Hatalmas robbanás egy texasi gyárban – legalább 60 halottról tud a helyi média

Hirado.hu

Legalább hatvan halottja és több száz sérültje van a texasi műtrágyagyárban történt robbanásnak – közölte a helyi KWTX televízió. A CNN két halottról tud.

A tévéállomás a mentőszolgálatokra hivatkozott. A CNN amerikai hírtelevízió két halottról tud. Más források egyelőre nem adtak hírt halálos áldozatról.

A detonáció Dallastól 130 kilométerre délre, Waco településtől 32 kilométerre északra lévő kisváros, West műtrágyagyárában történt egyelőre ismeretlen okból.

A robbanás olyan óriási erejű volt, hogy a gyárral szomszédos több épület összedőlt, és sok kigyulladt. A robbanás dörejét Westtől 70 kilométerre is hallani lehetett. Több tucat mentőautó érkezett a helyszínre, és oda tart hat mentőhelikopter is.

Polgármester: még nem lehet tudni, hány halott és sérült van

Egyelőre nem lehet tudni, hány halottja és sérültje van a helyi idő szerint szerda este Texas államban, West kisváros műtrágyagyárában történt robbanásnak – mondta három órával a robbanás után, magyar idő szerint csütörtök reggel hat órakor tartott sajtótájékoztatóján a település polgármestere.

Helikopterekkel és mentőautókkal több mint száz sérültet szállítottak a wacói Hillcrest baptista kórházba, és még legalább két másik kórház is fogadott sérülteket. A robbanás akkor történt, amikor a tűzoltók egy kisebb tüzet igyekeztek eloltani a műtrágyagyárban.

60-80 épület megrongálódott

Tommy Muska polgármester elmondta, a detonáció hatvan-nyolcvan épületet súlyosan megrongált, köztük egy idősek otthonát, egy iskolát és több lakóházat. A dallasi WFAA televízió helikopteres stábja arról számolt be, hogy a gyártól három háztömbnyire minden elpusztult.

Mérgező anyagok lehetnek a levegőben

A környéket kiürítették. A hatóságok szerint mérgező anyagok lehetnek a levegőben, és attól is tartottak, hogy a műtrágyagyár területén, ahol még órákkal a robbanás után is tűz volt, felrobban egy még ép tartály.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !