Bajnai ellen tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai

Hirado.hu

Illusztráció

Kifizetetlen pénzük miatt tüntettek az egykori Hajdú-Bét baromfifeldolgozó károsultjai a Haza és Haladás Egyesület székhelye előtt a fővárosban. A gazdák szerint az egyesület vezetője, Bajnai Gordon is felelős azért, hogy nem kapták meg a leszállított libák árát. Az Együtt 2014-PM cáfolta, hogy ezért Bajnai Gordon volna a felelős.

A Haza és Haladás Egyesület fővárosi irodája előtt tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai. “Nem felejtünk!” és “Bajnai a tolvajok fejedelme” feliratú táblákkal érkeztek, két libát is vittek magukkal.

Kapin Albert 18 millió forint értékben szállított még a 2000-es évek elején libát a baromfifeldolgozónak. Azt mondta, a szállítmány ellenértékét azóta sem a kapta meg – ezt szeretnék számon kérni Bajnai Gordonon.

Bajnai úr 10 év után sem bújhat a jogászok háta mögé, mert felelősségre kell vonni. Nagyon bízom benne, hogy a mindenkori törvények segítségével az ügyészség újra ismét vizsgálja majd az ügyeket – nyilatkozta Kapin Albert a Híradónak csütörtökön.

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség még a tüntetés előtt közölte: együttéreznek a károsultakkal, de a leghatározottabban cáfolják, hogy nehéz helyzetükért Bajnai Gordon volna a felelős.

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit a károsultak kértek fel az ügyük képviseletére, az igazság kiderítése érdekében belenézne azokba a dossziékba is, amelyeket Karsai József egykori MSZP-s képviselő gyűjtött össze a károsultak dokumentumaiból.

Tegyük vissza a gazság elé az „i” betűt, ebből lesz az igazság. Igazságot kell ezeknek az embereknek szolgáltatni, ezt követeli az erkölcs, jóérzés, a tisztesség, és ezt követeli a magyar társadalom – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő.

A volt szocialista politikus csütörtökön azt mondta: nem tudja a dossziékat Wittner Máriának bemutatni, mert azok egy külföldi közjegyzőnél vannak letétben, ám úgy vélte: azokban is csak olyan dokumentumok vannak, amelyeket annak idején a rendőrség és az ügyészség begyűjtött.

Ígéretet tettem arra, hogy amíg élek, a dossziék nem kerülnek nyilvánosságra. El lehet azonban beszélgetni arról, hogy nagyjából mi van bennük – mondta Karsai József, Battonya polgármestere.

A politikus Wittner Máriának azt javasolta, forduljon a rendőrséghez, és az ügyészséghez, hogy a hatóságok vegyék elő újból a régi ügyeket. Karsai József egyébként továbbra is úgy véli, hogy Bajnai Gordonnak bocsánatot kellett volna kérnie a károsultaktól.

Forrás: Hirado.hu

26 hozzászólás “Bajnai ellen tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    Bajnai ellen tüntettek a Hajdú-Bét károsultjai
    Nemhogy örülnének!
    Ha nem jön haza Bajnai és nem száll be mint potenciális miniszterelnök-jelölt senkinek sem jut eszébe minden ítélet nélkül kárpótlást fizetni nekik!
    Csak úgy politikai haszonszerzés fejében! 😛

  2. felix szerint:

    Javaslom minden csődbemenő cég vezetőjének, hogy induljon a fidesz ellen a választásokon, így esély nyílik arra, hogy a károsultaikat az állam kárpótolja.

  3. nagyapó szerint:

    Eetásak! Milyen jót lehet röhögni a károsultakon! Igazi erkölcstelen maffiabaloldali stílus.
    De nem baj, mert így növekszik a kormány népszerűsége.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. felix szerint:

    szemétláda!
    Rajtad kívül ki röhög a károsultakon?
    Kik csinálnak belőlük politikai eszközt?
    A népszerűségről csak annyit, hogy az minden diktátor esetében, kezdetekben tragikusan magas szokott lenni.
    A felsorolást mellőzöm, de minden oldalon akadnak történelmi példák.

  5. hajós szerint:

    Az Együtt 2014 közleményéből:

    “Bajnai Gordon már 2004-ben személyesen fogadta a károsultak képviselőit és a nekik tett ígéretnek megfelelően személyesen járt el az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek. Ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez.”

    És hogy mi okozta a Hajdú-Bét csődjét:

    “Orbán Viktor aljas módon kihasználja a Hajdú-Bét szomorú történetét, pedig kormányfőként maga is hozzájárult ahhoz, hogy a cég annakidején csődbe ment. A Hajdú-Bét csődjét ugyanis több körülmény okozta: a világ baromfiágazatát megrázó madárinfluenza-járvány, az első Orbán-kormány rossz minimálbér-politikája, illetve az, hogy az első Orbán-kormány közpénzzel tömte ki a Hajdú-Bét legnagyobb hazai riválisát, a Bábolnát, amivel a magántőkéből finanszírozott debreceni cég talpon maradási esélyeit ásta alá.

    (Később egyébként sem a Bábolna, sem a baromfiágazat másik nagy vállalkozása, a Carnex Csoport nem tudta elkerülni a csődöt.)”

  6. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Emberek!

    Itt családfők puffantották fejbe magukat, akiknek családjuk volt, és ők voltak a család szikladarabja….. a pajtában, az ólban, a konyhában, de lehet a fürdőben loccsantották szét az agyukat. Fel tudjátok ezt fogni? Vagy mivel nem ti vagytok, le lehet szarni ugye? Nem kívánom egyikőtöknek sem, mikor egy politikailag undorító gusztustalan lépés miatt, pár száz ember létfennmaradása a tét. Egy sima paneldzsungelosnak a meleg radiátorcső mellöl, zsírpárnás valaggal a fotelből csak havi 30-40 ezret kell törlesztést utalni, de ezek, akik megölték magukat látástól-Mikulásig dolgoztak, és ezt a javat zabálta föl én-te-ő-mi-ti-ők, és nekik a négyszeresét kellene visszafizetni, de bepalizták őket…

    Ennyit ér ma Magyarországon egy emberélet? Ennyit? Tényleg? Mindenre van milliárd, meg többszáz millió? Arra, hogy ezeket a szerencsétlen embereket kifizessék, és valahogy tovább éljenek már ekkora hűbele-balázst kell csinálni? Hol van az emberi erkölcs ilyenkor. Hol az a gondolat, hogy ha baj van, akkor segítek, mert holnap lehet énnekem kell a segítségét kérni valakinek. Hol van az adás szeretete? Miért felejtettünk el érdeklődők lenni a másik iránt? Miért nézünk undorral egymásra????Hol van a keresztény Magyarország kéznyújtása a bajbajutottakon? Hol a magyarok Istene? Itt tényleg mindent meg lehet tenni AZ EMBERREL?

    Addig-addig húzzák ezt az ügyet is, mint azon cigánysághoz tartozó hattagú család ügyét, akik végül is több magyar idős embert megölve, cigivel a szájukban kisétálhattak a bíróság kapuin, ítélet nélkül….

    Szomorú, hogy a ma 3 éves magyar gyerekeknek ezt kell látni mindenütt. A meghunyászkodást, a résen levést, a sárdobálást, a szarkavarást, az átverés művészetét, és a rombolást köbön, a hazudozást, az erőszakot, a nyomort, a tunyulást, a sok beteg embert, az elégedetlenséget, a kilátástalanságot, a savanyú remény képe aminél brutálisabb kép ma nincs Magyarországon) a mérhetetlenül buta emberek tömkelegeit, az ápolatlanságot, a nemtörődömséget, és a szokásos “dögöljön meg a szomszéd tehene is effekt” az úszó vérvörös bordélyt, a becsukom a szemem és akkor nem látom legalább című rész, és nálam már rég kifogytak a tartalék generátorok is, én nem ilyen országban éltem 10 éve. Miért és hogyan vált ilyenné, biztos az én hibám is – de a fő gonosz nem én vagyok az is tuti

    Nincs egység, nincs cél, és csak kevesen tudják (de én legalább köztük vagyok) a megosztott nép nem képes egyesíteni erejét.

    (ezt Abraham Lincoln mondta)

  7. felix szerint:

    Kedves rögös!
    Ennyi áldozatból gondolom fel tudsz sorolni egy párat név szerint is.
    A fáma egy /az sem kevés/ öngyilkosságról szól, de annak okaként sem csak a ki nem fizetett libák lettek bemutatva.

  8. ... Grün szerint:

    Szabadságharcosok útja mindig rögös
    “Itt családfők puffantották fejbe magukat, akiknek családjuk volt, és ők voltak a család szikladarabja….. a pajtában, az ólban, a konyhában, de lehet a fürdőben loccsantották szét az agyukat.”
    Nem akarsz egy könyvet írni?!
    Ilyen fantáziával levernél mindenkit mint bantut a sárgaláz!

  9. felix szerint:

    http://www.femina.hu/hirhatter/kormany_segit_csajozni
    Nem is olyan őrültség.
    Közpénzből választási rendezvény sorozat.
    Állítólag a rendezvényeken óvszert árusítani tilos.
    Akik párban távoznak kapnak egy nemzeti bölcsőt.
    Asszonynak lenni dicsőség, anyának lenni kötelesség.

  10. Gordon szerint:

    A balliberálisok röhögnek a károsultakon???
    Halott emberek emlékét szennyezik be?

    Nem emberek ezek…

  11. felix szerint:

    Gordon!
    Név szerint!

  12. felix szerint:

    Gondolta.
    Akkor lapozzunk.

  13. felix szerint:

    gondoltam

  14. ebihal szerint:

    Gordon!
    Itt legfeljebb rajtad lehet röhögni!

  15. "?!" szerint:

    A fenti képen az látható, hogy a modern Ludas Matyi a feleségével (Tóth Katival) a karjában jelent meg az Együtt Magyarországért szervezet rendezvényén!

  16. Vátesz szerint:

    Felix, te meg sorold már fel a fasizmus hatmillió zsidó áldozatát NÉVSZERINT! Ha már ennyire követeled a Hajdú-BÉT áldozatainak a neveit! Apropó, kik ették meg az ingyenlibákat?

  17. felix szerint:

    Vétesz!
    Csak a családomból többet feltudok sorolni, mint te vagy bárki a bétesek közül.
    Hiába játszod itt az antiszemita eszes büdös paraszt gyereket.

  18. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Te meddig süllyedsz még?

  19. ugró mókus szerint:

    Felix! Nem büdös paraszt(elnézést a parasztságtól),hanem fasiszta söpredék így egyszerűen.

  20. PRincess szerint:

    …no de Uraim! Folyton csak az egymás ócsárlása…
    Jó volna olvasni valami építő kommentet is néha napján, mert így nem jutunk egyről a kettőre!!!

  21. ugró mókus szerint:

    T.PRincess!
    Egy fasiszta söpredékkel nem lehet építő jellegű vitát folytatni.Ez a baj.

  22. Vátesz szerint:

    Felix, ebihal, ugró mókus! Elvállalom a büdös parasztgyerek megnevezést, s egyúttal közlöm, hogy a különböző rasszhoz tartozók kölcsönösen büdösnek tartják a másikat. Úgyhogy nekem nem kell büdösözni titeket, tudjátok ti anélkül is hogy mifélék vagytok!
    A fasiszta söpredék meg a rokonaitok országában van, ahol nem szégyenlik fehér foszforral írtani a bennszülött palesztínokat.

  23. ugró mókus szerint:

    Ennyit tudsz te féreg!

  24. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Nem jutalmazlak azzal, hogy parasztnak nevezzelek, te sosem voltál az. Az pedig,
    hogy egy félresiklott életű senki hova akar besorolni, kurvára nem érdekel.

  25. Perspektíva? szerint:

    “Hol szőke sellő, lenge szellő játszik a Tiszán,
    Ott él egy nép, legendák népe, ott az én hazám.
    Az ősi Kárpát őrzi álmát, hű Csaba vezér,
    Ki csillagoknak égi útján vissza-visszatér.

    Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország,
    Gyönyörűbb, mint a nagyvilág.
    Ha zeng a zeneszó, látom ragyogó, szép orcád.
    Táltos paripánkon odaszállunk
    Hazahív fű, fa, lomb, s virág.
    Úgy sír a hegedű, vár egy gyönyörű szép ország.”

Itt lehet hozzászólni !