“Még több teher kerül le a magyar családok válláról”

Fidesz.hu

A szennyvízszippantás és a kéményseprés díjának csökkentéséről szóló fideszes törvényjavaslat tárgyalásával kezdődött meg csütörtökön az Országgyűlés ülése. A szennyvíz szippantásának díját a 2013. január 31-én alkalmazott árakhoz képest 10 százalékkal csökkentenék, a kéményseprés rezsióradíját pedig 2000 forintban maximálhatja a parlament.

A törvényjavaslat előterjesztője, a fideszes Németh Szilárd az általános vitát megnyitó expozéjában azt mondta: a javaslat a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díjának csökkentésével még több terhet vesz le a magyar családok válláról, emellett előírja a szolgáltatók számára, hogy megfelelő információkat adjanak a fogyasztóknak. Ezzel a javaslattal válik teljes körűvé a kormány első féléves rezsicsökkentési politikája, amelynek részeként január 1-jétől csökkent 10 százalékkal a földgáz, a villamos energia, a távhő ára, július 1-jétől pedig a víz- és a csatornadíjak, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díjai csökkennek – mondta.


A Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének közlése szerint a mostani javaslattal a szennyvíz szippantásának díját a 2013. január 31-én alkalmazott árakhoz képest csökkentik 10 százalékkal, míg a kéményseprés esetében 2000 forintban maximálják a rezsióradíjakat. Ez Budapesten egy félévente ellenőrizendő szilárd tüzelésű kémény esetében azt jelenti, hogy 2127 forintról 1194 forintra, 44 százalékkal csökken a kéményseprés díja, a gázkémények esetében 2263 forintról 1270 forintra, a tartalékkéményeknél 1358 forintról 762 forintra mérséklődik a díj.

Az NFM támogatja a javaslatot

Elmondta azt is, hogy a nyár folyamán a temetkezés költségeinek csökkentését is megvizsgálják, mert hihetetlen magasak a díjak – főként a fővárosban. Emellett – folytatta Németh Szilárd – újabb rezsicsökkentésre lehet számítani: október 15-étől a gáz, a távhő és a villany árát mérséklik tovább.

Közölte azt is: új elemként a javaslat bevezeti a szolgáltatók kötbérfizetési kötelezettségét mind a 9 rezsicsökkentéssel érintett területen, így ha a szolgáltatók nem hajtják végre a díjak mérséklését vagy nem tájékoztatják a fogyasztókat a számlaképen, akkor a fogyasztóvédelmi hatóság minden jogsérelmet szenvedett fogyasztó után 10 ezer forint kötbér megfizetésére kötelezheti őket.

Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár a kormány nevében azt mondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatja a javaslatban foglaltakat.

Forrás: Fidesz.hu

Egy hozzászólás ““Még több teher kerül le a magyar családok válláról”” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Kérdések és észrevételek a rezsi-rikkancsnak a fenti bejegyzésben olvasható sokszor elrikkantgatott rikoltozásához:

    ——————————
    Ismét azt rikoltozta a rezsi-rikkancs, hogy “a kéményseprés díjának csökkentéséről is döntött a kormány, és az egy egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehető legmagasabb, 4000 forintos összeget 50 százalékkal 2000 forintra mérsékli.”

    Kérdezem a rezsi-rikkancstól, hogy amikor fideszes fővárosi képviselőként a Főkétüsz Kft. Felügyelő Bizottságának a tagjaként kapta zsozsót a Fővárosi Kéményseprő Kft.-től,
    akkor vajon miért nem lépett fel az lakosságot indokolatlanul sarcoló kéményseprési óradíjemelések ellen?

    Kérdezem továbbá azt is, hogy a Fővárosi Közgyűlésben miért szavazta meg 2010-ben a 2011. évi, 2011-ben a 2012. évi, és 2012-ben a jelenleg érvényes 2013. évi olyan magas kéményseprési díjakat, amelyeket most felére indokolt csökkenteni?

    Miért csak most világosodott meg a rikkancs, mint Budha?

    A Főkétüsz Kft.-től származó zsozsó, vagy a hozzá nem értés takarta el korábban a szeme elől a valóságot?
    ———————————

    Más:
    Miért jó vajon a rezsi-rikkancsunknak, hogy miközben Ő is rendszeresen égeti saját magát, még a dilettáns narancsos bértollnokok is égetik Őt azzal, hogy az itt közölt bejegyzésekben olyan sületlenségeket adnak a szájába, amely sületlenségek még talán az Ő száját sem szokták elhagyni?

    A fenti bejegyzésben például a rezsi-rikkancsunkra hivatkozva azt írták a forrásként megjelölt “Fidesz.hu” bértollnokai, hogy: “Németh Szilárd kiemelte, nemcsak a kéményseprés, de a “SZENNYVÍZTISZTÍTÁS díját” is mérsékli a kormány…”

    Normális emberek számára köztudott, hogy a “szennyvíztisztítási díj” nem tárgya a rezsicsökkentésnek, mert lakosság felé számlázandó “szennyvíztisztítási díj” nem létezik, továbbá az is közismert, hogy a szennyvíztisztításnak a szennyvíz-elvezetési vagy szennyvíz-elszállítási díjban figyelembe vehető költségét nem a kormány határozza meg!

    A lakosság felé csak szennyvíz-elvezetési, vagy szennyvíz-elszállítási díjat szokás számlázni, de ezt a “Fidesz.hu bértollnokai nem tudják, és ezért adják a rezsi-rikkancs szájába ezt a marhaságot!
    ————————————-

    Más:
    A forrásként megjelölt “Fidesz.hu” bértollnokai szerint, a rezsi-rikkancsunk rikkantott arról is, hogy a pénteken benyújtott törvényjavaslatban „ a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési és szankcionálási jogkörét kiterjesztették a fogyasztók védelmében”.

    Szegény rezsi-rikkancsunk nem tudja, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési és szankcionálási jogköre eddig is korlátlan volt, és nem csak 8-10 millió forintos, hanem akár milliárdos bírságot is kiszabhatott a fogyasztók védelmében az érvényes előírások megsértőivel szemben, ezért a rezsirikkancsunk ilyen irányú törvényjavaslatai csak jelentéktelen pótcselekvésnek tekinthetők!

    ————————————–
    Más:
    A “Fidesz.hu” bértollnokai szerint, a rezsi-rikkancs felhívta a figyelmet arra, hogy ha a számlával kapcsolatos probléma merül fel, akkor először a szolgáltatóhoz kell fordulni, ha vele nem tudnak megegyezni, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz vagy a Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatalhoz.”

    Ezt a szabályt eddig is tudta minden normális ember!

    Akik viszont ezt a szabályt eddig sem tudták, és a számlákban leírtakat sem tudták felfogni, azok a szolgáltatók ellen felheccelt figurák ezután is fűhöz-fához fognak rohangálni, mert a számlák felépítése csak annyit változott, hogy a szolgáltatóknak a számlákon a saját költségükre kell végezni a Fidesz választási reklámozását úgy, hogy “nem akármilyen” narancsszínű alapon fel kell tüntetni annak a rezsicsökkentési akciónak a hatását, amely akciót már évekkel ezelőtt végre kellett volna hajtani, ha a díjak valóban extra profitot tartalmaznak, és ha a narancsoséknak lenne fogalmuk arról, hogy mi a becsület és a tisztesség!
    ————————————

Itt lehet hozzászólni !