Érezd a ritmust: Évzáró táncos gála az AMI-val

Csepel.hu

Egy órácskára táncparketté varázsolták a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tanszakának növendékei a Királyerdei Művelődési Ház kamaratermét. A május 28-án rendezett év végi bemutató gálán Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője ajándékkal köszönte meg a műsorszámokat derekasan levezénylő Turcsány Gergelynek, a csepeli Freetime Tánccsoport vezetőjének a művészeti iskolában végzett egész évi fáradozását.

A színvonalas oktató munka meg is látszott a tanulók tánclépésein, hiszen a közös diszkótánc azonnal felcsigázta a jelenlévő szülők és vendégek érdeklődését.

Tóth Melitta junior bajnok hastáncos bemutatója után első fellépésüket élték át az AMI kis táncosai. A társastánc tanszakosok az évfolyamuknak megfelelő tanagyag szerinti standard táncokon alapuló koreográfiákat mutattak be. Az alsós korosztály csoportos vegyes koreográfiával készült. Jártak cha cha chát, dzsájvot, a nagyobbak rumbáztak és countryztak. Tóth Melitta és Gál Benedek vendégpáros versenyszerűen előadott táncmozgásait nagyszerűen élvezte a közönség. A diákokat felkészítő tanár, Turcsány Gergely és partnere, Bendó Csilla szintén hozták formájukat, kiválóan szambáztak együtt záró produkciójukban.

Az évzáró gála az iskola néptánc tanszakosainak fellépéseivel folytatódott a művelődési ház színháztermében. A hangulathozó dél-alföldi oláhos nyitó tánc után Tóth Endre intézményvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, majd virágcsokrok átadásával fejezte ki háláját a felkészítő tanároknak (Knapicziusné Mlinár Mária, Tóth Zsuzsa, Babinecz Sándor, Kisfalusi Renáta, Nagy Irén, Varga Edit, dr. Kreiszné Paál Sára).

Az eredményes munka valóban meghozta gyümölcsét, hiszen a néptáncos csoportok színpadi forgolódásai előadásmódjuk javára íródott. A Gázsa zenekar muzsikájára ropták a néptáncot a diákok a szatmári csárdáson át a Nyárád menti forgatós improvizációig és a Somogyi üveges táncig. A művészeti tanintézmény Kölcsey iskolában működő csoportja Tiszántúli gyermekkori falusi mulatsági szokásokat elevenített fel. Nem hazudtolták meg magukat a Csepp Csepel- és Kis Csepel Táncegyüttes fellépői sem, nagy sikerrel vitték színpadra a nyírségi, rábaközi, somogyi táncokat és játékokat.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !