Magyarellenes díszvendég

Mno.hu

A szocialisták köreiben sem aratott osztatlan sikert a magyarellenes kijelentéseiről ismert román miniszterelnök, Victor Ponta meghívása az MSZP évértékelőjére. Elemzők szerint a székelyzászló-ügy, illetve Mesterházy Attila határon túliaktól való bocsánatkérése miatt is szerencsétlen a találkozó időzítése.

Március 9-i budapesti évértékelő rendezvényéreVictor Pontát hívja díszvendégnek az MSZP, aki román miniszterelnökként kizárólag nemzetiségi alapon eltávolította az erdélyi magyar prefektusokat, felszámolta a marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar karát, tűzzel-vassal üldözia székely zászlót, újabban pedig szét akarja zúzni a Székelyföld tömbmagyar régióját. A szélsőségesen magyarellenes, soviniszta Ponta meghívásával hatalmas öngólt lőhet a határon túli magyarok szavazataira hajtó MSZP. Ráadásul a román kormányfő várhatóan fel is szólal majd az eseményen.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az erdélyi magyarságot sanyargató Ponta érkezése szocialista körökben sem aratott osztatlan sikert. Többen úgy vélik, nem feltétlenül egy ilyen vitatott megítélésű politikussal kellene szemléltetni, milyen kiterjedt a szocialista párt nemzetközi kapcsolatrendszere. Az MSZP nemzetpolitikája nem először kavar vihart. 2002-ben például az keltett idehaza felháborodást, hogy Medgyessy Péter MSZP-s miniszterelnök Adrian Nastase román miniszterelnökkel koccintott Erdély elcsatolásának évfordulóján.

Részletek a lap szerdai számában.

Forrás: Mno.hu

13 hozzászólás “Magyarellenes díszvendég” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    “A szélsőségesen magyarellenes, soviniszta Ponta meghívásával hatalmas öngólt lőhet a határon túli magyarok szavazataira hajtó MSZP” – írja a fent idézett cikkben az Mno.hu!

    Olyan megható számomra az Mno.hu aggódása az MSZP-ért, nehogy az mszp-sek hatalmas öngólt lőjenek maguknak Pont a Viktor meghívásával.

    Szerintem az is előfordulhat, hogy az MSZP csapatába meghívott vendégjátékos Pont a Viktor, az erdélyi magyarok többségét képviselő RMDSZ-szel való együttműködésével, az MSZP ellen focizó másik Viktor kapujába lő gólt. Esetleg többet is.

  2. Gordon szerint:

    Esetleg az Mszp felköphet és rögtön alá is állhat.

    A hatalomért mindent, a magyar népet is elárulnák!?

  3. felix szerint:

    Ugyan már.
    Rég eladtátok kilóra a magyar népet.

  4. joságos szerint:

    Szerényen érdeklődnék Gordon nevű ügyeletes zseninknél; a FIDESZ miért jár olyan sűrűn Erdélybe? Az is érdekelne, hogy Semjén Zsolt miért örül annyira a 300000 állampolgári esküt tett külhoni magyarnak? Vajon csak nem valami szavazat szerző akciónak lehetünk tanúi?

  5. Gordon szerint:

    Tisztázzuk: a Fidesz már akkor is Erdélybe járt (pl.: tusványos), mikor még nem szavazhattak a határon túli magyarok.

    Velük szemben a szocik csak azóta járnak oda (le is köpik őket a helyiek), mióta tudvalevő, hogy sok százezernyi magyar szavazhat majd pártlistára 2014-ben. Bocsánatokért esedeznek, szavazatokért rimánkodnak.

    Akkor most melyik közeledés őszinte és melyik hamis!?

    Egyértelmű.

  6. joságos szerint:

    Kinek??

  7. bonifác szerint:

    Kedves Bolsevik testvéreim! Vonuljatok ki Ponta fogadására! Vigyetek molinót, és írjátok
    rá: Éljen Ponta, aki gyalázza a székelyeket, dögöljenek is meg, mert nem szavaznak a
    mi drága elvtársainkra! Viktor ellensége ami barátunk! – Már Rákosi elvtársatok is megmondta: aki nincs velünk, az ellenünk van! (Csókoljátok meg Ponta elvtársatok szőrös talpát!) Egy kis hatalomért a hazaárulás sem drága. Legközelebb leírom Szolzsenyicin
    meghatározását a kommunistákról. Nézzetek tükörbe, és csak gyűjtsétek, gyűjtsétek a
    nyálat……

  8. Fütty Imre szerint:

    A románok egységesen magyarellenesek.
    A magyarok nem egységesen románellenesek, vannak románimádók is.

  9. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Engem csak az érdekel, hogy vándorlás-ügyileg geográfiai szempontokat figyelembe véve, állampolgárság annyit tesz, azonnal jöhet Magyarországra, itt kap melót, lesz bejelentett lakcíme,

    Mindenütt vándorlás van, a magyar is már két országgal odébb van, de ezen magyarok az ottani nívó alatti munkát végzik, amitől ez a kapitalista kizsákmányoló világ hamarosan úgyis bedől, mert tarthatatlan állapotok vannak már így is Nyugaton, látjuk, olvassuk, halljuk.

    Átlagban 6 év és hazatérnek a magyarok is, na de mi lesz akkor ha a két folyamat összeér?

    5-6 éven belül meglesz a 15 milliós magyar népesség, ez remek, de egyszer csak mi magyarok mind egy országban leszünk együtt, de kevés lesz a hely,a lakhatás, a munkahely, akkor mi lesz?

    Én csípem a románokat, nincs velük bajom, jókat tudok velük röhögni, dumálni, zabbantani, piázni tök békés állapotban. drágosztán ti nejj…numá numá éjjj…

  10. bonifác!
    “Legközelebb leírom Szolzsenyicin meghatározását a kommunistákról.”
    Le kapom a kalapom! De ezt nem Ő írta! Úgy, hogy ezzel kár próbálkoznod! 😛

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

  11. szigetország szerint:

    A Szolzsenyicinnek tulajdonított idézet valóban rejtély.

    Van olyan vélemény, hogy az idézet hoax, vagyis “kacsa”, azaz nem Szolzsenyicin írta le a mondatokat, noha akár ő is leírhatta volna.

    Egyelőre én sem találtam meg az idézet forrását. De tegyük hozzá: Szolzsenyicin több ezer oldal regényt, kisregényt, novellát, cikket írt, beszédeket tartott, interjúkat adott. Lehet, hogy valahol mégis megvan az idézet.

  12. szigetország szerint:

    Azt sem tartom kizártnak, hogy az idézet az orosz Varlam Salamovtól származik.
    Varlam Salamov majdnem 30 évet húzott le szovjet lágerekben, végül egy elmegyógyintézetben halt meg.
    Salamov ragyogó író, bár kevesebben ismerik, mint Szolzsenyicint. Ajánlom a Kolimai levelek című dokumentumregényét, magyarul is megvan.
    Szolzsenyicin is nagyra értékelte Salamovot.

  13. Paul szerint:

    Bárki írta, igaz!
    Meg kell nézni az Mszp EU parlamenti munkáját, milyen nemzetromboló tevékenységet folytatnak. Nemzetárulók, idegenszívűek! Ponta is a cionista, gyarmatosítók bábfigurája. Nem a román néppel van a baj, hanem azokkal akik megvezetik őket, ugyan úgy, mint ahogy itthon is tették 20 éven keresztül.

Itt lehet hozzászólni !