Színjátszó kisművészek az ÁMK-ban

Csepel.hu

Harmadik állomásához érkezett a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola év végi színjátékos bemutatójával. Ezúttal a színjáték tanszakosok mutatták be tudásukat az ÁMK színháztermében május 30-án rendezett szakmai nap délutánján. Az AMI előképzősei tábori élményükről, pontosabban a lámpaoltás utáni benyomásukról színdarabban meséltek.

Az érdeklődőknek videofilmen részleteket vetítettek le a Kölcsey iskolában működő színjátszó csoport nagyjainak koreografált egyik Shakespeare darabból, majd a kicsik Capri királya meséjéből. Az ezt követő játékblokkban – drámaórák élményeit felelevenítve – a hömpölygő tömegben a gyerekek barátválasztós, kézfogós „hotelportásos” alakítással keresgették egymást.

Barátságos szeretettel fogadták a jelenlévők a Kék iskolából érkezett vendégelőadókat, akik Illyésné Pentz Katalin drámapedagógus vezetésével magabiztosan színészkedtek. Ezután az AMI felsős színjátékosai Körömi Gábor intézményegység vezetővel rövid videókból fűztek sztorit. Magasra szökött a tetszési indexe kisfilmjüknek, amely bemutatta, hogy mi lesz egy kisfiú büntetése a rossz jegy miatt.

Végül ismét játszottak a diákok. A kulcsmondatos játék – hasonlóan a népszerű Beugró című műsorhoz – főként improvizációs készségükre hatott serkentőleg.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !