A csepeli Mendrey Tamás újabb sikerei tőrvívásban

Csepel.hu

Mendrey Tamás, a csepeli tőrvívó fiatal kora ellenére sorra éri el sikereit a sportban. A 6. osztályos jedlikes fiút az önkormányzat is támogatta. Ennek köszönhetően új és profi felszereléssel utazik a versenyekre, ahol rendre remekül szerepel.

Tamás az elmúlt évben “robbant” be igazán a tőrvívás élmezőnyébe, amikor az egész éves Ranglista Versenysorozatot és az Országos Bajnokságot is megnyerte. Az Építők Sporttelepén 2012. december 31-én megrendezett Szilveszter Kupa Vívóversenyen felnőtteket is legyőzve szerezte meg az első helyet tőrvívásban.

Tehetségét mindennapos edzésmunkával fejleszti – emellett pedig továbbra is kitűnő tanuló: a félévi gimnáziumi bizonyítványa elérte a jeles átlagot. Tamás tehát remek példa arra, hogy magas színvonalú, intenzív sportolás mellett is lehet kiváló eredménnyel tanulni.

Kitartásával párosuló tehetségének is köszönheti, hogy a hazai sikerek után versenyt tudott nyerni Szlovákiában, Zágrábban, sőt, “duplázott” Ausztriában: Wels után St. Johannban is győzött, ahol 6 ország 59 vívója közül hozta el az aranyérmet. Amikor neki szólt a Magyar Himnusz, azt szlovákiai magyar ellenfelei is szívükre tett kézzel énekelték.
Az idei év is jól indult a 13 éves reménységnek: Debrecenben, a 14 év alattiak rangos mezőnyében ezüstérmet szerzett

Mendrey Tamás három éve a Csepel Vívó Egyesületben ismerte meg a tőrvívás alapjait, majd 2012-ben az év sportolójának választották. 2013 januárjától a Szigetszentmiklósi Tőregylet vívójaként versenyez, de továbbra is büszke csepeliként hetente egyszer együtt edz volt klubtársaival.

Forrás: Csepel.hu

19 hozzászólás “A csepeli Mendrey Tamás újabb sikerei tőrvívásban” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Ügyes fiú, nem vitás, de …Ahogy megkapta a támogatást az önkormányzattól, másnap már a Csepel helyett a Szigetszentmiklósiakhoz igazolt…Cserben hagyta azt a klubot, ami felnevelte…A cikkel ellentétben ma már nem edz együtt csepeli társaival, akiket szintén cserben hagyott…csak az igzságkedvéért.

  2. Csilla szerint:

    A fiú csepeli lakos, a versenyeken Csepel Címerét viseli a ruháján és ezáltal Csepel jó hírét öregbíti.

  3. Szigetjáró szerint:

    helyi! Majd, ha feleannyit letettél az asztalra, mint ez tehetséges ifjú sportoló, akkor, de csakis akkor ítélkezz. Addig is örülj, hogy egy új csepeli csillag van születőben.

  4. helyi szerint:

    Na ide figyeljetek jóléretsültek!A volt csapattársai a mai napig a Csepelben küzdenek, mostoha körülményeikhez képest nem is akárhogyan, és ők nem adták el a lelküket a jobb körülményekért…Ismeritek az a szót, hogy klubhűség???Szigetjáró:ülj le, egyes!:)

  5. Szigetjáró szerint:

    És arra nem gondolsz, hogy a gyerekben több van, mint amennyit a klub nyújtani tudott számára? Még jó, hogy elment, ha mostoha körülmények vannak, talán az egyesületnek erre oda kéne figyelnie. Továbbra is fenntartom a véleményem: örüljünk a sikereinek és bízzunk benne, hogy sokra viszi. Ha erre önzetlenül képtelen vagy, leülhetsz mellém egy egyessel.

  6. felix szerint:

    Szép dolog a klubhűség, de ha a klub ezt mindig elvárja akkor nem gondozza kellően a tehetségeit.

  7. helyi szerint:

    Igen felix gondozná, ha volna miből…Ha mondjuk nem egyénileg kapna valaki támogatást, hanem csapatszinten…Lásd a cikkben…Szigetjáró: nem azt mondtam, hogy ne vigye sokra, gondolkozz már egykicsit…? Még ha nehezen is megy!Csak akkor onnan kapja meg a támogatást, amilyen színekben elindul a versenyeken, és ne vegye el más-csepeli színekben induló, csepeli sportoló- elől, aki itt küzd nap,mint nap a kerületben, kék-piros színekért…Téma,részemről lezárva….

  8. felix szerint:

    Jól van ez így és korrekt a srác és az anyaegyesület viszony a leírtak alapján.

  9. hajós szerint:

    De hiszen ez egy 11 éves gyerek! Nyilván nem ő dönti el, hova igazol, mit csinál, hanem a szülei, edzői, vagy mittomén kicsodája. Ne tessék már felnőttként kezelni a kissrácot!

  10. helyi szerint:

    Igen, nem is neki címeztem a hozzászólásom, hanem a kedves szülőknek!

  11. Szigetjáró szerint:

    helyi!

    “Csak akkor onnan kapja meg a támogatást, amilyen színekben elindul a versenyeken”

    A fiú Csepel címerét viseli a versenyeken és ráadásul csepeli. Kérésed teljesült is, tehát megnyugodhatsz.

  12. helyi szerint:

    Szigetjáró!
    Szigetszentmiklósi színekben indul, szigetszentmiklósi klub sportolójaként, nem pedig csepeli színekben, csepeli sportolóként (látsz te Csepel címert -e gyereken a fotón?), Úgyhogy evidens, hogy a Szigetszentmiklósiaknak kellene támogatniuk Csepel helyett. Csak hogy értsd: Dzsudzsák Balázst sem szülőfaluja, Nyírlugos támogatja pénzzel, hanem az orosz klub, ahol éppen játszik…

  13. hajós szerint:

    Én úgy látom, a gyerek fehér színben indul!

  14. Szigetjáró szerint:

    helyi! Utánajárhatnál, ha már ekkora a szád. A támogatásra vonatkozó előterjesztésben benne van, hogy a versenyeken Csepel címerével ellátott melegítőt visel. Remélem ettől már megnyugodsz végre. És akkor Dzsudzsák Balázst már nem is támogathatná Nyírlugos ezek szerint? Fura egy fickó vagy te…

  15. helyi szerint:

    Nem az én szám nagy, hanem az összes többi vívógyerek szüleié, akik nem kaptak hasonló támogatást te nagyokos!Beláthatnád már, hogy tévúton jársz…Az, hogy felvarrnak egy melegítőre egy Csepel címert, az nem azt jelenti, hogy csepeli színeket képvisel, hiszen a jegyzőkönyvekben, és a híradásokban Szigetszentmiklósi versenyzőként lesz benne, felfogtad?? A kutya nem fogja tudni, hogy a srác csepeli, azt viszont annál inkább, hogy a Szigetszentmiklós versenyzője….Fogod az adást?

  16. Szigetjáró szerint:

    És te honnan tudod, hogy Dzsudzsák Balázst nyírlugosi ember??? Hiába óbégatsz hangosan, attól még hülyeség marad.

  17. helyi szerint:

    Honnan tudom?Talán , mert tájékozottabb vagyok mint te, és nem írogatok hülyeségeket…csendben…

  18. Szigetjáró szerint:

    Na, látod! De csepeli létedre azt is tudod és rajtad kívül még sokan mások, hogy Mendrey Tamás is csepeli. Érted már az összefüggést, vagy inkább továbbra is összefüggéstelenül magyarázkodsz?

  19. helyi szerint:

    Okostóbiás…És aki nem csepeli, csak érdeklődik a vívás iránt, netán pénzt is áldoz rá, az honnan a túróból tudja a gyerekről, hogy csepeli? nincs ráírva az arcára, és a híradásokban sem az szerepel, hogy Csepeli Mendrey Tamás, hanem az, hogy Mendrey Tamás- Szigetszentmiklósi Vívó Klub. Kezded kapisgálni?

Itt lehet hozzászólni !