ByeAlex: a döntő már csak ráadás

Magyar Hírlap

A szombati döntőt már csak ráadásnak tartja ByeAlex, aki sokak meglepetésére jutott be a malmői Eurovíziós Dalfesztivál 26-os fináléjába Kedvesem című dalával. A magyar énekes-dalszerző a szombat esti döntőben 17-ikként fogja előadni a Kedvesem című dalt. A finálét az M1 élőben közvetíti.

“A döntő már csak ráadás. Nincs olyan célom, hogy mondjuk előrébb végezzek, mint Wolf Kati két évvel ezelőtt. Ő sem azért lett 22., mert nem volt olyan jó énekes, mint az előtte végzők, de a döntőben a szavazás már nem erről szól. Az elődöntő viszont igazi rosta, abban annyira nem érvényesülnek a politikai vagy lobbiszavazások, mint a döntőben” – fogalmazott ByeAlex az MTI-nek pénteken adott interjúban.

Az énekes elmondta: a svédektől, a dánoktól, a németektől, a britektől is azt hallja, tetszik nekik, hogy magyarul énekli a dalt. Ezért biztosan nem is engedi kiadni angol nyelven a Kedvesemet. Szólt arról, hogy a román induló, a szintén döntőbe jutott kontratenor Cezar is őszintén gratulált neki.

Kitért arra is, hogy számít neki, sokaktól kapott otthonról kedvező visszajelzést, főleg mert “a média bizonyos szegmenseiben megpróbáltak elásni”.

“A döntőbe jutásommal ez a szándék meghiúsult, lehet savazni, csak felesleges. Azoktól, akik szeretik a dalomat, nagyon sok támogatást kaptam. Hogy miként sikerül a fináléban előadni a dalt, az teljesen a hangulatomtól fog függni. Nem hiszem, hogy sokkal többet tudok tenni az előrejutás érdekében, mint eddig” – mondta ByeAlex.

Az énekesnek a döntős számok közül leginkább a dán induló, Emmelie de Forest dala, az Only Teardrops tetszik, de jónak tartja a házigazda svédeket képviselő Robin Stjernberg számát, a You-t is. “Szimpatikus nekem, hogy a skandinávok nívós dalokat írtak a dalfesztiválra, nem úgy mint sok más ország, amelyek mindenféle paprikajancsit küldenek a színpadra”.

“Biztosan nagy szócső az Eurovízió, nekem úgy tűnik, hogy Magyarországon is komolyan veszik, ami fura, mert eddig én nem vettem komolyan. Nem hiszem, hogy a jövőben a szereplésemre fogom alapozni bármilyen dolgomat” – hangsúlyozta a zenész.

Hozzátette: a malmői élmény mindenképpen hasznos tapasztalatokat hoz számára. Például abból a szempontból, hogy szokja a tömeget, hiszen itt tízezer ember előtt lép fel, így adott esetben a 300-400 fős teltházak is könnyebben emészthetőbbek lesznek otthon.

ByeAlex elmondta az MTI-nek, hogy hazatérése után valószínűleg lemondja néhány koncertjét, mert pihenni szeretne, és lemezt írni. “Ha úgy fogom érezni, hogy nem állok készen megfelelő programmal színpadra állni, akkor nem fogok fellépni, mert Malmö előtt tapasztaltam, mi az, ami adott helyen elmegy, és mi az, ami már nem”.

Forrás: Magyar Hírlap

9 hozzászólás “ByeAlex: a döntő már csak ráadás” bejegyzésre

  1. großmutter szerint:

    Nagyon szorítunk Alex. Ügyes vagy!

  2. rántott krokodiltojás szerint:

    szar zsidó ripacs

  3. Rycki szerint:

    Mennyire lehetett látni hogy ebben az egészben politika van.
    Se Osztrákiából, se Romániából, és ha jól emlékszem, Szlovéniából nem kaptunk egy büdös pontot sem. Szeretnek minket a szomszédaink na, ez van.
    Nem úgy mint a Svédek Finnek Norvégok, ahol egymás között röpködtek a 12 pontok.
    Örményországon meg sem lepődök hogy nem kaptunk pontot, viszont Azerbajdzsántól kaphatunk volna pontot ha már megkapták a gyilkosukat 😀
    Németországtól meg azért kaptunk biztos 12 pontot mert a sok kitelepült magyar szavazott 😀
    Izrael pedig azért nem adott nekünk egy pontot sem mert itt sok az antiszemita, és nem tetszett nekik hogy Vitya nem tesz ez miatt semmit.
    De legalább Csepelen kapnak egy zsinagógát 😀

  4. Vátesz szerint:

    Rycki, kár dícsérni más országokat, azért nem szavaztak Magyarországra, mert van szemük és rohadt antiszemiták, kivéve a polkorrektté átnevelt németeket, akik meg pont azért szavaztak ránk! Lásd előtted szóló! 😉

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    jajjj minden évben ez megy, külföldi barátaim meglepődve nézték, honnan tudom melyik ország kapja majd a másiktól a 12 pontot…. Izraelen nem lepődtem meg, hogy nem adott, hisz ők általában csak elvesznek……. de hát ők még csak be sem jutottak a döntőbe, így kell nézni ezt, mert a Finálé a lényeg itt…. MI MEG OTT VOLTUNK, és jövőre is ott leszünk.

    Amíg északi országok rendezik, és pontozzák az Eurovision-t, addig Hungary is mindig ott lesz, mert szeretik a magyar zenét, és valljuk be, igenis jó zenéket csinál a magyar 🙂

  6. "?!" szerint:

    Kedves “rántott krokodiltojás”!

    Mire alapozod, azt a ma 00:22-kor elküldött tömör kijelentésedet, miszerint a Kisvárdán született és ugyanott felnőtt, majd a Miskolci egyetemen filozófusi végzettséget szerzett Márta Alex (művésznevén ByeAlex) “szar zsidó ripacs”?
    Talán foglalkoztál már a cerkájával, és zavart, hogy nem szopogathattad a fitymáját?

    Mennyivel lenne értéktelenebb Márta Alex tegnap este elért eredménye és alább idézett véleménye, ha Ő tényleg egy zsidó vallású magyar állampolgár, mintha Ő is megzápult krokodiltojással helyettesített agyú antiszemita magyar állampolgár volna?
    “Nekem az volt az egyik küldetésem, hogy bebizonyítsam: lehet magyarul is énekelni egy dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon – vélte a filozófus végzettségű énekes.”

    Te mit tettél eddig annak bizonyítása érdekében, hogy a magyar nyelv egyenértékű más európai nyelvekkel, és hol szerezted a szart sem érő antiszemita végzettséged, amelyre a magyarság és a magyar nyelv “népszerűsítése” érdekében írogatod a ma 00:22-kor elküldötthöz hasonló “magas röptű förmedvényeidet”?

    Mesélj kedves megzápult “krokodiltojásból sütött rántotta”!

  7. felix szerint:

    A rántotta nagy szolgálatot tesz a magyarságnak, ő az alja.

  8. Etikus szerint:

    veletek együtt.

  9. felix szerint:

    Ugyan már “Etikus”
    Az etikához a világon semmi közöd. Az antiszemitizmushoz már inkább.
    Mi az itt megszokott igazi neved?

Itt lehet hozzászólni !