II. Para Art Biennále az Erdei Éva Galériában

Csepel.hu

Április 6-án az Erdei Éva Galériában a II. Para Art Biennále keretében került sor Doszkocs Zsuzsa kiállítására, amely egyben  megemlékezés volt a Kvasznay család elhunyt festőművész tagjára, Csépe Julira.

Erdei Éva művészetszervező képzőművész Kvasznay Péter feleségére így emlékezett: „Csépe Juli – Kvasznay Julianna – élete utolsó éveiben súlyos fogyatékkal élve festette legszebb képeit. Mindenek feletti életigenlése, a nehézségek ellenére megőrzött derűje és bizakodása az emberi, művészi magatartás legszebb példáját adja az utókornak. A szél kihívásaira a fa gyökereivel válaszol. Az ember gyökere a család. Az ember nyomot hagy maga után. Csépe Juli képei itt vannak velünk és a mai napig erőt sugároznak nekünk, pedig már öt éve hogy elveszítettük .”

Dr. Csőregh Éva festőművész egy korábbi nyilatkozatában így emlékezik Csépe Julira: „Jól esik kimondanom hogy Csépe Juli, mert neve és személyisége egyaránt mosolyog. Szíves kedvessége a felszínen akkor is megmaradt, amikor a mélyben tragédiákat élt át. Juli kedves volt, és nem ismerek nála hősiesebb művészt”.

A nívódíjas festőművész életútját Kocsi László humánszervező mutatta be. Doszkocs Zsuzsa élete a kitartást, a bizakodást, a festészet és a rajz megtartó erejét példázza. A festőművész aki egyben Mélykút díszpolgára, önmagáról így vall: „A sorsom visszaigazolta, hogy életemnek ilyen betegen is van értelme.”

Semes–Bogya Eszter faszobrász és dalénekestől a Doszkocs Zsuzsa verseire írt és általa megzenésített dalokat hallhattuk megnyitóként, a beszédek között és zárásként.

A biennále megnyitójának végén Doszkocs Zsuzsa édesanyja Erdei Évától, egy Csépe Julit ábrázoló plakettet és külön az erre a napra szóló oklevelet, valamint egy festményt kapott.

A kiállítás május 2-áig előzetes telefonos bejelentkezéssel (420-1728) mindennap megtekinthető.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “II. Para Art Biennále az Erdei Éva Galériában” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Miért nincs Csillagtelep egyes részein közvilágítás

Itt lehet hozzászólni !