Meghirdette a főváros az “Élen a tanulásban, élen a sportban 2013” pályázatot

Budapest.hu

​Illusztráció

A Fővárosi Közgyűlés pályázati felhívást tesz közzé az “Élen a tanulásban, élen a sportban 2013” fővárosi kitüntető cím elnyerésének feltételeiről a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok számára.

A kitüntető cím adományozásának célja a fővárosi tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, a tanulás és a sport helyes arányainak kialakítására, a köznevelési intézmények és a sportegyesületek kapcsolatának erősítése, továbbfejlesztése, valamint a tanulásban és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok eredményeinek elismerése.

A kitüntető cím elnyerésére pályázhatnak a budapesti alapfokú köznevelési  intézmények 5-8. évfolyamú tanulói, akiknek a tanulmányi átlaga 4,80  vagy annál magasabb, a budapesti középfokú  köznevelési intézmények 9-14. évfolyamú tanulói, akiknek a tanulmányi átlaga 4,50  vagy annál magasabb, valamint a budapesti székhelyű felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatának hallgatói, akiknek a tanulmányi átlaga 4,00 vagy annál magasabb. Mindhárom kategóriában a sajátos nevelési igényű diákok és hallgatók jelentkezését is várják.

Azok a pályázók jelentkezhetnek, akik eredményesen szerepeltek 2012. évben a következő dokumentált, elfogadott, hitelesített és ellenőrizhető egyéni és csapatversenyeken, melyek a sportági szakszövetségek, valamint sportszövetségek hivatalos versenynaptárában szerepeltek.

A kitüntető cím adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés dönt. A pályázatokat 2013. április 13-ig lehet benyújtani.

Az adatlapok a Budapesti Diáksport Szövetségnél (1053 Budapest, Curia u. 3. III. ½. emelet 2.), valamint a tankerületi oktatási és sportigazgatási szervezeteknél és a felsőoktatási intézmények testnevelési tanszékein igényelhetők, vagy itt letölthetők.

A kitüntető cím elnyerésével kapcsolatban információ kérhető: Thék Zsuzsa vezető főtanácsostól (telefon: 999-9468), vagy Németberta Sándor vezető főtanácsostól (telefon: 327-1289), illetve Pinnyey Richárd BDSZ főtitkártól (telefon: 266-7993).

Forrás: Budapest.hu

Egy hozzászólás “Meghirdette a főváros az “Élen a tanulásban, élen a sportban 2013” pályázatot” bejegyzésre

  1. Paul szerint:

    Lőrincz Tamás Európa-bajnoknak a mezén Árpád-sáv található. Mesterházi vajon elveteti tőle az aranyat, vagy a Népszava stábja fog ajvékolni??

Itt lehet hozzászólni !