Tradíció és innováció

Csepel.hu

Sára Ernő grafikusművész munkáival ismerkedhetnek meg azok az érdeklődők, akik május 7-ig ellátogatnak a Csepel Galériába. A Vannak köz és vannak ünnepnapok című kiállítást április 17-én nagy éreklődés mellett adták át a közönségnek.

Az ünnepségen elsőként Vida István, a rendező Csepeli Városkép Kft. vezetője köszöntötte a jelenlévőket, aki igazi életműkiállításként jellemezte a tárlatot, amelyet Ábel Attila nyitott meg.

Az alpolgármester Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő nevében is köszöntötte a szép számban megjelent vendégeket, majd elmondta: Sára Ernő műalkotásait egyszerű vonalakkal kivitelezett nagyszerű ötletek, gazdag gondolatok jellemzik.

A szakma hangján szólt Feledy Balázs művészeti író, aki szerint “Sára Ernő egész életútja mutatja, hogy a tradíció és az innováció bizonyos különleges esetekben összeegyeztethető.” A művész egyik legfontosabb erényeként beszélt arról az attitűdről, amelynek szellemében a művész egy pillanatra sem feledkezik meg a tradíció fontosságáról – a technikai fejlődés, az innováció követése mellett. Feledy Balázs szerint leginkább a címerek esetében tettenérhető ez a hagyománytisztelet – gondoljunk akár a Magyarok Világszövetségének készített címerre.

Sára Ernő munkásságával nap mint nap találkozhatunk, hiszen az ő keze munkáját dicséri Csepel új címere is. A művészeti író elmondta: a kiállító alkotót tiszta, logikus, racionális gondolkodás, alkotásait perfekcionizmus és elegancia jellemzi. “Mer dolgozni a magyarság érdekében, a határontúli magyarság érekében is.” – hangsúlyozta a szakember, aki példaként a felvidéken található Zsére számára készített címert említette.

Sára Ernő nevéhez többek között olyan ismert és elismert munkák fűződnek, mint a Gobbi Hilda centenáriumot hirdető plakát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és több nagyvállalat, vállakozás, szervezet emblémája, valamint Budavár, Balatonszőlős, Kesztölc vagy a Kárpátaljai Református Egyház címere – hogy csak néhányat említsünk a sokszínű, gazdag éleműből. Az alkotó külön beszéddel nem készült, hiszen ahogyan korábban a szervezőknek mondta: “Minden a falakon van.”

A kiállítás megtekinthető május 7-ig, a Csepel Galériában.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Tradíció és innováció” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    A Fidesz hatalomra jutásával hirtelen sok megrendelése lett a politikailag megbízhatónak tartott Sára úrnak, mert sok fideszes önkormányzatnak jutott egyszercsak eszébe, hogy új címert terveztet. Most úgy látszik, Sára úr az ügyeletes címertervező.

  2. Bugi szerint:

    Elfelejtetted leírni, hogy kiváló munkát végzett, és büszkék lehetünk a címerünkre. Végre nem egy községi pecsét a címer, amiről senki sem tudja, hogy mit ábrázol.

  3. vitéz bihari Grün szerint:

    Bugi!
    A mostani címerről tudja valaki, hogy a za vaskalap mit ábrázol?!
    Esetleg megkérdezi, hogy miért nem a Pityu királyénak hitt korona került rá?!
    Talán a paripa ismerős lehet a huszártalálkozóról! ))) 😛 (((

Itt lehet hozzászólni !