Jó hírnevet sértett a Frizbi

Daróczi apjának fizetnie kell, inkább börtönbe menne helyette

Blikk

A közel félmilliós büntetést nem tudja kifizetni, ingatlana nincs, a nyugdíja felét már így is vonják egy másik tartozás miatt

A lassan három éve elhunyt egykori kormányszóvivő, Daróczi Dávid (†37) édesapja, Choli Daróczi József (74) a Blikknek annyit mondott az őt közel félmillió forint kifizetésére kötelező ítélet hallatán: nincs pénzem, ha akarják, leülöm! Csakhogy a helyzet nem ilyen egyszerű!

Bár a per egyik szereplője sem volt jelen, de első fokon ítéletet hirdettek abban a személyiségi jogi perben, amelyet a volt kormányszóvivő holttestét megtaláló barátja indított 3 millió forintos kártérítési igénnyel a TV2, Choli Daróczi József és Terry Black ellen. A keresetet azért adta be H. H., mert Hajdú Péter Frizbi című műsorában lehetséges gyilkosként tüntették fel, holott a rendőrség szerint öngyilkosság történt. Tegnap délután a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kimondták: a TV2-t, Terry Blacket és Choli Daróczit magánlevélben kötelezik bocsánatkérésre, miután megsértették a felperes becsületét, jó hírnevét és méltóságát.

Továbbá a TV2-t közel másfél millió, Choli Daróczi Józsefet 480 ezer, Terry Blacket pedig majdnem 400 ezer forint kamatokkal terhelt büntetés, perköltség és illeték megfizetésére kötelezték.
Mint ismert, a volt kormányszóvivőt 2010 húsvétjának éjjelén barátja egy Andrássy úti lakás gázcsövére saját nadrágszíjaival felakasztva találta.

– A kifogásolt műsor azt az olvasatot adta ki, hogy gyilkosság történhetett. Ezt generálta a kérdéseivel Hajdú Péter, aki rávezette a nyilatkozót a gyanúsításra. A műsor nézőinek egy része gondolhatta azt, hogy a nevén nevezett fiatalember akár gyilkos is lehet – indokolta döntését a bíró.

– Fizetni nem tudok, ha gondolják, leülöm. A börtönben legalább a villanyért, fűtésért és az élelemért sem kell a fejemnek fájnia – reagált a Blikknek a nyugdíjas költő, aki vele élő egyetemista lánya, valamint két kiskorú unokája eltartásáról is gondoskodik. Azonban, mint a Blikktől dr. Magyar György ügyvéd tájékoztatása alapján megtudta, személyiségi jogi perben kiszabott büntetést nem lehet leülni. Levonhatják viszont akár még a nyugdíjából is.

– Akkor nagy a baj, mert a 72 ezer forintos nyugdíjam felét már vonják egy korábbi tartozás miatt. A gatyám van még, meg a sírhelyem, amit elvehetnek – tette hozzá.

Forrás. Blikk

Egy hozzászólás “Jó hírnevet sértett a Frizbi” bejegyzésre

  1. vitéz bihari Grün szerint:

    “Jó hírnevet sértett a Frizbi
    Daróczi apjának fizetnie kell, inkább börtönbe menne helyette”
    Miket csinál szegény öreg!
    Hiába a celebek élete sem fenékig tejfel! ))) 😛 (((

Itt lehet hozzászólni !