Pista lett a Jani Csepelen?

Kinevezték az MSZP parlamenti képviselő-jelöltjeit Budapesten

Csepel.info

Szenteczky elöl, Dobák utána: fordul a kocka?

2010. augusztus 5-én “Ki lesz a Jani, ha nem lesz a Jani?” címmel közölt szavazással egybekötött cikket a Csepel.info arról, hogy mi várható a kerületi MSZP-ben, ha Szenteczky Jánost, a Csevak vezérigazgatóját “elmossák a botrányok”. Bár a csúfosan megbukott, megfogyatkozott és kettészakadt pártszervezetben Szenteczky elnök, frakcióvezető és látszólag első ember is maradt, lapunk egy informátorától úgy tudja, hogy a választókerületi felelős – azaz a leendő parlamenti képviselőjelölt –  már a régi, vonalas pártember hírében járó Dobák István lett. A bejelentés nélküli, néma kinevezés ugyanakkor informátoraink szerint meglehetősen beszédes, azt mutatja, hogy a parlamenti jelölt tekintetében korántsem dőlt el minden.

Az Index szerint év végéig az MSZP megpróbálja mind a 106 egyéni körzetben kiválasztani azokat a személyeket, akik választókerületi felelősként irányítják majd a 2014-es felkészülést, és várhatóan a párt országgyűlési képviselő-jelöltjei is lesznek. A fővárosban 18 körzetből 16-ban vannak meg a jelöltek, közülük többen már a korábbi a választásokon is indultak, néhány azonban – vélhetően ide tartozik a csepeli is – 2014-ben mérettetnék meg magukat először. A párt az Index szerint hamarosan leáll a választás előtti regisztráció kritikájával is, inkább arra készülnek, hogy az új helyzetben találjanak minél több mozgósítható támogatót.

“Vagy mi vagy ő”

A bűncselekmény-gyanús botrányok fényében 2010 augusztusában sokak számára még elképzelhetetlennek tűnt, hogy Szenteczky János két és fél év után, 2012-ben is a csepeli MSZP elnöke legyen. Informátoraink szerint akkoriban a párt helyi csoportjában aktív szerepet betöltő több prominens tag is vállalhatatlannak tartotta Szenteczkyt, és “vagy mi vagy ő” alapon vélekedtek arról, hogy mit hoz majd a jövő, ki marad a szervezetben. A korábban a XIII. kerületi MSZP-seket megszégyenítő győzelmeket ünneplő csepeli szervezet 2010 tavaszán majd őszén is iszonyatosan nagyot bukott. Míg angyalföldi párttársaik megint taroltak, a csepeliek két parlamenti majd egy polgármesteri helyet és a 14-ből 13 egyéni önkormányzati képviselőt is elveszítettek, ezzel teljesen elbukva a kerület irányítását.

A győzelmet megszerző új, fideszes vezetés ráadásul nem sokáig ünnepelt. Leváltották a bűncselekmény-gyanús ügyekben kompromittálódott vezetőket, újabb és újabb büntető-feljelentéseket tettek, az elszámoltatásról könyvet adtak ki, és ami az MSZP-nek a legfájóbb pont lehetett, elzárták a “pénzcsapokat” is. Azaz megszüntették a párt vállalkozó-holdudvarának busás önkormányzati jövedelmeit, amely a Fidesz szerint összességében az évi kétmilliárd forintot is meghaladhatta.

Nem csak Szaddám tudott azonban minden elemzőt és képzeletet felülmúlva talpon maradni egy súlyos és a vezetés képességeit is erősen megkérdőjelező vereség után: piciben ugyan, de Szenteczky János is képes volt hasonló bravúrt produkálni. A “vagy mi vagy ő” alapon vélekedő MSZP-sek pedig információink szerint többnyire már nincsenek a pártban. Ők lettek a gyengébbek, vonultak tovább a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióba, a Milla felé  vagy más párt- és civil szervezet árnyékába.

Annak ellenére, hogy Szenteczky pártelnök tudott maradni, a parlamenti politikusok radikális csökkentésével, a választási rendszer változtatásaival az erőviszonyok alaposan megváltoztak; a helyi pártvezetők szerepe elsekélyesedett, súlytalanná vált. Míg ugyanis korábban egyedül a csepeli pártvezetés két parlamenti képviselő-jelölt kijelölésében döntött, a mostani képviselő-jelöltek körzeteibe több pártszervezet is tartozik majd.

A csepeli MSZP így végül megfogyva,  szétszakadva bár, de a pártban maradók reményei szerint mégis jó 2014-es reményekkel állíthatja a rajtvonalhoz új parlamenti képviselő-jelöltjét, aki várhatóan Németh Szilárd csepeli polgármesterrel és országgyűlési képviselővel fog megküzdeni. Már emiatt is érdemes tehát a jelöltet minél hamarabb megismertetni Csepel és Soroksár választóival – gondolhatná legalábbis a naiv választó.

Dobák István lett “a Jani”?

Szerkesztőségünk már a 2010-es cikk megjelenésekor a legesélyesebbek közé sorolta Dobák Istvánt arra az esetre, ha Szenteczkyt leváltják. Ez mint láttuk elmaradt, a választókerületi felelős azonban egy informátorunk szerint mégis Dobák lett, amivel egyértelműen Szenteczky János fölé került a rangsorban.

Lapunk 2010-ben a következőt írta a politikusról: “jelenleg a párt alelnöke, tehát hasonló helyzetben van, mint Szenteczky János volt polgármester-jelölésekor. Ahogy az a brezsnyevi kommunista pártmechanizmusban és az olasz maffiában is kialakult, az utódlási rend szerint Dobák most nagyon közel áll ahhoz, hogy Szenteczky esetleges pótlásakor ő kerülhessen szóba. Dobák István mellett áll, hogy mindig is “megbízható elvtárs” volt. Az ellenzéki képviselők tipikus keményvonalasnak tartják, aki még akkor sem habozik felvenni a szemellenzőt és kiállni bármilyen pártálláspont mellett, ha az történetesen tökéletesen értelmetlen. Dobák ráadásul az un. “gyári csapat” tagja, amely az elmúlt időben meglehetősen megroggyant, miközben mindig is a csepeli MSZP fő erejét adta.”

Beszédes lehet a csend

Annak ellenére, hogy a választókerületi felelősök kinevezése egy hagyományosan baloldali – tehát 2014-ben is esélyes – körzetben  komoly hír, Dobák István kinevezését eddig mégis néma csend követte. Hiába is keresnénk ugyanis, a csepeli MSZP lassan egy éve nem frissülő honlapján vagy az MSZP-s aktivisták által működtetett blogoldalakon sem találnánk erről semmilyen bejelentést.

A csend viszont így már felettébb beszédes lehet. Amikor ugyanis 2010-ben arról kérdeztük olvasóinkat, hogy kit tartanak Szenteczky János utódlásában a legesélyesebbnek, Dobák még akkor sem volt az élmezőnyben, ha figyelembe vesszük, hogy sokan elviccelték a szavazást. A most előre tolt politikus mindeddig csak önkormányzati szinten mozgott, de ott sem töltött be komolyabb pozíciót. Ez azonban még jól is jöhetne. Csakhogy előtérbe kerülését a kora miatt legfeljebb viccből lehetne fiatalításnak vagy újításnak nevezni, és MSZP-s forrásaink szerint soha sem töltött be fajsúlyos szerepet a pártban.

Ezek után nem meglepő, hogy MSZP-s forrásaink szerint a most előre tolt politikust az idő előrehaladtával könnyen lecserélhetik a csepeli pártszervezetben egyelőre csak helyezkedni próbáló vagy oda-oda  szaglászó “nagykutyák”. “Dobák István fegyelmezett pártember. Azt is megérti, ha elöl van rá szükség, és azt is, ha hátra kell lépnie valaki más érdekében. Márpedig az idő halad, Németh Szilárd pedig a legismertebb politikus lett Csepelen. Bárki is lesz az ellenfele, ismertség kell annak is. Ahogy megy az idő, úgy válik egyre elkerülhetetlenebbé, hogy az ismeretlen Dobákot inkább valamelyik ismertebb szoci váltsa le; Szenteczky, Tóth vagy Podolák. Szenteczky ezt már csak a mentelmi jog miatt is biztosan nagyon szeretné, de az elmúlt hónapokban Tóth Mihály korábbi polgármester is erősen aktivizálódott. Podolák György szintén a legismertebb MSZP-s politikusok közé tartozik, de ő az elmúlt két évben inkább távol tartotta magát a dolgoktól” – fejtette ki MSZP-s informátorunk.

Csepel.info

44 hozzászólás “Pista lett a Jani Csepelen?” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Majdnem igaz.

  2. Vitéz Nagybányai szerint:

    Menjenek a büdös p….ba, többek között miattuk szavaztam a Fideszre.

  3. Manitu szerint:

    Pista! Iszol-e mustot?

  4. Vátesz szerint:

    Teljesen mindegy kit küld a csepeli választó a parlamentbe, egyiknek sincs elképzelése Magyarország jövőjéről. Eddig mindenki felvette a képviselői fizetését, az ország sorsát azonban képességek híján nem tudta jobbá tenni. A három klientúra, maszopos, szadeszos és a fideszes csak egymás legyőzésében volt érdekelt, s közben a fürdővízzel kiöntötték a gyereket. Nem lehet egyszerre két urat szolgálni, nevezetesen a saját és pártérdeket illetve az ország érdekét szolgálni.

  5. yoda szerint:

    Jó cikk, de ki tudja igaz-e. Nem könnyű a szociknak jelöltet állítani, sokan elhasználódtak, vagy lemorzsolódtak.

    Dobák megbízható elvtárs, fegyelmezett pártember, gyári ember, szürke eminenciás és elkerülték a botrányok. Jó választás lehet.

  6. Éva szerint:

    Szegény Dobák Pityu. Nem tudja még, hogy mekkora vereség vár rá…

  7. Bugi szerint:

    Ez a kockafejű Dobák nem a MÁV-nál vagy a kikötőben volt komisszár?

  8. Éva szerint:

    Tudja már, hogy mi az a HPV oltás!? 🙂

  9. felix szerint:

    Talán ismeritek?

  10. Bugi szerint:

    Igen. Hej Patyomkin Vöröskatonái!
    😉 Amúgy honnan tudná, max. azt tudja, hogy mi a proletárdiktatúra.

  11. Éva szerint:

    Azt mások is tudják. Nem is kérnek belőle többet…

  12. Dr grünné szerint:

    Anyám! Ez egyre szarabb lesz!

  13. "?!" szerint:

    A fenti karaktergyilkossági szándékkal írt bejegyzésben az alább idézőjelbe tett különösen aljas aranyköpések olvashatók, egy a bejegyzés aláírására is gyáva bértollnoktól:

    1.) “…. bejelentés nélküli, néma kinevezés …”
    Ilyen cselekmény csak egy szellemi torzszülött elmebeteg ember agyában születhet meg!

    2.) “A bűncselekmény-gyanús botrányok fényében….”
    Azt elfelejti hozzátenni a gyáva bértollnok, hogy a gyanúsításokat és botrányokat Ő és a társai gerjesztették, de eddig egyetlen bűncselekmény megtörténtét sem tudták bizonyítani!

    3.) “Leváltották a bűncselekmény-gyanús ügyekben kompromittálódott vezetőket,…”
    Ugyanez lesz a sorsa az ebben a ciklusban kompromittálódott vezetőknek is!

    4.) “…. újabb és újabb büntető-feljelentéseket tettek, ….
    Azt elhallgatja az aberrált firkász, hogy feljelentések mind eredménytelenek lettek!

    5.) “az elszámoltatásról könyvet adtak ki,…”
    A könyvben olyan rágalomnak minősülő hazugságokat írtak le, mint a 9,1 milliárd Ft északi bevétel teljes és nyomtalan eltűnése, amely két éven keresztül hangoztatott hazugságot a Borbély Lénárd alpolgármester által 2012. szeptember 27-én kiadott T-25. számú tájékoztató cáfolta meg, és döntötte romba a hazug fideszes vezetők szavahihetőségét!
    A T-25. számú hivatalos tájékoztatóból bárki megtudhatja, hogy tételes kimutatás áll rendelkezésre a könyvben eltűntnek minősített 9,1 milliárd Ft északi bevételből elköltött pénzekről, továbbá mindenki megtudhatja azt is, hogy a könyvben hazudozó fideszes vezetők 2010. őszén 3,6 milliárd Ft-ot vettek át az eltűntnek minősített pénzből, de ezt a tényt a saját táboruk előtt is letagadták, mert ezt a 3,6 milliárd Ft-ot valószínűleg a saját táborukat is átvágó fideszes vezetők akarták eltüntetni!

    6.) “…. elzárták a “pénzcsapokat is. Azaz megszüntették a párt holdudvarának busás önkormányzati jövedelmeit, amely a Fidesz szerint összességében az évi kétmilliárd forintot is meghaladhatta.”
    Az évi 2 milliárd Ft megtakarításról szóló hazugsággal etetik a saját táborukat és az összes csepeli választót, miközben ennek a hazugságnak a hátterében csak az áll, hogy az éves kerületi hatáskörű felújítási és beruházási tervet 2011-ben 22,4 %-ra, 2012ben pedig (a III. negyedévig bezárólag) 18,6 %-ra teljesítették, és így a majdnem teljes semmittevés eredményeként “takarítottak meg” 2011-ben, és fognak megtakarítani 2012-ben is, évi kb. 2 milliárd Ft-ot!

    Nem folytatom a fenti vitaindító bejegyzésből idézett rágalmak és arcátlan hazugságok elemzését, mert szerintem normális emberek a fenti elemzésem alapján is láthatják, hogy a hatalmat jelenleg gyakorló – mindenkit átvágó – hazug fideszes politikusoknak 2014. őszén menni kell a süllyesztőbe!

  14. Bugi szerint:

    Megjött az idióta írásjel is. Viszont most az egyszer igaza van. Az, hogy valaki a gyilkosságba is belekeveredett, a kerületet tönkrevágó MSZP jelöltje lesz, felér a karaktergyilkossággal.

  15. felix szerint:

    Kérdezem az itt karaktergyilkolókat, valamelyikőtök ismeri Dobákot vagy csak jó kutya módjára ugattok.
    Az informátor meg olyan mint a Helyi Téma szennylap. Egy-két igazság a többi meg hazugság.

  16. Bugi szerint:

    Félix: áruld már el mitől karaktergyilkosság, ha valaki az MSZP színeiben indul a választáson? Vagy itt tartunk, ennyire égőnek tartjátok a saját pártotokat? Megértem. Szerintem is égő. Legalább egy dolgoban egyetértünk.

  17. yoda szerint:

    Dobák elvtárs jó elvtárs. Vissza az öreg elvtársakkal (Dobák, Avarkeszi, Podolák, Tóth, Glavanov), az új generáció csúnyán leégett! 🙂

  18. felix szerint:

    Bugi!
    Veled nem vitatkozom, mert ahhoz keszonoznom kéne, mert annyira le kéne mennem a színvonalban.

  19. felix szerint:

    Úgy van ahogy gondoltam.
    Nem ismeritek, csak megrendelésre ugatjátok.

  20. Manitu szerint:

    Félix, csak nem te vagy a naggyá lett Dobák elvtárs? Gratulálok! Hát ezért néztél ki úgy az elmúlt hónapokban, mint aki karót nyelt! 😀

  21. yoda szerint:

    Felix – Én nem bántom Dobákot, szerintem ő még az MSZP hitelesebb, vállalhatóbb arca. Meglátjuk majd, hogy tud teljesíteni. Mindenesetre aktivizálta magát, ez jó jel!

  22. felix szerint:

    Manitú.
    Már többször leírtam, hogy Szenteczky megválasztása napján kiléptem az MSZP.-ből.
    Csupán az elhangzott vélemények alapján írtam, hogy nem ismeritek.

  23. felix szerint:

    Yoda!
    Drukkolok neki, de a sikerhez olyan változások kellenének a csepeli MSZP.-ben amihez több ciklusra lenne szükség, vagy többek távozására.

  24. Manitu szerint:

    Félix-Dobák elvtárs még itt a Csepel.infón is a legaktívabb elvtárs. Pedig komoly kommunista brigád gyúrja a netet nap mint nap. Hiába no, aki magasba akar emelkedni, annak mindenhol teljesítenie kell. Napközben fórumozik a pártért, ünnepnapokon felveszi a legelvtársiasabb mosolyát, amit talán még Lenin elvtárstól lesett el, este pedig aktíva ülések végeláthatatlan sora jön, és talán még az álmaiban is a pártot látja maga előtt. Nem semmi, valljuk be.

  25. Szigetjáró szerint:

    Valahogy a cikkről az alábbi nóta jutott eszembe:

    http://www.youtube.com/watch?v=BWHBBYwtytg

    Mindegy melyik MSZP-s indul, és az is mindegy, hogy hova, úgyis csak rombolni tudnak. Hiszen meg is ígérték, hogy törlik a címert, az emlékművet, mindent.

  26. felix szerint:

    Manitu!
    Nem én vagyok a Dobák, kár ezzel próbálkoznod.
    Az viszont igaz, hogy Szilárdka már pipa volt rám egyszer kétszer.

  27. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    Van néhány megjegyzésem és tanácsom részedre a ma 07:24-kor elküldött hozzászólásoddal kapcsolatban!

    1.) Az első mondatod helyesbítéseként közlöm, hogy nem megjöttem, hanem itt voltam már akkor is, amikor Te még egy éretlen petesejt voltál abba a ……. anyádban, aki a személyedben csak egy idióta bugris bunkóval tudta megajándékozni a környezetedet, (és az itt fórumozókat)!

    2.) Ha kihúznád az orrodat néhány percre a fideszes főnököd seggéből, akkor magad is érezhetnéd annak a rohadó félben lévő narancsnak a bűzét, amelyet az agyad helyére beültettek, amelynek a bűze az írásaidból már az olvasókig terjed!
    Javaslom, hogy a fejedben rothadó narancs rossz hatásának megszüntetése céljából, jelentkezz egy újabb agyátültetésre!

    3.) Örültem annak a mondatodnak, amely úgy szól, hogy “Viszont most az egyszer igazam van”, de rögtön kiderült, hogy Te nem a vitathatatlan tényeket ismerted el, hanem ez a mondatod csak összekötő duma volt, a beteg fejedben lévő rothadó narancs által generált további hazudozáshoz.

    4.) “Gyilkosságba is belekeveredett, a kerületet tönkrevágó” MSZP-ről kezdtél el hablatyolni, mert azt is képtelen vagy felfogni, hogy az önkormányzattól független alapítványi iskola épületében elkövetett kettős gyilkossággal, csak az olyan szellemi és jellembeli szinten lévő idióták gyanúsítgatják általánosítva a csepeli mszp-seket, akik általánosítva képesek meggyanúsítani a csepeli fideszeseket is azért, mert a jelenlegi fideszes önkormányzat regnálása alatt Észak-Csepelen négy embert brutálisan meggyilkoltak!
    A kerület tönkrevágásával kapcsolatban pedig jegyezd meg azt a magyar közmondást, hogy “Nyugtával dicsérd a napot”, mert a csepeli narancsosok eddigi teljesítménye messze alatta marad az mszp-sek azonos időszakban nyújtott teljesítményének!
    Ugyanis a pótcselekvések (utca-átnevezések, rovásírásos városkapuk létesítése, ereklye nélküli ereklyés országzászló állítása, használt sátrak beruházásnak nevezett felállítása) nem pótolják az önkormányzat költségvetésébe a 2011. évre betervezett (de el sem kezdett) 86 tétel-, a 2012. évre betervezett (de szintén el sem kezdett) 114 tétel kerületi hatáskörű felújítás és beruházás megvalósításának az elmulasztását!

    Világos, Te anyaszomorítóan hülye bugris bunkó “Bugi”?!

    A fenti tényeket, más naranccsal pótolt agyú fórumozóknak is a figyelmébe ajánlom!

  28. Bugi szerint:

    Írásjel! Mivel teljesen őrült vagy, most sem olvasom el amit írtál. Egyébként többen szóltak már neked arról, hogy hülye vagy, mert magadnak írsz, ráadásul tényleg marhaságokat, de te tudod.

    Ami meg Dobákot illeti, lehet jó elvtárs, de Csepelnek nem elvtársak kellenek. 16 év alatt olyan szinten szétbarmolták ezt a kerületet, hogy az utolsók vagyunk Budapesten. A végén már Ferencvárosból, az Illatos útról hozták be ide a leépült cigányokat, de a helyi MSZP akkor se tiltakozott, mert hát úgysem érintette őket a dolog, a többségük nem is itt lakott. De Dobák se szólt semmit, pedig ő itt lakott: de ez dupla szégyen.

    Aki ezt akarja folytatni, az is hülye.

  29. felix szerint:

    Bugi!
    Az értelmi képességed messze alulmúlja “?!” képességeit. Ránézve már az összehasonlítás is sértés, ezért elnézését kérem.
    Annyi eszed sincs, hogy képes legyél összehasonlítani az általa leírtakat azzal amit a FIDESZ eddig “csinált”.

  30. Bugi szerint:

    Félix! Cáfold meg: http://csepel.info/?p=22069

    Ha azt mondod, hogy ez nem az elmúlt évtizedek miatt van, akkor kiállítod magadről a párigazolványt. Ha meg elismered, akkor azt is elismered, hogy a csepeli MSZP a béka segge alá vitte a kerületet. Mert ugye más kerületekben is MSZP volt, mégis Csepel lett Budapest legeslegutolsója.

    És ebben a te kedves Dobák elvtársad is benne volt. A hallgatagok közt is, akik nem szóltak a ferencvárosi szociális ellátott cigányok átköltöztetése miatt. Mert ugye Dobák elvtárs jó elvtárs, mindig csak bólogatott, ahhoz értett.

  31. felix szerint:

    Ha lenne egy csepp eszed akkor ezt nem tetted volna ismét fel ide.
    A csepeliek hány százaléka dolgozik Csepelen szerinted?
    Nem Csepelen fizetik a legkevesebbet, hanem a csepeliek keresnek a legrosszabbul.
    Nyugodj meg nem fog változni semmi, mert SZILÁRDAN ellenállnak a csepeliek mindennek ami a sorsukon javítana.
    Ha jól tudom akkor nem régen lett védett a Duna part ami kitörési pont lehetne, de a Hollandi úti “szövetség” sikeres.
    Igaz Csepel mindig elhanyagoltnak és gazdátlannak néz ki, amelyik politikai párt villogni akar az szemétgyűjtési akciót ind. Csepel olyan amilyenné a csepeliek teszi, ezen a FIDESZ sem tud változtatni. Az igaz, hogy rengeteget spórol azzal, hogy meg sem próbálja.

  32. Bugi szerint:

    Na látod itt a sok hazugság. Csepel ugyanis azért lett putri kerület, mert a vezetői leszarták. Más kerületekben is volt MSZP-s vezetés, más kerületek mégis szépültek, fejlődtek. A fejlődő kerületekben értékesebbek lettek az ingatlanok, a jobban keresők telepedtek le, a putriba meg jöttek a putrilakók. Vagy egyenesen hozták őket, mint ide a IX. kerületből.

    Ezt köszönhetjük az MSZP-nek Csepelen.

  33. nagyapó szerint:

    Csodás amikor a komcsik egymást fényezik. Ki okosabb? Ki szebb? 1/2eszű1/2x vagy törött gerincű írásjel?
    Ennyi marhaságot, adatok nélkül felsorolni, tényleg “nem semmi”. Viszont eetásak azt jól megtanulták, hogy “Egy hazugság, ha elég sokszor mondogatják, igazzá válik. (Lenin)”, de azt is írta “Mi a teendő?”
    Eetásak! Legalább bölcs tanítójuk második idézetét fogadnák meg. Adjanak valami programot, jövőképet!
    De sajnos

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. felix szerint:

    Szemétláda!
    Te eddig csak a “nevemben” szereplő egykettedet írtad le adatként. Adatokat én valóban nem írok, de “?!” kapcsolatosan ezt állítani nyilvánvaló hazugság, amit csak az ment, hogy tök hülye vagy.
    Számodra jó taktikának tűnik, hogy amit a FIDESZ csinált országosan azt a csepeli MSZP.-vel kapcsolatban írod le.
    Csepelnek jelenleg nincs és nem lehet jövőképe, mert sem a csepeli FIDESZ sem a cspeli MSZP nem alkalmas arra, hogy jövőt teremtsen Csepelnek. ezért is léptem úgy, hogy ezt a taggyüllésen el is mondtam. Te mikor hagyod ott az alkalmatlan FIDESZT.

  35. lucifer szerint:

    Bugi!

    Két betűt kifelejtettél a nevedből, mégpedig az “R” és “S”betűt.

  36. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    Az alábbi három megjegyzésem van a 15:19-kor elküldött böfögésedhez:

    1.) Abszolút nem érdekel, hogy elolvasod, vagy nem olvasod el az írásaimat!
    Megelégszem azzal, hogy a Te bányászbéka ülepe alatti szellemi szintednél magasabb szinten lévő fórumozók elolvassák!

    2.) Írtad, hogy “Az Illatos útról hozták be ide a leépült cigányokat…”
    Ennek a kijelentésednek az alapján megállapítom, hogy Te nemcsak anyaszomorítóan hülye bugris bunkó vagy, hanem ráadásul egy rasszista gané is vagy!
    Kérdezd, meg Te barom a szeretett polgármesteredet, hogy mi volt a baj ezekkel a ide költöztetett cigány családokkal!
    November 15-én Szilárdunk azt mondta, hogy “ezekkel az egyébként dolgos cigány családokkal csak az volt a baj, esetenként 18 főből álló háromgenerációs családokat költöztettek egy-egy kétszobás csepeli lakásba”!
    Remélem, hogy a szeretett polgármesteredet nem akarod meghazudtolni Te barom?!

    3.) Egy kis kiegészítéssel egyetértek viszont a hozzászólásodnak a záró mondatával, amelyben azt írtad hogy: “Aki ezt akarja folytatni, az is hülye”.
    Nekem az a véleményem, hogy “Aki ezt akarja folytatni AMI JELENLEG FOLYIK, az is MIND hülye”!
    (A korábbi hozzászólásaimban tényekkel és számokkal bizonyítottam, hogy miért?)

    Világos, Te anyaszomorítóan hülye bugris bunkó “Bugi”?!

  37. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x! Ha levelet írt volna, olvasás után tudnék vele mit kezdeni.
    Szeretném tudni melyik „taggyüllésen” vett részt, az MSZP, vagy a Fidesz-MPP „taggyüllésen”? Különben mindegy, mert egyiken sem voltam ott, ugyanis egyik pártnak sem voltam, vagyok tagja, ki sem léphetek belőlük, így nyugodtan írhatom:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  38. "?!" szerint:

    “nagyapó”, Te minden más véleményen lévő fórumozót lekommunistázó, volt mszmp-tag, köpönyegforgató hazugláda!

    A 18:31-kor küldött hozzászólásodra válaszolva felhívom a figyelmed az alábbiakra:

    1.) A memóriád frissítése érdekében megismétlem részedre, hogy törött gerincű az aki téged a világra szart, és az Ő nagy rakás produktuma, akinek szarból van az agya is és a gerince is!

    2.) Annak ellenére, hogy több adatot és adatokkal bizonyítható tényt közöltem eddig ezen a fórumon, mint az egész bértollnok bandátok együttvéve, neked 18:31-kor volt pofád leírni, hogy „Ennyi marhaságot, adatok nélkül felsorolni, tényleg nem semmi”.

    Az adatok iránti éhséged kielégítése céljából alább ismét küldök részetekre néhány cáfolhatatlan hivatalos adatot:

    Folyamatosan arról hazudoztok, hogy évente 2 milliárd Ft megtakarítás mellett, Ti virágoztatjátok fel az mszp-sektől örökölt csepeli romhalmazt!

    Ezzel szemben az önkormányzat hivatalos adatai szerint a valóság a következő:

    2011. évi kerületi felújítások és beruházások:
    Terv: 2.667.531 eFt.
    Teljesítés: 598.191 eFt. (22,4 %).
    2011-ben elért megtakarítás: 2.069.340 eFt. (Azaz: 2 milliárd 69 millió 340 ezer Ft.)!

    2012. évi kerületi felújítások és beruházások:
    Terv: 2.457.860 eFt.
    Teljesítés (2012. IX. 30-ig): 457.993 eFt. (18,6 %).
    Megtakarítás (2012. IX. 30-ig): 1.999.867 eFt. (Azaz: 1 milliárd 999 millió 867 ezer Ft.)

    Tehát fenti adatok egyértelműen bizonyítják, hogy az évenkénti kb. 2 milliárd Ft megtakarítást 2011-ben is és 2012-ben is olyan semmittevéssel értétek el, amely nem a kerület felvirágoztatását, hanem a kerület állapotának a leromlását eredményezi!!!

    Világos, Te mániákusan és nagyképűen hazudozó idióta barom?!

    Ceterum censeo… A köpönyegfogató volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a mocskos pofáját és ha veri a klaviatúrát akkor hazudik, ha kinyújtja a kezét, akkor pedig lop.

  39. Teri szerint:

    ?!
    Komolyan mulattatsz!!!

  40. Teri szerint:

    Magadtól írsz ilyeneket, vagy készülsz rá??? 😀

  41. felix szerint:

    Szemétláda!
    Nem hittem volna, hogy minden felelősség nélkül nyalsz. Azt hittem, hogy legalább tartozol valahova.
    Arról nem tehetek, hogy nem vagy képes összerakni a dolgokat, de beláthatod, hogy minden agyament kedvéért nem ismételhetem meg a korábban leírtakat.
    A kérdéseidre a válasz megtalálható a korábbi hozzászólásaimban.

  42. robi szerint:

    Szegény Manitu, Bugi , nagyapó!
    Kénytelenek más portáján söprögetni.
    Abban az akolban, ahol némán tapsolnak és bólogatnak még bégetni sem szabad.
    Ott demokratikus centralizmus van: “mindenki egyért…”

    Ha Manituék csak ,megnyikkannának, mehetnének vissza oda, ahonnan felcipelték őket Csepelre tölteléknek.
    Így “szegényeknek” marad a más dolgában vájkálás – munkaidőben, az adófizetők pénzén.

  43. Manitu szerint:

    Szerintetek miért titkolja az MSZP, hogy Dobák lett “a Jani”?

    Szerintem még koránt sem futott le a játék. A komcsiknál durvábban sehol nem megy a hatalmi harc. Lefogadom, hogy ott most mindenki minden zsebében van kisbicskától kezdve a fúrógépig minden. Megy a hátba szúrogatós őskomcsi játék, Dobák már úgy nézhet ki, mint a sündisznó. Egyébként meg nem is alkalmas országgyűlési képviselőnek. Önmagában az, hogy vonalas, megbízható elvtárs a többiek szemében, még nem teszi alkalmassá is.

  44. Szenteczky János szerint:

    A Jani maradt a Jani…

    Szenteczky-es-Dobak-Istvan 180A csepeli MSZP szervezetét jól ismerő informátora nem lehet Ábel Attilának – mert aki ilyenre képes volt, már korábban elhagyta a pártot, és mi nem ejtettünk könnycseppet utána… Így mára már egy összezárt és egymásnak háttal álló csapat tartja kézben a pártszervezet dolgait és készül a következő választásokra.
    És valóban, a következő választáson nem a név lesz a fontos, hanem hogy demokratikus ellenjelöltek az országban minél több helyen, így Csepelen és Soroksáron is hozzásegítsék a társadalmat egy Fidesz nélküli, szabad és félelmektől mentes élethez.
    Ebben vagyok érdekelt én is és nem másban. És ebben a munkában vállalt oroszlánrészt Dobák István is, akinek már a “felbukkanása” is komoly riadalmat okozott a csepeli jobboldalon!

Itt lehet hozzászólni !