Vészkalapáccsal törték ki a busz ablakát

Index

Szerda este egy hétfős társaság kb. 250 ezer forintos kárt okozott Budapest egyik néhány napja forgalomba állított, vadonatúj Mercedes Citaro buszán. A 105-ös buszon, az Opera után törték ki az ablakot a vészhelyzetben használandó ablaktörő kalapáccsal. Az esetet a busz fedélzeti kamerái is rögzítették.

A vezető riasztást adott le a központi diszpécserszolgálatnak, és a jármű GPS koordinátái alapján a rendőrség járőrei perceken belül megjelentek a helyszínen. A buszvezető a rongálókat feltartóztatta a járőrök kiérkezéséig. A rendőrség eljárást indít az elfogott vandálok ellen.

A BKK azt közölte: minden Budapesten újonnan üzembe helyezett tömegközlekedési eszközt fedélzeti kamerával fognak felszerelni az utasok és a vagyon védelmében. Kamera rögzíti az eseményeket a jövőben így a Mercedes-buszok mellett az új metrószerelvényeken, az MAN trolibuszokon, s folyamatban van már a Combino villamosok bekamerázása is.

Forrás: Index

4 hozzászólás “Vészkalapáccsal törték ki a busz ablakát” bejegyzésre

  1. großmutter szerint:

    Szégyellje magát az összes primitív “állat”. Miért nem lehet megóvni, vigyázni arra ami szép? Az utolsó fillérig megtéríttetni velük a kárt és egy olyan bírságot a nyakukba akasztani, ami egy életre elveszi a kedvüket a hasonló “csínytevésektől”.

  2. Gordon szerint:

    Tömlöcbe velük!

  3. csapajev szerint:

    HOL a belügyminiszter??

  4. spectator szerint:

    Nem ezen a buszon utazott.

Itt lehet hozzászólni !