Támogatás igényelhető a televíziós műsorsugárzás digitális átállásához kapcsolódóan

KSH/Csepel.hu

Illusztráció

A Központi Statisztikai Hivatal a 2007. évi LXXIV. törvény 44. § (5) bekezdésében foglaltak valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) kötött együttműködési megállapodás alapján felméri a televíziós műsorsugárzás Digitális Átállásához kapcsolódóan az állami támogatásra jogosultak körét.

Támogatásra az a magánszemély jogosult, aki az adott háztartásban állandó lakóhellyel rendelkezik, amely háztartásban kizárólag analóg földfelszíni műsorszórási vétellel televízióznak és a jogszabályok alapján a személy rászorultnak minősül.

A jogszabályok alapján rászorultnak az minősül, aki a MÁK-tól, az ONYF-től vagy a települési önkormányzattól, vagy a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalától szociális ellátásban (a rendszeres szociális segélyben, lakásfenntartási támogatásban, ápolási díjban, időskorúak járadékában, saját jogon nevelési ellátásban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, saját jogon hadigondozott pénzellátásban, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban) részesül, valamint mindazon, a Digitális Átállás regionális időpontja évében legalább a 70. életévét betöltött vagy betöltő személy, aki számára az ONYF által folyósított nyugellátás, nyugdíjszerű szociális ellátás, egészségbiztosítási ellátás együttes összege nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét.

Állami támogatás háztartásonként egy rászorult számára adható.

A támogatási jogosultság megállapításához szükséges adatok a Magyar Államkincstárnál, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál és a települési önkormányzat jegyzőjénél, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalánál állnak rendelkezésre, így a támogatási jogosultságot megalapozó ellátásokra vonatkozó adatokat ezektől a szervektől kérte be az NMHH.

A rászorultak a felmérés megkezdése előtt levélben tájékoztatást kapnak a felkeresésről. A rászorultak személyes megkeresését és tájékoztatását, illetve a támogatási igényre vonatkozó felmérést 2013. március 11. és június 30. között a Központi Statisztikai Hivatal felmérői végzik. A felmérők sorszámozott fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

Forrás: Csepel.hu

3 hozzászólás “Támogatás igényelhető a televíziós műsorsugárzás digitális átállásához kapcsolódóan” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Humánus megoldás.

    Jöhet a padlóra küldöttek tábora, mert “ez is rossz lesz nekik,” mint a közüzemi díjak csökkentése.

    Olyan stratégiát dolgozott ki a kormány, hogy az ellenzékiek körében lévő társadalom tudósok, politológusok képtelenek a választ, egy esetleges ellenlépést stratégiailag kidolgozni! Megtalálni!

    Ezért hát ez a mérhetetlen, gyűlölet és bosszú hadjárat, mert esélytelenné váltak teljesen, még arra is, hogy tisztes csatában megmérettessenek. Mindezzel tisztában vannak, ezért nem akarnak, és nem tudnak összefogni, inkább megmérettetik magukat, külön. külön. Ők is tudják, hogy veszett fejsze nyele, formalitás, tömegek hergelése lesz a jövő évi attrakció főbb jellemzője.

    Tudják: a kutya ugat, a karaván halad.

    Remegnek a jövő évi ismételt 2/3-tól, ami befog következni.
    Ismét egy nagy bukta lesz számukra, mert az gondolják, hogy a NÉP elfelejtette azokat a megaláztatásokat, amelyekben részesítették őket a történelem során.

    Na és a nemzeti vagyon? Az ország nyomorba taszítottsága?
    Kinek, kiknek a munkásságát fémjelzik?

  2. csapajev szerint:

    Erre nem kapsz támogatást. Bár agyilag rászorult lehetsz!

  3. John Doe szerint:

    Azért álljon már meg a menet! 5-6 ezer forintért is lehet kapni “noname” mp4 tunert, ami a rászorulók tv-jézez tökéletesen megfelel!

Itt lehet hozzászólni !