Hagyó: Volt, amikor én voltam a Mikulás

MTI, Origo

Hagyó, a költséghatékony Mikulás 2008-as videóüzenete – gyerekeknek cukorka, párttársaknak Nokia-doboz?

A tanúk meghallgatásával folytatódott a Hagyó-per. A keddi tárgyalási napon meghallgatták a cég gazdálkodásával kapcsolatosan a BKV vezérigazgatóját, aki szerint már nem veszteséges a vállalat. Hagyó Miklós szerint viszont már az ő főpolgármester-helyettesége idején is költséghatékonyan igyekeztek rendezni a vállalat ügyeit, például volt olyan alkalom is, amikor ő volt a Mikulás.

A BKV Zrt. 2012-ben üzemi szinten nem volt veszteséges, adózás előtti veszteségét az elmúlt időszakban felvett hitelek törlesztése okozta – mondta Bolla Tibor, a BKV Zrt. jelenlegi vezérigazgatója tanúkihallgatásán, a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalásán.

Bolla Tibor védői kérdésre válaszolva elmondta: 2012-ben a 130 milliárd forint bruttó árbevételt elérő BKV Zrt. 3 milliárd forintnyi üzemi eredményt ért el. A vezérigazgató szerint a BKV-nak 60-70 milliárd forint között van a hiteltartozása, és a kamatok törlesztésére évente 5-6 milliárdot fordít. Bolla Tibor 2008. július 7-én került a közlekedési vállalathoz, Balogh Zsolt negyedrendű vádlottnak, a BKV Zrt. akkori megbízott vezérigazgatójának hívására gazdasági vezérigazgató-helyettesként.

Két vádpontban tervezte a bíróság a tanú kihallgatását, de az ügyész kérdései után a védők aprólékos, a közlekedési vállalat gazdálkodását érintő kérdéseire adott hasonlóan részletes válaszok miatt a tárgyalás elhúzódott. Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a délutáni kihallgatás elején elmondta, hogy a másik vádpontban – amely H. Éva hatodrendű vádlott BKV Zrt.-nél történő foglalkoztatásával kapcsolatos -, később fogják meghallgatni a tanút. Bolla Tibor kérdésre válaszolva elmondta például, hogy ma már csak a BKV dolgozóinak szerveznek gyermeknapi rendezvényt, amely néhány százezer forintba kerül, kommunikációs területen pedig már nincs külső céggel szerződése a közlekedési vállalatnak.

Hagyó Miklós szerint a vezérigazgató kihallgatása “félrecsúszott”, mert ma már nem úgy működik a BKV, mint korábban. Véleménye szerint az ő főpolgármester-helyettessége idején is költséghatékonyan rendeztek ünnepségeket, eseményeket. “Volt, amikor én voltam a Mikulás” – tette hozzá, derültséget keltve a tárgyalóteremben. A vádlottak és védőik kérdéseikkel folyamatosan arra igyekeztek ráerősíteni, hogy a BKV veszteséges cég. Bolla Tibor szerint viszont nem lehet egyértelmű válaszokat adni mindenre, és álláspontja szerint korábban alulfinanszírozott volt a zrt.

A tárgyaláson a védelem kérdésére a vádhatóság becsatolta a hatodrendű vádlott kihallgatásáról készített jegyzőkönyvet, amelynek eredetiségét vitatták a védők. Hadnagy Ibolya kérésére a hatodrendű vádlott megnézte a jegyzőkönyvön szereplő aláírásokat, és elismerte, hogy azok az övéi.

A vád szerint Hagyó Miklós L. Ottóval, a főpolgármester-helyettesi kabinet kommunikációs tanácsadójával és H. Évával, a BKV-hoz tartozó DBR Metro sajtóreferensével – saját vagy ismerőseik anyagi és gazdasági érdekeinek jogtalan előmozdítása érdekében – 2007 és 2009 között a BKV-vezetőknek olyan utasításokat adott, döntéseiket pedig oly módon befolyásolta, hogy a BKV számára hátrányos döntéseket hozzanak, ilyen szerződéseket kössenek. A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. A volt szocialista főpolgármester-helyettest az országgyűlési választások után nem sokkal, 2010. május 17-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától júniusáig házi őrizetben volt, azóta pedig szabadlábon védekezhet. A per csütörtökön tanúkihallgatással folytatódik.

Forrás: MTI, Origo

25 hozzászólás “Hagyó: Volt, amikor én voltam a Mikulás” bejegyzésre

  1. Jóska szerint:

    Nem értem azt, hogy miért baj, hogy a Közgép nyerte a Paksi Atomerőmű rekonstrukciójára kiírt 3000 milliárd forintos pályázatot?
    Csurran-cseppen abból a Fidesznek is szépen.
    Hagyó nem ismeri a mondást: lopni (is) tudni kell.

  2. John Doe szerint:

    A Közgép épített már hasonlót? Ez nem egy autóút. 🙂 Ezt jobb lenne nem engedni minden lapáttal és egy betonkeverővel rendelkező pénzhalászoknak.

  3. abcd szerint:

    Hajdanán a VEGYÉPSZER sem épített utat azelőtt és azóta mi történt…..

  4. felix szerint:

    A Közgép majd megbízza azt aki ért hozzá és kevesebbért megcsinálja, mint amennyit amennyiért megnyerte a pályázatot.
    Ez a közbeszerzés lényege.
    Itt nincs csalás. A fidesz pontosan tudja, hogy mennyi a különbség és……………….

  5. Gordon szerint:

    Esetleg az “illetékes” maszopos csepeli elvtársak is építhetnének atomerőművet. Ők úgyis mindenhez “értenek”.
    Annak idején az egyik jómadár (talán valami Csaba péter nevű) azzal hencegett, hogy megrendelései voltak Csepelen.

    A Vegyépszer és a Közgép hatalmas cégek. Minden kormány alatt kaptak megrendeléseket. Eetársak! Kár keverni a …-t, elég ügyetek van nektek ahhoz hogy érdemes legyen csendben maradnotok és ahogy azt Fúró mókus véletlenül elkotyogta, “szégyelnetek” magatokat.

    /ugró mókus szerint:
    2013. február 26., kedd – 17:59

    “Szégyenlem magam!”/

    A Megrongálták a kitelepített svábok koszorúit” c. hírnél.

    Szégyeljétek hát magatokat, mert van miért.
    Bizony van ám!

  6. felix szerint:

    Gordon!
    Nem kéne akkorát hazudni.
    A Vegyépszer és a Közgép is fidesz gyártmány és egyáltalán nem nagy cégek, csak szervezők./jó pénzért/.
    Kilóra veszik állami pénzen a mások szakembereit. Így nem nehéz ,csak pofátlan.

  7. Gordon szerint:

    A Vegyépszer és a Közgép is bőven kapott megrendeléseket a balliberális kormányok alatt. Csak addig lehet a létezésükből műsort csinálni, míg nemzeti kormány van hatalmon. A balliberók ma nulla mondanivalóval és rengeteg kétes üggyel rendelkeznek.

    Felix!
    Te inkább arról mesélj, hogy hol tanultad meg a munka utálatát, amiről korábban írtál.
    Gondolom az elvtársaid tanítottak rá az MSZP-ben…

    Hulló kókuszhoz hasonlóan szégyellhetnéd magad a lustaságod miatt.

    /ugró mókus szerint:
    2013. február 26., kedd – 17:59

    “Szégyenlem magam!”/

    A Megrongálták a kitelepített svábok koszorúit” c. hírnél.

  8. Gordon szerint:

    Ennyit arról, hogy a Közgép mikor mennyit “kaszált”:

    Kormány: 2002 és 2010 között nőtt nagyra a Közgép

    A kabinet a közbeszerzésekkel kapcsolatban három dolgot tart fontosnak: a közbeszerzést elnyert cég tartsa be a törvényeket, végezze el a munkát, és fizesse be az adót – írta közleményében a kormányszóvivői iroda, hozzátéve, hogy éppen ezért a kabinet céljait “teljes mértékben támogatják a közbeszerzés területén végzett európai uniós vizsgálatok”.

    Az ellenzéki állításokkal szemben – folytatták – a Közgép a 2002-2010 közötti szocialista-szabad demokrata időszakban erősödött meg a piacon, más cégekkel ellentétben munkájával kapcsolatban kifogás nem volt, és az elmúlt öt évet tekintve ma sem bír nagyobb részesedéssel, mint például a hazai, építési piacon szintén jelenlévő Strabag.

    “A kormány értetlenül áll az ellenzék azon magatartásával szemben, hogy folyamatosan egy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató és Magyarországon adózó cégcsoportot támad, miközben ugyanakkora, korábban még jelentősebb részesedéssel bíró nemzetközi cégeket pedig nem” – írta a szóvivői iroda, hangsúlyozva: Magyarország érdekelt abban, hogy a gazdaság legfontosabb területein hazai tulajdonú, magyar embereket foglalkoztató, az adójukat a Magyar Államkincstárba befizető cégek erősödjenek meg. “Éppen ezért a kormány – az ellenzékkel szemben – üdvözli, hogy a MOL, az MVM, a Richter és más fontos vállalatok mellett a gazdaság újabb területein is láthat magyar cégeket megerősödni. Aki ezt támadja, az vagy nem látja a valós nemzeti érdeket, vagy rövidtávú pártpolitikai haszonszerzés mozgatja” – zárták közleményüket.

    Fidesz: Strabag Olajfa Koalíció

    Kedden délután Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője is kiadott egy közleményt, amelyben azt írja, hogy összeállt a “Strabag Olajfa Koalíció”. Selmeczi szerint az MSZP, az LMP, és a DK a legképtelenebb vádakat találják ki a Strabag legnagyobb konkurenciája, a magyar tulajdonú Közgép ellen.

    “A Strabag Olajfa Koalíció pártjaival ellentétben örülünk annak, hogy magyar tulajdonú, Magyarországon foglalkoztató, és Magyarországon adózó cégek nyernek el megrendeléseket egyre nagyobb számban” – zárta közleményét Selmeczi.

    Közgép: Növekedésünk nem politikafüggő

    Este a Közgép reagált közleményben Molnár Csaba állítására. Szerintük a politikus valótlanul állította, hogy a Közgép bruttó 330 milliárd forint értékben jutott állami és uniós forrásokhoz az elmúlt két évben, ez az összeg ugyanis nem a cég önálló megbízása és árbevétele, hanem azon beruházások összértéke, amelyekben a társaság valamilyen formában részt vesz.

    A Közgép azt is hangsúlyozza, hogy épp Molnár minisztersége alatt tudták az egyik évről a másikra megduplázni forgalmukat (a 2008-as 19 milliárdról 39,1 milliárd forintra), míg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idején, 2004 és 2009 között árbevételük több mint hússzorosára nőtt.

    “A társaság forgalmának folyamatos emelkedése egyúttal azt is mutatja, hogy a Közgép megerősödése független a politikai környezettől” – áll a közleményben.

    http://www.origo.hu/itthon/20120710-a-kormany-szerint-a-kozgep-20022010-kozotti-szocialistaszabad-demokrata-idoszakban.html

  9. felix szerint:

    Te kis szerencsétlen Gordon.
    A közgép akkora cég, hogy vissza nem térítendő támogatást kapott, majd mint versenytárs pályázott.
    Amiről “mesét” kérsz.
    Ma holnap 64 éves leszek. Ebből 46 évet dolgoztam úgy, hogy 18 évig két állásom volt.Végig fizikai munkás voltam és soha nem éltem a politikából.
    Ma már valóban nem szeretek dolgozni, de muszáj.
    Tehát ma sem lustálkodom.
    Igen erre az elvtársaim tanítottak, mert sok munkatársam volt egyben elvtársam is.
    Baromira kíváncsi lennék arra, hogy téged mire tanítottak az elvtársaid a munkával kapcsolatban.
    Ezt űbereld faszfej.

  10. Gordon szerint:

    Felixnek elgurult a gyógyszere.
    Írtam már: aki nem bírja a feszültséget az ne “nyúkájjon” a konnektorba.

    Közgép és Fidesz:

    “A Közgép azt is hangsúlyozza, hogy épp Molnár minisztersége alatt tudták az egyik évről a másikra megduplázni forgalmukat (a 2008-as 19 milliárdról 39,1 milliárd forintra), míg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idején, 2004 és 2009 között árbevételük több mint hússzorosára nőtt.”

    http://www.origo.hu/itthon/20120710-a-kormany-szerint-a-kozgep-20022010-kozotti-szocialistaszabad-demokrata-idoszakban.html

    Olvasás!
    Szövegértés!

  11. felix szerint:

    Na és a munkával, hogy állsz Gordon?

  12. Nagyapó szerint:

    Jóska! Mit építenek Pakson 3000 milliárdért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  13. felix szerint:

    Gordon én nem a kormány közleményt, hanem a netet olvasom.
    A Simicskás változatot.

  14. felix szerint:

    Gordonnak egy szava sincs a munkához.
    Úgy látszik, hogy nincsenek egymásnak bemutatva, vagy olyan régen nem találkoztak, hogy megkoptak az emlékei.

  15. Gordon szerint:

    Felix írja fájdalmasan:

    “Ma holnap 64 éves leszek. Ebből 46 évet dolgoztam úgy, hogy 18 évig két állásom volt.Végig fizikai munkás voltam és soha nem éltem a politikából.”

    “Igen erre az elvtársaim tanítottak, mert sok munkatársam volt egyben elvtársam is.”

    Korábban meg azt írta, hogy maszop tag volt.

    Szedjük csak össze!:
    – 46 évet dógozott fizikai munkásként
    – 18 évig két helyen dógozott fizikai munkásként (kérdés, hogy a 2. helyen fehéren vagy feketén)
    – mszmp-s/ mszp-s elvtársaitól tanult dógozni
    – mszp tag volt (de lehet, hogy mszmp tag is)
    – ennek ellenére soha nem élt a politikából
    – ma is robotolnia kell, mert nincs megfelelő nyugdíja
    – újabban nem szeret dógozni

    De ha 46 évig dógozott, 18 évig két helyen is dógozott, párttag is volt, de nem élt a politikából, elvtársai tanították dógozni amit ma már nem szeret, de ma is robotolnia kell az élelemért, miközben korábbi elmondása alapján 100 kilométert vezet egy nap a városban (közben még a marhaságok kommentelése is megy), akkor miért nincs rendes nyugdíja és megélhetése!???

    Kilóg a lóláb…

  16. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2013. február 26., kedd – 22:17

    “Gordon én nem a kormány közleményt, hanem a netet olvasom.”

    A net csak egy csatorna. A kormány közleménye is a neten van. A “net” írja a cikkeket.
    Megjegyzem én a 22:02-ben a cég és nem a kormány közleményéből idéztem.

    Hogy lehet az, hogy a “fideszes”-nek titulált cég meghússzorozta bevételét Gyurcsány alatt!?
    Nem áll össze a kép (mint ahogy Felix múltja sem – mert össze-vissza írogat).

    Olvassuk csak figyelmesen:

    “A Közgép azt is hangsúlyozza, hogy épp Molnár minisztersége alatt tudták az egyik évről a másikra megduplázni forgalmukat (a 2008-as 19 milliárdról 39,1 milliárd forintra), míg Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idején, 2004 és 2009 között árbevételük több mint hússzorosára nőtt.”

    http://www.origo.hu/itthon/20120710-a-kormany-szerint-a-kozgep-20022010-kozotti-szocialistaszabad-demokrata-idoszakban.html

    Olvasás!
    Szövegértés!

  17. Gordon szerint:

    Gordon: “A “net” írja a cikkeket.”

    Helyesen: “Nem a “net” írja a cikkeket.”

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Nem log ki a lóláb, csak hülye vagy ahhoz, hogy megértsd, és okos ahhoz, hogy ne a saját munkához való viszonyodról keljen beszélned.
    Közben úgy hazudsz, hogy az már érdem. Ezért is vagy fideszes.
    Soha sem mondtam, hogy naponta 100 kilométert vezetek.
    Azt igen, hogy az nap amikor egy bejegyzést írtam annyit vezettem.
    Mindig fehéren dolgoztam és egy napot sem voltam munka nélküli, sőt olyan napom sem volt a tanulmányaim befejezése óta, hogy ne lettem volna állásban.
    Az utolsó kérdésedre a válaszom az, hogy a feleségem 1984 után a harmadik császáros szülése után átesett két vese és egy epe műtéten és azóta is beteg. Így adtam a három gyermekem közül, kettőnek diplomát a kezébe és így lett mind a három nálad százszor különb ember, mert te nem vagy az. Tehát a helyzet az, hogy hiányzik és hiányzott egy kereset a családban. És ma is beteg a nejem.
    Remélem, hogy most már mindenki aki itt olvas látja, hogy mekkora állat vagy.
    Most te jössz. Mesélj a munkához való viszonyodról. Lássuk az “embert”.

  19. Gordon szerint:

    “Közben úgy hazudsz, hogy az már érdem. Ezért is vagy fideszes.” – írja Felix.

    Megint egy elszólás. Felixnél lehet, hogy érdem a hazudozás, de Gordonnál nem.

    A múlt: emlékszem egy olyan miniszterelnökre, aki abban a pártban politizált, melyben Felix is bent volt. A politikus arról híresült el, hogy 1,5-2 éven át folyékonyan hazudott (mely Felixnél akát még érdem is lehet). Ma max 2%-on tengődik a népszerűsége, mert az emberek kiismerték és nem felejtenek. Nem felejtik a hazudozást.

    Felix a hazugsággyár működése idején nem tiltakozott, de megutálta a munkát.

    Most másokat vádol hazugsággal és vájkál(na) a magánéletükben (ha hagynák).

    Tipikus maszopos taktika, ha bajba kerülnek. A vitapartnereik családja sem szent. Bármire képesek annak érdekében, hogy mentsék az irhájukat a vesztett szócsata után.

    Jó lenne ha Felix a nagy dógozása mellett visszafogná a hazug kommentelést, mert egyre hiteltelenebb lesz a mellébeszélései miatt. Ez a Közgépezés se volt elegáns, ki is derült, hogy a cég Gyurcsány alatt fejlődött hatalmasat. Csak el kell olvasni az általam bekopizott cikket és kiderül az elvtársi turpisság.

  20. felix szerint:

    Szegény hülye Gordon.
    Teljesen leégetted magad és még büszke is akarsz lenni rá.
    Mostanáig a magánéletemben vájkáltál. Mivel nekem nincs mit szégyellnem, válaszoltam a kérdéseidre.
    Te nem teszed ezt, így kénytelen vagyok arra gondolni, hogy van mit szégyellned.
    A hazugság meg valóban érdem a fidesznél, ezért is olyan sikeres benne Rogán aki elsőként lett hazugságon kapva a rendszerváltás után.
    Olvasgass a Közgépről, Van mit.

  21. Gordon szerint:

    Nem vájkáltam a családi életedben. Te bújtál be mögé (ez is ismerős valahonnan), te szedted elő a témát. Mint ahogy anno “?!” is előszedte a betegségét, hogy szánalmat ébresszen maga iránt a semleges kommentelők körében (oka: vesztésre állt egy vitában). Aztán mikor jobbulást kívántam neki barátsággal, akkor elkezdett köpködni ordenáré módon.

    Te is “f.szfej”-eztél egy sort – ez a ti stílusotok. Nem bírtok normálisan viselkedni, nem tűritek az ellenvéleményt, nem tűritek, ha lebuktok valamilyen hazugsággal.
    Főcenzorotok tanított erre benneteket…

    Gordon bezzeg sosem trágár, mindig normális hangnemben és nyugodtan írogat. Mert biztos magában, mert ismeri a tényeket, és forrásokat használ az érvelése közben.

    Szerintem te ne beszélj hazugságról, hisz a werberi hazugsággyár idején lelkesen tapsikoltál. Jobb lenne ha nem írogatnátok az igazmondásról.

    Inkább szégyelhetnéd magad, mint Hulló kókusz (legalább szerencsétlen nem lenne egyedül a megbánásban).

  22. felix szerint:

    Gordon.
    Már annyira leépültél, hogy még azt sem érted amit te írsz.
    A faszfej meg igaz rád és erről nem én tehetek.
    Barátsággal.

  23. Tóth Mária szerint:

    felix? miért gondolod, hogy csak neked lehet mindig igazad? érdekelne, valóban.

  24. John Doe szerint:

    Gordon szerint:
    2013. február 26., kedd – 21:20
    Biztos hogy építhetünk még egy atomerőművet? Nem az anyagiakra gondolok.

  25. felix szerint:

    Tóth Mária!
    Azért mert még soha nem mondtátok meg, hogy miért nincs.
    Gordon is csak a brossurát képes felolvasni, de egy logikai sort nem képes felállítani.

Itt lehet hozzászólni !