Az MSZP-nek nem tetszett a nyilasok ellen fellépő csepeli jegyző

Tarlósék meghosszabbították a türelmi időt

Csepel.info, Mno.hu

Hiába kötelezi törvény az önkormányzatokat arra, hogy a náci és kommunista önkényuralmi rendszerek kiépítésében és működtetésében részt vevő személyekről elnevezett utcák méltóbb nevet kapjanak, az MSZP-s és az LMP-ből kilépett fővárosi képviselők még azt sem támogatták, hogy Koncz Jánosról, Csepel nyilas kiürítését megakadályozó jegyzőjéről viseljen nevet egy utca – értesült a Csepel.info.

Újabb széles körű egyeztetés lesz a taxirendeletről a szakmai szervezetekkel, ezeken a hatálybalépés türelmi ideje és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) észrevétele is szóba kerülhet – mondta Tarlós István főpolgármester szerdán Budapesten, a Fővárosi Közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón. A Duna-parti CET-beruházásról kiemelte: a Kúria napokban hozott ítélete szerint a főváros joggal hívta le a bankgaranciát, a beruházó Porto Investmentnek pedig semmilyen jogosítványa nincs, amivel kétségbe vonhatná a műszaki hibákat, hiányosságokat.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők három, a kommunista rendszerhez köthető csepeli utcanév megváltoztatásáról is döntöttek. A Gombos Ferencről elnevezett teret Dr. Koncz Jánosról neveznék el, aki Csepel főjegyzőjeként vállalt kulcsszerepet a kerület nyilas kiürítésének megakadályozásában 1944-ben. A szintén kommunista Bordás Ferenc nevét viselő utcát Kőrösi Sándor 1956-os csepeli mártírról nevezték el, a volt Csepel Művekben található Láng Kálmán utca új neve pedig Magasházy utca lett. Magasházy Ödönt, aki a gyár legendás mérnöke volt, valamint Ádám fiát koncepciós perben ítélték halálra. Azok, akik az említett közterületek bármelyikére vannak bejelentve, az okmányirodán díjmentesen kicserélhetik a lakcímkártyájukat. Az MSZP és az LMP-ből kilépett fővárosi képviselői egyik javaslatot sem támogatták.

Meghosszabbították a türelmi időt

Tarlós István a a Fővárosi Közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón közölte: a türelmi időt meghosszabbíthatják, erre kész a főváros, és a GVH tarifával kapcsolatos megállapításait is meg kell tárgyalni. A szervezet a megrendelt és az utcán leintett taxik tarifájának különbözőségéről egyeztetne. A főpolgármester kitért arra, hogy a közgyűlés szerdán csak megtárgyalta a tervezetet, szavazni várhatóan az április 9-i rendkívüli közgyűlésen fognak. Hozzátette: a tervezetet másfél éves előkészítő munka és 15 egyeztetés után terjesztették a közgyűlés elé, és a legutóbbi megbeszélésen a részt vevő szervezetek elfogadták.

A kormány és a főváros közötti megállapodással kapcsolatban azt mondta, kritikákat kaptak amiatt, hogy nem tartalmaz konkrétumokat a dokumentum. Tarlós István ugyanakkor konkrétumként említette az adósságállomány 60 százalékának (104 milliárd forint) átvállalását, és azt, hogy a kormány vállalta, május 20-ig döntést hoz a BKV működéséhez szükséges összeg pótlásáról. Hangsúlyozta, hogy az átvállalással olyan új fejlesztéseket indíthatnak meg, amelyeket már régen el kellett volna kezdeni, de konkrét beruházásokat nem említett.

A metróberuházással kapcsolatban a főpolgármester közölte: az 1994-ben készült tervek még 194 milliárd forint összköltséggel számoltak, ez mára 450 milliárd forintra emelkedett, a szerződéseket pedig az előző városvezetés írta alá. Hozzátette: több felesleges projektelem is van a beruházásban, például az egymáshoz túl közel lévő állomások, a Tétényi úti állomás üvegkupolája vagy a Rákóczi téren a tükrös bevilágító rendszer.

A Duna-parti CET-beruházásról Tarlós István azt mondta, a Kúria napokban hozott ítélete szerint a főváros joggal hívta le a bankgaranciát, a beruházó Porto Investmentnek pedig semmilyen jogosítványa nincs, amivel kétségbe vonhatná a műszaki hibákat, hiányosságokat.

Forrás: Csepel.info, Mno.hu

9 hozzászólás “Az MSZP-nek nem tetszett a nyilasok ellen fellépő csepeli jegyző” bejegyzésre

  1. Axor szerint:

    A maszpot megértem, de az LMP?
    Vagy Ők is kommunisták sarjai?

  2. hajós szerint:

    De miféle türelmi időt, vaze? Ez persze nem derül ki. Türelmi idő, oszt kész, találd ki, mi a ménkűről van szó.

  3. Axor!
    A jelenlegi politikai elit mind az MSZMP köpenyének ujjából pottyant ki! 😛

  4. Axor szerint:

    Azért vannak negyvenesek akiknek semmi közük az MSZMP-hez és utód pártjához.

  5. Axor!
    Az ivadékokról (sarjakról) szólottál! A negyveneseknek még bő húsz évük belelóg az MSZMP-és időbe! Tehát még az ő gyermekeiknek is lehet dugdosni valójuk!
    Voltak kisdobosok, úttörők, KISZ-fiúk!
    Jártak hittanra, voltak elsőáldozók, bérmálkoztak stb. bár szeretnék letagadni, de 800 000 volt párttag iöbb százezer utóda egyik évről a másikra nem hal ki mint a dínók! 😛

  6. vitéz bihari Grün szerint:

    Axor!
    Ajánlok figyelmedbe egy ízig-vérig színjátszó, jelenleg fityeszest! 😛
    .
    “Van abban némi báj, hogy egy ízig-vérig komenista karrierpolitikus egyszer csak úgy dönt, hogy ő már nem komcsi, hanem liberális. De nagyon, pártjával még az egyházakat sem kímélve. Aztán, mivel ez nem eredményezett jelentős hatalmat, hát roppant gyorsan vált, és lesz belőle kereszteket hányó elvakult hívő keresztyén, aki nyilasokat temettet újra közpénzen, állami pompával külföldön. Amit a kedves vevő óhajt.”
    .
    http://www.stop.hu/velemeny/a-komcsi-hazelnok-komcsizik/1134358/

  7. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt Uraim, hölgyeim!
    Érthető a tiltakozás, mert Koncz János volt az a jegyző, aki fanatikusan baloldal ellenes volt, akkor, amikor az országban a szociáldemokraták jelentették a baloldalt. Ismeretes, hogy a csepeli Munkásotthont el akarta venni a melósoktól, akik téglajegyeiből építették. Aztán a Weisz család látva a tiltakozást, végül is rábírta Koncz urat, hogy álljon el a Munkásotthon elvételétől.
    Így aztán felépítetek egy, a polgároknak való szép, nagy kultúrházat, amelyet 1944-ben lebombáztak a Szent Imre téren, mindazzal együtt, amit ott építetek. Lebombázták a templomot, a kultúrházat, a polgármesteri hivatalt, a II. Rákóczi Ferenc iskolát, és jellemzően az irredenta emlékművet is.
    Megjegyzem az országpusztító irredentizmus sajnos nem szűnt meg az emlékmű pusztulásával. Pedig ez az ostoba irredentizmus vitte az országot a tragédiába, másodszor. (Magyarország miniszterelnöke és kormányzója nem volt kommunista, viszont irredenta volt!)
    Persze, minden baloldal ellenessége mellett, el kell ismerni, Koncz János, kitűnő vezető volt, aki alatt sokat fejlődött a kerület és ezért nem baj, ha utcanevet kap. A baj csak az, hogy nem ezért kap utca nevet, mert sokat tett a kerületért, hanem mert baloldal-ellenes volt. Most ez a politikai divat, aki a két háború közt baloldal ellenes volt, az ma szobrot, emlékművet kap, a baloldaliak szobrait eltüntetik, mintha el lehetne tüntetni a történelemből a magyar baloldalt, amely nemcsak a kommunisták uralmát jelentette. Ajánlott olvasmány: Kéthly Anna, Szélig Imre, Mónus Illés és József Attila életműve.
    Vajon a szobor állítók és utcanévadók, ismerik Orwell 1984-ét? Ha nem ismerik olvassák el. üdv. u.a segédfogalmazó

  8. bonifác szerint:

    Jó sok marhaságot hordtatok össze! Az elvtársi utcanevekre hithű elvbarátai tartanak igényt,Ha valaki párttag volt, még előfordulhat az, hogy rájött a szoci huncutságokra, és
    elfordult tőlük. (még az is előfordulhat, hogy érdekeltség nélkül).
    Szép kommunista hagyomány,hogy azt, aki meg meri mondani hogy a nagyhatalmak
    tönkretették Magyarországot, irredentának mondják.Kíváncsi lennék, minek neveznéd
    azt az embert, aki elveszi házad, feleséged, mindened. Vigyorogva követelné, hogy még
    köszönd is meg neki, ha nem teszed, még meg is ver. András barátom látod, ekkor lennél
    “irredenta.”Ez a korszak az, amiről olyat tanultunk, amiből szó szerint nem igaz egy szó sem.Csatlakozom Nagyapóhoz: úgy hazudni mint a kommunisták, a világon senki nem tud.
    Lopni…Talán.

  9. 1 cerkofmajom egyenlo 10 mszp szavazo szerint:

    az ostoba kommunisták meg a zsidó vörösterroristák kezére adták az országot mindkét háború után. inkább 100 horthy mint 1 károlyi vagy kádár.

Itt lehet hozzászólni !