Boston: A két gyanúsított

FBI: Csak ezt a két „rendkívül veszélyes” férfit körözik

Magyar Hírlap

Az FBI nyilvánosságra hozta azokat a videofelvételeket és fényképeket, amelyeken két fiatal férfi látszik. Őket gyanúsítják a bostoni merénylettel. Az FBI szerint a két férfi „rendkívül veszélyes”.

Az FBI bostoni sajtótájékoztatóján fotókat és videofelvételeket mutattak be a két gyanúsítottról. A térfigyelő kamerák felvételeit használták fel. A videókon két fiatal férfi látható rajtuk baseballsapkában és dzsekiben, hátizsákkal a hátukon. A nyomozók a lakosság segítségét kérték a két gyanúsított kézre kerítéshez, akik „fegyvert viselnek és rendkívül veszélyesek”. Az FBI szerint más gyanúsított nincs, a hatóságok csak erre a két személyre koncentrálnak.

Megtalálunk benneteket és az igazságszolgáltatás elé fogtok állni – üzente Barack Obama amerikai elnök a merénylőknek, akik három ember életét oltották ki és több mint 180 sebesültet hagytak maguk után. Megérkezése előtt az elnök rendkívüli állapotot rendelt el Massachusetts államban, ami lehetővé teszi, hogy a helyi kormányzat hozzáférjen a szövetségi alapok pénzforrásaihoz. Obama a bostoni Szentkereszt székesegyházban tartott ökumenikus megemlékezésen kijelentette: egy bomba nem térítheti el az amerikai népet az útjáról, amelyen végig fognak menni és célba fognak érni. Ez a merénylet csak megerősíti az amerikai nép húségét hazája, és annak alapeszméi iránt – hangsúlyozta az elnök. Obama azzal zárta beszédét, hogy a világ jövőre vissza fog térni Bostonba, ahol ismét lesz nemzetközi futóverseny.

A városban rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, nemcsak az elnök érkezése miatt, hanem azért is, mert még mindig nem sikerült elfogni a merénylet elkövetőit. A rendőrségi nyomozás állásáról ellentmondásos értesülések láttak napvilágot. Annyi bizonyos, hogy ebben az ügyben még senkit nem tartóztattak le. A szövetségi nyomozó hivatal, az FBI csak azt a személyt vette őrizetbe, akit azzal gyanúsítanak, hogy mérgező ricinport tartalmazó leveleket küldött  vezető beosztású állami tisztségviselőknek, többek között az elnöknek is.

Janet Napolitano belügyminiszter ugyanakkor bejelentette: nemcsak Bostonban az ország más városaiban is megszigorították az ellenőrzéseket a közlekedési és egyéb olyan csomópontoknál, ahol tömegre lehet számítani.

Az FBI sajtótájékoztatóján bemutatott képekből egyértelműen kiderült, hogy nem ugyanarról a két férfiról van szó, akiről a New York Post csütörtökön fotókat közölt, és akikről azt állította, hogy „potenciális gyanúsítottak” lehetnek. A szövetségi nyomozók bostoni főnöke arra kérte a lakosságot, hogy csak a hivatalosan bemutatott felvételek alapján tegyenek bejelentéseket. A videofelvételek tanulmányozása után először a 2-es számú gyanúsítottra szűkült le lehetséges gyanúsítottak köre, és az ő mozgásának megfigyelése révén jutottak el az 1-es számúhoz.

Forrás: Magyar Hírlap

4 hozzászólás “Boston: A két gyanúsított” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ami a fenti bejegyzésből kimaradt:

    “Ha valaki Csepelen a Sétáló utcában találkozik a fenti képeken látható két bostoni gyanúsítottal, akkor haladéktalanul értesítse a csepeli rendőrkapitányságot, de csak a hivatalosan bemutatott felvételek alapján tegyenek bejelentéseket!”
    (Kérte a szövetségi nyomozók bostoni főnöke.)

  2. vitéz bihari Grün szerint:

    “Magyar idő szerint péntek délelőtt fél 11 után a CNN hírtelevízió azt közölte, az egyes számú gyanúsított, aki a fotón sötét színű baseball-sapjában látható, meghalt az elfogásakor elszenvedett lőtt sérülések következtében.”
    .
    Egyre csökkent a gyanúsítottak száma!
    .
    http://www.stop.hu/kulfold/ostromallapot-bostonban-elfogtak-az-egyik-robbantot/1140179/

  3. "?!" szerint:

    Akkor már csak a fehér baseball-sapkásokat tessék figyelni, és jelenteni a rendőrségnek!

    Azzal viszont senki ne hagyja magát megtéveszteni, hogy az illető nem fordítva, hanem normálisan viseli a a fehér baseball-sapkáját! Minden fehér sapkásat tessék bejelenteni!

  4. Jeniszej szerint:

    Itt azért voltak működő kamerák. Nem úgy, mint a csepeli kettős gyilkosság idején, a rendőrség körül. 🙂

Itt lehet hozzászólni !