Pályázat lakossági csatorna rákötési támogatás elnyerésére

Csepel.hu

Illusztráció

Tisztelt Csepeli Lakosok!

2013. március 22-étől elérhető a pályázati kiírás és a pályázati adatlap a lakossági rákötések támogatásához, melyet innen tölthetnek le.

A nyomtatványok személyesen is átvehetők az alábbi helyeken:

  • polgármesteri hivatal, porta (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.) – ügyfélfogadási időben
  • Csepeli Piac – szombatonként 7.00 és 11.00 óra között
  • Királyerdei Művelődési Ház portája – nyitva tartási időben

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Pályázat lakossági csatorna rákötési támogatás elnyerésére” bejegyzésre

  1. John Doe szerint:

    Nem vagyok érintett, de gondolom, hogy van itt olyan olvtárs, aki tájékozottabb.
    Kérdezem, hogy azoknak is ingyenes, vagy támogatott-e a csatornára való rákötés, ahol évtizedek óta lett volna lehetőség rákötni? Az utak rongálása miatt kérdezem.

  2. meghát.... szerint:

    John Doe !
    2013. március 22., péntek – 20:49 Értelmezhetetlen a hozzászólása,és még a rosszindulat is süt a soraiból.

  3. meghát.... szerint:

    Bizonyára nem volt könnyű a helyzete a Csatorna Rákötési Támogatás pályázat kiíróinak.Azért pár észrevételt tennék ezzel kapcsolatban. Egy élő példa: Nyugdíjas házaspár. Kettejük alacsony nyugdíja miatt ,az 50 %-os támogatottságot elérik.
    20m az ingatlanon belül kiépítendő csatorna hossza. A CS.V.K. Zrt-vel megkötött szerződés szerint max . 100.000 Ft támogatást kaphatnak.( Munkadíjban,anyaggal együtt.)
    A Cs.V.K.Zrt. 1m csatorna lefektetési díja anyagosan 8.700Ft+ Áfa = 11.000Ft/ méter.
    A kivitelezési munka 220.000 Ft – 100.000Ft támogatási összeg =120.000+ 20.000 önrész a két nyugdíjas költsége.
    Megjegyezném : Az ÖNRÉSZ kifejezést, most olvastam először. Idáig TERVEZÉSI DÍJ volt a neve!!!
    Folytatom,és most lesz érdekes a dolog:Amennyiben az 50 %-os rászorultsági fokot elérő két nyögdíjas ,megveszi a 20m csövet (1140 Ft/m )= 22.800 Ft+ Ívek,felállók,fedelek,nagyvonalúan számolva 30.000Ft-ba kerül ,a csatornázási anyagköltségük. Természetesen a földmunka,a csövek lefektetése,összekötése az Ő feladatuk.( Baráti,rokoni segítséggel ez esetleg megoldható) Végső konklúzió : 90.00Ft-al kevesebbe kerül ,mint az Önkori támogatási rendszere!!!! Végül egy élet szagú ötlet kedves Csepeli Önkormányzat:Az 50 %-os támogatás saját kivitelezés esetén ( a rászorultságot bizonyítva természetesen) segítség lenne. Nem kéne kuncsorogni barátok ,ismerősök után (az árok ásáshoz). Esetleg KÖZMUNKÁSOK elvégezhetnék az árok ásást!!! Beleférne a Max.100.000Ft-os támogatási keretbe.

  4. meghát.... szerint:

    a Csepeli Hírmondóban kijelentette Német Szilárd úr , hogy nem kell talajterhelési díjat fizetni,az érintetteknek egész évben,ám most érkezett a csekk az FTSZV KFT-től……Ha felhívom őket hivatkozhatok önre kedves Szilárd? Mert közben itt van a kezemben a Csepeli Hírmondóban közzé tett Adózási Tájékoztató,melyben a díjmentességre,vagy díjkedvezményre való jogosultságról írnak.Az én olvasatomban ,nem minden ” kibocsátóra” vonatkozik a díjmentesség!!!!! Rászorultsági kritériumai vannak.
    Szintén a Cs.H-ban ,Werner Péter a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta,hogy a házi rákötés megtervezésekor az önkormányzati cég az engedélyeztetést is elvégzi bruttó 20.000Ft-ért. Mit takar az engedélyeztetés????
    Polgármesterünktől idézve ugyan ebben a cikkben ” A Csepeli Városgazda önkormányzati garanciával vállalja a házi hálózat terveinek készítését,megépítését,és az adminisztrációs munkát a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. felé.” A tervező hölgy azt mondta, miután megkapjuk a jóváhagyott tervet,be kell mennünk a Cs.V.K.Zrt-be, a jóváhagyott tervvel,és kérnünk kell egy formanyomtatványt,melyet kitöltve be kell küldenünk az FCSM-nek. Most akkor ki a hülye? Vagy ki nem mond igazat?

  5. John Doe szerint:

    meghát, akkot Ön szövegétési gondokkal küzd?
    Régebbi hozzászólásait olvasván, Önnél “pólusváltás” történt?
    Azért tettem fel “rosszindulatú” kérdésem jóindulatból, mert a több helyen hibátlan minőségű utak elkedtek romlani a csatornabekötések utáni “szakszerű” foltozások miatt. Amennyiben az “rosszindulat”, hogy több utcában 30 éve van csatorna, a burkolat javított, most hírtelen az utak rovására elkezdtek a lakók rákötni a csatornára, mert “akció” van?

  6. meghát.... szerint:

    John Doe !
    2013. március 23., szombat – 12:55 Kedves John Doe ! Pólus váltás. ?.. .Továbbra is szociális érzületű álompógár vok. Úgy gondolom a második hozzászólásom nagyon finoman volt írva. ” Kérdezem, hogy azoknak is ingyenes, vagy támogatott-e a csatornára való rákötés, ahol évtizedek óta lett volna lehetőség rákötni? Az utak rongálása miatt kérdezem. ” 1. – Az” utak rongálása “( be kell kötni nem ?) -2. – Az arra rászorultaknak ingyenes,ill. támogatott. – Más kérdés,hogy tudok olyan esetről,hogy svarcban kötötték be,és nem fizettek csatorna díjat. Viszont arról is hallottam,hogy 5 évre visszamenőleg behajtották rajtuk, a talajterhelési díjat! Ön sem kivétel a legtöbb polgártársamtól.Az önhöz írott soraimra reflektál.( Ezzel semmi bajom.) De írtam még két hozzászólást a poszthoz! erre csend……..

  7. “Másfél millió forintért az új alkotmányt, félmillióért bőrbe kötött üres lapokat lehet venni az alaptörvény illusztrációs kiállításán. Eddig egyikre sem akadt vevő, a kormány aukción próbálkozhat még túladni rajtuk”
    .
    Itt a soha vissza nem térő alkalom! Írjon és rajzoljon magának saját Tákolmányt!
    Kicsit borsosnak tűnik egy kifestő-könyvért ennyit áldozni, de lebegjen szeme előtt:
    “Több is veszett Mohácsnál!” ))) 😛 (((
    .
    http://hvg.hu/itthon/20130323_Nincs_aki_megvegye_a_masfel_millioba_keru

  8. ebihal szerint:

    meghát….!
    A felvetett problémák teljesen jogosak. A bekötő csatornát 80-90 cm mélyen illik
    vezetni, a 20 fm megépítése két munkással számolva max. 2nap. Tehát a Csevak
    majd 50 ezer forintos napidíjjal kalkulál.

  9. meghát.... szerint:

    vitéz bihari Grün
    2013. március 23., szombat – 14:35 Üdvözletem grün Fater! Hát ez meg hogy jön ehhez a poszthoz? Keresem a párhuzamokat….Mert ,hogy az Önkormányzat 50 millás rákötési támogatását nem tudják kiosztani a rászorultaknak az biztos,hiszen a szokásos pályázati feltételek leredukálják a rászorulók létszámát!!!! – 11.000 Ft 1méter cső lefektetése,de ez lehet több is,ha akadályok vannak.Pl Fakivágás,beton feltörés eceterá…!!!!! – Maradnak a cigányok,lumpenek,és az a nagyon kevés Csepeli polgár aki tényleg 47.000 buznyákból tengődik. ( Igaz nem értem,hogy lehet kertes házban havi 55-65.000Ft-os rezsit kitermelni 47.000Ft-ból……)

  10. meghát.... szerint:

    T. ebihal !
    2013. március 23., szombat – 15:15 Holtbiztos vagyok abban,hogy a közmunkások munkalehetősége ,a házi kivitelezésű csatorna lefektetésében fel sem merült. Pedig ennek is lehetne ára,és a rászorultsági foktól függően leírható lenne a támogatási összegből! Vajh ,miért nem gondoltak ilyesmire? Mert a csókosok voltak az elsők.Nincs itt racionalitás ,igazi rászorultsági fok stb…A Csevakhoz bemenve azzal kezdtem,hogy azért választottam őket,mert csepeli lévén a Csepeli Önkori tervezői kapják meg a munkát.Erre kiderül külsős a tervező….

  11. ebihal szerint:

    meghát!
    Sőt, nem is csepeli a tervező. Mellesleg március 1-vel a Csat.Művek ezekhez a
    p…nyi tervekhez is kér helyszínrajzot és tulajdoni lapot, ami plusz 9250 Ft.

  12. Baranyai Terézia szerint:

    Szeretném tudni, hogy a Varjú utca mikor lesz “ÁTADVA” végre????????

Itt lehet hozzászólni !