Csepeli Konzultáció: április 14-ig meghosszabbítva!

Csepel.hu

Minden csepeli háztartásba megérkezett az a boríték, amelyben többek között egy kérdőívet találtak a lakók. Ezen a kérdőíven kéri a csepeli önkormányzat a lakók véleményért arról hogyan költsék el azt az egymilliárd forintot, amelyet a kerület fejlesztésére különítettek el.

A kérdőíveket postán, interneten elküldve, illetve a kerületszerte – iskolákban, óvodákban, közintézményekben – elhelyezett gyűjtőládákba bedobva lehet a címzetthez eljuttatni. De személyes találkozók során is átadható a kitöltött konzultációs lap.

Borbély Lénárd alpolgármester az eddigi tapasztalatokról elmondta, hogy március 9-én, amikor elindult a konzultáció, s az első személyes találkozóra sor került a Csepeli Piacon, már több mint háromszáz lakos nyilvánított véleményt arról, hogy új építésű uszodát vagy aszfaltozott utakat szeretnének inkább a kerületben látni. „A személyes találkozók folytatódtak, jelen vagyunk a Szent Imre téren, a Sétáló utcában, de önkormányzati képviselőink és a munkatársak hétköznap és hétvégén személyesen is felkeresik a csepelieket. Ilyenkor azon túl, hogy a kérdőíveket is gyűjtik, meghallgatják, feljegyzik a lakók esetleges panaszait. Mivel a Fidesz a rezsicsökkentés támogatásra országos aláírásgyűjtésbe kezdett, ennek támogatására is van lehetőség a nálunk levő íveken” – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve: tapasztalataik alapján Csepelen magas a rezsicsökkentést támogatók száma.

Borbély Lénárd azt is elmondta, hogy a konzultációs lehetőséget szeretnék kibővíteni, így az a döntés született, hogy a kérdőívek leadásának határidejét két héttel meghosszabbítják: április 14-éig lehet a konzultációs lapot leadni.  Ezután közjegyző előtt hitelesítve történik majd a dobozok felnyitása, a postán, interneten érkező válaszok összesítése, s „az április 25-ei képviselő testületi ülésen már döntés születhet a csepeliek véleménye alapján. Úgy tapasztalom, s a munkatársaim is erről számolnak be az eddigi személyes beszélgetések alapján, hogy a kerület évtizedes gondjának megoldására, az utak aszfaltozására szavaznak jóval többen. Csepelen egyébként megkérdezték már a lakosság véleményt önkormányzati pénz felhasználásáról. 2006-ban – miután az előző év végén eladták észak-csepeli területet 11,3 milliárd forintért – az akkori vezetés kérdőíves közvélemény-kutatást tartott. Többféle csepeli fejlesztésre lehetett szavazni, de végül nem valósult meg az, amit a legtöbben kértek. Akkor a visszaküldött kérdőívek száma több mint kilencszáz volt, a mostani konzultáción ennek a mennyiségnek már most a többszöröse érkezett meg az önkormányzat címére.”

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Csepeli Konzultáció: április 14-ig meghosszabbítva!” bejegyzésre

  1. “önkormányzati képviselőink és a munkatársak hétköznap és hétvégén személyesen is felkeresik a csepelieket. Ilyenkor azon túl, hogy a kérdőíveket is gyűjtik, meghallgatják, feljegyzik a lakók esetleges panaszait. Mivel a Fidesz a rezsicsökkentés támogatásra országos aláírásgyűjtésbe kezdett, ennek támogatására is van lehetőség a nálunk levő íveken”
    .
    Törvényesen! ))) 😛 (((
    “Nem könnyű feladat tartani a helyes irányvonalat az Orbán-rendszerben. Tavaly nyáron még kerülni kellett a polgárok “zaklatását”, idén mégis lehet a polgárokat zargatni. Békemenetes legyen a talpán, aki tudja, éppen mit kell megvédenie a szabadságharcban.”

    http://www.stop.hu/belfold/ha-a-rezsicsokkentesert-kell-lelkesedni-a-zargatas-is-belefer/1135634/

  2. "?!" szerint:

    Hogy nem sül le a bőr a képetekről narancsosok hazugládák, hogy ismét arról kéritek a lakosság véleményét, hogy hogyan költsétek el azt az egymilliárd forintot, amelyet a kerület fejlesztésére különítettek el, miközben jelenleg egyetlen forint sincs a kerület fejlesztésére képviselő-testületi határozattal elkülönítve?!

    Meséljetek hazug papagájok, hogy mikor és hányas számú határozattal különítettétek el azt az eltűntnek hazudott 1 milliárd Ft északi pénzmaradványt, amelyre hivatkozva magatokat reklámozzátok 8,5 millió Ft közpénzbe kerülő “átvágási” kampány keretében?!

  3. hajós szerint:

    Én nem kaptam semmiféle borítékot, de nem is kell! Elmehettek anyátokba a manipulatív kérdőívetekkel, narancs komcsik!

    Rezsicsökkentésről pedig ennyit:
    http://index.hu/gazdasag/2013/04/02/rezsicsokkentes/

  4. Bugi szerint:

    Az MSZP nem tudott volna kormányozni konzultáció mellett. Mégis mivel indokolták volna, hogy az elvtársaknak évente kétmilliárd forintot kell lepengetni?

    Hajós azért nem kapott borítékot, mert nem Csepelen lakik. A csepeli kommancsok jellemzően fideszes kerületekben laknak: ott jó lakni, ahol a vezetők nem lopnak el mindent. Ugye-ugye?

  5. großmutter szerint:

    Én Csepelen lakok, de én sem kaptam kérdőívet.

  6. admin szerint:

    Kedves Olvasók,

    ha valaki véletlenül nem kapott, a http://csepel.hu/ oldalon az interneten keresztül is ki lehet tölteni a konzultációs ívet.

  7. nagyapó szerint:

    Aki csepeli és van véleménye, elballag a piacra, a sétáló utcába, a Szt. Imre térre és kitölti. Akinek nincs véleménye, írogat mindenfélét.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. mind_the_gap szerint:

    A csepeli utak iszonyatosan kátyúsodnak. A csapadék tócsa formájában megmarad, amíg fel nem szárad. Előbb ezeket kéne rendbe tenni.

  9. John Doe szerint:

    mind_the_gap, igaza van Önnek, csak vizes utat inkább ne kátyúzzanak, az nem szokott sikerülni.

  10. Etikus szerint:

    Mennyi polihisztor lakik Csepelen. Fantasztik!

  11. jól értesült szerint:

    “hajós Pista” választókerületi elnök elvtárs nagyon ideges. Nem csoda: MSZP 9%. És még bocsikát is kellett kérni a TÁRKI-tól. A TÁRKI csont balos és libsi kötődésű, nem jobbos.

    Még hogy pont ő ne kapott volna borítékot. Szerezni is tud, hiszen önkoris képviselő a lelkem, már negyedik ciklus óta.

    “Elmehettek anyátokba a manipulatív kérdőívetekkel, narancs komcsik! – fröcsögi a párt megbízható elvtársa.

  12. csaba péter szerint:

    Úgy tűnik nem sok mindenkit érdekel

Itt lehet hozzászólni !