Megalakult az idősügyi tanács

Csepel.hu

Illusztráció

Csepelen megalakult az idősügyi tanács. A tagok elfogadták azt a dokumentumot, aminek lényegéről, céljairól Noé László idősügyi tanácsnok, a tanács elnöke tájékoztatta a Csepeli Hírmondót.

„A kerületben élő nyugdíjasok és az önkormányzat közötti folyamatos együttműködés megvalósítása fontos cél, ahogyan az is, hogy biztosítsuk az időseknek az életkörülményeiket közvetlenül érintő intézkedésekkel összefüggő konzultációs, valamint javaslattételi lehetőséget. A rendeletek végrehajtást is figyelemmel szeretnénk kísérni.  A tanácsnak az is feladata, hogy közvetítsen az idősödő emberek, valamint az egyházak, társadalmi szervezetek és alapítványok között” – emelte ki Noé László, aki azt is hozzátette, konferenciákat és más programokat szerveznek majd.

Az elnök azt is kiemelte, hogy az idősügyi tanácsot működtető önkormányzat nagyobb eséllyel indul a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt „Idősbarát önkormányzat” elnevezésű pályázaton.

„Legfontosabb céljaink, hogy javítsuk az idősek helyzetét, érdekképviseletüket biztosítsuk. Az idősek szervezetei számíthatnak arra, hogy az általuk felvetett idősügyi problémák az önkormányzat részéről támogatásra találnak, ugyanakkor az önkormányzat számíthat arra, hogy az általuk adott közszolgáltatási és területfejlesztési információkat az idősek szervezetei eljuttatják a szépkorúakhoz” – tette hozzá az elnök.

Az idősügyi tanács elnöke: Noé László idősügyi tanácsnok

Tagok: Grebenár Imre; Kiss Ferencné; Lohonya Márta; Monoki Tamás; Rátkainé Takács Anikó; dr. Siklósy Ferenc

Az idősügyi tanács várja a csepeli lakosok ötleteit, észrevételeit, javaslatait.

telefon: 425-2408

e-mail: idosellatas@csepszo.hu

levélcím: 1212 Bp., Kiss J. alt. u. 54.

Noé László 06-70/312-4032

e-mail: noetanacsnok@gmail.com

Forrás: csepel.hu

8 hozzászólás “Megalakult az idősügyi tanács” bejegyzésre

  1. kiscicák szerint:

    Sziasztok!

    Csepelen a Krizantém u. 30-32 lépcsőfeljárója alatt tanyázik 2 8-10hetes lesoványodott kiscica. talán még megmenthetők. ha valaki tud csepeli állatvédő egyesületet, vagy ismer olyan egyént, aki tud és hajlandó segíteni rajtuk, értesítse!

    a cicák nagyon bolhásak, és az egyiknek a szemével is lehet valami. én sajnos nem hozhatom őket haza, azért írok, hátha van aki tud segíteni.

    Köszi

  2. vitéz bihari Grün szerint:

    “Szusszanhatnak az idősek – infláció feletti nyugdíjemelés jöhet
    Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat – közölte a kormánypárt szóvivője vasárnap Budapesten, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.”
    .
    Karamell Gabika! Évente két emelés várható?! Gyanús ez nekem! 😛
    http://tozsdeforum.hu/gazdasag/szusszanhatnak-az-idosek-inflacio-feletti-nyugdijemeles-johet/

  3. "?!" szerint:

    Noé s “nagyapó”, gratulálok hozzá, hogy tanácselnök lettél!

    Ceterum censeo .. A volt kommunista “nagyapó” ha kinyitja a száját, vagy veri a billentyűzetet, akkor hazudik, ha kinyújtja a kezét, akkor pedig lop.

  4. kukacka szerint:

    Annyira szánalmas vagy “?!” !!!!

    Inkább örülnél, hogy végre egy ilyen is létrejött a kerületben. Korodnál fogva úgyis érintett vagy.
    Belőled is folyton csak az irigység beszél, mint a másik nagyokosból, a Menyhértből.

  5. felix szerint:

    v.b. Grün!
    Akkor most volt, vagy jöhet?

  6. félix!
    Egy már volt, de egye fene, ha még várható és annyira erőlteti a Szolisbaba, hadd jöjjön! 😛

  7. "?!" szerint:

    Kedves kis szellemi fogyatékos kukacka!

    Te tényleg olyan súlyosan szellemi fogyatékos vagy, hogy egy nem egészen egysoros gratuláló mondatból azt olvasod ki, hogy az irigység beszél belőlem?

    Magyarázd már meg Te kis szerencsétlen kis, hogy miért és hogyan irigykedem én Noé László idősügyi tanácsnokra, aki most már vitathatatlanul tanácselnök is lett ebben a most létrehozott testületben?

    A véleményed kifejtésénél ne zavarjon meg a gratuláció után leírt záró mondatom, mert az csak a “nagyapó” irányába gyakorolt kölcsönös szívesség az Ő hasonló záró mondataiért!

    Várom az eddigieknél értelmesebb nyekergésed szánalmas és szerencsétlen “kukacka”!

  8. kukacka szerint:

    Miért írtam, hogy az irígység beszél belőled? Talán olvasd el újra a “kicsit sem cinikus” bejegyzésed, és rájössz.
    Engem pedig ne sértegess, mert, ha én is belelendülök, akkor nagyon cifrákat fogok mondani. Van vaj a magácska füle mögött bőven…

Itt lehet hozzászólni !