Aggódó olimpikonok látogattak Csepelre

Csepel.hu

A NOB végrehajtó bizottságának február 12-én kiadott javaslata száműzné a birkózást a 2020-as olimpiai játékokról. A sportkedvelők számára megdöbbentő hír másnapján a londoni olimpián szerepelt szabadfogású birkózó csapat tett látogatást a Karácsony Sándor Általános Iskolában.

A Nemzetközi Olimpia Bizottság javaslata óriási kalamajkát okozott a hazai sportágban is, így a meghívott vendégek kicsit késve érkeztek meg az iskolába, ahol a színházterem zsúfolásig telt érdeklődő diákokkal és tanárokkal, hogy a legfrissebb olimpiai (bronz) érmes Hatos Gábor, Ligeti Dániel olimpikon, és Gulyás István szakág-vezető élménybeszámolóját meghallgathassák, akikhez csatlakozott az MTVA sportfőszerkesztőségének munkatársa Mohay Bence is, aki kommentátora volt az ötkarikás birkózó szerepléseknek. Ligeti Dániel hosszasan mesélt a kezdetektől egész napjainkig eltelt időszakról, egészen a felnőtt válogatottságig, amihez Hatos Gábor is csatlakozott, aki több sportágat is kipróbált, amíg nehézatlétává vált.

A csepeli illetőségű Gulyás István kapitány a teremben helyet foglaló ifjú sportolókhoz is intézte szavait, amikor arról beszélt milyen idős korban érdemes elkezdeni a sportolást, és mennyi kitartás, munka szükséges ahhoz, hogy valaki hasonló sikereket érjen el, mint tanítványai. Mohay Bence arról mesélt, hogyan került be a magyar televízió Londonba akkreditált csapatába, s hogy hogyan esett rá a választás, a birkózás közvetítését illetően, melynek szakértelmének elsajátításához rendkívül kevés idő állt rendelkezésére, de – sokak szerint igen színvonalas módon- megoldotta.
A XXX. nyári játékokról mindannyian megosztották – többnyire pozitív – élményeiket, és Hatos Gábor a doppingolás miatt kizárt üzbég sportolótól jogosan elvett bronzérem kacskaringós útjáról is mesélt, amíg az a saját tulajdonába került.
A beszámoló alatt kivetítőn mindenki láthatta a birkózók néhány világversenyének összefoglalóját, s közben a friss NOB javaslatra terelődött a szó: Gulyás István és Mohay Bence is hangot adott megdöbbenésének, és érthetetlenül állnak a már az ókori olimpián is szereplő birkózás esetleges lecserélésének felvetése előtt, hiszen olyan sportágak jöttek szóba helyette, mint a falmászás, vagy a wakeboard, esetleg a már egyszer száműzött baseball. Mindemellett bizakodásukat is kifejezték, hogy az olimpiai játékokon a magyar sport számára 19 érmet hozó sportággal kapcsolatban csak pozitív változások lesznek a jövőben.
A röpke egy óra nagyon hamar eltelt, ám ezt követően a vendégek ezúttal sem távoztak a csepeli önkormányzat ajándéka, és a kiosztott autogramok, valamint néhány közös fotó nélkül.

Forrás: csepel.hu

3 hozzászólás “Aggódó olimpikonok látogattak Csepelre” bejegyzésre

  1. bonifác szerint:

    Úgy látszik, arra van igény, hogy az európai sikersportágakat szép lassan kigyomlálják
    a műsorból.Intő jel, hogy kiszorulunk a világ gazdaságából, politikájából,sportjából.
    Aggódva figyelem a pápaválasztást. Mert az esetleg nem jel- pofon lesz.

  2. Ha nincs birkózás akkor induljunk el egy másik, több millió magyar által űzött sportágban!
    Ágról szakadásban leverjük a világot!
    Elképzelek egy díj-kiosztót, ahol a dobogón három magyar és mellette még három pontszerző helyezett van!
    A riporter sírva bömböli bele a mikrofonba:
    Istenem, de jó magyarnak lenni!
    Közben szól a magyar Himnusz és három piros-fehér-zöld trikolór méltósággal kúszik fel a zárbocra!
    Na jó!
    Legyen közte egy székely is!
    Következő napon a Vezír sajtótájékoztatón jelentené be :
    Ezt az eredményt a fityesz fejlett sport-programjának és személy szerint nekem köszönhetitek zemberek!
    A kormány egyetlen erőssége, hogy még a kudarcot is hatalmas sikernek tudja eladni!
    Mert nem csak a bicikli szalajt, hanem a hívek agya is! ))) 😛 (((

  3. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Kár, sajnálattal olvasok róla, pedig a sport sok mindenre megtanítja az embert, a birkózás egy olyan sport, amiben a sportoló egyedül szenvedi el a vereséget, de egyedül is jut a csúcsra, és a győzelem őt illeti egyedül (na jó edzőt is, de a dobogóra csak ő áll) A csepeli birkózok java része mind az ismerősöm, családostul. Drukkolok hogy maradjon a sport olimpikonszám

Itt lehet hozzászólni !