Óvodások és iskolások versenyeztek két keréken

Csepel.hu

Csepeli óvodások és iskolások mérkőztek külön csapatokban a „Két keréken-okosan!” című kerekpáros KRESZ elméleti- és gyakorlati versenyen a Rákóczi kertben. A Csepeli Baleset-megelőzési Bizottság a Velocipede Kerékpárbolt és Szervizzel közösen első alkalommal, 2013. április 27-én rendezte meg a biciklis ügyességi versenyt, melynek célja a gyermekek figyelmének felhívása a KRESZ ismeretére, a kerékpárral szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára – mondta el lapunknak Szabó János programszervező.

Irányításával zajlott az óvodai (Erdősor-Festő, Gyermekláncfű, Csodakút, Népművészeti, Gyermeksziget) és általános iskolai (Katona, Szárcsa, Gróf Széchenyi, Karácsony, Herman) hat fős csapatoknak az ügyességi pályán kialakított kerékpáros szlalomozása, melyet a szülők és pedagógusok kitartóan szurkoltak végig.

A megmérettetésre való felkészülés jegyében a csepeli rendőrkapitányság munkatársai előzetesen a kerületi óvodákban kerékpáros elméleti oktatást tartottak. A verseny idején is ők segítették az elméleti tesztkérdések megválaszolásában az apróságokat. A kétkerekűzők ügyesen hajtották végre az elméleti és gyakorlati feladatokat, majd izgalmasan várták az eredményhirdetést. A díjakat (kerékpárok, kupák, érmek, rajzcsomagok, egyéb ajándékok) Papp Péter rendőrezredes, a BRFK XXI. kerületi kapitányságvezetője adta át a gyerekeknek. Az óvodás csoportok közül harmadik helyezést ért el a Gyermeksziget, második az Erdősor-Festő utcai, az első pedig a Csodakút ovi lett. A dobogósoknak két vadonatúj gyermekkerékpárt adományozott a Neuzer Kft.. Az iskolások küzdelmét harmadikként a Szárcsa, második helyen a Katona, aranyéremmel a Karácsony iskola nyerte. A győzteseknek az érmeket a Sportvilág Hungary Kft. ajánlotta fel.

A rendezvény lebonyolítását a Velocipede Kft., XXI. kerületi Rendőrkapitányság, Bike Trade 97 Kft., Patai Szabó Kft., Csillag Büfé, Pigna Hungária Kft., Schwinn-Csepel Zrt., Huni-Rex és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete támogatta.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !