Rendhagyó énekóra a Muzsikás együttessel

Csepel.hu

Csepeli iskolásoknak tartott rendhagyó énekórát a Muzsikás együttes a Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokában február 27-én. A négytagú formáció országjáró koncertkörútjukat 2005 óta folyamatosan a MOL támogatásával ingyen rendezi meg a tanintézményekben.

A program eddig eljutott több mint 250 településen 350 iskolába 80 000 diáknak és 4500 pedagógusnak – tájékoztatott Hamar Dániel zenész.

Együttestársaival (Porteleki László, Éri Péter, Sipos Mihály) mindnyájukat a magyar népzene szeretete kovácsolta össze. A Muzsikások a magyar települések falusi zenészeitől tanulták meg a népzenét. Célul tűzték ki, hogy iskolajárásuk során a rendkívül gazdag Kárpát-medencei népzene kultúráját és a népi hangszereket egy rendhagyó énekóra keretében ismertessék meg a magyar diákokkal. A csepeli fiatalok örömmel hallgatták a kalotaszegi tánczenét, a gyimesi keservest s a mezőségi lakodalmast játszó zenészek muzsikáját. Megismerkedtek a somogyi pásztorok által készített hosszú furulyával és a tamburával. Az együttes tagjai éneket tanítottak az iskolásoknak, akik tapsolós ritmusjátékkal bekapcsolódtak a vidám hangulatú énekórába.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Rendhagyó énekóra a Muzsikás együttessel” bejegyzésre

  1. Fütty Imre szerint:

    A gyerekek megismerkednek egymással is.

Itt lehet hozzászólni !