Elkezdődött a Szita Bence-gyilkosság pere

Hir24.hu

Gyászolta az ország

Először a vádlottakat hallgatják meg. Őket fegyveresek kísérték a terembe. Bence családja is a tárgyalóban van.

Hétfő, reggel 9 óra, Kaposvári Törvényszék – végre bíróság elé kerültek a brutális gyerekgyilkosok. Szigorú ellenőrzés várt azokra, akik a tárgyalásra igyekeztek. Először a sajtó munkatársait, majd a hozzátartozókat, rokonokat, ismerősöket engedték be. Szita Bence nevelőapja és lánya, valamint a kisfiú édesanyjais megérkezett már. A vádlottakat később hozták. A két férfi vállalta arcát és nevét,  P. Erika azonban nem. Kezdés előtt mindhárman kaptan néhány percet, hogy konzultáljanak ügyvédeikkel – derül ki a sonline.hu tudósításából.

Az ügyész már megkezde a vád ismertetését, a tettesek maguk elé meredve ülnek a vádlottak padján. Az első tárgyalási napon a három vádlottat hallgatják meg, kedden pedig a tanúkat.

A kegyetlen gyilkossági ügyben április elején emelt vádat az ügyészség, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés. A két férfit tettesként, a nőt felbujtóként vádolták meg.

Szita Bence esete felkavarta az országot. A 11 éves gyereket októberben ölték meg, nevelőapja barátnőjének megbízására végzett vele két hajléktalan. A nő akadályként tekintett rá, úgy vélte, a gyerek az ok, amiért nem lehet boldog választottjával. Féltékeny volt a fiúra. A rémtett elkövetése után próbálta ugyan félrevezetni a rendőröket, de gyorsan átláttak rajta. Azt már akkor is tudtuk, Bencét brutális módon ölték meg, hogy ehhez kést és ásót használtak, hogy a holttestet két helyen is elföldelték, és azt is, halálát a kitartó bántalmazás ellenére fulladás okozta. A rendőrség számos részletről hallgatott, mint mondták azok még a képernyőn keresztül is elviselhetetlenek lennének. A vádemeléskor azonban ezekre is fény derült.

Például, hogy az asszony először szalicilsavval próbált véget vetni a fiú életének, a tartósításra, fertőtlenítésre használt szert energiaitalba tette, és próbálta megitatni Bencével. A gyerek furcsállta az üdítő szagát, így végül ott hagyta. Ez a mennyiség egyébként kevés lett volna ahhoz, hogy megölje a gyereket. A sikertelen kísérlet után döntött úgy, hogy felfogadja a két, egyébként erőszakos múltú hajléktalant. Összesen 200 ezer forintot adott nekik, eladta értékeit, abból fizetett. Ásót és akkumulátorsavat vettek, utóbbit azért, hogy felismerhetetlenné tegyék a holttestet. Amikor a fiú már velük volt, itatni kezdték, hogy ne fogjon gyanút. Azt ígérték neki, bulizni viszik. Az út végül az erdőbe vezetett, a tettesek hidegvérrel végeztek vele, rúgták, ütötték, és késsel is sebeket ejtettek rajta.

A Somogy Megyei Főügyészség a fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás büntetések kiszabását kérte a vádlottakra, az egyik – többszörös visszaesőnek számító férfi – esetében pedig indítványozták, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

A per a tervek szerint – a hétfői és a keddi tárgyalási napok után – csak június elején, 4-én illetve 5-én folytatódik, akkor szakértőket, és ha szükséges, újabb tanúkat hallgatnak meg.

Forrás: Hir24.hu

3 hozzászólás “Elkezdődött a Szita Bence-gyilkosság pere” bejegyzésre

  1. rántott krokodiltojás szerint:

    minek ezeknek tárgyalás, menekülés közben kiugrottak az ablakon azt jónapot.

  2. szigetország szerint:

    Amikor a nők fellépnek a családon belüli erőszak miatt a férfiak ellen, jó lenne, ha nem felejtenék el: Szita Bence gyilkosa egy nő volt, a mostohaanyja.

  3. felix szerint:

    Vagy nem.

Itt lehet hozzászólni !