport is mélységesen elítélem ! !

Itt lehet hozzászólni !