Megsemmísétette a bíróság a helyi népszavazást elutasító határozatokat

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

2008. június 12-én Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP csepeli frakcióvezetője helyi népszavazást kezdeményezett a Csepel SC telephelyeinek kizárólagos sportcélú fejlesztéséről, a Kis-Duna part kizárólagos, 80%-os zöldterület megtartásával történő fejlesztéséről valamint a bezárt csepeli kórház visszavételéről. A kezdeményezéseket dr. Szeles Gábor, a csepeli Választási Iroda vezetője azzal az indokkal elutasította el, hogy a témákban nem tartható helyi népszavazás.

Ezt követően a meghozott határozatok ellen Németh Szilárd frakcióvezető kifogást nyújtott be, amely a következő végzést hozta mindegyik esetben: a Pesti Központi Kerületi Bíróság a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges aláírásgyűjtő ívek hitelesítését megtagadó határozatait megsemmisíti és a Helyi Választási Iroda vezetőjét új határozat hozatalára utasítja.

A Bíróság álláspontja szerint tehát megtartható a helyi népszavazás mindegyik kérdésben, annak akadálya a végzés szerint nincsen. Ezt követően a Helyi Választási Iroda vezetője új eljárást kell lefolytasson.

A Csepel.hu tájékoztatása szerint “a bírói döntés alapján újabb forduló lesz a helyi népszavazási ügyben”, azaz vélhetően fellebbezni fognak, hogy elodázhassák vagy megakadályozzák a kerület lakóinak közvetlen döntési lehetőségét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1.P.54.141/2008/6. számú végzése itt tölthető le: biroi-vegzes.pdf

Csepel.info

34 hozzászólás “Megsemmísétette a bíróság a helyi népszavazást elutasító határozatokat” bejegyzésre

  1. csollány szerint:

    Gratula. Fantasztikus hír. Csepeli sportbarátok! Reménykedjünk, hogy az utóbbi hetek eseményei miatt, a pályán a lakópark építési kedv megcsappan. Talán még menthető a helyzet.

  2. Levente szerint:

    Mikor és hol lehet majd aláírni?

  3. baniko21 szerint:

    Valahogy rá kell birni az önkormányzatot, hogy minnél hamarabb kiírja
    a helyi népszavazást, mielött mindent elsinkófálnak.

  4. Gordon szerint:

    Én is aláírnám. Véleményem szerint azonban a döntés (mely még meg is fellebezhető) csak arra vonatkozik, hogy a Szelesnek újabb eljárást kell lefolytatnia. Tehát – sajnos- még bőven lesz lehetőségük húzni az időt azoknak, akiknek nem a csepeli sporthoz kapcsolódó ingatlanok a jelenlegi formájukban csak egy potenciális meggazdasodási lehetőségként léteznek.

  5. Igazi csepeli szerint:

    És miért is kell kiírni a népszavazást? Mert , hogy sokba kerül, alapja nincsen , és nem szólhat bele semmibe..

  6. Levente szerint:

    Te aztán Igazi csepeli vagy.

  7. csollány szerint:

    Egy IGAZI CSEPELI nem akar változást, vakon hisz vezetőinek, sőt még tapsol is hozzá ( a nyelvéről említést sem teszek). Van sok ilyen kiégett lakótársunk (sokukat a decizők előtt láthatjuk). És vannak jól megfizetett szócsövek. Reméljük, a proliszemlélet fogyóban lesz majd.

  8. asdf szerint:

    Azért van szükség népszavazásra, mert a kerület vezető nem azt teszik, amire felhatalmazást kaptak a választóktól, hanem pont az ellenkezőjét. Elkótyavetyélik a csepeli vagyont, olyan terveket próbálnak megvalósítani, amivel nem a lakosság jár jól, hanem a saját zsebük duzzad, miközben nem marad semmi az itt élőknek.

    “Igazi” csepeli valószínűleg azt sem tudja, hol van a Csepel pálya, a Kis-Duna part vagy a kórház. Ő csak eddig a fórumig jutott csepelen.

  9. balszélső szerint:

    Szilveszter mit szól a bakihoz? A Csepel újság már egyszer elmagyarázta, miért volt érvénytelen a népszavazás. Most új cikk íródik?

  10. Papi szerint:

    Uraim és hölgyeim nem ismerős ez a szöveg
    “És miért is kell kiírni a népszavazást? Mert , hogy sokba kerül, alapja nincsen , és nem szólhat bele semmibe..”
    Ezzel a undorító stílussal már többször találkozhatunk.
    Ne foglalkozzunk vele csak írjuk alá a szavazó lapokat minél előbb. Szeretnék már végre úgy Cseppel meccsre menni, hogy ne keljen úgy kimennem a meccsre, hogy talán ez volt az utolsó. Szeretnék úgy végig kerekezni a Kis Duna parton, hogy ne ez legyen az utolsó.
    Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki így gondolja.

  11. Papi szerint:

    balszélső!
    Nem ismerem Szilvesztert de szinte biztos vagyok benne, hogy ő is úgy gondolkodik mint mi.
    Tehát hajrá Cseppel.

  12. miska72 szerint:

    Na mi van jegyzőúr? Nincs a Dr.-i diploma mögött tudás? Ezt is ELQRTAD! Nem kicsit! NAGYON! Önkormányzati MAFFIA! Gazemberek vezetik a kerületet!

  13. Szilveszter szerint:

    Megint előkerült a nevem? Ez kedves!
    Most erre nem tudok mit mondani, mert nem ismerem az ügyet. Elolvastam a végzést, ami alapból rendben van, az egy bírósági álláspont.
    Valóban nem ismerem az ügyet, de majd körülnézek. Nem feltételezem hogy a helyi MSZP sport ellenes lenne, vagy megszűntetni akarná a pályát. Ja, de ha párt érdek, akkor az oké! 😀 (nyugi, nyugi, nyugi!!!! csak vicceltem)
    Voltam kint a haraszti meccsen, nekem nem tűnt úgy, hogy az lett volna az utolsó meccs. A Duna-part rég ott van, az biztos nem szűnik meg. Azt úgy beépíteni amúgy sem, lehet, hogy ne lehetne rajta menni, mert egy sáv nindenképp kell, hogy maradjon a kerítés, és a Duna között, úgyhogy azt sem értem.
    A kórházas kezdeményezést sem értem, ha csak az a cél, hogy kezdeményezze a KT, és nem az spicc, hogy visszaadja a főváros, akkor miről is van szó?
    Most valóban nem tudok mondani semmit, csak ezt akartam mondani, hogy senkinek ne jusson eszébe, hogy eltűntem, vagy hallgatok az ügyben. Majd mondom.

  14. Kovács Ernő szerint:

    Ha van hol sportólni a gyerekeknek, akkor nem bandákba verődve fűveznek, ísznak, dohányoznak, randalíroznak! Felnőtt korukban egészségessebbek lesznek, nem kell pirulákat zabálniuk! Kevesebb pénzbe kerülnek majd ezek az állampolgárok az államnak! Csepel legyen a csepelieké, érezzék az emberek jól magukat ezen a helyen! Ne más kerületekbe menjenek edzeni a testüket, lelküket!

  15. balszélső szerint:

    Szilveszter! Aggódom érted. Éjjel nem dolgozni kell, hanem.. Ennyit nem ér a nagyfőnök dicsérete. Vagy mégis ?

  16. Gordon szerint:

    Szilveszter!

    “Valóban nem ismerem az ügyet, de majd körülnézek.” – írod.
    Nos, nézelődjél csak, nézelődjél.

    Ugynevezett nevet te magad szereztél ezen a fórumon az állandó értelenkedéseddel. Többségében visszafogott hozzászólásaiddal, egy két dühkitörésseddel.

  17. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Tanulj Kovács Ernőtől. Mivel Csepelről van szó és nem pártpolitikáról így egyet értés van ebben a témában.

  18. Papi szerint:

    balszélső!
    Visszavonom amit Szilveszter hozzá állásával kapcsolatban írtam. Nem tud felül emelkedni a pártpolitikán. Nem baj az a lényeg ha lesz (márpedig remélem lesz) népszavazás írjuk alá és mondjuk mindenkinek, hogy írja alá népszavazást. Hiszen ez minden Csepeli érdeke független attól, hogy meről nézi a dolgokat.

  19. jani szerint:

    Tudjátok csak olvasom, olvasom az irásokat és egyre szomorubb vagyok ! Szándékosan nem “szálltam , be ” az ellenségeskedésbe, mert vallom, hogy addig amig nem tudunk összefogni saját érdekünkben ebből az országból, kerületből soha nem lesz semmi, / már ami a a súlyos helyzetből való kilábalást illeti/ !
    A mi jelenlegi sorsunk, a rendszerváltáskor, a kerekasztalnál lefolytatott tárgyalás során eldőlt!!
    Már akkor látszott, hogy olyan megállapodásokat köttöttek késöbb törvény formájában is kimunkálták, aminek egyenes következménye lett a mai nagy pofon, zsákutca vagy nevezzük csak egyszerüen politikai és gazdasági csődnek.
    Az egésznek az alapja az lett , hogy egy kisebbség éljen jól a többség meg boldoguljon ahogy tud !!
    Örömmámorban uszva hírdették, hirdetik ma is hogy itt szabadság van, ma mi döntünk saját sorsunkról !!
    Valóban dönthetünk ????
    Milyen szabadság az, ahol én mint magyar állampolgár, mint csepeli lakos nem szólhatok bele sorsom alakításában még a megválasztott országgyülési, önkormányzati képviselőn keresztül sem , mert ők meg pártérdekeket képviselnek.
    A látszatra azért adnak, mert mondhatsz amit akarsz csak nem érdekel senkit.
    Számomra a szabadság ott kezdődik, hogy beleszólhatok sorsom alakulásába, gondolom evvel sokan vannak igy mások is .
    Itt is leirjuk a véleményeinket, néha betéved egykét “általunk választott ” képviselő, mond egy két semmit mondó véleményt, tisztelet a kivételnek -aztán minden megy tovább a maga utján.
    Csodálkoznak ha a kerületben , az országban egyre többen élve jogaikkal megprobálnak rájuk népszavazási kezdeményezésekkel hatni, vagy demonstrálni, tüntetni !!!
    Egyre inkább foglalkoztat egy gondolat, -függetlenül pártállástól- el kellene már kezdeni a közös gondolkodást arról hogy lehetne közös dolgainakat rendezni?
    Meg kellene próbálni itt először kicsiben nekünk Csepelen!!
    Példát kellene valahogy mutatni hogy másként is lehet a köz érdekében tenni, úgy hogy az mindenkinek jó legyen !
    Leírásra kerültek itt minden oldalról nagyon jó dolgok, csak élből elvetésre is kerülnek mert nem az én oldalam mondta !
    Hát ezen kellene túltenni magunkat!!
    Mi lenne ha itt mi levelezők felvállava saját magunkat például egy létrhozandó “Infó klubban”, ” kis kerek asztal ” /vagy nevezhetjük bárminek / beszélnénk meg közös dolgainkat értelmes, emberhez méltó párbeszédben.
    Ha valamiben közös nevezőre jutnánk és a megoldás kulcsára is rájönnék közösen tehetnék a kerület vezetése asztalára !
    Ez ötlet jutott eszembe .
    Mi a véleményetek erről ?
    Meg tudnánk csinálni ha akarnánk ?
    Adna ennek helyet valaki ha meg akarnánk valósítani????!!!!

  20. büki szerint:

    Közösen gondolkodni független pártállásról- jól hangzik, de ez nem ilyen egyszerű. Azokkal, akik valamilyen szinten részesei ennek a nemzeti ámokfutásnak, mily módon akarsz együttműködni. Ismerek olyan ütődött jobboldalit, aki két választás között együtt járt sörözni szoci haverjával, a választás idején megnézhette magát. Vagy más: amikor jól ment a koalíció szekere, mikor ereszkedtek le a plebs közé. Most meg úton- útfélen közös gondolkodást javasolnak-akár a csepel. infoban is volt a napokban hasonló.
    Emlékeztetlek a Gárdába beépült MEH-es nő esetére stb. Általában az új kezdeményezéseket könnyű kifaroltatni. A közös gondolkodás már ebben a levelezési klubban is elkezdődött. Nem minden kérdés pártcentrikus, még ha a fő balos provokátorunk minden esetben erre terelné is.

  21. Szilveszter szerint:

    Kedves Jani!
    Többször megesett már, hogy egyetértettünk, akár mi ketten is, akát mások másokkal. Nagy gondolat ez a kezdjük Mi csepeliek, itthon Csepelen, és még talán példát is vehetnének rólunk. Jó lenne. A magam részéről meg is teszek ezért mindent.
    A polgárok (mint ahogy azt máshol leírtam) csak 4 évente tehetnek a sorsuk ügyében, azzal a bizonyos x-szel. Aztán 4 évig csak beszélgetni, meg elmélkedni lehet a dolgokról. Eljön most is az a bizonyos 4. év, és akkor megint lehet x-elni. Valóban rajtunk múlik, hogy azt a 4 évet hogyan töltjük el. Közben a politika működik. Erről lehet véleményünk. De a világon semmit nem jelent. Tudom, hogy ez fájdalmasan hangzik. Lehet hőzöngeni, ria-ria hungáriázni, és békésen szétverni a várost, aztán sírni, hogy rendőrállam. És persze a másik oldalon is megtehető szinte bármi. Ebből csak az a sajnos, hogy mi polgárok elrontjuk a napunkkat, megmérgezzük a környezetünket a szitkozódással, a pocskondiázással. Nem írok ide ilyeneket, hogy egyéni sorsok sikertelenségének a kivetülése, a hibakeresés, bűnbak keresés, stb. Írhatnék kauzális kapcsolatokról, szekvenciális depresszióról, meg ilyenekről, de már bevállaltam a szövegértési problémákkal küszködő, ide helyezett szockó szóvivő hülyegyerek figurát, és így már nem illő szakszavakat használni. No meg egy társadalmi kommunikásiós oldalon nem is érti mindenki.
    Nálam puhára esnek a sértegetések. Nem szívom mellre, mert arra a retorikára nem az a megoldás, hogy felveszem a kesztyűt, és visszapocskondiázok. Itt jelzem, hogy a másokra kiszórt pocskondiázások hidegen hagynak. A rabló, a lopós, a mocsok, a gazember szitkok nem arról árulkodnak, akire mondják. Szerintem…
    Sokat mosolygom azon, ogy menjek orvoshoz, meg elmagyarázzák mégegyszer, hogy én is megértsem. Én megértem elsőre is. De az irányt, és a célt nem szoktam megtalálni a Fideszes történetekben általában, de azokra nem is szoktam megkapni a konkrét választ. (CSÚ ban megjelenő, vagy meg nem jelenő cikkek, az aktuális népszavazás) Ami meg a válasz, az nem lehet cél. (mert dögöljön, takarodjon, meneküljön) Legalábbis egy bizonyos kultúrszint fölött egyészen biztosan nem.
    Viszont valóban felhasználhatnánk az elkövetkezendő két évet arra, hogy 2010-től másképp legyen. Ezt máshol már leírtam. Én is söröztem már, és még sörözöm is majd Fideszes ismerőseimmel, és egy kicsit sem vált kárára egyikőnknek sem. (nem a sör hatásáról beszélek!) És nem is válik a későbbiekben sem. Egy (sajnálatos, és visszataszító) esettől még nem biztos, hogy az minden esetre igaz.
    Én azon vagyok, hogy csináljuk, hallgassuk meg egymást, és vegyük is figyelembe a másik mondanivalóját. Ennek akkor van értelme, ha eléri intelligenciánk azt a szintet, hogy képesek vagyunk a véleményünket megváltoztatni. És még valami. Az egyéniség. Amit a központ szajkóz, azt hagyjuk már a médiára, és gondoljuk át, hogy mi azzal valóban azonosulni tudunk (mert persze lehet az is), vagy egyszerűen annyira szegényes a lelkivilágunk, hogy a magunk nem generálunk gondolatokat, és érveket.
    Mindenképpen esélyesnek látom a közös beszélgetést, mindamellett, hogy ott a bizonyos szavazófülke magányában 2010-ben ki milyen pártra szavaz, az legyen a saját döntése, és felelőssége.

  22. Papi szerint:

    Tisztelt Jani!
    Megpróbáltam figyelmesen elolvasni a az írásodat. Igazad van tényleg 89 – 90 -ben rontottunk el mindent (most pártállástól függetlenül minden pártot bele vettem). Nem hoztunk meg olyan törvényeket amik a mai helyzetet kizárták volna. Ellenben a XIX sz. végi XX. sz. eleji kizsákmányoló kapitalizmust vettük át. Én legalább is így látom. Ez nagyon nagy hiba volt. Ekkor még nem volt gyűlölet keltés. Szerintem a harag (nem biztos, hogy igaz én így látom) 1992 – ben az SzDSz jobboldal elárulásával kezdődött. Ekkor még inkább csak az SzDSz felé irányult a a jobb oldali érzelmű (nem igazán értem miért beszélünk jobb és bal oldalról talán csak megszokásból. Ki tudja? én nem) emberek haragja. Talán akkor még nem volt annyira mély a gyűlölködés. 94 – ben nyert az MSzP, mindenki azt hitte, hogy jobb lesz. Hamar kiderült hogy nem lett jobb. Az igazi problémák 98 – ban kezdődtek mert a profi (MSzP) politikusok vereséget szenvedtek a választásokon az amatőr Fidesztől. Ezt már nem tudták el viselni. Emlékszem Kovács László 99 – es TV interjújára mennyire (és sajnos ez így volt) gyűlölködve beszélt az akkori kormányról és innét elkezdődött a mocskolódás sárdobálás. Ez azóta is tart.
    Még a népszavazással kapcsolatban. Szerintem a kerületi ismétlem a kerületi népszavazáson (kórház. sportlétesítmények, Kis Duna part) Tényleg össze kéne fogni mert ez nem párt függő hanem kerületi probléma. A választások: Uniós, Önkormányzati, stb ” ott a bizonyos szavazófülke magányában 2010-ben ki milyen pártra szavaz, az legyen a saját döntése, és felelőssége.” Szilveszter ebben biztos, hogy egyet értés van köztünk és elnézést, hogy “loptam” a szöveget.

  23. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    T. Papi !
    Megmondom őszintén örülök, hogy már nem vagyok egyedül a gondolataimmal és a javaslatommal !
    Ha csak hárman vagyunk már az is valami !!
    Ha már egymástól is tudunk idézni az még jobb, tehát értékrendjeinktől függetlenül is akadnak közös dolgaink, egészen apró dolgok, vagy akár nagyobbak is amit- egymás pocskondiázása nélkül is – itt a fórumon is megbeszéltünk már !
    Én minden esetre nem adom fel a közös beszélgetés gondolatát, mert ez lehet a kezdet, ha másutt nem legalább itt Csepelen.
    Én elhatároztam magamban, hogy történjen bármi, én megpróbálok tenni a magam lehetőségein belül mindent, amit megtehetek !
    Én úgy gondolom és vallom, hogy nekem elsősorban majd önmagammal szemben kell elszámolni, ha megkérdezik tőlem ” te mit tettél azért, hogy változzon valami”. Majd azt szeretném válaszként mondani, hogy “én legalább megpróbáltam tenni valamit”, hogy ennek aztán mi lesz az eredménye tekintve, hogy nem vagyok jós nem tudom, nem tudhatom !
    Az hogy valaki elmegy más más értékrendet képviselővel beszélgetni, uram bocsá egy sör mellet , az nem bűn szerintem. Ebben nekem is volt részem, és attól az vagyok ami vagyok az elveim nem változtak, viszont szereztem nagyon sok tapasztalatot !
    Ami számomra nagyon fontos még, megadtam másnak a tisztetletet avval hogy gondolatot cseréltem vele és nem ellenségként kezeltem.!!!
    Befejezésül annyit , akkor leszek igazán nyugodtabb, ha a kerületben és az országban egyre többen látják úgy, érzik úgy, hogy ő értük akarnak tenni, az ő érdekeiket akarják képviselni !!!!
    Tudom hosszú odáig az út, de talán mi már elindultunk az úton, megtettük a kezdő lépéseket ??!!

  24. Szilveszter szerint:

    Akkor én most szencségtörő leszek? Ugye nem? Ugye akkor tudunk beszélgetni a ki hogy látja dologról? Arra gondolok, hogy “Az igazi problémák 98 – ban kezdődtek mert a profi (MSzP) politikusok vereséget szenvedtek a választásokon az amatőr Fidesztől.” írja Papi. Az nem úgy volt, hogy az “amatőr” Fidesz javára a második fordulóban visszaléptek a Független Kisgazdák a Föld. Műv. minisztériumért cserébe (búzát vetni a sivatagban, meg a chilei cseresznye ügye), és így lett választási győzelem?
    A csepeli 3 kérdéses dologban lehet megállapodás, csak én (értetlen jószág) még mindíg nem látom világosan, hogy a 3 igen győzelme esetén, cél van-e érve? (erről írtam már egy szösszenetet, hogy az igen esetén is lehet bármi a területeken) Csak ezért feszegettem a költségét egy népszavazásnak, mert azt látom, ogy a 3 igen győzelme esetén is azt csinálnak, amit akarnak, ha az már ki van találva.

  25. Szilveszter szerint:

    (a szencségtörő direkt volt parasztos! tudom, hogy helyesen szentségtörő)

  26. büki szerint:

    A három igen győzelme egy dolgot szentesítene: a szavazók akaratának nyílt semmibevételét. Következményeit később lehet majd felhasználni.

  27. Szilveszter szerint:

    Értem Büki! Akkor sportlétesítmény gyanánt jó lesz a bowling center? A 80% os zöld felület mellett a fedett vigalmi negyed? Az is közcélú! 😉
    Az a baj, hogy a 3 igen népszavazásilag bazi nem olcsó, és a kérdésekre adott válaszok eredményei alapján bármi lehet!
    Soha nem azért van a paláver, hogy ez, vagy az LEGYEN!, hanem azért, hogy valami NE LEGYEN.

  28. csollány szerint:

    Az elmúlt hónapokban több magyar városban jártam. Hangsúlyozom , itthon, Magyarországon. Vácott szép zöld a fű a Duna-parton. Úgy hallom, senki nem akarja lenyúlni. A sportpályára sem épül lakópark. Tiszteletben tartják polgáraik ilyen irányú igényeit. Korábbi leveledben azt írtad, ilyen a demokrácia, amikor a csepeli ellenzék javaslatainak lesöpréséről volt szó. Igen, ilyen a demokrácia, még ha a hatalomnak és velük pöffeszkedő slepjének ez nem is tetszik. Egyetlen egy cikketekben nem reagáltatok Szilárdék azon rágalmára (rágalmára?), hogy a sportpályára már a döntések előtt jelzálog lett terhelve. Valami bűzlik Dániában.Most meg sírsz, sokba kerül a népszavazás. Igen sokba, mert akinek a gyermekét, unokáját érinti a dolog, az igenre szavaz. Valószínűleg elfelejt benneteket.

  29. baniko21 szerint:

    Miért írjátok, hogy a helyi szavazás csak pénzbe kerül, de nem történik
    semmi? Ha a köztulajdonról úgy döntünk, hogy nem eladható, akkor azt
    nem is lehet eladni. Vagy naiv vagyok?
    A másik: igen, a jelenlegi felállásban valóban nekünk állampolgároknak
    csak arra van jogunk, hogy 4 évente az x-et behúzzuk. De az még nem
    jutott az eszetekben, hogy a törvény módosítását kérve(egyben erről
    is lehetne népszavazást kezdeményezni), a kedves képviselő úr, vagy
    hölgy -ha nem a választók érdekeit szolgálja – vissza hívható legyen?
    Nincsennek bebetonozva, és főleg nem értem, hogy 4 év után miért
    jár nekik végkielégítés, amikor nem is ez a fő állásuk?

  30. jani szerint:

    Nem baj ha a az egyszerü állampolgár él a demokrácia biztosította jogaival ha nincs más hetősége.
    Miből gondolja egy választott testület és tagjai egészen a parlamentig, hogy csak ők látják az igazságot.
    Nem képzelheti magukat okosabbnak az őket odaküldőknél !!
    Az meg minden a teteje ha azt üzenik ha hívják őket a választóik hogy mgbeszéljenek valamit velük “NEM MEGYÜNK”!!!!
    Na az ilyeneknek valóban nincs helyük a parlamentben.!!! Remélem majd a választók emlékezni fognak erre a “hősi tettre”.!!
    Baniko 21-nek ott van igaza, hogy meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy vissza hívhatók legyenek akik nem képviselik megfelelően a választóikat /még azokat is képviselniük kell akik nem szavaztak rájuk /. Nagyon furcsa hogy a bekiabáló pártaparatcsik bemondása alapján nyomják a gombot még akkor is ha tudják, hogy nem azt kellene tenneiük. Bár nagyon leegyszerűsitettem ,a dolgot de a lényeg azért benne van .
    Nem véletlen a sok saját képükre meghozott “játékszabály “sem, nem akarom felsorolni mert akkor reggelig írhatnám !!

  31. Szilveszter szerint:

    Az valóban nagy ötlet, hogy visszahívható legyen egy képviselő, és volt már erről szó több helyen is. Nos az van ezekkel a törvényekkel, vagy jogszabályokkal, hogy ami a parlamentre negatív hatással lenne (számlanélküli kifizetések eltörlése, csökkentett létszámú parlament, stb) azt biztos hogy nem szavazzák meg, inkább az összes fogukat hagynák kihúzni.
    Helyi szinten meg azért érdekes, mert a világon senki nem írta még le, hogy mi az, hogy “Választók érdeke”? Annál is inkább, mert ha ezt megpróbálná valaki leírni, akkor a Lenin Összes Művei nagységú lenne a doksi. (arról nem bszélve, hogy nem nyomtak még ki a világon annyi pénzt, amiből egy önkormányzat minden érdeket ki tudna elégíteni.) És talán a valódi ok: ha szoci vagyok, és az én körzetemben Fideszes képviselő nyer KT mandátumot, akkor az másnap már nem képviselő, mert nem az én érdekeim szolgálja. Vagy csak a győztes párt hívhatná vissza a képviselőjét? No az meg megint nem lehet.
    Merthogy az élet nem csak fehér, vagy csak fekete.

  32. jani szerint:

    T. Szilveszter !
    Jóll eltaláltad avval a mondatrésszel az ügy lényegét,hogy egy bármilyen megválasztott képviselőnek nemcsak az őt megválasztókat – meg a pártja éredekeit – kell képviselni hanem minden csepeliét. !!!
    Szó sincs itt egy ember érdekéről, bár adott embernek a sját érdeke bizony néha nagyon fontos. De azt mondani mondjuk egy beadott 6ooo aláírásos peticióra, hogy egy része a csepeli lakosoknak az már egy kicsit furcsa hozzáállás ??!
    Az amiket felsoroltál kiváltságokat bizony a saját képükre formálták nagyjaink., naná hogy nem változtatnak rajta mert akkor nem tudnának a zavarosban halászni. Te meg adozó állampolgár aztán nehogy megpróbálj valami rosszat tennmert jön a dádá !!!!!
    Bizony bizony Szilveszter avval gondolom egyetértesz, hogy alapkérdések nincsenek leszabályozva,hát többek között azért amiket itt röviden a teljesség igénye nélkül leírtam .-
    ,Te is tudnád sorolni öket még napestig. !

  33. Szilveszter szerint:

    No igen. 6000, az 6000, még ha 75 000 fő is lakja Csepelt. Talán azért mondják, hogy Csepelnek “csak” egy része.
    Valóban alap kérdéseket kellene rögzíteni, és annak mentén dolgozni. Attól tartok, hogy ez nem hamar lesz. Most az Mszp nem akarja, attól tartok, ha a Fidesz nyerne, akkor meg ők nem akarnák…. Hát ilyen ez…

  34. jani szerint:

    T. Szilveszter !

    A 6ooo az 6ooo aláírás még az arány is javul ha mondjuk a 18.éven aluliakat leszámítom.
    Akkor is az a véleményem, ezt már illene figyelembe venni.!! Ahogy olvasom a véleményeket érdekes módon egyre több kérdésben értünk egyet a meglévő ellentétes vélemények ellenére is !!
    Én ezt jó jelnek veszem. Talán, ahogy írtam már, egyre többen érzik úgy hogy közösen kellene tenni valamit ha van egyetértés bizonyos kérdésekben. !!
    Milyen jó is lenne olvasni itt: ezt közösen jól kitaláltuk,megoldottuk !!
    Figyelem önkormányzati képviselők már ha olvassák a bejegyzéseket !!!
    Apró lépésekkel de haladni kellene mert ez lehet a megoldás útja.
    Bocs ha ezt már írtam valahol !

Itt lehet hozzászólni !