Dramatikus játék ötven percben

Csepel.hu

A Gór Nagy Mária Színitanoda nemzeti irodalmi köznevelési programjának előadását nézték meg a kerületi diákok a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában március 25-én. A vendégszereplőket fogadó tanintézménybe a Mátyás, a Katona és a Gróf Széchenyi iskolások látogattak el.

Az ember tragédiájából vett madáchi idézetcímet – „Csak a haza legyen nagy és szabad” – viselő dramatikus játékot a színésznövendékek ötven percben játszották a tornateremben. Kovács Gábor Dénes, a GNM Színitanoda szakmai vezetőjének rendezésében a dramatikus játék Petőfi 1848-as naplójának eredeti szövegére készült.

Az ifjú előadók 165 esztendő távlatából tükröt tartottak a magyar utókornak a forradalom hőseiről, a szabadságról, a hazaszeretetről. A magyar költészet akkori legkiválóbbjainak – Petőfi, Vörösmarty, Madách – gondolatait ezernyolcszáznegyvennyolc nemzetépítő tavaszáról a színészpalánták a szöveg, a zene és a koreográfia hármas egységében szólaltatták meg. Szavaltak, énekeltek a nemzeti ünnepről bepillantást adva a közönségnek a színházi világ atmoszférájába.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Dramatikus játék ötven percben” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni !