Bálint gazda a Mórában járt

Csepel.hu

Illusztris vendég látogatta meg a Móra Ferenc Általános Iskolát május 15-én. Dr. Bálint György – az ország Bálint gazdája – az iskola tornatermében tartott rendhagyó környezetismeret órát. A tananyag, a kicsitől a nagy felé haladva, Bálint gazda életútjának bemutatásából és a környezet védelmének, ápolásának lehetőségeiből állt.

Az ország legismertebb kertésze elmondta: szívesen tett eleget az iskola meghívásának, hiszen ritkán fordul elő vele, hogy hallgatósága soraiban gyerekek ülnek. A kertek őrét Mikus Judit igazgató köszöntötte, aki elmondta: az iskola számára ünnep, hogy a természet szeretetének hiteles képviselőjét láthatják vendégül. A hagyományőrzéssel kiemelten foglalkozó intézmény tanulói egy népdalokból összeállított műsorral kedveskedtek Bálint gazdának, akinek mosolyt csaltak az arcára a kis meglepetéssel.

Bárány Margit felkészítő tanár hangsúlyozta: céljuk olyan gyerekek nevelése, akik a környezetet szeretik, tisztelik és ápolják. “Arra vagyok rendszeresítve, hogy valamilyen módon ismereteket közvetítsek.” – kezdte Bálint gazda közvetlen előadását, amelyből a résztvevők megtudhatták: a természet szeretetének magvait szülei ültették el a későbbi kertészmérnökben.

Az előadásban szó esett a természetvédelem aktuális kérdéseiről, a permetezésről, de a pipacstól a szarvasmarhákig sokmindent mondandójába szőtt a Táncsics Mihály-díjas vendég. A rendhagyó természetismeret óra végén Bálint gazda megkérte a gyerekeket: nevében üdvözöljék szüleiket, akiknek jó egészséget kíván. Az iskola tanulói egy madáretetővel és egy csokor virággal lepték meg az erdők-mezők nagy ismerőjét, majd autogramokért ostromolták a 93 éves előadót.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Bálint gazda a Mórában járt” bejegyzésre

  1. J szerint:

    Ezek szerint sikeresen felépült a gázolás sérüléseiből. Remek hír! Reméljük még jó pár évig köztünk lesz.

Itt lehet hozzászólni !