Udvaravató ünnepség a Csodakút Óvodában – átadták a gyerekeknek a felújított udvart

Csepel.hu

Dobszó kíséretében egy óvodás kisfiú fennhangon szólva tette közhírré a Csodakút Óvodában május 23-án rendezett udvaravató ünnepségét. Mostantól szebb környezetben, boldogabban és harmonikusabban élhetik mindennapi életüket a gyerekek.

Az ünnepségre ellátogatott Borbély Lénárd alpolgármester, országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester, dr. Szeles Gábor jegyző, Kernné dr. Kulcsár Dóra aljegyző, valamint a kerület és a köznevelési intézmények vezetői, a Szülői Szervezet és Szülői Munkaközösség képviselői és a megjelent vendégek.

Szűcsné Gál Etelka intézményvezető köszöntő beszédében elmondta: „Ha körbenézünk, harmóniát, egységet, csodát látunk. Az udvarfejlesztés során átéltük, hogy a legmerészebb vágyaink, álmaink váltak valóra, hiszen Csepel vezetői, a nevelőközösségünk tagjai és a szülők mindannyian partnereink voltak. Segítő szándékkal, tettre készen, szabadidőt áldozva és kapcsolatokat mozgósítva. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az innovációval egyidejűleg egy pályázat segítségével elkészült a régóta tervezett kresz-pálya. Szülői és munkatársi összefogással megújulhattak kerti bútoraink, kemencénk és játékaink, virágba borulhatott udvarunk”.

Az óvodavezető köszöntőjét követően a gyerekek kórusban együtt hangosan vallottak színt arról, hogy milyen Csodakút ovisnak lenni, majd Borbély Lénárd szólt az ünneplőkhöz.

Az alpolgármester visszatekintést adott a felújítási munkálatok előzményeiről. Ismertette, hogy az intézmény mögött található társasház építésekor beszakadt az óvoda udvara. A vállalkozó félbehagyta a munkát, amit az FHB Bank Zrt. egyik cége folytatott. Az új beruházóval már sikerült megállapodást kötnie a csepeli önkormányzatnak, melynek értelmében ötmillió forintot adtak át az óvoda javára. Ebből az összegből a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai szépítették meg az óvoda udvarát. Mintegy 170 négyzetméter gyepszőnyeget és automata öntözőrendszert alakítottak ki, fákat telepítettek, a régi medencét elbontották, a járdát lebetonozták, kijavították az aszfaltot, külső vízszerelési bontási munkát végeztek, párakaput állítottak fel és kötélalagút játékot építettek. A felújítási munkálatok 4 995 000 ezer forintba kerültek. A fennmaradó ötezer forintból az önkormányzat homokozó játékot vásárol a gyerekeknek.

Borbély Lénárd a nemzeti szalag átvágásával felavatta az udvart, majd azt felkötözte az udvaron álló egyik fára. Szűcsné Gál Etelka emléklapot adott át a kerületi vezetőknek, a felújításban résztvevőknek és műszaki segítségnyújtásáért Dobos Andrásnak.

Magyar szokás szerint a jól végzett munka mulatsággal zárult. A Bimbóbontogató Tehetség Műhely csoportjának táncos bemutatóját látták az érdeklődők. Az ovisok hamar birtokba vették a megújult területet, mialatt az óvoda dolgozói a felújított kemencében sült rétesekkel kínálták a vendégeket.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Udvaravató ünnepség a Csodakút Óvodában – átadták a gyerekeknek a felújított udvart” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Jó látni, hogy Csepel folyamatosan fejlődik.

    Az MSZP-s időkben három éves semmittevés után kb. ilyenkor kezdtek hozzá pár utca és járda felújításához. Aztán a választást megelőző októberben még több utcán felbontottak, a fegy beáltával leaszfaltozták, majd tavasszal, amikor már lehetett látni, hogy a hideg miatt nem sikerült az útfelújítás újra felújították az utat, amivel az őszi választásokon próbáltak eldicsekedni. Így történt a II. Rákóczi Ferenc út esetében is.

    Persze a három éves semmittevés csak a fejlesztésekre igaz. A zsebek azért dagadtak rendesen, és két Toyota Corollát is lecseréltek az elvtársak ezalatt.

  2. ebihal szerint:

    Már az ovisokat is basztatják ezzel a szalag átvágással? Hülyék ezek? Hülyék ezek.

Itt lehet hozzászólni !