56-os megemlékezések Csepelen

Csepel.info, Csepel.hu, Fidesz-KDNP frakció

Tiszteletadás az önkormányzati ünnepségen (további képek és beszámoló a Csepel.hu-n)

A Csepeli Önkormányzat október 22-én, délután kettőkor tartott megemlékezést október 23. alkalmából. Az ünnepi beszédet Avarkeszi Dezső MSZP-s politikus mondta el, ellenzéki képviselők nem kaptak lehetőséget a megszólalásra. Így most sem szakadt meg az a pártállami gyökerű hagyomány, amely alapján az elmúlt 14 évben, nemzeti ünnepeinken csak és kizárólag MSZP-s politikusok mondhatnak beszédet a kerületünkben. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárát mindez nem zavarta abban, hogy az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Fidesz-KDNP frakció és a Fidelitas is részt vett az önkormányzati megemlékezésen (dacára annak, hogy a rendezők ezzel ellentétes értelmű bejelentést tettek), majd 16 órakor a Kisgazda Polgári Egyesület csepeli szervezetével közösen koszorúzták meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc csepeli emlékművét. A Fidesz rendezvényén Tarlós István mondott beszédet.

Tarlós István a Fidesz megemlékezésén (további képek és beszámoló a csepeli Fidesz honlapján)

Az önkormányzati megemlékezés után a Csepeli Munkásotthonban a Csepel Díszpolgára cím idei kitüntetettjeit köszöntötték. Először Lénárt László színművész Kosztolányi Dezső: Mostan színes ceruzákról álmodom című versét mondta el. A képviselő-testület által odaítélt kitüntetést, a Csepel Díszpolgára címet Tóth Mihály polgármester nyújtotta át Muray Róbert festőművésznek. Posztumusz díszpolgári címet ítélt oda a képviselő-testület Vályi Hugónak, a Jedlik Ányos Gimnázium alapítójának, egykori bencés szerzetesnek. A díjat Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát, püspök távollétében, a Magyar Bencés Kongregáció képviseletében Horváth Dori Tamás perjel, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium igazgatója vette át.

Csepel.info

13 hozzászólás “56-os megemlékezések Csepelen” bejegyzésre

 1. Gordon szerint:

  Avarkeszit amúgy nagyon ritkán látom megszólalni csepeli ügyek kapcsán.

 2. csollány szerint:

  Ritkán? Egyet mondj!

 3. baniko21 szerint:

  Gordon!
  Már régen elköltözött Csepelről, biztos nincs információja a Csepelt
  érintő dolgokról. Fontosabb dolga van, minthogy villogjon Csepel ér-
  dekében, elvégre a mi képviselőnk nem?

 4. Gordon szerint:

  Ja tényleg, igazatok van. Én kérek elnézést. 🙂

 5. miska72 szerint:

  Avarkeszi is csak egy a többi között!

 6. miska72 szerint:

  Tisztelt CSI CSerteg Imre!

  Hiába papol itt az a helyzet, hogy a melléképületre 2 hatósági eljárást folytattak le. Mármint 2 határozatot hoztak. A jegyző kérte hivatala teljeskörű kizárását a viselkedésem miatt. A kizárást megkapta, és a Közig Hivatal a XX. kerületi Önkormányzatot jelölte ki. Az új eljárás során a melléképüle kémyényét, ami dupla kémény az egyik bélelt GÁZfűtéshez a másik meg VEGYES tüzeléshez az új eljárásbn meg kellett megassítani! Hogy adta meg a használatba vételi engdélyt az építményre? Nem volt meg a kéményseprői nyilatkozat? Miért kellet a kéményeket megmagassítani? De leírta a gatározatban hogy a közmuvek kéményseprő és egybb hatóságok jogszabályainak MEGFELEL!
  Az új eljárásben még se flelt meg!
  No comment!
  Úgy hogy több hasznát vennénk, ha a közigazgatás helyett inkább utcát söprögtne!

  ——————————————————————————–

 7. admin szerint:

  Kedves Miska,

  a minősítéseket kivettük a hozzászólásokból. Véleményt azok nélkül, finomabban is el lehet mondani. Erre kérünk.

  Üdv

  Admin

 8. Gordon szerint:

  Miska! Ezt ma már egy másik bejegyzés fórumához is odaírtad.

 9. miska72 szerint:

  Elnézést.

 10. miska72 szerint:

  Gordon biztosra mentem, hogy CSI elolvassa.

 11. Bubus szerint:

  Most olvastam az Mno-n is, hogy miközben röfögnek az összefogásról, lenácizzák Orbánt. Ez nekik az összefogás. Lopnak, csalnak, hazudnak, mocskolódnak, aztán amikor már mély gödörben van az ország, fenyegetőznek, hogy össze kell fogni: vigye el a balhét más. Közben meg lenáciznak mindenkit, aki nem imádja Gyurcsányt meg az Apró klánt.

 12. Gordon szerint:

  Azért náciznak, mert semmi egyéb mondanivalójuk sincs. Gréczy Zsolt amúgy se képes másra.

 13. miska72 szerint:

  Gordon kik náciznak?

Itt lehet hozzászólni !