Vita a jutalmakról – kinek kell visszafizetni a pénzt?

Csepel.hu

Nagy vihart kavart a csepeli MSZP nyílt levele január 29-én, amelyben a Szenteczky János pártelnök és frakcióvezető egyebek között azt tudakolta, hogy az önkormányzatnál, valamint intézményeinél kifizettek-e jutalmat, juttatást a havi illetményen felül az elmúlt időszakban. A pártelnök kérte, hogy az önkormányzat tételesen és összegszerűen mutassa ki, kinek és milyen jogcímen fizettek ki ilyen jellegű juttatást. Egyben emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította saját önkormányzati párttársait, hogy a felvett pénzt fizessék vissza, vagy fordítsák jótékonysági célra.

Ábel Attila alpolgármester közleményben válaszolt a nyílt levélre, amelyben közölte, hogy az 2010 októberében felálló új önkormányzati vezetés a havi illetményen felül semmiféle jutalmat, juttatást nem kapott. A polgármester és az alpolgármesterek havi fizetését is a törvényben előírt minimális összegben határozták meg.

Szenteczky János kérdésén túlmenően, a csepeli adófizetők hiteles tájékoztatása érdekében ugyanakkor tételesen és összegszerűen közreadta, hogy milyen béren felüli kifizetések történtek az MSZP által irányított előző önkormányzatnál 2002 és 2010 között. A lista élén maga Szenteczky János áll, aki a kerület vagyonkezelőjének vezérigazgatójaként 32.576.547 forint prémiumot és 4.706.000 forint jutalmat vett fel, vagyis összesen 37.282.547 forintot keresett a fizetésén felül. A második helyen Orosz Ferenc alpolgármester található, aki 36,7 millió forint jutalmat kapott. A dobogó harmadik fokát Horváth Gyula alpolgármester foglalja el, aki 17,3 millió forint plusz juttatást tehetett zsebre. Őt követi Tóth Mihály MSZP-s polgármester, aki a fizetésén felül csak jutalmak formájában 16,8 millió, Borsány György alpolgármester pedig 7,7 millió forintot kapott. Polgár György politikai főtanácsadó jutalmai is több mint tízmillió forintba kerültek nyolc év alatt. 2002-2010 között tehát az MSZP kerületi felsővezetőinek jutalmazására a járulékokkal együtt több mint 100 millió forintot költöttek el a csepeli adófizetők pénzéből.

Körkérdésünk így hangzik: mi a véleménye arról, hogy a csepeli önkormányzatnál a havi béren felüli juttatásokat, jutalmakat fizettek ki az elmúlt években? Ön szerint az érintetteknek vissza kell-e fizetniük ezeket a közpénzeket, illetve jótékony célokra kellene-e fordítaniuk, miként az MSZP a közleményében erre tett utalást?

Pákozdi József (Jobbik)

Aki másnak vermet ás…

A prémium nagyságát a képviselő-testület szavazza meg az önkormányzati cégek vezetőinek. Ez az elmúlt évtizedben is így történt, amikor a Fidesz még ellenzékben volt. Szenteczky János azzal, hogy politikai haszonszerzés céljából a csepeli önkormányzat által kifizetett jutalmak nyilvánosságra hozatalát kérte, önmagának ásott vermet, amibe bele is esett.

A folyamatos anyagi veszteség mellett, erkölcsileg is kifogásolhatóan magas összegeket vettek föl, miközben a csepeli emberek érdekei nem számítottak. Ilyen volt többek között a Csepeli Kórház bezárása, ami ellen semmit nem tettek a szocialisták, most pedig nagy hanggal rátelepednének a rendelőintézet bezárása elleni akcióra.

Ami a vagyongazdálkodást illeti, a kötelező feladatukat ez alatt az idő alatt képtelenek voltak ellátni azért a hatalmas összegekért, amiket zsebre vágtak. A Csepel Vas és Fémművek, a Mahart, a Csepel SC, ingatlanok stb. kiárusításáról is szólt ez az időszak. Az ott gazdát cserélt ingatlanok értéke mellett a felvett jutalmak és prémiumok eltörpülnek. De kik állapították meg ezeket a javadalmazásokat és mit kértek, kaptak cserébe? A háttérben megbúvó volt országgyűlési képviselőket, valamint volt kerületi vezetők szerepét is vizsgálni kellene!

Nemcsak visszafizettetni kell a felvett jutalmakat, hanem büntetőeljárást is kell indítani ellenük a 16 év alatt okozott károkért! De a Fidesz helyi szinten sem tartja be választási ígéretét, az elszámoltatást. A Jobbik viszont nem csak ígérget! Erről szóló teljes cikkünk a www.csepel.jobbik.hu olvasható.

Karsai Mátyás, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Csepeli Szervezetének elnöke

Az MSZP fizesse vissza a jutalmakat

Alapvetően azt, hogy ha az önkormányzatban az elvégzett precíz, felelős munkát pénzjutalommal díjazzák, jó dolognak tartom. Ebben az esetben azonban úgy gondolom, hogy nem ezért osztották ki maguknak az elvtársak ezt a felháborítóan magas “jutalmat”! Hiszen mi is történt azokban az években? Bezárták a kórházat, eladták Észak-Csepelt meg a Görgey Iskolát, de gerincútról, csatornázásról, szociális bérlakásokról csak ígérgetni tudtak. Példát vehetnek a mostani vezetőkről, akik az ígért fejlesztéseket megcsinálták, jutalmat viszont nem vettek fel. Csak a kerület egészségügyi dolgozóinak és tanárainak adtak egy kis pluszpénzt.

Szerintem, ha van rá lehetőség, vagy behajtható, akkor mindenféleképpen vissza kellene fizetniük a jutalmukat kamatostul, vagy felajánlani a kerületben élő szociálisan hátrányos helyzetű családok részére. Sokan vannak, hiszen az MSZP-s időkben Ferencvárosból is ide költöztették a rászorulókat. Amit felvettek jutalomként, abból több száz lakást lehetne anyagáron egy kicsit kifesteni, rendbe tenni vagy gyerekeknek enni adni, tanszereket venni.

Szenteczky János (MSZP)

Jövedelmükkel trükköznek a fideszes városvezetők

A szerződésben meghatározott összeget – pártállástól függetlenül  –  mindenki részére ki kell fizetni. A jövedelmét mindenki belátása szerint használja fel. A világos kérdésekre pedig – bármelyik városvezetőnek   nemcsak illik, hanem kötelező is válaszolni. A szocialisták kérdéseire február 8-áig csak ködösítés, hazudozás, mellébeszélés volt a felelet. A korábbi szocialista városvezetők és gazdasági társasági vezetők bére, jutalma, jövedelme nyilvános volt az akkori csepel.hu -n. Nem várták meg a sajtó ellenőrzött vagy ellenőrizetlen híreszteléseit. A fideszes városvezetéssel ellentétben nem volt trükközés. A fizetést fizetésnek, a jutalmat jutalomnak nevezték.

Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek egyelőre mélyen hallgatnak a személyes használatra kapott autóikról, a korlátlan vagy évi 30 ezer kilométert fedező benzinpénzről, aminek még a járulékait is a csepeliek viselik. A szocialista városvezetőknél ez elképzelhetetlen volt. Németh Szilárd és Borbély Lénárd nem beszél a másoktól soha nem látott álláshalmozásukról sem, amivel olyan jövedelemre tesznek szert, ami részükre minden nap jutalom.

Látom, hogy kérdéseim kicsapták a biztosítékot a fideszes városvezetésnél. Visszafelé mutogatnak, dühöngenek. Szegényes program ez, de az ő programjuk. Ha mást nem tudnak, akkor legalább az öt kérdésemre válaszoljanak tisztességesen a csepelieknek, akiknek csak gyűlnek, egyre gyűlnek a kérdései.

Borbély Lénárd (Fidesz – KDNP)

Tartsák be, amit követelnek!

Az elmúlt hetekben Orbán Viktor miniszterelnöktől kezdve Török Zsolt MSZP-s szóvivőig sokan megfogalmazták, hogy önkormányzati vezetőknek nehéz időkben etikátlan dolog jutalmakat felvenni és azt önmagukra költeni. Ezzel a közvélemény is egyetért.

Egy komikus helyzet alakult ki Csepelen, miután az MSZP azt hitte, hogy mi olyanok vagyunk, mint ők, és számolatlanul osztogatjuk a jutalmakat meg a fizetést egymásnak. Bár jogos felvetés Szenteczky János pártvezér részéről, hogy jótékonyságra kellene adni a jutalmakat, de nem magukra gondoltak. Ők ilyet maguktól nem fognak tenni.

Egy hónapja azt terjesztették el, hogy bezárt Csepelen a gyermeksebészet. Holott ilyen nem is volt. Ezek után azt terjesztették, hogy a Rendelőintézetről le akarunk mondani. Ez sem igaz. Szenteczky János ma is négy helyről kap fizetést, önkormányzati kocsival járt, de álláshalmozást meg céges kocsit emleget. A fizetések eltitkolásával vádol, pedig a csepeliek csak most tudhatták meg, hogy mennyi jutalmat vett fel ő és az MSZP-s vezetők.

Én nem kényszeríthetem ki az MSZP politikusaiból, hogy fizessék vissza vagy adják jótékony célokra a százmilliós jutalmaikat. Csak azt tudom mondani, hogy mi nem vettünk fel jutalmat, a fizetésünk ellenőrizhető, 2010 októbere óta pedig minden évben nyilvánosságra hozzuk a vagyonbevallásokat. Azóta valóban minden átlátható, egyértelmű, bárki megnézheti.

Forrás: Csepel.hu

60 hozzászólás “Vita a jutalmakról – kinek kell visszafizetni a pénzt?” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Werner Péter, a Csevak Fidesz által kinevezett vezérigazgatója 5,8 millió Ft prémiumot kapott. Ezt miért hallgatta el Ábel Attila?

  2. Manitu szerint:

    Szenteczky kezd borkaszászi mélységekbe süllyedni az önégetésben.

  3. Manitu szerint:

    Hajós, ha Szenteczky azt várja el, hogy jótékonyságra fordítsák a jutalmakat, ő miért nem fordítja arra? Nem érzed, hogy piszkosul égő ami tesz? Egyébként Werber egyrészt nem politikus – ellentétben Szenteczkyvel – és megdolgozott a munkabérért – ellentétben Szenteczkyvel.

    Ami Szenteczky fel tud mutatni, az a lakásmutyi, a Juhász-féle fiktív lakásfelújítások, meg a fiktív útfelújítások. Lehet csemegézni.

    http://palyazat.indavideo.hu/video/Mi_a_korrupcio_-_Avagy_mutyivilag_Csepelen?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

  4. hajós szerint:

    Manitu, Orbán Viktor a fideszeseket szólította fel, hogy a jutalmaikat fordítsák jótékonyságra. Az MSZP-sekre ez nem vonatkozik, ugyanis Orbán Viktor a Fidesz elnöke, nem az MSZP-é.

  5. hajós szerint:

    Manitu, Szenteczky a levelében nem azt kérdezte, hogy a politikusok kaptak-e jutalmat, hanem hogy az önkormányzat és az önkormányzati cégek vezetői kaptak-e fizetésen felüli juttatást.

    Erre azt kellett volna válaszolni, hogy igen, a Csevak vezére pl. kapott 6 millió Ft prémiumot.

    De nem. Ti ezt megpróbáltátok elhallgatni. És még mit hallgattok el?

  6. Manitu szerint:

    Nem kell mellébeszélni. Szenteczky arra szólított fel, hogy mindenki mutassa be mire jótékonykodta el a jutalmakat, prémiumokat.

    Rajta. Szenteczky egymaga 37 milliót kapott, a többiek meg szintén vagy százmilliót összesen. Köztük te is hajós, úgyhogy nyugodtan mutasd csak be te is.

  7. hajós szerint:

    Manitu, Szenteczky ezt írta:

    “Az elmúlt napokban arról is olvashattunk a hírekben, hogy a miniszterelnök úr rövid határidővel arra adott utasítást, hogy a felvett pénzt az érintettek vagy fizessék vissza, vagy fordítsák jótékonysági célra. Ezért a következő kérdésre is választ várok: Amennyiben jótékonysági célra került átutalásra a felvett összeg, úgy ki volt a kedvezményezett, illetve mikor történt a felajánlás?”

    Mivel Orbán Viktor utasítása Szenteczkyre nem vonatkozik, értelemszerűen neki nem kell ugyanerre a kérdésre válaszolnia.

    Miért hiszed azt, Manitu, hogy amit Orbán Viktor a fideszeseknek parancsol, az visszamenőleg érvényes a szocikra is? Orbán csak a ti parancsolótok, az MSZP-é nem.

  8. hajós szerint:

    Werner Péter jutalmát miért hallgattátok el, Manitu?

  9. Bugi szerint:

    Hajós már megint csak hazudtok, tereltek! Mire költöttétek azt a 125 milliónál is több pénzt, amit volt pofátok felvenni a kerület tönkretétele közben?

    Jutalmat meg a mostaniak közül senki nem vett fel te hazug kommunista! Erre már ötször választ kaptatok. Jutalmat ti vettetek fel, pedig börtönt érdemelnétek.

  10. hajós szerint:

    Bugi, tagadod, hogy Werner Péter hatmilliós prémiumot kapott?

  11. Bugi szerint:

    Hajós tagadod hogy egy fillért se költöttetek a több mint 125 millióból jótékonyságra?

    Egyébként Werner egy fillér jutalmat sem kapott.

  12. Bugi szerint:

    Hazug kommunista. Te hány milliót vettél fel a semmiért?

  13. "?!" szerint:

    Legutóbb 2013. február 16-án, szombaton 15:36-kor, az “Ismét várja a Fidesz a bejelentést” című bejegyzésnél tettem fel a Csepeli Fidesz Kft. (“f” nélkül) részére a bejelentésnek is felfogható alábbi két találós kérdésemet:

    Első kérdésként kérdezem, hogy melyik hatályos rendeletből idézem (szó szerint) az alábbi rendelkezést!

    „Az alpolgármester a hivatal épületén kívüli munkáját elsősorban tömegközlekedési eszköz igénybevételével végzi.
    Indokolt esetben – “A Polgármesteri Hivatal tulajdonában lévő gépjárművek használatáról” című szabályzatban foglaltak figyelembevételével – hivatali gépkocsit is igénybe vehet.”

    Második kérdésként kérdezem a szocikat folyamatosan vádoló személyektől:

    Összhangban van-e az első kérdésben általam szó szerint idézett rendelkezéssel az a gyakorlat, hogy a fideszes csepeli alpolgármesterek az eltűntnek hazudott északi-pénzből beszerzett gépkocsikat (gépkocsinként évi 30 ezer km futásteljesítményig) bármikor (éjjel és nappal, hétköznap és ünnepnap) bármire használhatják közpénzből üzemeltetve?

    A fenti kérdésekben ismertetett évenként kb. 5 millió Ft közpénzt felemésztő – hatályos rendeletbe ütköző – magatartás pontos pénzügyi kihatását bárki könnyen kiszámíthatja, ha összeadja az alpolgármestereink által korlátlanul használt 3 db gépkocsi évenkénti amortizációs-költségét, a gépkocsik üzembentartási költségeit (a szerviz költségeket, a kötelező biztosítás és cascó biztosítás díját, a súlyadót, stb.), valamint a gépkocsikkal megtett évi 3×30 ezer km út üzemanyagköltségét!

    A találós kérdéseimben ismertetett rendelkezést éppen annak a fenti bejegyzés végén nyilatkozó Borbély Lénárd alpolgármesternek kellene legjobban ismerni, aki az írásának a harmadik bekezdésében azt emlegeti fel, hogy Szenteczky János is önkormányzati kocsival járt.

    Visszafelé mutogatás helyett, ideje lenne felébredni Borbély Lénárdnak is, és ideje lenne helyreállítani a fent idézett hatályos rendeletnek megfelelő gyakorlatot!

    A rendeletben előírt gyakorlattól eltérően felhasznált közpénzeket pedig ideje lenne sürgősen befizetni az önkormányzat kasszájába!
    (Nem jótékonysági célra felajánlani, hanem visszafizetni, mert Őt meg nem illető közpénzzel ne jótékonykodjon senki!)

  14. hajós szerint:

    Bugi, igen kiváló ember lehet ez a Werner Péter, hogy 6 millióval jutalmaztatátok azért, amiért segített a “Csepel 300″ értelmetlen ünnepségsorozat megszervezésében.

    Eközben Werner úr még el tudta látni a 18. kerületi vagyonkezelő társaságnál is az igazgatósági elnöki tevékenységet havi 200 ruppóért.
    http://www.vagyon18.hu/pages/02_tisztviselok/pics.htm

    Bizonyos jelek pedig arra utalnak, hogy van itt fideszes mutyizás is:

    Werner Péter azzal a Branko Kft-vel akar több száz milliós szerződést kötni, amivel úgy tűnik, elég szoros kapcsolatban áll, lévén az email címe korábban werner.peter @ branko.hu volt.

  15. Manitu szerint:

    Hajós!

    Megint hazudsz, nem Werner kapott jutalmat, ő ugyanis nem kapott egy fillárt sem a munkaszerződése felett.

    Tóth Misi, Orosz Feri, Horváth Gyuszi, Polgár meg Borsány Gyuri kaptak jutalmakat. És lassan egy hónapja kussolnak erról, hogy mire költötték. Szenteczky prémiumot meg jutalmat vegyesen kapott, de ő maga kérte számon, hogy ezeket mire költötték a fideszes vezetők: kutya kötelessége ezek után neki is megmondani.

  16. hajós szerint:

    Manitu, Szenteczky is ugyanúgy prémiumként kapta a juttatása túlnyomó részét, ahogyan most Werner a hatmilláját. Akkor ha Szenteczkyt támadjátok emiatt, akkor Wernert miért nem? Szenteczkynek is benne volt a munkaszerződésében.

    Werner úr különben erősen kötődni látszik a Fideszhez. A Csevak fideszes felügyelőbizottsági tagja volt. Pestlőrincen pedig a fideszes polgármester haverja, és az ottani vagyonkezelőnek igazgatósági elnöke.

  17. hajós szerint:

    Mi is történt? Kitaláltátok, hogy Csepel 300 éves (kamu hülyeség), ennek kapcsán fölösleges és értelmetlen ünnepségsorozatot szerveztetek, majd kiosztottatok 6 milla prémiumot az egyik szervezőnek, hogy milyen jól megszervezte. Bár a kerület lakóinak ebből az egészből kurvára semmi hasznuk nem volt.

    Ügyes!

  18. Manitu szerint:

    Nem kapott Werner jutalmat, Szenteczky viszont igen. Szenteczky követelte, hogy számoljon el minden politikus azzal, mire költötte el a pénzt.

    Nosza rajta, számoljon el Szenteczky meg a többiek is, hogy mire költötték a 125 milliót!

  19. hajós szerint:

    Manitu, ne hazudj! Werner hatmillió Ft prémiumot kapott!
    Nektek a véretekben van a hazudozás.

  20. hajós szerint:

    Werner Péter hazudott a Branko Kft-ről?

    Tessék megnézni az október 8-i testületi ülés jegyzőkönyvét:
    http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2012/1008/21kerKtJkv2012.10.08.pdf

    Ebben Werner Péter elmondja, hogy a “Csepel déli lakóközpont blablabla” c. akcióterv megvalósításához konzorciumi partnerként a Branko Befektetési és Branko Pénzügyi és Befektetési Kft-t szeretnék megjelölni.

    Szenteczky rákérdez, Wernernek van-e köze ezekhez a cégekhez. Werner válasza: “Kijelenti, hogy az említett céghez ügyvezetőként, illetve tulajdonosként soha nem volt köze.”

    Tessék csak megnézni ezt a hírt 2003-ból:
    http://index.hu/karrier/hrhirek/szemelyi/werner/?print

    “Werner Péter azért távozik, mert “egy komoly növekedési tartalékokkal rendelkező, már most is az egyik legnagyobb hazai tulajdonú számviteli szolgáltató cégnek számító Branko Kft. ügyvezető igazgatói felkérésére nem tudott nemet mondani”. ”

    No comment!

  21. Manitu szerint:

    Hajós,

    továbbra is maradhatunk abban, hogy mutassátok be kiknek adományoztátok a jutalmaitokat, Szenteczky meg a prémiumait is, hiszen ő ezt várja el másoktól.

    Werner pedig egy fillér jutalmat sem kapott, hiába prüszkölsz. Jutalmat te kaptál.

  22. hajós szerint:

    Manitu, ti még a Werner prémiumát is letagadtátok. Ezek után ugyan ki hiszi el nektek, hogy senki más nem kapott semmit? Biztos osztogattatok, csak kussoltok róla.

  23. 2 kiscica szerint:

    ha egy fél pillanatra befejeznétek az acsarkodást, akkor valami jót is cselekedhetnétek.

    a hozzászólók között úgyis elég sok volt vagy jelenlegi telizseb politikus akad (vagy csatlósaik), ti megengedhetitek magatoknak, hogy segítsetek.

    2 kidobott, elég rossz állapotban lévő, de ennek ellenére fürge 8-10 hét körüli kiscica tekereg a krizantém 30-40 házsor tövében, főleg a 34.szám lépcsőfeljárója alatt.
    kerestem csepeli állatmentő egyesületet, vagy hasonlót, de nincs, haza nem hozhatom őket.

    ha fél pillanatra befejeznétek egymás szapulását, akkor akár együtt el is mehetnétek értük és elvihetnétek állatorvoshoz őket. bolha és féregírtás meg valami meleg otthon és kaja nem árthat nekik…

    illatos út szóba sem jöhet. aki ezt javasolná, vagy oda akarná vinni őket, az ne is írjon…

  24. 2 kiscica szerint:

    mondjuk az egyiket hazavihetné Szentecky vagy Borka-Szász, a másikat meg Németh Szilárd vagy Borbély Lénárd. pl. micsoda cikk lehetne belőle itt a csepel.info-n.

    de ha manitu és hajós, vagy gordon és ?! adják elő a fenti mutatványt, az is jó.

  25. hajós szerint:

    1990 és 2010 között egyetlen csepeli polgármesternek és alpolgármesternek sem volt közpénzből vásárolt szolgálati autója közpénzből fedezett korlátlan költségekkel. A fideszes városvezetés viszont a bruttó 43 millió forintos csepeli közpénzből 2011 decemberében vásárolt önkormányzati, „kincstári” gépkocsik közül 2012. január 26-tól kezdve Németh Szilárd polgármester részére egy Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI típusú személygépkocsit, Ábel Attila kommunikációs ügyekért felelős alpolgármesternek Renault Cliót adott kizárólagos használatra a kétharmados Fidesz-többség. Ugyanez a többség rábólintott arra is, hogy a használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket Németh Szilárd esetében kilométer-korlátozás nélkül, Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila esetében évi 30.000, vagyis harmincezer kilométer erejéig közpénzből Csepel önkormányzata viselje.

  26. hajós szerint:

    Tehát Németh a havi másfél milliós fizetése mellé nem kapott jutalmat, oké. De kapott egy tízmillió Ft értékű autót ingyen használattal:
    A legdrágább Skoda tízmillióért:
    http://www.vezess.hu/teszt/legdragabb_koda_tiz_millioert/23720/

  27. Manitu szerint:

    Hajós: hol az a 125 millió? Miért kellett annyi sofőr Tóthéknak, ha nem önkormányzati kocsival jártak?

    Megmondom: 1. elköltöttétek, de nem ám jótékonyságra, mint ahogy elvárjátok, hanem magatokra. 2. Azért kellett annyi sofőr, mert az elvtársak nem kocsival jártak, hanem sofőrrel és kocsival, hogy inni is tudjanak.

    Mert ugyebár az ital is folyt rendesen.

    Te mire költötted a tízmilliókat hajós?

  28. Manitu szerint:

    A táblázat mindennél többet elmond.

  29. Paul szerint:

    Aki meg nem kapott szolgálati autót, az önkényesen elvitte. Volt is baleset belőle, és szerencsétlen felesége nem is élte túl!!
    Hajós talán tudja, hogy kiről van szó!!
    Már akkor is loptak, pedig bőven kaptak jutalmat.

  30. Gordon szerint:

    Elvtársak!

    Pofa súlyba!
    Pénz vissza!
    Mentek dógozni!

  31. szigetország szerint:

    hajós!

    Tényleg jó lenne, ha csicseregnétek arról, hogy az MSZP egykori helyi vezetői felajánlják-e a jutalmaikat? Ez szép baloldali gesztus volna… Nem beszélni kell erről, hanem megcselekedni.

  32. joságos szerint:

    Gordon! Gondolom elvtársainak kizárólag a párt társait tartja! Így már értem a meg szólítást és a buzdítást!

  33. lefárasztott szerint:

    “hajós szerint:
    2013. február 18., hétfő – 11:52
    Werner Péter, a Csevak Fidesz által kinevezett vezérigazgatója 5,8 millió Ft prémiumot kapott. Ezt miért hallgatta el Ábel Attila?”

    Nem elhallgatta nagyokos, csak a jelenlegi városgazda nem politikus, hanem szakember. Szentecki meg egy szexőrült politikus, és messze nem szakember.
    Tényleg nem érted a különbséget?

  34. ezért szerint:

    Azt gondoljátok, hogy ezek a kommunista maradványok valaha is vissza fogják fizetni a lenyúlt lóvét??

    HaHaHaHaHaHaHaHaHa

    Micsoda összecsengés… HaHa Hallgatói Hálózat. Hát persze. Azokat is ők pénzelik. K..vára tudják keverni a sz..t

  35. hajós szerint:

    Manitu, valóban, a táblázat mindent elmond, azt is elmondja, hogy hazudtatok, mert Werner Péter hatmilliós prémiumát “kifelejtettétek” a táblázatból.

  36. hajós szerint:

    lefárasztott!

    Ha a 2010 előtti Csevak-vezér prémiumát feltüntették a táblázatban, akkor tüntessék fel a 2010 utáni Csevak-vezér prémiumát is.

    Amúgy meg hogy Werner Péternek van-e Fidesz-tagkönyve, azt nem tudom, de számos jel utal fideszes kötődésére:

    1. vezérigazgatóvá való kinevezése előtt a Csevak felügyelőbizottságának fideszes tagja volt.

    2. a Fidesz nevezte ki, élvezi a Fidesz bizalmát.

    3. A 18. kerületben is a Fidesz nevezte ki az ottani vagyonkezelő vállalat igazgatósági elnökévé

    4. A 18. kerületi fideszes polgármester, Ughy Attila bizalmasa.

  37. "?!" szerint:

    Kedves “Gordon”!

    Maximálisan egyetértek a 17:29-kor a fideszes elvtársaidnak írt alábbi utasításaiddal:

    “Elvtársak! Pofa súlyba! Pénz vissza! Mentek dógozni!”

    Természetesen azzal a kiegészítéssel értek egyet, hogy a fentiek “Gordon”-ra is vonatkoznak!

    ———————–

    Más:

    Kedves “Gordon”!

    Az alpolgármesterek gépkocsihasználatáról szóló találós kérdéseimmel kapcsolatban felhívom a figyelmeteket arra, hogy ne hagyjátok megtéveszteni magatokat a 22/2012.(I.26.) Kt számú, valamint a 88/2012.(II.23.)Kt számú határozatokkal, amely határozatokkal a Képviselő-testület a beszerzett gépkocsikat az alpolgármesterek kizárólagos használatába adta!

    A találós kérdésemben idézett hatályos rendelet ugyanis magasabb szintű jogszabály, mint a gépkocsiknak az alpolgármesterek használatba adásáról szóló fenti számú két képviselő-testületi határozat, ezért ez a két határozat semmisnek tekintendő!

  38. szigetország szerint:

    hajós!

    Megismétlem:
    Jó lenne, ha csicseregnétek arról, hogy az MSZP egykori helyi vezetői felajánlják-e a jutalmaikat? Ez szép baloldali gesztus volna… Nem beszélni kell erről, hanem megcselekedni.

  39. szigetország szerint:

    Nem ártana, ha egy újságíró rérdezne a jutalmat felvevőkre, hogy visszaadják-e a pénzt vagy jótékonyságra fordítják-e a jutalmát…
    Akkor nem kéne hebegni, hápogni, hanem tisztán kiderülne, ki milyen legény a gáton.
    Csak úgy, baloldali értékek mentén…

  40. hajós szerint:

    szigetország, miért kéne visszaadni vagy jótékonyságra fordítani?

  41. szigetország szerint:

    hajós!

    Egyrészt Szenteczky javasolta…
    Másrészt a baloldali értékek miatt…
    Harmadrészt jó példával járnának elől a szolidaritásban…

  42. hajós szerint:

    szigetország, látom, te se figyeltél.
    Nem Szenteczky javasolta, hanem Orbán Viktor. És a fideszeseknek javasolta, azaz inkább parancsolta.
    MSZP-sekre nem vonatkozik.

  43. szigetország szerint:

    hajós!

    Én nem úgy ismerem Szenteckyt, hogy ne járna elől jó példával. Miért kérdőjelezed meg Szenteczky jószándékát, hogy a csepeli szegényeket megsegítse jutalma szétosztásával?
    Az MSZP-nek fontosak a baloldali értékek és a szolidaritás, tehát nem hiszem, hogy őket hidegen hagyná a periférián élők sanyarú sorsa.

  44. hajós szerint:

    szigetország, itt egy példa: decemberben a kerületi mszp-s politikusok 100 adag főtt ételt osztottak szét a rászoruló éhezőknek Csepelen.

  45. Karsai Mátyás szerint:

    Komolyan!!!Ez az az idő.amikor az Atya igérete teljességbe megy,hiszen mit mond:::Lerontom a “hatalmasok”magaslatait,és megszégyenülve elkullognak a szellemi előljárójukhoz(SÁTÁN)!!!! Hiszem,hogy a mostani városvezetés ezt az igéretet hajtja végre,és hiszem,hogy a munkájukon rajta az Úr keze!!!!Mert amit Ők csináltak itt a kerületben,és országos szinten is,az bizony nem Istentől volt!!!
    Csak egy példa:Szenteczky elvtárs,mikor még Csevak vezér volt,csak úgy adott fizetés emelést a hölgy alkalmazottjainak,ha egyenesen,minden kérés nélkül az iróasztalról “adták át kérelmüket”!!!Szenteczky elvtárs nyugodtan mehet a bíróságra,hiszen az Ördög nemengedi neki,hogy beismerje az Ő bűneit,sőt még kikéri magának!!!De mondom,ha bíróságon próbálna elégtételt venni,elé állítom a tanukat,aki a teljes megsemmisülését hozzák el!!!!!Hajrá Szilárd,Lénárd,Attillák!!!

  46. Ábel Attila szerint:

    Hajós: minden adag egymillióba került?

  47. szigetország szerint:

    hajós!

    Én továbbra is hiszek benne, hogy az MSZP a baloldali értékek mentén és szociális érzékenységétől vezérelve elől fog járni jó példával, és nemcsak Szenteczky János, hanem Tóth Mihály, Horváth Gyula és a többiek is jótékonyságra fordítják jutalmaikat.

    Mégpedig nem csak egy 100 adagos ételosztás erejéig, hanem ennél jóval többet fognak nyújtani a szegényeknek, mert nevezettek szociális érzékenysége jócskán meghaladja az átlagot.

    Ha ebben kételkedsz, nem hiszel a baloldali értékekben és az MSZP jóakaratában!

  48. ebihal szerint:

    Nem értik! Fel kellene fogni, hogy most Orbánnak a Fidesz tagságához intézett fel-
    szólításáról van szó alapvetően! Ne görcsöljetek azon, hogy a saját mocskotokat
    másra kenitek!

  49. ebihal!
    Ze sem érted, hogy nem értik, ennek ellenére nagyon szorgalmas vagy velük szemben! 😛

  50. szigetország szerint:

    ebihal!

    A szociális érzékenység nem mocskos dolog! A nehéz helyzetben élők melletti tevőleges kiállás nagy emberi jellemre vall.
    Ezek szerint te nem hiszel az MSZP baloldali értékeiben?

  51. ebihal szerint:

    És még valami! Ugyanezt a táblázatot odarakták a Csepeli Hírmondóban is a cikk
    végére, színesben, hogy a polgár csak azt lássa. A saját juttatásaikat nem említik,
    nehogy bárki gondolkodni akarjon.

  52. ebihal szerint:

    szigetország!
    Ha úgy tetszik nem hiszek az mszp egyes tagjainak baloldali elkötelezettségében,
    mint ahogy nem hiszem, hogy a Fidesz szociális érzékenység miatt vezet be
    népjóléti intézkedéseket.

  53. szigetország szerint:

    ebihal!

    Bizony, nekem is vannak kétségeim az MSZP egyes tgajainak szociális érzékenységében.
    Azt sem állítom, hogy a Fideszt mindig, mindenbenben a szociális érzékenység vezérli, de a hazáért cselekdni kötelesség, s ebbe beletartoznak a szociális intézkedések is.

  54. Gordon szerint:

    Az mszp már régen nem érzékeny szociálisan. Tesznek a szegény emberekre magasról, ezért is írták ki a honlapjukra, hogy “nincs igyenebéd, mindenért fizetni kell”.

    Az mszp-nek is meg kell fizetnie majd mindenért!

  55. "?!" szerint:

    Mi újság kedves “Gordon”!

    A tegnap 21:23-kor leírt többlet információm alapján tudjátok-e már, melyik hatályos rendeletből idéztem részetekre néhány alkalommal, és tervezitek-e már, hogy milyen határidőig kell visszafizetni a fideszes alpolgármesterek a jogellenes gépkocsihasználathoz igénybe vett közpénzeket?!

  56. Gordon szerint:

    “?!”

    Mi ez a királyi többes?
    Nem érdekel, hogy honnan idézgetsz, mert úgyse használsz forrásokat (ez nálad régi vonás), vagy félreolvasod, mint a vagyonnyilatkozatos felvetésednél.

    A “jogellenes”-sel vigyázz, nehogy megüsd a bokád a kamuzásoddal.

  57. "?!" szerint:

    Kedves Karsai Mátyás Csepeli Lungo Drom elnök!

    Miért jó az neked, ha butaságok leírásával lejáratod magad?

    Nem akarom a fenti bejegyzésben olvasható szövegedben leírt összes zöldséget szétcincálni, ezért csak néhány zöldséget fogok elemezni abból a részből, amelyben felsoroltad, hogy “mi is történt azokban az években”, amely években történtekről neked fogalmad sincs!

    1.) Írtad, hogy “bezárták a kórházat”, de fogalmad sincs arról, hogy a csepeli kórház bezárásáról magasabb szinten döntöttek, és ugyanúgy nem vették figyelembe a szocik véleményét, mint ahogy jelenleg nem veszi figyelembe a fideszesek választási ígéretét, amelyben megígérték a kórház visszaszerzését.
    Kész röhej, hogy a jobb pozícióban lévő fideszeseknek megbocsátod, hogy nem tudják teljesíteni a kórház visszaszerzésére tett választási ígéretet, de a gyengébb politikai támogatottságú szocikat elítéled, mert nem tudták megtartani a kórházat!

    2.) Felróttad a szociknak, hogy “eladták Észak-Csepelt, meg a Görgey Iskolát”.

    Tetted ezt azért, mert fogalmad sincs arról, hogy Észak-Csepel eladását az akkori teljes fideszes frakció is megszavazta, sőt Németh Szilárd pénzdíjas megbízatást is kapott a képviselő-testülettől Észak-Csepel eladásával kapcsolatban!

    A Görgey Iskola eladásával kapcsolatban pedig nem tudod, hogy a Fideszek nyomására cserélte el az önkormányzat az iskolát az Ibiza Kft.-nek a Kis-Duna partján lévő területével, amelyre az Ibiza Kft. lakóparkot akart építeni, de a fideszesek ez ellen aláírásokat gyűjtöttek és tiltakozó gyűléseket szerveztek!

    A többi állításod boncolgatásával nem foglalkozom, mert nem akarlak jobban leégetni.

    Azt viszont javaslom, ne égesd magad ha hiányosak az ismereteid, és ne vidd túlzásba a nyalást, mert az nagyon undorító tud lenni!

  58. "?!" szerint:

    Kedves “Gordon”!

    Ha a forrást megjelölném, akkor nem lenne találós kérdés a kérdésem.

    A bokámat pedig ne féltsd, mert a szerinted “kamuzásom” beton biztosan hatályos rendeletben előírtakon alapul, és megfelelő időben ezt majd nyilvánosságra is hozom.

  59. felix szerint:

    Talán az önkormányzat SZMSZ-ében?

  60. feri szerint:

    karsai eggy igazi pofátlan háromszínű állat ezelött az mszp seggét nyalta most meg….különben büntetve volt csalásért,rablásért és ember csempészetért jelenleg is több büntető eljárás folyik ellene jelenleg a roma önkormányzatban tevékenykedik ahonnan már kiutálták remélem eltünik mihamarább a közéletből a fidesznek meg annyit ne égesse magát ijen emberek közelségével!

Itt lehet hozzászólni !