Dobák válthatja Szenteczkyt a frakcióvezetésben

Nem tud hátralépni a frakcióvezető?

Csepel.info

Hamarosan Dobák István váltja a csepeli MSZP frakcióvezetésében Szenteczky Jánost – állítja a Csepel.info egyik szocialista forrása. A lépésnek, amivel szerinte indokolatlanul sokat késik a párt, két oka van: az egyik, hogy Dobák Istvánt erősítsék, a másik pedig, hogy a kampány előrehaladtával a csepeli MSZP-szavazók között is népszerűtlen Szenteczky kevésbé legyen előtérben.

Az MSZP a Csepel-Soroksár országgyűlési választókerületet a legnagyobb reménységek közé sorolja és elveszítését igazi katasztrófaként értékelné, miközben a csepeli szervezet presztízse a nullához közelít. Minél később kerül Dobák István a csepeli szocialisták politikájának középpontjába, annál kevesebb esély van arra, hogy valóban ő lesz a párt országgyűlési képviselőjelöltje – állítja forrásunk.

Rossz üzenete van a késlekedésnek

Szocialista forrásunk szerint hamarosan Dobák István váltja a frakcióvezetői poszton Szenteczky Jánost. Mint kifejtette, ennek már tavaly decemberben meg kellett volna történnie, és szerinte csak a jelenlegi frakcióvezető állhat a csúszás hátterében. Amennyiben Dobák István, mint választókerületi felelős nem lesz frakcióvezető, az arra utal, hogy még a helyi szervezetben sem hisznek az országgyűlési jelöltségében, esetleg Szenteczky nem tud lemondani. A legrosszabb, hogy ez azt sugallja, mintha Dobák alkalmatlan lenne a frakció vezetésére.

– Az új választási rendszerben vannak a biztos befutó körzetek, vannak azok, amiket egy győzelemhez hozni kell, akkor a “van még esély” és a legvégén a “reménytelen” kategória. Nos, amikor a Csepel-Soroksár körzetet kijelölték, az MSZP-nek ez egy biztos befutó körzet lett, Budapesten rögtön a XIII. kerület után. Tehát ezt hozni kell, nincs mese. Ehhez képest kérem szépen hol van futtatva a Dobák István? A Hírmondó karácsonyi számában ha jól rémlik ő írta le a frakciótagok közül, hogy mit csinál karácsonykor. Meg ő adta be azt az SZTK-s előterjesztést, amire nem ment el a rendkívüli ülést összehívó hat emberből három. Bocs, szerintem ezzel nem lehet futtatni senkit. Folyamatosan előtérben kellene harcolnia, küzdeni a csepeli civilek, munkások érdekeiért, lenyomni a Németh Szilárdot, mint a gyalogbékát. Mert még a csepeliek se fognak bárkit megválasztani, főként nem olyat, aki maximum Németh hóna alól pislákol kifele. Ez nem Dobák hibája, és ezért kellett volna már rögtön decemberben őt tenni a frakció élére, kellett volna tőle egy újévi üzenet, ami eljut mindenkihez, egy jó nagyot benyomni Némethnek a szegénység miatt, meg még jó pár dolgot megtenni, ami mind kimaradt – emelte ki informátorunk.

– Nyilvánvaló, hogy a helyi szervezetre teljesen rátelepedett Szenteczky János és csapata, akiket az MSZP-ben is egyre rosszabb szemmel néznek. Szenteczky ugyanis kitúrt egy csomó embert. Kit csak partvonalra, kit a mögé, kizárva a csepeli MSZP-ből. Köztük olyanok vannak, akik a csepeli baloldal reményteli vagy nagy alakjai voltak, és a makulátlan múltjukkal sokkal jobbak lettek volna polgármester-jelöltnek, mint ő maga. Ezek az emberek hiányoznak ma nagyon a szervezetből. A csepeli MSZP ugyanis három ok miatt olyan erőtlen. Az egyik Szenteczky személyisége, a másik ő és csatlósai támadható múltja és a büntetőügyei, a harmadik pedig, hogy nincs más, mert mindenkit kitúrt, akit ellenfélnek tartott – állítja forrásunk.

“A csepeli szervezet le vagy szarva

– Dobák István ebben a szegényes környezetben még mindig jó választás volt, még mindig a legjobb. Valljuk be eddig nem sok vizet zavart, csepeli létére jóformán alig ismerik. És ez a helyzet, ha nem változik arra lesz a legjobb, hogy amikor sikerül megegyezni az MSZP és a Együtt 2014, az LMP-ből kilépett társaság meg Gyurcsányék között arról, hogy választási szövetségre lépnek, Csepel cserehely lesz. Pont azért, mert Dobák István nem nagy súlyú szereplő, ezért cserélhető. Én ma 20% esélyt adok arra, hogy 2014 januárjában még mindig a Dobák lesz a baloldal helyi jelöltje. Ez pontosan annak köszönhető, hogy még az olyan apró lépések is késnek, mint a frakcióvezetés átadása, valamint annak, hogy sajnos az MSZP-ben Csepel, a csepeli szervezet elvesztette a befolyását, önállóságát, mondhatnám le van szarva  – hangsúlyozta forrásunk, aki legutóbb éppen arról tájékoztatta lapunkat még a szocialista bejelentés előtt, hogy Dobák István lett az MSZP választókerületi felelőse.

Csepel.info

46 hozzászólás “Dobák válthatja Szenteczkyt a frakcióvezetésben” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Aztán kedves csepel.infosok, legálisan vagy illegálisan rögzítettétek az mszp-be beépült téglának a bejegyzésben szó szerint idézett szövegeit?

  2. Gordon szerint:

    Janinak mennie kell!?

  3. felix szerint:

    Vajon ki a tartó tisztje a beépített ügynöknek?

  4. Szigetjáró szerint:

    Szerintem nem ügynök. Csak pénzéhes, kiábrándult és mindenre képes akár a komcsi haverjai…

  5. hapcika szerint:

    “?!” szerint:
    2013. február 19., kedd – 18:06
    Aztán kedves csepel.infosok, legálisan vagy illegálisan rögzítettétek az mszp-be beépült téglának a bejegyzésben szó szerint idézett szövegeit?

    Nem mindegy? Má megint túl teccik kombinááni a dóógokat!

    Nem ez a lényeg. A lényeg, hogy odabent dúl a harc, és az egyik alkalmatlanabb, mint a másik. Hogy mire? Mindenre! Csak az egyiknek kevesebb vajvan a füle mögött…

  6. robi szerint:

    Ami most ott van, az a “nagy öregek” káder politikájának köszönhető.
    Két választást ajándékoztak el.

  7. felix szerint:

    Ha így halad még a végén beveszik a fideszbe.

  8. kócsag szerint:

    Dobák egyébként marha jó választás.

    Jó nagy marha…!

  9. felix szerint:

    kócsag!
    Hányszor beszéltél vele?
    Szerinted mi civil foglalkozása?

  10. Tarjányi László szerint:

    Amennyiben Dobák cserealany és a DK is benne lesz a választási szövetségben, akkor Gyurcsány itt fog indulni, mert itt még vevők az emberek a nagy dumájára! Dixi et salvavi animam meam.

  11. "?!" szerint:

    Jól ráfázhattál valahol “hapcika”, ha a 18:06-kor írt rövid megjegyzésem miatt ilyen nagyon tüsszögni kezdtél.

    Jobbulást kívánok!

  12. yoda szerint:

    tökmindegy ki lesz a frakcióvezető, sz@rból nem lehet várat építeni, sem Szenteczkynek, sem Dobáknak.

  13. vitéz bihari Grün szerint:

    yoda!
    És ennek ellenére mi ez a fosás mégis?! 😛

  14. admin szerint:

    Felix: te is panaszkodtál Szenteczkyre és a módszereire. A forrásunk szerint a csepeli baloldal csak akkor tudja összeszedni magát, ha megtisztul az olyanoktól, mint ő és társai. Mi ezt tiszteletben tarjuk, amit meg időről időre elmond, az elég pontos és logikus volt eddig.

  15. hajós szerint:

    Inkább arról csicseregjetek, fideszinfó, hogy Németh Szilárd 2014-ben parlamenti képviselőnek akar-e majd indulni, vagy a polgármesterséget szeretné inkább megtartani. Merthogy 2014-től nem lehet egyszerre parlamenti képviselő és polgármester.

    Milyen érdekes, hogy a csepelinfó adminja, aki a fidesz seggéből bújt elő, állandóan az mszp belső ügyeivel foglalkozik, de a fidesz belső ügyeiről soha egy árva kukk sincs.

  16. admin szerint:

    Kedves hajós, már többször megírtuk, hogy Németh Szilárd a Fidesz választókerületi elnöke.

    Írtunk erről többek között akkor is, amikor azt pedzegettük, hogy Dobák István lett az MSZP felelőse, de valamiért eltitkolja ezt az MSZP:

    “A csepeli MSZP így végül megfogyva, szétszakadva bár, de a pártban maradók reményei szerint mégis jó 2014-es reményekkel állíthatja a rajtvonalhoz új parlamenti képviselő-jelöltjét, aki várhatóan Németh Szilárd csepeli polgármesterrel és országgyűlési képviselővel fog megküzdeni. ”

    http://csepel.info/?p=23122

    de tettünk rá utalást a fenti cikkben is. Ha nem csak butaságok beirkálásával foglalkoznál, láthatnád azt is, hogy Csepel.info vagyunk, így főként Csepelről vagy a csepelieket is érintő kérdésekről, történésekről írunk, beleértve az összes csepeli párt fontosabb megnyilvánulását is.

  17. hajós szerint:

    admin, a cikkeitek 90%-ában az mszp-vel foglalkoztok, a legmegfelelőbb név nektek nem a csepel.info, hanem az mszp.info lenne.

    Hol vannak a szaftos pletykák a fidesz belügyeiről? Esetleg egy-két magántermészetű email közlése Ábeltől vagy Moroviktól? Névtelen fideszes informátor nyilatkozata a fidesz-frakción belüli pozícióharcokról, stb.? Pl. ki lesz a polgármesterjelölt?

    Kilógsz a fidesz seggéből, és a fideszről mégis hallgatsz, mint a sír. Le vagy fizetve.

  18. admin szerint:

    Akkor most fideszinfo vagy mszpinfo? Döntsd már el mit kritizálsz. Egyébként meg nem muszáj bennünket olvasni, mégis egész nap ezt teszed. Úgy tűnik mégis jó, amit csinálunk, mégis hasznos információkat osztunk meg a csepeliekkel: rászolgálunk a nevünkre.

  19. hajós szerint:

    Fideszes mszp.info. Az mszp, ahogy a fidesz látja.

    Egyébként érdekes látni, hogy ti fideszesek milyen mániákusan az mszp-vel foglalkoztok. Te konkrétan az mszp-vel ébredsz és azzal alszol el, napközben is állandóan az mszp-re gondolsz. Ugyanez vonatkozik Gordonra, Manitura, Bugira, stb. Ezeknek az embereknek állandóan az mszp jár a fejében, gyakorlatilag minden gondolatukat leköti. Teljesen rá vannak kattanva az mszp-re. De a politikusaitokkal is ugyanez a helyzet. Németh Szilárdtól nem lehet úgy kérdezni valamit, bármivel kapcsolatban, hogy a válaszát ne azzal kezdené, hogy az mszp így meg úgy. Ugyanez vonatkozik Ábelre, Borbélyra, stb.

    Ebből látszik, hogy a fidesz milyen fontosnak tartja az mszp-t, még mindig a fő ellenfelének tekinti és rettenetesen fél tőle. Önmagát nem is tudja definiálni az mszp nélkül.

  20. admin szerint:

    A fenti cikkben éppenséggel pont egy MSZP-s írta le, hogy jó jelöltnek tartja Dobák Istvánt. Az a baj, hogy Szenteczkyt meg bírálta? Őt ki nem bírálja saját magán kívül?

  21. hajós szerint:

    igen, te meg fideszes létedre azonnal közölted. Hú, egy mszp-s nyilatkozik az mszp-ről! Azonnal közölni!!!! mindenkit ez érdekel! möszöpö möszöpö möszöpö, ezt kell nyomni éjjel-nappal!

  22. kócsag szerint:

    “felix szerint:

    2013. február 19., kedd – 19:39

    kócsag!
    Hányszor beszéltél vele?
    Szerinted mi civil foglalkozása?”

    Igen, szeretnélek megnyugtatni, hogy beszéltem már vele. Ezért is mertem bátran leírni a véleményem.
    Átlag alatti figura, még középszerűnek sem mondanám. Hiányos műveltséggel bír, elcsen egy-két idézetet innen-onnan, és azzal villog. Már amikor sikerül neki, mert időnként akkora blődségeket mond, hogy, ha a halottak hallanák, rögvest feltámadnának!

  23. pirkadat szerint:

    Hajós! Nagyon kívácsi vagy:

    “Hol vannak a szaftos pletykák a fidesz belügyeiről?”

    Nem gondolod, hogy a problémádat az okozza -azért nem hallasz csámcsogós történetekről-, mert egyszerűen nincsenek ilyenek a fidesz háza táján?

    Ne a saját pártodból indulj ki, ahol az a menő, ha valaki lop, csal hazudik! Lehet tisztességesen is intézni az ügyeket.

  24. koppány vezér szerint:

    Hajós, valóban fújhatnál egy kis visszavonulót!

    Az, hogy disznóól van az MSZP háza táján, az kívülről is látszik már régóta, nem kelenek ahhoz a belső emberek. Ők csak megerősítik.
    De tudod, hogy szól a mondás: nem zörög a haraszt…

    De olvasd csak vissza a hozzászólásaidat. Érdemes. Olyan vagy, mint amikor egy hisztis kiskölök földhöz veri magát egy nyalókáért! Ne itt hörögj, hanem csinálj rendet ott nálatok, és akkor nem lesz miről beszélni.
    Bár a “pénz az úr” pártnál ez nem lesz egyszerű…

  25. hajós szerint:

    hülye vagy te, pirkadat? hogy a fenébe ne lennének szaftos belügyek a fideszben? minden pártban vannak, régebben a fidesz tájáról is mesélték, Németh hogyan törtet, fúrja ki a párttársait, stb. Közeledik megin a választás, kell megint tülekedni, helyezkedni, kit hova jelölnek, kiből lehet képviselő, polgármester-jelölt, stb.

  26. hajós szerint:

    hol csináljak rendet, koppány köcsög?

    Akkor csak möszöpözzél tovább. Möszöpö möszöpö möszöpö möszöpö möszöpö, ez az egyetlen téma.

  27. yoda szerint:

    Vitéz Bihari: nem a fosás jele ez, inkább megelőző csapás!

  28. Gordon szerint:

    Hajós már a horogkereszt használata mellett (is) kampányol… mélyre süllyednek a gyűlölet mocsarában az elvtársak.

    hajós: “Az Alkotmánybíróság helyesen döntött. Abszurd volt a törvény!”

    /Forrás: Május 1-től szabad a horogkereszt és a vörös csillag használata c, hír
    2013. február 20./

  29. hajós szerint:

    Gordon, tehát az alkotmánybírók is mind fasiszták?

  30. Gordon szerint:

    Az alkotmánybírák elméleti jogászok, akik nem mindig értik, hogy mi milyen okból van.

    Te viszont csak egy kis fasiszta kommunista vagy.

    “Gordon, tehát az alkotmánybírók is mind fasiszták?” – kérdi az újfasiszta hajós.

    Az Ab megosztott volt a döntésben. Szerintem helytelen döntés született.

  31. hajós szerint:

    Gordon, a fidesz az, amelyik szimpatizál a fasizmussal (ld. fasiszta írók istenítése, Nyirő, Tormay, Wass, ezeken az oldalakon is), meg a kommunizmussal is (ld. hatósági árak, nagyvállalatok államosítására való törekvés, Orbán Viktor és Kádár János közötti feltűnő hasonlóságok). Tehát rád mint fideszes köcsögre illik legjobban a fasiszta-kommunista jelző.

    Tetejébe még elképesztően öntelt hólyag is vagy, amiért azt hiszed, te még az alkotmánybíróknál is jobban meg tudod ítélni a szóban forgó törvényhelyet.

  32. yoda!
    Valami illesmi megelőző csapásra gondolsz?!
    Az utolsó héten is faggatják Simort
    “A Fidesz arra vár választ, hogy a nemzeti bank betartja-e a törvényeket. “Ha ez nem így történt, akkor ennek következményei kell, hogy legyenek” – közölte Puskás Imre, a Fidesz képviselője.”
    Majd valami nemzetközi pénzintézet elhappolná mint anno a Bokrost?! ))) 😛 (((
    http://www.origo.hu/gazdasag/20130220-az-utolso-heten-is-faggatjak-simort-a-kormanypartiak.html

  33. Doki szerint:

    Madarat, akarom mondani, ludat tolláról, Bajnait barátjáról ismerni meg.

    A Bajnaival bratyizó Felcsúti Péter, egykori munkásőr és az Együtt 2014 oszlopos tagja így vall családjáról: ,,Szüleim már a háború előtt a kommunista párt tagjai voltak. Erősen baloldali nevelést kaptam, például 1956 nálunk nem volt se forradalom, se szabadságharc…”

  34. Doki!
    Le is tagadhatná!
    Vannak még gerinces emberek! 😛

  35. yoda szerint:

    Vitéz Bihari. Nem erre gondoltam.

  36. yoda!
    Azt kellene írni amire gondoltál! Vagy én találjam ki?!
    “A krumplileves legyen legyen krumplileves!” 😛

  37. Doki szerint:

    Zöldike! Akkor te is bevallhatnál egy-két dolgot

  38. koppány vezér szerint:

    Hajós elvtárs, nagyon feszült vagy. Kérj segítséget háziorvosodtól vagy gyógyszerészedtől!

  39. Doki!
    Tagadtam én valaha valamit is?!
    Aki igazat mond annak nem kell variálni! 😛

  40. pirkadat szerint:

    Tényleg nem tudod már, mit beszélsz (írsz) Hajós elvtárs.

    Hiányoltad a szaftos fideszes belügyeket. Amik ezek szerint nincsenek. Hiszen, ha lennének, nem hiányolnád őket. Erre később meg azt írod, hogy igenis vannak.

    Össze-vissza beszélsz! Dőlj le pár órára, aludd ki magad. Jót fog tenni!

  41. hajós szerint:

    pirkadat, te marha! nem a belügyeket hiányoltam, hanem az azokról való beszámolókat itt a csepelinfón! honnét szalajtottak téged kisapám, hogy ezt még neked külön szájba is kell rágni?

  42. CsepeliNo1 szerint:

    Kedves admin!
    “Németh Szilárd csepeli polgármesterrel és országgyűlési képviselővel fog megküzdeni.” Tévedsz! Németh Szilárddal senki nem fog küzdeni.
    Küzdeni éppen Ő fog!

    kócsag!
    Dobák úrra mindent lehet mondani, de hogy hiányos a műveltsége, azt nem! De ha Te ezt szűrted le, akkor lehet, hogy Te nem értetted, amit mondott. Akkor ki is a műveletlen?

  43. felix szerint:

    Köcsag!
    A hetvenes évek óta ismerem és merem állítani, hogy tévedsz.

  44. pirkadat szerint:

    Tudod mi, Hajós!

    Marha a te jó édes anyukád! Én véleményt írtam, erre te sértegetsz.
    Tedd ezt azzal, aki ahelyett, hogy elköttette volna magát, világra hozott téged!

  45. pirkadat szerint:

    Hűha, látom beindult a szoci gépezet. csepelino és félix gyorsan setét Dobák István megsegítésére sietnek.
    De ettől bizony ő még setét marad. Uraim, akár tetszik, akár nem, a dús, ősz haj fedte nagy fejkörfogat nem jelent egyet a benne lévő ész nagyságával. Sőt! Az ő esetében ez fordítottan arányos.

  46. felix szerint:

    Nem hiszem, hogy veled szemben védelemre szorulna.

Itt lehet hozzászólni !