Hatszor élesztették újra A Dal stúdiójában

Blikk

Úgy tudjuk, hogy a csepeli Palcsó Tamás vasárnap 20:15-kor lép színpadra a Dal című műsorban

Miközben pattanásig feszültek az idegek A Dal szombati kamerapróbáin, hogy minden reményteli próbálkozó énekes a lehető legjobbat hozza ki magából, alig valaki tudott csupán róla, hogy micsoda dráma folyik a háttérben.

Sőt az este folyamán, miközben a tíz előadó azért küzdött, hogy bekerüljön az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi középdöntőjébe, még akkor sem sejtették sem a nézők, sem a fellépők, hogy a stúdióban néhány órával azelőtt csaknem lesújtott a kaszás. Igaz, nem is a versenyzők közül került ki a férfi, aki rosszul lett, hanem a még oly fontos háttéremberek egyikének kellett megmenteni az életét.

Javában zajlott ugyanis kora délután a próba, amikor az egyik, László nevű munkatárs hirtelen arra kezdett panaszkodni, hogy fáj a háta. A kínzó fájdalom pedig egyre erősödött, míg csaknem elviselhetetlenné vált. Ekkor az MTVA program-főszerkesztőségén dolgozó egyik hölgy gondolta úgy, hogy jobb lesz, ha lekíséri a férfit abba a helyiségbe, ahol az ilyen nagy produkciók alkalmával megszokott módon az ügyeletes mentőtiszt szokott helyet kapni. A döntés tökéletesnek bizonyult, mivel kiderült, sokkal nagyobb a baj, mint az elsőre látszott. László ugyanis hirtelen rosszul lett, és egy pillanat alatt megállt a szíve. Azonnal mentőt hívtak a helyszínen tartózkodó orvosi személyzet tagjai, de közben sem tétlenkedtek. Megpróbálták a munkatársat visszahozni az életbe, a mentősökkel együtt összesen hatszor élesztették újra, negyven percig küzdöttek azért, hogy a férfi önállóan tudjon lélegezni.

Végül sikerrel jártak, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították a férfit, ahol azonnal megműtötték a szívét. Vasárnap még kómában tartották, de hétfőre felébresztették, és van rá esély, hogy teljesen felépül, bár a lábadozása hosszú időt vesz majd igénybe.
— A helyszínen tartózkodó mentőtiszt és négy kollégám elképesztő lélekjelenlétének köszönhető, hogy a munkatársunk minden bizonnyal felépül. Szeretném azt is kiemelni, hogy nagy szolgálatot tett az az újraélesztő pont is defibrillátorral, amely a Kunigunda utca irodaházban található, ma még szinte egyedülálló módon az ilyen típusú épületekben – nyilatkozta a Blikknek Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.

Forrás: Blikk

2 hozzászólás “Hatszor élesztették újra A Dal stúdiójában” bejegyzésre

  1. “Hatszor élesztették újra A Dal stúdiójában”
    Jól sikerült a hatodik élesztés mert pár oldallal később már tovább jutott?! 😛

  2. "?!" szerint:

    Szegény Palcsó Tamás!

    Nagy szerencse, hogy hatodszorra is sikerült újraéleszteni, de még nagyobb szerencse lett volna ha a csepel.infosok (!!!) nem keverték volna bele Tamást a hatszori újraélesztésbe!

Itt lehet hozzászólni !