Gyógyítókat köszöntöttek

Csepel.hu

Semmelweis napi ünnepséget tartottak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban június 27-én.  A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén kitüntetéseket, okleveleket, adjunktusi és főorvosi kinevezéseket adtak át. Dr. Mező Róbert orvosigazgató-helyettes, a rendezvény moderátora üdvözölte az egybegyűlteket, majd átadta a szót dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak.

A közel egy éve a kórház élére került orvos-közgaszdász beszédében kiemelte: embereket gyógyítani a legszebb hivatás. Megköszönte a kórház valamennyi dolgozójának áldozatos és kiváló munkáját, majd átadta a szót Csepel alpolgármesterének, Morovik Attilának. Az alpolgármester rövid múltidézésében először kitért arra, hogy ezer szállal kötődik a kórházhoz, a „közelben nőttem fel: itt, 40-45 évvel ezelőtt még egy szánkódomb volt. Fiatalemberként aztán láttam, hogyan épül fel a kórház.”Morovik Attila kitért arra, hogy a csepeli önkormányzat és a kórház között aktív az együttműködés, a térség meghatározó gyógyító intézménye a csepeli telephelynek, a Weiss Manfréd Kórháznak is fontos szerepet szán.

Együtt keresik azokat az irányokat, amelyek mentén tovább tudnak haladni. A rehabilitációs profil az, ami Csepelen továbbfejleszthető. Ilyenek például a keringési betegségek esetén alkalmazott igen népszerű infúziós kúrák, amelyek a csepeli kórházban megvalósíthatóak, ahogy például az egynapos sebészeti ellátás is. Az elképzelések szerint a tüdőgondozót is szeretnénk a csepeli kórházba áthelyezni – erről is folynak az egyeztetések.

A rehabilitációs profil kibővítésével a kórház az egész déli régió központja lehet: ezen a területen mind a szakmai, mind a tárgyi feltételek terén fejlesztések szükségesek, akárcsak a szintén ide tervezett egynapos sebészet beindításához is. „Ezekben az elképzelésekben az önkormányzat támogatja a Dél-pesti Kórházat” – tette hozzá az alpolgármester.

A beszédek után a kitüntetések, oklevele, kinevezések átadása következett.

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Gyógyítókat köszöntöttek” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Lehet, hogy 300%-os fizetés emelésnek jobban örülnének..

  2. ... Grün szerint:

    A FAKOOSZ a honlapján nyilvánosságra hozta azt a levelet, amellyel elnöke a Fidesz szóvívőjéhez fordult, miután arra érdemi választ nem kapott.
    .
    Ugyancsak a mai Önnek tulajdonított nyilatkozatban olvashatjuk a következő sort:
    „Az alapellátásban dolgozók bére is tíz százalékkal nő majd”.
    Kérem ez ügyben szíves tájékoztatását, hogy mindezt milyen jogszabálytervezetre, forrásra alapozva állította, mivel a kormany.hu-n található jogszabálytervezetből mindezt nem tudjuk kiolvasni, illetve mint az Egészségügyi Államtitkárság hivatalos tárgyalópartnere, ilyen tartalmú értesítést nem kaptunk.
    .
    http://www.medicalonline.hu/cikk/dr__selmeczi_kamill__levele_dr__selmeczi_gabriellahoz

  3. ... Grün szerint:

    “Mára a legnaívabb gyógyszerészek is megtanulták, mit jelent „a Fidesz választási szövetségesének és együttműködő partnerének” lenni – írja publicisztikájában a Világgazdaság.”
    .
    http://www.medicalonline.hu/cikk/allami_oleles__mellekhatasokkal

  4. Katkaa szerint:

    Remélem csak a tüdőgondozó áthelyezésében gondolkodnak, a tüdőszűrést ott hagyják ahol most is van. Szerintem a csepeliek nagy részének is sokkal egyszerűbb tüdőszűrésre eljutni a XX. kerbe, mint a csepeli kórházba.
    Amúgy hol tart a csepeli kórház újbóli önálló megnyitása, amiért évekig, mint a fába szorult féreg pofáztatok fideszes elvtársak. Hatalomra kerülésetek után, már nem érdekes az egész, csak lejáratni másokat volt a cél, rohadékok!

  5. nagyapó szerint:

    “Gyógyítókat köszöntöttek” a beíró eetásak! A gyógyítók köszönik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Mari nénye szerint:

    Dől a butaság megint! Ha valaki leír valamit akkor illene átolvasni mielőtt elküldi!

  7. hajós (gyengeelméjűek kedvéért: nem Dobák!) szerint:

    Semmelweis nap örömére hétfőn a legtöbb gyógyszertár és orvosi rendelő zárva lesz.
    Mondjuk a betegek kevésbé fognak örülni. Kedden meg nyilván tömegnyomor lesz mindenhol.

    Bírom az ilyen napokat, amikor egy szakma kitalálja, hogy legyen nekik egy napjuk, amikor nem dolgoznak.

Itt lehet hozzászólni !