Megkezdődött az újabb rezsicsökkentés előkészítése

Hirado.hu

Megtartotta első ülését az újabb rezsicsökkentést, a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának mérséklését előkészítő munkacsoport. A keddi tanácskozás utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy jelentősen csökkenhet a vízszolgáltatók száma, és az is, hogy elsőként a gázpalackok ára csökkenhet.

A munkacsoport egyik tagja, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke közölte, a vízdíjak esetében a tervezett tízszázalékos csökkentést elsősorban a szolgáltatói struktúra átalakításával érnék el, a kisebb víziközmű-szolgáltatók egységes rendszerbe kapcsolásával.

A hulladékgazdálkodásról szólva megjegyezte, az eltérő szemetelési szokások miatt indokolt lehet, hogy egyes helyeken a ténylegesen elvitt hulladékmennyiség után számlázzanak a szolgáltatók.

A fideszes Németh Szilárd azt mondta, elsőként a PB-gáz-palackok és a tartályos gáz díja csökkenhet, amellyel kapcsolatban hatósági ár bevezetését mérlegelik.

Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára a számlaegyszerűsítés fontosságát hangsúlyozta.

Forrás: Hirado.hu

11 hozzászólás “Megkezdődött az újabb rezsicsökkentés előkészítése” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok hozzá, hogy a rezsiköltség-csökkentő munkacsoport tagjainál leesett a tantusz, és a spanyolviasz feltalálása után kezdeményezik a palackos gáz és tartályos gáz „hatósági árformába” sorolását!
    (Ha lennének a bizottságban hozzáértő emberek, akkor már korábban is eszükbe juthatott volna, hogy a kormány csak a hatósági áras szolgáltatások esetében kötelezheti árcsökkentésre a szolgáltatókat és a forgalmazókat.)

    A rezsikommandó-parancsnok munkájukhoz szükséges ismeretek bővítése céljából, fejtágítóként, felhívom a figyelmet az alábbiakra:

    ————————

    Az árak megállapításáról szóló törvényt, a “rezsicsökkentés” nevű cirkusz tárgyát képező szolgáltatások árképzésével és áralkalmazásával kapcsolatban, az alábbiak szerint rendelkezik:

    A villamos energia és a vezetékes földgáz egyetemes szolgáltatás ára rendeletben szabályozott hatósági ár!!!

    Az árakat a Magyar Energia Hivatal állapítja meg, és a Nemzeti Fejlesztési Miniszter hagyja jóvá!
    A “távhőszolgáltatás” díját a fővárosban a Fővárosi Önkormányzat állapítja meg.

    A hatósági ár megállapítójának a határozata ellen fellebbezésnek helye nincs.

    Az engedélyezett hatósági árak alkalmazását a Magyar Energia Hivatal, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi.

    A számlákban feltüntetett, és a szolgáltatók által kiadott részletes számla-magyarázókat elolvasni is lusta fogyasztók számára nehezen értelmezhető díjelemek alkalmazásáért, és a számlák alakjáról szintén nem a szolgáltató cégek felelősek, hanem számlák egyszerűsítésével szélhámoskodó kormány, mert a számlák formátumát és a számlákban kötelezően alkalmazandó díjelemeket ugyancsak a Kormány „Nemzeti” Fejlesztési Minisztériuma határozza meg!
    Az előírt formátumnak és díjelemeknek az alkalmazását pedig a „Nemzeti” Energia Hivatal, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi és követeli meg!

    Tehát minden téves hiedelem és minden fideszes hazudozás ellenére, az árakat nem a fideszesek által céltáblának kijelölt „gaz” szolgáltatók állapítják meg, hanem a rezsicsökkentésről össze-vissza hablatyoló szabadságharcos „Nemzeti” Kormánynak a „Nemzeti” Energia Hivatala!
    A „Nemzeti” Energia Hivatal által megállapított árakat pedig a „Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium hagyja jóvá!

    ——————————-
    A probléma csak az, hogy rezsicsökkentésről hablatyoló fideszes politikusoknak (közöttük a rezsikommandó-parancsnok Német Szilárdnak) fogalmuk sincs a fentiekről, vagy ha van fogalmuk, akkor gátlástalanul hazudoznak, amikor mást mondanak mint amit a két vonal között fentebb leírtam!

    A fentiek ismeretében minden épeszű ember beláthatja, hogy ha már korábban is ismert volt a melldöngető “Nemzeti” Kormány számára, hogy ezek a hatósági árak a lakosságot indokolatlanul terhelő extra nyereséget tartalmaznak, akkor Orbán Viktornak – a szolgáltatók lejáratására irányuló műbalhé helyett – már régen utasítani kellett volna a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztériumot, a minisztérium által jóváhagyott hatósági árak felülvizsgálatára és csökkentésére!

    Az ú.n. „Nemzeti” Kormány azonban az elmúlt 3 évben valószínűleg azért nem utasította a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztériumot, a minisztérium által jóváhagyott hatósági árak felülvizsgálatára és csökkentésére, mert az érintett 4 millió háztartástól az indokoltnál 10 %-kal magasabb árak alapján beszedett többletbevétel után, az állam évente több mint 30 milliárd Ft többlet ÁFA bevételhez jutott, továbbá a többletbevétel után az érintet szolgáltató cégek több nyereségadót és társasági adót fizettek az államkasszába.
    Ezzel a módszerrel a kormány évente több mint 50 milliárd Ft-ot vont el jogtalanul a lakosságtól!

    Tehát, ha igaz az, hogy a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott hatósági árak az indokoltnál 10 %-kal magasabbak voltak, akkor az lenne a tisztességes, ha a “Nemzeti” Kormány a 10 %-os rezsiköltség-csökkentésnek nevezett díjcsökkentés mellett, sűrű bocsánatkérések kíséretében visszafizetné, a hanyag munkát végző “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által megkárosított lakosságnak, az elmúlt években indokolatlanul elvont többlet adóbevételeket!

    Ha viszont a “Nemzeti” Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott hatósági árak nem tartalmaznak 10 % indokolatlan extra nyereséget, akkor a “Nemzeti” Kormánynak nem volna szabad szavazatvásárlás érdekében végrehajtott árcsökkentéssel veszélyeztetni a szolgáltató cégek működését és az ellátási biztonságot azzal, hogy szavazatszerzés érdekében más farkával veri a csalánt!
    A rezsikommandó-parancsnok Németh Szilárd által emlegetett újabb rezsicsökkentés az előzőeknél is érdekesebb cirkusz lesz, mert a vezetékes ivóvíz díját, a szennyvíz-elvezetési díjat, a szemét elszállításának díját, és a kéményseprő szolgáltatás díját az a Fővárosi Közgyűlés állapította meg, amely Fővárosi Közgyűlésnek tagja a rezsikommandó-parancsnok Németh Szilárd is!

    Ebben a helyzetben a rezsikommandó parancsnokának a korábban saját maga által is megszavazott díjakról kell most megállapítania, hogy azok a díjak a lakosságot indokolatlanul sújtó népnyúzó díjak!
    A népnyúzó díjak megállapítása esetén pedig illene lemondani az indokolatlan költségeket és/vagy extra nyereséget tartalmazó díjakat megszavazó összes fővárosi képviselőknek, közöttük a rezsikommandó-parancsnok Szilárdnak is, de lemondásuk előtt még intézkedniük kellene az előző években a lakosságtól indokolatlanul beszedett díjak visszafizetéséről és a fizetésük visszaadásáról!

    A fentebb leírtak alapján még a rezsikommandó parancsnoka is beláthatja azt, hogy a rezsicsökkentés nehézségeiről előadott duma csak figyelemelterelő, és a szolgáltatókat népellenségnek feltüntető néphülyítő bohóckodás.

    Németh Szilárdnak egy korábbi bejegyzés címeként használt kijelentése pedig, miszerint “Komoly tárgyalások várhatók a szolgáltatókkal”, nem egyéb mint a dilettantizmus bizonyítéka (vagy arcátlan hazugság), mert a komoly tárgyalásokat nem a szolgáltatókkal, hanem az árak megállapítására és jóváhagyására eddig is jogosult szervekkel, a “Nemzeti” Energia Hivatallal, a „Nemzeti” Fejlesztési Minisztériummal, valamint a helyi közszolgáltató cégek tulajdonosaival – az önkormányzatokkal – kell lefolytatni!

  2. Tóth Mária szerint:

    Ha ilyen okos vagy, miért nem ülsz te a bizottságban? Jó ötletekre mindig szükség van.

  3. hajós szerint:

    És a tűzifa árával mi lesz? A legszegényebbekre persze megint nem gondol a kormány. Nyilván, hiszen ők nem nagyon szavaznak.

  4. felix szerint:

    Mária!
    Éppen azért.

  5. lucifer szerint:

    Olyan szépek, ahogy hárman ott állnak. Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy a Szilárd (a mi Szilárdunk!) a legnagyobb köztük.

  6. lolka szerint:

    2013. február 19., kedd – 12:54
    -okos ember nem kell, csak szófogadó….

  7. felix szerint:

    Ismét munkahelyeket szüntet meg a fidesz.

  8. Vátesz szerint:

    A politikai korrektek még azt is megkérdezhetnék, mi lesz azokkal akik lopott fával fűtenek? Ők miért nem kapnak kompenzációt! 😉

  9. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    Jogos a kérdésed, különösen azokra vonatkoztatva, akik a vidéki önkormányzatok és erdészetek által engedélyezett területeken, szabályosan eljárva és károkozás nélkül gyűjtögetett rőzsével fűtenek!

  10. vitéz bihari Grün szerint:

    – Halló vízművek?
    – Igen tessék!
    – A vízcsapomból víz folyik!
    – Hát mi folyjon belőle, ba..meg?
    – A számla szerint pilseni sör, ba..meg!!!!!

  11. John Doe szerint:

    ÖTÖDIK

Itt lehet hozzászólni !