Válaszok Gréczy Zsolt blogbejegyzésére – Szöllősi György írása

“sokkal keményebb törvényeket kell alkotni a szurkolói rendbontások szankcionálására, amit a baloldali kormányok mindig elmulasztottak”

Szöllősi György Blogja, Csepel.info

“Gyurscány” és Sanader (utóbbi tavaly novemberben első fokon 10 év börtönbüntetést kapott)

Pofonegyszerű a válasz a Gréczy-blog mindegyik jól hangzó, ám demagóg kérdésére. Kedves Zsolt, beleírok… – írja Szöllősi György blogbejegyzésében, melyet  az alábbiakban olvashatnak. A dőlt vastagbetűs rész a Szöllősi György írása, míg a normál szöveg Gréczy Zsolté, akinek teljes bejegyzését ide kattintva olvashatják.

Az alábbi kérdések nagy részére nyilván nem lesz válasz, de talán néhányan elgondolkodnak rajtuk.

Miért ne lenne? Mindegyikre pofonegyszerű válaszolni, és tényleg érdemes elgondolkodni rajtuk.

– Mi történt, hogy a 89. percig tartotta magát, sőt irányított a játékot a magyar válogatott, az utolsó négy percben pedig nem lépte át a félpályát?

– Szerintem is az, amire szerintem Te is gondolsz, Zsolt, de nekem sincs rá bizonyítékom, ezért nem állíthatom.

– Mikor találunk még egy ilyen gyenge román válogatottat?

– Demagóg a kérdés, a becsületes válasz az, hogy tényleg gyengék voltak, de mint tudjuk, egyetlen mérkőzésből nem lehet megítélni egy csapatot, mint ahogy abból sem, hogy a Steaua Bukarest búcsúztatta az Ajaxot, és megszorongatta a Chelsea-t az Európa-ligában. És jelen állás szerint ez a román csapat akár ott is lehet a vb-n, sőt a magyar is.

– A meccs után a rendőrök rátámadtak a békés tüntetőkre, vagy megint a csőcselék kezdett el balhézni, mint 2006-ban? Itt állítólag százan estek neki a rend őreinek, 2006 őszén ezrek – szervezetten, a Fidesz támogatásával.

Alaposan kivizsgálták azóta a 2006-os eseményt, ha vonzó is a dolog, ne vonj párhuzamot, mert az nemigazországhoz vezet. Ott valóban tízezerszámra voltak gyanútlan, polgári megemlékezők, akik sohasem találkoztak erőszakkal a Fidesz rendezvényein, ezúttal viszont mindenki tudta, hogy aki elindul meccset nézni, de nem az Ötvenhatosok tere felé, hanem a Népstadionhoz veszi az irányt, az jó eséllyel találkozik agresszív elmebetegekkel, akik bizony csak hatósági erőszakkal fékezhetők meg.

– Mostantól tekintsük-e a munkájukat végző rendfenntartókat Pintér-pribékeknek, állítson-e fel az ellenzék vizsgálóbizottságot a történtek felderítésére?

Butaság. Lásd fent.

– Legyen-e a bizottság végső álláspontja az, hogy Orbán Viktor utasította a rendőrkapitányt, hogy essenek neki a sörösüvegeiket véletlenül ívben elejtő, mit sem sejtő magyar állampolgárokra, hogy ezzel is elterelje a figyelmet az illegitim alaptörvényről, valamint a zuhanó életszínvonalról?

Vonzó, de nem helytálló, erőltetett párhuzam megint, biztosan érzed Magad is.

– Kapjanak-e az előállított “szurkolók” semmisségi törvényt, hogy aztán Balsai István fiából is alkotmánybíró lehessen? (Balsai fia volt az egyik védője a 2006-os csürhének.)

Az előállított szurkolók valójában nem szurkolók, mert a legnagyobb ellenségei a futballnak. Ezért sokkal keményebben kell szerintem fellépni ellenük, és sokkal keményebb törvényeket kell alkotni a szurkolói rendbontások szankcionálására, amit a baloldali kormányok mindig elmulasztottak, hozzájárulva a magyar labdarúgás kultúrájának lezülléséhez. Ezzel szemben a mostani parlament megalkotta az úgynevezett huligántörvényt, amely éppen a kemény európai (angol) szankcióknak ered a nyomába. (Soha nem felejtem el, amint a rettenetes Szilvási miniszter cinikusan azt mondta a 2003-as ferencvárosi bajnokavatási botrány után, midőn a szurkolók saját játékosaikra is rátámadtak a pályán, hogy a jogszabályokkal nincs is semmi baj. Börtönben van, aki megrúgta Szentes Lázárt? Aki rátámadt Tököli Attilára? Tudod, ki volt a sportminiszter? Naná… Másnap bizottságot trombitált össze, amelynek élete hamarosan kimúlt, minden eredmény nélkül. Ha itt aztán elragadna a hév, akkor az illető Balaton-felvidéki szőlészeti szakértő sportminiszterségéről oly sok mindent szeretnék még leírni, ökölbe szorult kézzel. De most nem ez a cél, csak válaszolni szeretnék az érdeklődő kérdéseidre.

– Az egész mögött nem gyurcsánybajnai áll-e, akik így akarták bebizonyítani, hogy rendőri túlkapások történtek?

Dehogy! A magyar futball igazi problémái ugyanis annyira, de annyira nem érdeklik őket, hogy még ürügyként, politikai cselvetéshez sem szívesen folyamodnak a futball által kínált eszközökhöz. Legföljebb terroristáknak nevezik a szaúdi labdarúgó-válogatott tagjait, netán nulla szavazatot érő Eb-pályázattal lépnek magabiztosan az UEFA döntéshozói elé, vagy akkor mennek válogatott meccsre, amikor eldöntik, hogy politizálni fognak, s ettől politikai hasznot remélnek.

– Miért is jó az, ha a Jobbik támogatásával nyilas zenekarok lépnek fel egy magyar-román meccs tőszomszédságában?

Nem jó, ha ilyesmi történik.

– Hogy lehet, hogy a magyar-izraeli meccs rendbontóit, akik miatt nem lehetett a stadionban szurkolni a románok ellen, máig nem kapta el a rendőrség? A napokban magyar zászlót égető románt azonnal azonosították, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Azért, mert a magyar jog szerint bizony nem követtek el jogsértést. A médiajogász véleménye szerint bármilyen hatósági fellépés velük szemben jogsértő lett volna, az alkotmányos jogukban, a szólásszabadság jogában sértette volna őket. Aki egy rendezvényen azt kiabálja, „mocskos zsidók”, az a túl liberális magyar szabályok miatt nem büntethető. Nem is a magyar jogszabályokat, hanem a FIFA rendelkezéseit szegték meg, ezért a FIFA büntetett. A futballmeccsen az emberek mindig szerették kikiáltani, amit a világról gondolnak, de magam is nagyon szomorúnak tartom, hogy ha ilyen méltatlan, általánosító, szóbeli agresszióval találkozom. Talán meg kellene vizsgálni a román médiatörvényt? És szigorítani a magyart?

szollosigyorgy.web4.hu

Egy hozzászólás “Válaszok Gréczy Zsolt blogbejegyzésére – Szöllősi György írása” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Mindig bűzlik a dolog, ha politikusok szólnak bele a sportba. Még akkor is, ha nemzetközi
    szervezet mögé bújnak. A magyart pofozóbábúnak használják- már a sportban is.
    A pályákon randalírozó vadbarmokat angol módra távol kell tartani a sporttól.

Itt lehet hozzászólni !