Országgyűlés: Németh Szilárd napirend előtti felszólalása és Fónagy János válasza

Fidesz.hu, Csepel.info

Tekintse meg a videót!

Téma: rezsicsökkentés, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon cégügyei.

22 hozzászólás “Országgyűlés: Németh Szilárd napirend előtti felszólalása és Fónagy János válasza” bejegyzésre

  1. Gordom szerint:

    Ki a nagyobb szemét? Gyurcsány aki csökkentett áron kapja a gázt az úszómedencéjéhez, vagy Németh Szilárd aki az úszómedencéjét is a köz pénzén építettné meg. Ugyanis 500 méterre lakik a leendő fedett uszodától, ahová az ingyenjegye is meg lesz hiszen önkormányzati fenntartású az uszoda. De ha ez a projekt nem jön be, akkor legalább az utcája le lesz aszfaltozva. Persze ő nemcsak a házáig csináltatja meg, mint a miskolci tahó, hanem az utcája végéig. Így demokratikus.

  2. "?!" szerint:

    “Varga Mihály miniszter úgy látja, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentést elviselte az energiaszektor”.

    —————————

    “Németh Szilárd szerint a szolgáltatók összefogtak s ellenzéki politikusok, pártok és külföldi tulajdonosaik biztatására nekimentek a rezsicsökkentésnek.”

    —————————

    Melyik kijelentés áll közelebb az igazsághoz?

  3. "?!" szerint:

    “Azt is látjuk, hogy Bajnai Gordon nap, mint nap, ma is inkább a külföldi bankok és pénzügyi körök társaságát keresi.” (Mondta Németh Szilárd.)

    —————————–

    Vajon melyik külföldi körök társaságát keresi az, aki úgy mutat példát magyarságból a követőinek, hogy német nemzetiségi iskolába járatja a fiacskáját?! (Kérdezem én.)

  4. nagyapó szerint:

    Eetásak! Megint a hazug melléduma. Mondják ki nyíltan, elvtársi egyenességgel, bele az emberek szemébe – nem akarunk rezsicsökkentést!
    Eetásak! Piacgazdaság van. Nincs ingyenebéd, azonban nagyon fontos, hogy a kádkő versenyképes legyen, ezért ócsó áram kell a MOTIMnak.
    Apropó Gyurcsány(i) mikor fizette vissza a 700 milliót?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. hajós szerint:

    Németh Szilárd tájékoztatására:

    Németh úr, talán illene tájékozódni, mielőtt nekiáll a parlamentben fröcsögni.

    Azt a bizonyos kedvezményt (kb. 6%-nyi árkedvezményt) nemcsak a Motim kapta, hanem 7 ipari nagyfogyasztó cég, nevezetesen: a Borsodchem, a Motim, a Duna-Dráva Cement, a Nitrogénművek, a Dunapack (ami történetesen csepeli cég), a Magyar Alumínium és a Dunaferr.

    Ezek az ipari nagyfogyasztók közösen lobbiztak a kedvezményért, és jogszerűen kaptak meg, ebből összesen 2 milliárd forint megtakarításuk származott, ebből a Motim megtakarítása néhány tízmillió forint volt.

    Persze mindezekkel a tényekkel nyilván Ön is tisztában van, csak szándékosan handabandázik, gyurcsányozik, választási extraprofit elérése érdekében hergeli a népet.

  6. felix szerint:

    Azt sem mondta, hogy a 8%-kos eszközarányos nyereséget tartalmazó szerződések 2008-.ban, lejártak és a FIDESZ kormány elfelejtette újra tárgyalni.
    A szolgáltatók nyeresége ez után szalad meg, majd a következő szoci kormány kezdte leszorítani.
    Arról sem szól a fáma, hogy az elektromos szolgáltatók kötelezően az MVM-tő,l veszik az áramot, így az igencsak szép osztalékot fizetett.
    Azt meg különösen utálom, ha valaki úgy mocskolja az ellenfelét a parlamentbe, hogy pontosan tudja, az nem tud visszaszólni.
    Gyáva és aljas dolognak tartom, akárki ,követi el.

  7. John Doe szerint:

    Azt sem ártana sokaknak tudomásul venni, hogy villamos energiából nem vagyunk önellátók.

  8. nagyapó szerint:

    hajós! Igaza van. Mások is lopták pénzünket.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. nagyapó szerint:

    John Doe! Persze, a vill. energia 40 %-át Paks biztosítja ~15Ft/kW áron. A gázerőművek drágábbak, a hiányt viszont piaci áron szerezzük be, ami változó. Ezért kell Paks bővítése.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. John Doe szerint:

    nagyapó, Ön szerint miből épít az állam egy újabb erőművet? Talán az oroszok “részletre”?

  11. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! 2008-ban, ha jól emlékszem, valami Gyurcsány(i) nevű pojáca volt a miniszterelnök.
    Idétlen dumáját neki címezze!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. felix szerint:

    Szemétláda!
    Igazad van 98-.ban, jártak le.

  13. hajós szerint:

    felix, azt a 8%-ot az 1. Orbán-kormány már 2000-ben 6%-ra módosította.

  14. felix szerint:

    Ma 18.15 körül hallottam a rádióban.
    Amennyiben nem lenne igaz és mosom kezeimet.

  15. felix szerint:

    hajós!
    Akkor a fidesz most a saját maga által jóváhagyott pofátlan luxus nyereséget támadja?

  16. Jeniszej szerint:

    Jószágos ég!
    Mennyien vannak azok akik nem szeretnék ha olcsóbb lenne az élet.

  17. csapajev szerint:

    Arról senki sem ír,hogy tegnap egészen éjfélig egyetlen-egy!!!!!! hókotró sem járt Csepelen.
    Vérlázító!!

  18. Csalódtam a Fideszben szerint:

    És arról sem írt senki, hogy feleslegesek voltak a 2011-ben felállított kormányhivatalok. Minek kellett 17 szakigazgatási szervet egy központba olvasztani? Csak azért, hogy a fideszes országgyűlési képviselők plusz állást ás plusz jövedelmet kapjanak, mint kormánymegbízottak. Hasonló véleményem van a járási hivatalokról. Mi szükség volt a felállításukra? Ott is csak annyi, hogy a haverok kerüljenek a hivatalok élére. Hogy is lett a házelnök felesége járási vezető?

  19. "?!" szerint:

    Kérdezem az itt fórumozóktól, hogy vajon miért olyan nehéz felfogni azt, hogy semmi értelme nincs a “rezsicsökkentés” által érintett szolgáltatások áraiban érvényesített nyereségről vitatkozni, mert a rezsicsökkentés körébe tartozó szolgáltatások árai kivétel nélkül mind hatósági árak, ezért ezeknek az áraknak a nyereségtartalmát és árszintjét nem a szolgáltatók, hanem az arra jogszabályban felhatalmazott állami és önkormányzati szervek jogosultak megállapítani?

    Néhányszor már részletesen tájékoztattam az itt fórumozókat arról, hogy a vezetékes gázszolgáltatás és az áramszolgáltatás árait már sok év óta a Magyar Energia Hivatal állapította meg, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hagyta jóvá, és az árak megállapításába az érintett szolgáltatók nem szólhattak bele!

    Tehát, ha igaz az, hogy az elmúlt 3 évben az indokoltnál magasabb nyereséget tartalmazó árakat fizettettek meg a lakossággal, akkor a túl magas árakért kizárólag az Orbán-kormány hibáztatható, mert az árakat a kormány szervei hibásan állapították meg!

    A fentiekből következik, hogy narancsoséknak a rezsicsökkentéssel való dicsekvés helyett, inkább szégyenkezniük kellene az ármegállapítás során a kormány szervei által elkövetett hibák miatt, és sűrű bocsánatkérések közepette kellene visszatéríttetni a lakosság részére a 3 éven keresztül indokolatlanul megfizettetett rezsiköltséget!

    (Ha viszont az elmúlt 3 évben az ármegállapításkor nem hibázott a Magyar Energia Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, akkor a lakosság megtévesztésével nagy értékre elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt felelősségre kellene vonni a rezsicsökkentésről hazudozó összes narancsos politikust, Orbán Viktorig bezárólag!)

    Ha igaz az, hogy az ármegállapításra hatósági jogkörrel felruházott önkormányzatok hatáskörébe tartozó távfűtési-, ivóvíz-, szennyvíz-, és a kéményseprő szolgáltatások árai is az indokoltnál magasabb nyereséget tartalmaznak, akkor azonnal világgá kellene kergetni azokat az önkormányzati képviselőket (élükön Németh Szilárddal), akik ezeknek a szolgáltatásoknak a jelenlegi és korábbi árait megszavazták, és ezzel éveken keresztül megkárosították a választóikat!

    Ha viszont korábban az árak megszavazásánál nem hibáztak a képviselők, akkor a tisztességes képviselőknek ki kellene zárni maguk közül a Németh Szilárdhoz és Rogán Antalhoz hasonlóan arcátlanul hazudozó önkormányzati képviselőket!

  20. Jeniszej szerint:

    Újabb bírói pofon a rezsicsökkentésnek. – ezek nem akarják, hogy olcsóbb legyen az élet kis hazánkban?

  21. Jeniszej szerint:

    A “kisebbség harcba indul a “drága életért” )))))) 😀 ((((((

  22. felix szerint:

    Jeniszej!
    A kisebbség a jogállamárt indul harcba, akkor is ha jelenleg az a drágább.
    Ez a cirkusz, most azért van, hogy pár ezer forintért megvehető legyen a jogállam.

Itt lehet hozzászólni !