Kamu és koppintás Bajnaiék energiahatékonysági programja

KerDem blog

Onnan látszik, hogy jó irány a rezsicsökkentés, hogy ezzel a valóban az embereken segíteni akaró kezdeményezéssel az ellenzéki pártok egyáltalán nem tudnak mit kezdeni. Nincs ez másképp Bajnaiék esetében sem, akik szemmel láthatólag a szakmaiság bolsevista trükkje mögé akarják rejteni a semmitmondást.

Március 25-én tartott sajtótájékoztatóján az Együtt 2014 bemutatott egy, a lakások fűtéskorszerűsítésére irányuló programot. Az elképzelés célja, hogy a hazai lakóingatlanok energetikai korszerűsítésén keresztül, állami támogatással, önrész nélkül segítsen a lakosságnak hosszú távú rezsicsökkenést elérni. A felvázolt ígéretek között szerepel új munkahelyek teremtése, a gazdaság beindítása. A magyar lakások 2/3-adának hét éven belüli energiahatékonnyá tétele, Mindezt lakossági önrész nélkül. A tervek hét év alatt 220 milliárd forint költséggel számolnak, 2015 januári indulással. Mit ne mondjak a program igencsak alacsony energiaszinten készült több okból is:

A fenti tervek megvalósítására készült már hasonló terv a piacon, ami nem mellesleg jóval előrehaladottabb állapotban van a Bajnai féle víziónál. Ezt a Fenntartható zöldOtthon Programnak (FeOP) hívják, és célkitűzései nagyban megegyeznek az Együtt elképzeléseivel. Kis különbséggel, együttéknél minden tizedannyiba forintba és fele annyi időbe kerül. Nahát!

A FeOP tervezési fázisa 2006-ban indult, 2011 óta zajlik a teljes rendszer felépítése és 2012 decemberében mintaproject is indult. A mintaproject mellé készült hatástanulmány is, mely igen hasznos információkkal szolgál a tervek megvalósíthatósága szempontjából.

A legfontosabb tanúság, hogy a lakások kétharmadának energiahatékonyság-növelése hét év alatt gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ez a folyamat 2 millió (a magyar lakások 2/3-ada) lakást ölelne fel, amely 4,9 millió ember érint. A FeOP-os hatástanulmányból kiderül, ennek kivitelezése körülbelül 15 év alatt vihető végbe, szemben az E2014 hét évével. Bajnaiék programja hét év alatt 220 milliárdos költséggel számol. Valójában ekkora mennyiségű ingatlan felújítása megközelítőleg 3800 milliárd forintos kerettel végezhető el.

Mindemellett általában vigyázni kell az önrész nélküli hitelkonstrukciókkal. Önrész nélkül semmi biztosíték és garancia nincs arra, hogy az adott hitelkeretben kihelyezett összegeket a hitelfelvevő visszafizeti. Lényegében ez a nyakló nélküli segélyezés jól ismert szoci rendszerét hozná vissza, bújtatott formában. Mindemellett eladósítaná a lakosságot. Magyarán hitelből segélyezne. Ismerjük már mindezt.

Összességében elmondhatjuk a magát a szakmaiság fellegvárának tartó E2014 fogta a FeOP-ot, megfelezte az ott felvázolt kivitelezési időt, tízzel elosztotta a költségeket, majd saját ötletként adta elő az egészet. Igazi régi szoci trükk ez, hogy ha valamit nem tudsz felszámolni, állj az élére. Nos persze úgy akarnak a program élére állni, hogy az egész fenntarthatatlan hazugságokra épül, eladósítja a lakosságot, cserébe még kivitelezhetetlen is. Hogy aztán majd Bajnai Gordon elmondhassa az ismerős szentenciát, hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este”. Köszönjük, láttuk ezt már. Nem kérünk belőle!

A cikk szerzője: Sherlock Holmes

kerdem.blog.hu

45 hozzászólás “Kamu és koppintás Bajnaiék energiahatékonysági programja” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Annyira rossznak ítélitek a Matolcsy csomagot, hogy nem merítek ide hozni?
    Helyette ezt az ügyetlen cikket hozzátok.

  2. ebihal szerint:

    A cikk írója nem merte saját néven vállalni ezt a baromságot, így ez egyben a
    minősítés is!

  3. felix szerint:

    Nem csodálom.

  4. szigeti szerint:

    Kicsit még rágódnak a gumicsonton,azután majd a KÖZGÉP megnyeri a kiírt tendert nem 220 hanem 2200 milliárdért.
    Ide a rozsdás bökőt…

  5. lolka szerint:

    Blogokból cikket kreálni…hát nem semmi…

  6. felix szerint:

    És még bele sem gondolnak a tartalmába.
    Primitivo

  7. "?!" szerint:

    Akik eddig hiányolták a fideszesek munkájából a szakmaiságot, azok a fenti bejegyzést író Sherlock Holmestól most megtudhatták, hogy “a szakmaiság bolsevista trükk”, ezért nem véletlen, hogy a szakmaiságot (mint bolsevista trükköt) a fideszesek száműzni szokták a saját módszereik közül!

  8. Éva szerint:

    Lehet valami az írásban, ha a kommunista fórumozók ennyire rárajtoltak.

  9. "?!" szerint:

    Azt írta a fenti bejegyzésben a nagy nyomozó Sherlock Holmes, hogy “az Együtt 2014 bemutatott egy, a lakások fűtéskorszerűsítésére irányuló programot. Az elképzelés célja, hogy a hazai lakóingatlanok energetikai korszerűsítésén keresztül, állami támogatással, önrész nélkül segítsen a lakosságnak hosszú távú rezsicsökkenést elérni.”

    Megismétlem a fenti szöveg lényegét: “állami támogatással, önrész nélkül”!!!
    (Tudjátok, úgy mint, ahogy sor kerül annak a Csepel északi részében található, de az importált csepeliek által “Csepel déli lakóközpont”-nak nevezett területen található épületek hőszigetelésére!)

    Tehát, miközben a fenti bejegyzés elején még “a nagy Sherlock Holmes” maga is “állami támogatással, önrész nélkül” megvalósuló korszerűsítésről írt, a bejegyzés vége felé közeledve a nagy nyomozó megbotlott egy lóban (vagy annak a szerszámjában) és átesett a ló túloldalára!

    Az átesés miatt ütődötté vált Sherlock Holmes a bejegyzés végén már úgy bele gabalyodott a témába, mint macska a házi cérnába, és saját magának is ellentmondva arról kezdett handabandázni, hogy “Önrész nélkül semmi biztosíték és garancia nincs arra, hogy az adott hitelkeretben kihelyezett összegeket a hitelfelvevő visszafizeti, és Bajnai eladósítja a lakosságot”!!!

    Az ütődéstől kótyagos fejével a szegény Sherlock Holmes elfelejtette, hogy ha az épületek korszerűsítése önrész nélkül, teljes egészében állami (vagy EU) támogatással valósul meg (mint a Csepelen északon található déli lakóközpont területén), akkor nincs szükség hitelkeretre, továbbá nem kell hitelt kihelyezni, valamint nem kell hitelt felvenni az épületek tulajdonosainak.
    Ha pedig nem kell hitelt felvenni a lakosságnak, akkor Bajnai nem adósíthatja el őket!!!

    Tanulság:

    A csepel.infosoknak meg kellene kérni a szegény ütődött Sherlock Holmes nyomozót, hogy az elmeállapotának a regenerálódása után írjon egy újabb cikket, mert a most közölt írása fenntarthatatlan hazugságokra épül, és ha ezt nem korrigálja, akkor Sherlock Holmeson is és a csepel.infosokon is rajta marad az az ismerős szentencia, hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este”!

  10. John Doe szerint:

    Ki írta ezt a zagyvalékot? 🙂
    Valaki javítsa már ki, amennyiben tudja mit akart ebből valójában kihozni? 😀

  11. felix szerint:

    Éva!
    Tényleg van valami az írásban.
    Rengeteg hülyeség és annak beismerése, hogy a program 2006-ban, azaz a szocik alatt indult el.
    A FIDESZ max leállította?,de közben “tovább gondolta”.
    Aki ezt a cikket idehozta, nem tudta, hogy mit olvas.
    Benyalta a címét. 🙂 🙂 🙂

  12. John Doe szerint:

    Éva, Önnek elég volt annyi biztosan tartalmilag, hogy Bajnai, Együtt 2014 és bolsevista.

  13. hajós szerint:

    Nemtom megnézte-e valaki az eredeti cikk kommentjeit. Csak mert ott már helyre van igazítva egy-két dolog: Bajnaiék programja nem 2 millió, hanem 800 ezer lakás felújítására irányul, valamint nem 7 év alatt 220 milliárdot, hanem 7 év alatt ÉVI 220 milliárdot szánnának rá.

    Lefordítom: a cikk írója egy hülye, a cikk egy baromság.
    A valódi rezsicsökkentés:
    http://www.egyutt2014.hu/hirek/a_valodi_rezsicsokkentes.html

    Bővebben:
    http://www.hazaeshaladas.hu/gazdasag/valodi_rezsicsokkentes_tisztabb_kornyezet_tobb_ezer_uj_munkahely.html

  14. Nem-e lehet-e, hogy a Sherlock Holmes név mögött Gordon vagy Bugi rejtőzik?!
    A cikk stílusa és az értelmezhetősége nagyon hasonlít itt megjelent hsz.-aikra! ))) 😛 (((

  15. “Fidesz: kétségbeejtő helyzetet eredményezne Bajnai Gordon visszatérése
    Bajnai Gordon a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztereként, majd később kormányfőként nagyban hozzájárult az ország, az önkormányzatok és a családok súlyos eladósodásához.”
    .
    Nektek megrázó lenne! 😛
    .
    http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/fidesz_ketsegbeejto_helyzetet_eredmenyezne_bajnai_gordon_visszaterese/2327533/

  16. J szerint:

    Az LMP kampányolt annak idején azzal, hogy a hírhedt gázártámogatásból lazán lehetett volna szigetelni az összes házat lakást.

  17. nagyapó szerint:

    Népi mondások:
    – okos a paraszt a vásár után
    – amíg vannak libák, vannak ötletek
    ja és még egy

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. Axor szerint:

    Vajon ez a nyolc „fekély” a csepel.infó oldalán valóban nyolc?
    Vagy csak a „zsíros kondér” mellől elzavart „!?” magán száma?

  19. "?!" szerint:

    Kedves “Axor”!

    Ha esetleg szellemileg képes vagy rá, akkor ne csak rébuszokban beszélj, hanem legyél már egy kicsit konkrétabb, és írd le közérthetően, hogy:
    – miféle nyolc „fekély”-ről beszélsz a csepel.infó oldalán;
    – továbbá mi az ami valóban nyolc, vagy nem nyolc?!

    Azt kifejthetnéd bővebben, hogy:
    – hol van az a zsíros kondér amelyből a cimboráiddal lakmározni szoktál, amely mellől szerinted engem elzavartak;
    – továbbá azt is írd le, hogy mikor, kik és miért zavartak el engem a kondér mellől, amelyből Te a cimboráiddal lakmározni szoktál, én viszont eddig annak még a létezéséről sem tudtam!

    Szedd össze magad kedves zsíros kondérból lakmározó “Axor”, és mutasd meg, hogy nemcsak homályos rágalmazásra vagy képes!

  20. Axor szerint:

    „!?”
    Ideges vagy? Van miért!!

  21. "?!" szerint:

    Viccelsz kedves “Axor”?!

    Így néz ki aki ideges mint én?

    Még anyádba sem küldtelek el azért, mert 17:45-kor azzal próbáltál rágalmazni, hogy engem elzavartatok a „zsíros kondér” mellől amelyből Ti lakmározni szoktatok, miközben én a zsíros kondérotoknak soha a környékén sem jártam, és nem is szándékoztam a környékére menni!

    Magad bizonyítottad, hogy nincs okom idegeskedni, mert csak annyi a tudományod, mint amennyi konkrétumot 18:21-kor képes voltál leírni!

  22. Perspektíva? szerint:

    Jól látom a volt lmp-s Gergely nyal be jó mélyre az általa esélyesnek vélt, valójában teljesen esélytelen libásnak? Miközben a libás már “bebiztosította” magát, mert EU-s biztosi állás vár reá, a jövő évtől. Azért szédít, szédít, etet rendületlenül, mert e feladatot rótták ki reá, az USÁ-ban történt kiképzése során. Sajnos sokan vannak még, akik éheznek.

  23. bonifác szerint:

    Szerencsétlen próbálkozást láthatunk: az elvtársak minden hülyeséget összehordanak.
    Én nem vagyok biztos benne, hogy nincs kretén, aki el is hiszi. Hiszen mennyi szavazójuk
    van?! Akinek nincs programja, legyen jó sok lóvéja! Majd az amcsi lóvé nyerni fog!

  24. Tóth Kati szerint:

    Volt rá az elvtársaknak nyolc évük.Akkor ez nem jutott az eszükbe.Mindig akkor akarnak segíteni a népen,amikor nincsen hatalmuk,nincs rá lehetőségük.Igérgetnek fűt-fát,azt mikor oda kerülnek egész mást tesznek,mint amit igértek.DE MI NEM FELEJTÜNK!

  25. Perspektíva? szerint:

    Az egyik rádiójukban, fennen hangon folytatják eszmecseréjüket, hogy konkrétan milyen populista dumával lehet megetetni az embereket, különösen a nyugdíjasokat!
    Ígérjék be nekik újólag a 13. havi nyugdíjat stb. Mondják, nyíltan az emberek úgyis le vannak épülve és megeszik a “dumát, ráharapnak,” és az mszp-re fognak szavazni!!!

  26. felix szerint:

    Katika!
    Egy kicsit feledékeny vagy.
    +50% a közalkalmazottaknak,13. havi bér és nyugdíj, Gyula bérlet. És mit adott a fidesz?

  27. großmutter szerint:

    Tóth Kati!

    Emlékszik, mit ígért Orbán Viktor ellenzékben az üzemanyag jövedéki adóját illetően?

  28. großmutter szerint:

    Ja, én sem felejtek…

  29. hitetlen szerint:

    Ugyan már ! Orbán ? Ha-ha-ha

  30. hitetlen szerint:

    A kis győzike ! ha-ha-ha

  31. vitéz bihari Grün szerint:

    Énekeljük el együtt! 😛

  32. Etikus szerint:

    Söpredék

    Bayer Zsolt
    – 2013. április 6., szombat
    Álláspont
    Nyugat-Európa ötven szellemi söpredéke (igen, a Nobel-díjas is!) nyílt levélben uszít a magyar kormány ellen. Lázadást szítanának. Hazugság minden szavuk, „átok és hazugság minden ige szádban” –, de ez ma normális.

    Remek cikk, mi több totálisan telitalálat, sajnos helytálló, a táborukra jellemző!!!! (tisztelet a kevés kivételt)
    Több mint ötszáz véleménnyel, lehet csemegézni!!!
    Így talán nagyobb a valószínűsége, hogy akit illet, magára ismerhessen. Soha nem késő, mert az önkontroll sok esetben ismeretlen fogalom.

  33. Arko szerint:

    Ha jól értem Bajnaiék elővettek egy most is folyó régi programot.
    Kicsit átszámolta és előadta saját ötleteként.
    Valószínű, hogy ezzel már kormánytagként találkozott.
    Érdekes akkor nem tartotta, ilyen fontosnak.

  34. Pirike szerint:

    ?! megint hozta a formáját!

    Nagyon sokan írták már róla, hogy micsoda ügyletei voltak (infos hírek érkeztek a cirmos sétányi közös képviseletről, vagy a hárosi ingatlanbizniszről), amit a 2010-ben számára balul sikeredett választások megakadályoztak.
    Igaz vagy sem, de ugye nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja…

    Na, és most lehet írni a szellemi képességeimről, az anyámról, meg ami éppen jön azoknak a fórumozóknak, akik mernek nem egyet érteni a nagy és rettenthetetlen, hibátlan, makulátlan, mindentudó “?!”-nal.

  35. ebihal szerint:

    Pirike!
    Nem tudom, kit takar “?!” név, de a hozzászólásai tárgyszerűek, adatokkal alátámasztva,
    mely adatokat eddig még senki sem cáfolt. Viszont azokkal a homályos célzásokkal,
    amik a különböző “ügyleteiről” szólnak, nem lehet mit kezdeni, mert nincs konkrétum!
    Az egész olyan Vörös Csepeles!

  36. Jeniszej szerint:

    ))):D (((
    Miért nincs Csillagtelep egyes részein közvilágítás?

  37. hajós szerint:

    Jeniszej, látod, ez lett a rezsicsökkentés eredménye. Előbb a közvilágítás akadozik, majd egyre gyakoribbá válnak az áramszünetek. Kaliforniában is lejátszották már ugyanezt a történetet a 2000-es évek elején. Bele is bukott Kalifornia kormányzója.

  38. “A rezsicsökkentéssel egyetértő személy aláírásával igazoltan beleegyezik, hogy az adatait a FIDESZ nyilvántartásba vegye.
    Azokat kampány célra is felhasználja. A FIDESZ a nyilatkozaton megadott telefonszámon, e mail címen a későbbiek folyamán bármikor megkeresse.
    Aláírásával beleegyezik abba, hogy ezen adatokat nem csak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban szabadon felhasználhatja.”
    .
    Ezt hagyja ki az ellenzék, ráadásul még magukra vállalják a “rezsicsökkentés ellensége” címet is! ))) 😛 (((

  39. felix szerint:

    Pirike!
    Mi igaz vagy sem, mert a világon semmit sem mondtál ?

  40. Doki szerint:

    A jobboldal ma agyonverte a balliberálisokat a Pest megyei Monoron megtartott időközi önkormányzati választáson.

  41. vitéz bihari Grün szerint:

    Doki!
    Egy agyonverésnek a mai világban már semmi hírértéke! 😛

  42. felix szerint:

    Agyonverték az egyik legjobb divattervezőnket.
    Ez senkit sem érdekel.

  43. "?!" szerint:

    Kedves “Pirike”!

    Tegnap 19:41-kor elfelejtetted megemlíteni, hogy nemcsak “társasházi ügyeim és ingatlanbiznisz ügyleteim” voltak, hanem még “bankot is raboltam”!
    Kiraboltam a Nemzeti Bankot és a spermabankot, mert az utóbbit a szádba akartam üríteni, hogy locsogj hülyeségeket.

    Azt pedig rosszul tudod, hogy “nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja”, mert akkor is zörög a haraszt, ha zörgeti valami hozzád hasonló paraszt!

  44. "?!" szerint:

    Helyesbítés:
    A második mondatban azt akartam írni, hogy “ne locsogj” hülyeségeket, de ki maradt a “ne” szócska!

Itt lehet hozzászólni !